СПАШАВАЈУЋИ ГРАЧАНИЦУ – СПАШАВАМО СЕБЕ (2)

СПАШАВАЈУЋИ ГРАЧАНИЦУ – СПАШАВАМО СЕБЕ !!!

Извор воде живе – Архангелова Грачаница

Архангелова Грачаница – древна чудотворна светиња у околини Ваљева, која у последње две деценије на својим зидовима записује и памти, многе ране, које јој деца њена – србство заблудело, нанесоше својом охолошћу и бестидношћу. 

Празноглави пуноглавци, данашње обезбожено поколење србско, у лику водопривредног система ЈП „Колубара-Ровни“, а у садејству са Заводом за заштиту споменика културе и Полицијом, као и многи други “јунаци који ником поникоше“ и своје главе у земљу позабадаше, убеђујући себе да ће тако мању одговорност понети, намислише оскрнавити и потопити ваљевску Грачаницу, јер је Господ постави на “погрешно место“ – баш тамо где они замислише, акумулационо језеро направити.

…Са висине сам сишао, као плаха киша, да напуним исушено речно корито, које ви још увек називате реком. Други су доносили законе, а ја доносим Истину. Други су чистили корито од осушеног блата и спремали га за воду, но нису могли дати воду. Ја дајем воду, и пуним корито, и оправдавам име реке. Нисам дошао у вашу сухоту, да вас учим како се ископава вода из земље, него сам дошао – Вода жива – да ме пију жедни…

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Постави коментар