Грачаница, Градац, Патријаршија

У Светој Грачаници мир најмање до пролећа,   у Патријаршији заразни, лажни мир одавно,    а на темељима древне Митрополије у Ваљеву немири у најави

Слава Богу – Молитвама Пресвете Богомајке, од дана Светог Ваведења Њеног, сви овосезонски радови на проклетој брани која се надвила над Светом Грачаницом су и дефинитивно завршени.

Сви доброжелатељи Светиње Грачаничке могу до пролећа починути од трудова свакодневног стражарског похођења Светиње, али не смеју ни на трен престати са молитвеним призивањем Божије помоћи да нас и у будуће благодаћу Својом сачува у Светом Грачаничком Дому који нам је на спасење подарио.

На пролеће, ако ли се ми недостојни не удостојимо сталне помоћи Божије Која ће и дефинитивно спасити Грачаницу, – исповедна дела наша се, по савести свакога, морају наставити даљим стражарењем код Светиње – оно најмање што можемо да пред Господом и људима одужимо.

Што се Грачанице тиче, молимо Вас да од пролећног пролепшања времена пажљивије пратите информације са овог места како би се Православна одбрана здушније сабирала.

Али, до тада, остају да одзвањају тихи позиви савестима оних који су свесни дубине наше духовне пропасти у коју се, и даље, без застанка, незадрживо срља. Дакле, молимо Вас да се: 

– делатно подрже молитвена Православна окупљања пред Патријаршијом СПЦ коју урушавају поједини реформисти у епископату који су диктатом моћника преузели кормило њено, који болести своје размножавају, а ране Цркве смерано не лече, и…

– да се ревносно подржи нови православни бој одбране темеља најстарије познате митрополије србске (10. век)  манастир Градац (темељи су му већ веома урушени стадионом ф.к. „Крушик“) преко којих домаћи безбожници управо сада намеравају изградити и пругу Ваљево-Лозница, и све то поред поменутог епископата који из неких необјашњивих разлога немају воље и храбрости „чинити оно што су дужни чинити“ у заштиту онога што им је Богом поверено.

ИстиноЉубље свима Вама!

Постави коментар