Објављено од стране: ИстиноЉубље | 9. септембра 2019.

Вандредна вест: Монаха Антонија привела Вучићева полиција…О свештенику који је у незнању погрешно служио Свету Литургију-Отац Тадеј препричава причу из живота светих подвижника Цркве..Вести са Православне страже и Житија светих за сутрашњи дан…

Вести са Православне страже: Понедељак, 09. 09. 2019.г…

Свакодневно се одржавају и целодневни непрестани Православни протести испред назовивладе Србије…

DSC00567

Свакога дана непрестано за Православну слободу Србије узастопно већ 1270. дан по реду… И данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући нову Православно исповедну 183. заредом Литију Београдом, субота,14. септ. 2019.г. у 15:30 испред зграде „Владе“Што ће рећи ВИШЕ ОД ТРИ ПУНЕ ГОДИНЕ ПРАВОСЛАВНИХ СВЕДОЧЕЊА ПРОТИВ ВЕЛЕИЗДАЈЕ ИСПРЕД тзв. „Владе Србије“

Кад у овоземним правилима важи изрека „ко чека тај дочека“ колико је то остварљивије за оне који чекају са Православном вером помоћ од Бога Живога и Свемоћнога..

+++

„Онај ко не изабере да пострада за Истину Божију, биће кажњен много болније страдањем које није изабрао.“Свети Марко Отшелник

                           +++

Комплетна сутрашња Житија Светих (звучни запис):
Св. Мојсије Мурин, Св. Сава Псковски, и други Свети (10. сеп./28. авг.)

 

ИстиноЉубље – свима Вама!

+++

Вандредна вест: Монаха Антонија привела Вучићева полиција на граници под претњом привођења на суд ради давања изјаве због насилног и безаконог полицијског хапшења монаха у току протеста против геј-параде 2018-те године.
Значи узрујала се педерастијско-маснонско окупациона гарнитура због најављеног Православног протеста испред Цркве Светог Марка који су нека браћа заказала и ове године за 15.09. а против промоције саблазни геј-парадирања и даљег систематског моралног и националног разарања србског народа.
Са Хоргоша из привремене изолације, монах-немонах Антоније

+++

Отац Тадеј препричава причу из живота светих подвижника Цркве..

О свештенику који је у незнању погрешно служио Свету Литургију

Господ, каткад верника наводи на прави пут али не директно, преко анђела, већ посредним путем, преко знамења или човека. Ево опет ћу вам испричати један догађај из хришћанског живота.

У давна времена непосредно после успостављања хришћанства као државне вере, светлости које је са собом носило хришћанство пратиле су, нажалост и неке сенке. Наиме врло често се јављао и велики број јеретика, који је свесно уносио у ток богослужења неке недопуштене свештенослужитељске радње…

Један од честитих свештеника је тако био рукоположен од стране једног епископа да при том није ни знао да је он јеретик. Но, то није сметало младом свештенику, који је био изузетно ревностан не само у служењу већ и својој свеобухватној мисионарској служби да ускоро, постигне такав степен духовног савршенства да је веома често у току богослужења виђао анђеле и са њима често зборио.
Но, једнога дана је заједно са њима чинодејствовао и један много млађи свештеник. који је у току богослужења приметио да старији. а иначе у свему врли свештеник, уноси и неке свештене радње, које су њему биле стране, односно у свему јеретичке. Када се завршило богослужење, млади свештеник му је то са дужним поштовањем рекао.
Разуме се да је старији свештеник то примио са крајњом неверицом, верујући да је његово уобичајено богослужење једино исправно. Како је млади свештеник био упоран у својим тврдњама, стари свештеник одлучи да се посаветује са анђелима, којима исприча разговор који је имао са младим свештеником, замоливши их да они дају свој коначни суд.
На свештениково запрепашћење, анђели потврдише исказ млађег свештеника, а то је значило да убудуће треба да обавља службу управо онако како му је млади ђакон препоручио.
Јасно је да је све ово изазвало неисказан бол код свештеника. Јасно је да је отада служио управо по анђеоској препоруци, али му никако није било јасно, зашто му на све његове неправилне свештене радње, нису раније анђели скренули пажњу. Наравно да је он са анђелима говорио мислено. Умом не само што чујемо већ и видимо.
– Па реците ми молим, вас зашто ви као анђели нисте нашли за сходно да ме упозорите како ја неправилно служим Богу? Α анђео му одговори:
– Ми никога не изобличавамо. Бог стоји на становишту, да човек човека исправља.
Као што се види из ове мале и истините причице, Бог је сав Љубав. Он неће никога да изобличава и понижава. Ако се од стране Господа као Божанске енергије очекује да непрекидно исправља човека у његовим гресима онда би се нарушила Слобода коју је он даровао човеку. Слобода је дакле највећи небески дар човеку али истовремено и највећи терет, јер нарушавање, односно злоупотреба слободне воље води у грех.

ИстиноЉубље – свима Вама!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: