На Суд због Литије

Обавештење јавности о захтеву за покретање судског поступка организаторима Крстоносне Литије православних хришћана против одржавања „параде срама“ 2010

            У жељи да верни народ још боље разуме у каквом времену живи, обраћамо се јавности са овим кратким обавештењем.

Када се Православни успавају у Богоугодним трудовима на ревност их често подсети и призове и саме видно духовно посрнуле власти дрђаве Србије, као што о томе сведочи и овај најновији случај данас у нас. Све ово, највероватније, плашећи се све већег православног отпора и на планираној им новој овогодишњој „паради срама“ за коју већ сада предострожно покушавају припремити терен. Наиме, иако ево прође већ 5 месеци после минуле Крсносне Литије Светосаваца која је, у знак протеста пропагандном ширењу геј-аморала, у миру Божијем молитвено прошла улицама Београда(дан уочи пропагандне „параде“), стигли су нам судски позиви као организаторима, иначе, легално пријављене Литије, под наводном оптужбом да „нисмо на време пријавили поменути скуп и да је скуп био (усмено) забрањен“. Овом приликом, пошто нас и сами подсећају на ревновање и у надолазећим искушењима која нам изгледа сами припремају, било би лепо да се и ми, који се трудимо бити слуге Христа Распетога ради нас, сада и овде присетимо прошлогодишње Свете Литије (погледати линк), пошто нас и сама држава овим чином на то, али и на обавезу свих будућих морално обавезујућих ангажовања Православаца, несвесно потсећа и потстиче.

Било би неопходно, још сада, благовремено, менторима геј лобиста поставити отворено питање, да нам што пре кажу: Када је планирана овогодишња „парада срама“ како би још сада на време пријавили нову Велику Литију Светосаваца на што нас наша савест неумољиво обавезује. Да није било Велике молитвене Литије дан пре заказане параде, као и сутрадашњих певања светих песама у знак хришћанског отпора овој јавној пошасти, а потом, и активног мирења закрвљених страна од стране Светосаваца (на главном, „Теразијском бојишту“), питање је какве би последице имао отворени сукоб немилосрдне полиције(преко које власти често праве велика искушења Православном духу овог народа) и разочаране, понижене, и последично томе, необуздане омладине. Пошто је Православна Србија нама одувек једина Мајка сви нови белосветски реформатори духовности српске принуђени су да се суочавају са све већи православни отпор неправославној непобожној Србији која се константно све више пропагира јер ми другога пута нисмо и нечемо имати сем Јединог Богочовека Христа. Јер нарочито се оваквим, крајњим, отворено антиеванђелским (не)делима, која не само да задиру у гажење верских слобода народа овога, већ управо урушавају и саме темеље благослова Божијег ради кога смо, преко Светог Саве, Христом Богом задобили и Цркву и саму државност Србије – чија се историја  памти једино од Православља па на овамо.

Дакле, ми долепотписани, званично смо пријавили у полицији одржавање Крстоносне Литије православних хришћана, која је одслужена дан пре одржавања такозване „параде поноса“, сада смо добили позив за покретање прекршајног поступка против исте, и све то, само као додатну инспирацију за убудуће јер смо и овим најмаленијим трудом, уз Божију помоћ, ипак добро позабринули ине силе. Шаљемо Вам, ево, богољупци српски и линк са прошлогодишње Свете Литије, која је протекла како и доликује православним хришћанима, у највећем могућем молитвеном миру и поретку, као једино Богослужбено светило у тим данима духовне таме. И, наравно, све ово нас додатно ободрава да уз великог Павла узпевамо „ако је Бог с нама ко ће то против нас“, са надом да ће све ово благообразно деловати на уразумљење свих заблуделих који су навалили проповедати нову аморалну безбожну форму живљења Божијих створења људи, да ће одустати од јавног гажења Јеванђеља Христовог, од даљих парада раскалашности, иначе им „математички“ следе нова организовања све масовнијих КрсноЛитијних ходова, и ове и сваке друге године, све до победе Свесветог Православља на радост душама Божијим и на земљи и на Небу. Амин.

Видео запис са Крстоносне Литије дана 9.10.2010г.
http://www.youtube.com/watch?v=EB9GPm7K75k

Ранко Гојковић
Снежана Антонијевић
Монах Антоније

Постави коментар