Објављено од стране: ИстиноЉубље | 5. марта 2016.

Зауставите потапање Грачанице!!! – свакодневни целодневни протести испред Владе РС (почетак- среда, 9.март у 17.часова)

Вести са Грачаничке страже: Субота, 5.3.2016.г.

20160305_150914

Зауставите потапање Грачанице!!!- свакодневни целодневни протести испред Владе РС (почетак- среда, 9.март у 17.часова)…


20160305_150914

IMG_20160305_172203
IMG_20160305_172812

Немамо више куда Хришћани, а ко ли то уистини јесмо, већ да устанемо беспоштедно колико год ко може када нам се руши корен бића нашег, темељи Вере наше и Света Места која нам је Бог подарио за узлажење ка Њему и Његовом већном Царству Небескоме.

Државна банда хоће ових наредних пар дана потопити немањићки чудотворни манастир Грачаницу Светог Архангела Михаила. Народ ће од сутра непрстано читати псалтир у Светом манастиру док се вода потапања врло брзо приближава, вода потапања која се може зауставити само једним притиском на тастер-  тастер који безбожне власти неће повући уколико се не подигне Глас Православне јаввности.

Дакле, једни на читање псалтира у Грачаницу а сви други у Београд од среде у 17.часова када ће почети свакодневни непрестани протести За заустављање потапања Грачанице и испуштање воде из безаконе масонске бране Стубо-Ровни против које је стала и сва србска независна наука јер брана пуњењем преко коте манастира прети загадити и највеће резервоаре подземних изворских вода Србије. Протести ће од четвртака ујутру бити целодневни 0д 06-23 часа, а главни дневни масовнији скуп ће бити сваким даном у 17 часова. Да се брана Ровни одмах испусти-  Грачаници приступ народу допусти- а безбожна власт распусти… 

DSC_0020DSC_0019Наравно… да смо и поред небивалих искушења код Светиње Грачанице стигли и на наше истинољубиве седмогодишњи-непрестане месечне(сваке прве суботе у месецу 0д 13-14 час.) молитвене протесте испред Патријаршије против перфидног екуменистичког гажења науке Предањске побожности и односа Цркве са белосветским кривоверјима(почев од папо-католика, па надаље)…

 

Иначе, до Грачанице, у овим околностима, може се ићи и преко села Стубо где у близини сеоског гробља има путоказ за стазу до Грачанице. Остали који дођу преко Поћуте- мораће нашим сплавом до Светиње Божије…

ИстиноЉубље свима Вама!

 

+++

Грачаничка стражарка Вања Војиновић из Новог Сада:

О свештеницима, народу и борби за Грачаницу

Не. Нисмо ми толико глуви, да не умемо чути и тишину… Тишину која допире с ваше стране, драга моја браћо, драги свештеници… Није ли вас школа коју сте учили приближавала Истини? Није ли вас благодат коју сте каткад осећали, наводила на мисао да ватра у срцу не сме да се угаси, колика год да је цена коју плаћате за ту ненаплативу радост? Није ли вас живи Христос научио шта је то грех? Како се од њега чувати и чему се то леђа никада не смеју окретати, па макар по цену живота? Нису ли вас житија Светих отаца учила одрицању од свега овоземаљског- титуле, новца, и свега онога што је противно учењу Онога, који је ради нас страдао? Ком сте се приволели царству? И шта је то што сме да вас уплаши? И није ли вам на крају жао народа који вапи за Истином, уместо за ласкањем које сервирате на астал последњих времена? Зар стварно мислите да ће вам Господ окренути леђа, ако вас зарад Њега рашчине, прогнају и оставе без крвавог новца којим пуните ваше, све празније душе? Зашто нисте постали месари? Аутолимари? Научници? Ватрогасци? -Тада вам ова питања нико никада не би поставио. Али докле год своја недела кријете испод мантије-теже ће вам бити да дате одговоре у час Страшнога суда. Искрена да будем, ја се у ваше титуле не разумем. У ваше чинове и ваше лествице. За мене сте такви, какви сте сада, сви редом на дну. И то ћете бити, докле год не отворите духовне очи и не сагледате своје досадашње поступке и будуће намере. Зато проговорите већ једном, ако за Бога знате. Јер ваша тишина нам пара уши. Станите уз намучену Грачаницу Христа ради, јер ће њен нестанак значити нестанак свих нас. А онда времена за кајање неће бити. Грачаница је данас место са ког се Србија пење у небо. Зато узмите тај крст, колико год да је тежак и станите у одбрану светиње. Нек вам је Бог на помоћи.

…још од прошле године, од рушења конака, викали смо гласно! Али тихо плакали. И молили народ српски: станите уз Грачаницу! Ипак, мук је био гласнији. Неко је помислио да смо луди. Неко је чврсто веровао да јесмо. Неко је о томе читао из топле фотеље, онда када се мало верујућих људи сабрало око Светиње, не марећи за мраз и неке нове препреке. Није било ни хране ни огрева, али снажном вером у Христа Бога, савладано је и то искушење. Подршке у виду „лајка“ никада није мањкало. А воље за покретом, нема ни сада. -Сад, када пред очима гледамо сопствену пропаст. Срамоту. Молимо се за Француску, путем фејсбука. Молитва из фотеље. Сазаљевање… Безумље! Избеглицама из Сирије ширимо руке. Разорене свести и подсвести… Ментални крах! Својатање туђег се одувек бројало у грех. Али погледај мало свој тужни праг. Погледај унапред. Завири у будућност својих потомака. Видиш ли пустињу? Док из фотеље, сад већ ни топле, кривиш за сопствену несрећу и јад све! -Све осим себе.

+++

Православни календар са житијима данашњих Светих и Прологом Светог Владике Николаја…

ИстиноЉубље свима Вама!

 


Одговори

  1. Tonemo polako al sigurno!ZBOGOM SRBIJO

  2. поздрав браћо и сестре! пратим активности везане за протест око Грачанице и промакло ми је видим много тога па се надам да ће ми неко помоћи да нађем одговор.
    Заправо занима ме да ли је постојала могућност да се на делу где се налази црква , односно око ње , постави одговарајућа брана која би у потпуности оклонила могућност потапања исте и да ли је уопште предочено то ,,властима,,?????? сматрам да око цркве у не баш непосредној близини односно да конфигурација терена дозвољава да се сагради брана која би спречила даље потапање цркве.
    нисам неки стручњак , обичан смртник сам , али ако потопимо ову цркву , можемо само да констатујемо да смо ми Срби као народ исто тако потопљени својим немаром , својом похлепом , својим неделима… нека нам се Бог смилује!!!!! ја се још увек надам и надаћу се до последњег тренутка!!!!

  3. […] 3. 2016. ИСТИНОЉУБЉЕ,  за ФБР приредила Биљана […]

  4. Боже драги помози нам

  5. Gospode Pomiluj


Постави коментар

Категорије