Не дајмо Грачаницу Божију, ако ли хришћани јесмо !!!

Жива је Грачаница наша мила – верна деца Јој се данас под окриље свила!

Данас, на Преображење преко 300 верника на служби, упркос константним великим искушењима последњих дана, месеци, година… Поделили смо данас око 1.000 летака у Ваљеву, са обавештењем о новим покушајима уништавања ове велике свесрбске Светиње.

Не дајмо Грачаницу Божију, ако ли хришћани јесмо!

DSCN2750DSCN2747DSCN2746

Преко 300 верника на празничној Светој Литургији, чију је радост покушало омести једино искушење од самог “настојатеља” оца Серафима, који је усред Цркве, урлајући проклињао (!) монаха-немонаха Антонија који је, по обичају, ушао само да на брзину целива икону, и да се повуче на своје изгнаничко место – напоље на праг Светиње.

Не, нема овде места оговарању, већ – сваки догађај у овим судбоносним данима Светиње мора се, због збуњеног и затеченог народа, који је овој дреци присуствовао, изнети на видело.

Нажалост, морамо приметити, нема помака у понашању настојатеља Серафима, који својом прекошћу многе и многе вернике досад отера из Грачанице, али га и поред тога, нама савршено нејасно, владика по сваку цену тамо држи.

Јеромонах Серафим није задовољан ни што тај мрски му Антоније није неколико последњих месеци био у Грачаници – само ради његовог мира, нити је пак признао своју грешку – што су монаси Грачанички и владика још у марту 2013. обавештени да “Грачаница у Земљишњим и катастарским књигама није више њихово власништво – већ власништво ЈП “Колубаре-Ровни”, а да се до дан-данас нису жалили на ову безбожну одлуку… Не, човек је и даље бесан, само зато, што смо ово на нашем сајту јавно обелоданили. Има он право да буде бесан због грехова наших, али и нема право због грехова својих, а ми му се овде извињавамо, што ово не можемо прећутати, јер ово излази из домена личнога. Јер, дешавало се пред лицем збуњеног народа, и то баш у данима пресудним за будућност Светиње Грачанице.

Свети апостоле Павле, који нам Богом поручи да – све што се разоткрива свјетлошћу се објелодањује; јер све што је објелодањено излази на свјетлост (Еф. 5,13), помози нам да на светлости признамо флеке греха нашега и сви се покајемо за све. Јер, ако овако чудотворне Грачанице више не буде, неће ту бити крив Јанко или Марко “који су нас омели” – већ сви ми крштени заједно.

DSCN2752DSCN2751DSCN2753

При повратку из Грачанице, у непосредној њеној близини, наиђосмо на огромно јато ластавица. Једна ласта не чини пролеће, али оволико ласти – надајмо се да хоће, најавити пролеће васкрсења србскога из грехова својих, у сачуваним Светињама Божијим.

+ + +

Следи ЛЕТАК који су данас ИстиноЉубци делили у Ваљеву, о новим покушајима уништавања Светиње Грачанице, од стране богоборних социјалиста, Веље Илића и његове Нове Србије која је у Ваљеву напустила СНС и пришла користољубивим СПС-овцима, ротаријанцима из Покрета за Ваљево и осталим људима “овога века”…

ОБАВЕШТЕЊЕ О НОВОМ ПОКУШАЈУ УНИШТАВАЊА ГРАЧАНИЦЕ:

Не дајмо Грачаницу Божију, ако ли хришћани јесмо!

Православни народе Божији! Како није добро да само „реда ради“ долазите у своју Свету Грачаницу основна је ствар да Њу штитите и знате какву су Јој судбу управо ових дана предодредили богоборци из локалног СПС-а који граде погубну брану Стубо-Ровни:

– Светињу нашу Грачаницу су планирали, поред нас живих, затрпати блатом, и споља и изнутра(скидајући кров!), и све то називајући „конезрвацијом и заштитом“. Лудаци из СПС не дозвољавају могућност да је видљиву потопе већ је хоће претходно оскрнавити и заклонити од очију хришћанских.

– Новог директора Завода за заштиту споменика културе у Ваљеву, брата нам хришћанина г. Немању Радојичића, само зато што је стао у одбрану Грачанице од овог богохулног затрпавања блатом, ових дана исти покушавају сменити.

– Одлуку ваљевског Завода Дачићеви богоборци су поништили притиском на руководеће органе Републичког Завода за заштиту споменика, који је пре неки дан одлуку Ваљевског Завода поништио и прихватио да се немањићска чудотворна Светиња ова (после читавих 30 година немара и неизвесности) на крају јефтино обесвети „конзервирањем“ обичним блатом.

– Министар Велимир Илић који наводно помаже манастире и брани храстове по Србији је помогао ЈП Колубари-Ровни да Грачаницу препише у катастру на своје власништво(!?) са првобитног вековног власништва Српске цркве и српског народа – да ли се ово сме дозволити ако ли хришћани стварно јесмо!? Исти Велимир Илић планира пробисветима из хидро-мафије ових дана дати и употребну дозволу за безакону брану Ровни.

– Да невоља буде већа, у марту 2013. СПС-безбожници су се чак усудили превести Грачаницу на своје име у земљишним књигама (о, лудила!)!?  Притом, до данас, нико из Епархије ваљевске се од марта ове године па до сад није жалио на ову одлуку да, први пут у историји Србије (рачунајући и турско време!) једна Светиња Божија – не води се више у власништву СПЦ, није ли више у власништву Божијем !???

– Међутим, како смо сазнали, ових дана очекује се одговор Епархије ваљевске у одбрану Грачанице, који се управо сада пише. Такође и председник локалне СНС др. Мита Марковић је беспоштедно стао у одбрану ове наше свесрпске Светиње.  Тако да ће љубав народна ка Светињи својој на крају Јој и пресудити. Имамо ли је, драга браћо и сестре? Ако је имамо зашто Светињу чешће не походимо?!

* * *

Да ли се будућност нас и наше деце може обезбедити ослањањем нам на збрињавање овим и оваквим СПС-безбожницима чији терор трпимо овде већ 3 деценије. Да ли се срећа и благостање очекује покољењима оних који немо продадоше своју Светињу и дозволише трајно загађење свих изворских вода ваљевског краја које ће ова брана Ровни уништити.

Ако ли икада хоћете – посећујте ову своју Светињу што чешће у наредним данима и месецима, само се тако можемо избавити од греха нашега великог који би био – олако одрицање од чудотворне Светиње Божије коју Сам Он овде постави и благослови занавек. Јер, ко немо иде за онима који ратују против Воље Божије зна се куда иде, и он и деца његова.

Ако саградимо ову проклету брану преко Светиње Божије – тек тад очекујте сушне године и оскудице у свему. А, ако ли спустимо ниво испод Цркве или Јој издејствујемо другојачију заштиту, биће и благослова Божијег и воде Његове. Бранимо Светиње своје од домаћих лакомих изрода!

Не идите више за локалним лукавцима из СПС-а и немојте мирно гледати хуљења на наслеђе Божије на која нас наговарају и навлаче да ћутке прихватимо. Посећујте и не дајте Светињу своју!

Крај још није докле год Анђели и Арханђели Божији не напусте Грачаницу због грехова наших, а одакле анђели оду, зна се ко ту долази, зна се ко ће нам се убудуће придружити – јер, ко са ђаволом тикве сади о главу му се лупају! Докле год се Крст над кањоном Сушице вије – крај још није!

 Ако је Бог са нама – ко може против нас!?

А ако је Бог са Грачаницом како да не будемо са Њим!?

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Све најсвежије вести о Грачаници можете пратити једино на Православном сајту www.istinoljublje.co.nr контакт тел. 064 29 345 30

Дан Светог Преображења 2013. Лета Господњег

 ИстиноЉубље свима Вама!

Постави коментар