НАПАД ДРВОСЕЧА Уторак 18.10.2011

ЈП „Колубара-Ровни“ и њена „Хидротехника“ не одустају од напада на Светињу Грачаницу, пропао им и трећи покушај да своје дрвосече усмере ка манастирском имању

Уторак 18.10.2011 – Извештај са Грачаничке страже

Манастир им као трун у Оку (ротари – пирамиде)

Колубара-Ровни и Хидротехника поново загризли ка уништавању природе ка Светом Манастиру. Иако јутром отпочела сеча шуме ка Светињи, и данас Милошћу Божијом спречена. Полиција веома коректна, иако алергична на објективе камере. Монаси још увек на путу.

Нажалост, како смо се и надали, ЈП „Kолубара-Ровни“ и њена „Хидротехника“ су поново загризли у Божију имовину, и то опет, у препознатљивом „духу хијене“, па колико одгризу – одгризу… уздају се, да доћи ће поново… али, и не надају се да ће их увек, ма у које време насрнули, дочекати исте молитвене песме стражара Грачаничких и тела наша појавити се испред моторних тестера њихових, којима упорно насрћу на Светињу Грачаницу и имовину Њену.

Када смо се, одоцнивши, ујутро око 9 часова, приближили мостићу који приводи ка Манастиру, затекли смо поново отпочету сечу шуме надомак Манастира, и раднике који су се ваљано одаљили на сунце, ваљда ради оброка.

Препречивши наше возило на мостић, како би смо им физички онемогућили прилаз шуми, ипак, не могасмо их, потом, и физички зауставити, јер нас одгураше и кретоше понова ка шуми ради „чишћења терена“, због наводног брзог пуњења акумулације, коју иначе, пуне у машти својој већ преко 30 година.

Пословођа „Хидротехнике“- Младен Беловић је дрско наређивао својим видно смућеним дрвосечама, да пробију барикаду, што су ови приморани бедном платом, иако невољно, ипак, испунили одгуравши нас.

Калембер и Беловић – разјарени функционери

Стога, нам је једино и преостало да их пратимо појединачно по шуми и да се потуримо под свачију тестеру, не би ли уочили какав и колики грех чине. Пошто Беловића радници нису послушали, да крену у шуму праћени сваки по једним Грачаничким стражаром, нити да упале тестере, како би прегласали непрестано молитвено појање наше…

већ, одлучише се да се одмакну од појања и чекају полицију, коју су још у почетку позвали.

По доласку полиције и темперамент Беловића је видно спласнуо у изражају. Полиција се коректно понела, замоливши обе стране да се „уздрже убудуће од било каквих физичких разрачунавања и да све несугласице реше на Суду“.

Потом су се „Колубаре-Ровни“ и Хидротехникини“ функционери и радници повукли заједно са полицијом. Међутим, с обзиром на непобожан и пргав карактер нижег функционера г.Беловића, који нам дође само као један „нови (археолог) Булић“ – молитвено спремни очекујемо и нове, „хијенском стратегијом“ надахнуте нападе од стране истих, све док их снег или криза не зауставе, јер за Чудо Господње ни ми, ни они, нисмо достојни.

Благодарност Господу што нас је и данас сачувао од овог великог свенародног греха смо потом узнели на традиционалним Богородичним Литијама около Свете Грачанице.

Путуј, игумане, и не брини за манастир

Надам се да Синод неће поново реаговати, јер смо се „без благослова“ усудили одбранити манастирску шуму, и чак, се усудили и нахранити и напојити веома гладне и жедне манастирске овце, пошто су нам оци монаси, већ два дана одсутни, а човек из оближњег села задужен за бригу о овцама, видно неажуран.

Манастирске овце – „Овце, нисмо ми вукови – како су нас, вама представили!“

И, још, да поновимо пред државним органима: Наша нада је у помоћ Господњу, а једино оружје које имамо је фотоапарат, а, и наша тела – за која нам нико не може забранити, да их потуримо под тестере безакоња, и то све једино ради Господа и Његове Свете Грачанице – стога нам је јако жао што не можемо услишити захтеве полиције (данас, изузетно кoректне полиције) – која је инсистирала на „стручној анонимности“ и не фотографисању. Јер у супротном – како бисмо се смели потписати са

ИстиноЉубље свима Вама

Постави коментар