Објављено од стране: ИстиноЉубље | 21. децембра 2020.

Истином против Издаје – Православна, 241-ва Литија Београдом (19.12.2020. г.) – ИЗВЕШТАЈ и ВИДЕО

Вести са Православне страже: Субота, 19.12.2020. г.

– ЧЕТИРИ и ПО године сведочења против јереси и издаје –

Непрекидне суботње Литије за оправослављење окупиране Србије

Православно засведочила и 241. узастопна Литија Београдом,

o дубинама издаје окупиране Православне Србије

Светог Николу данас целокупна Србија слави – Богу хвала на томе. Међутим, већина не разуме живот његов, не разуме поруку Божију кроз Свог Чудотворца Николаја – да је горео срцем ка Богу и Вери Православној и речју и мишљу и делом. Притом, дела Милосрђа ближњима је делио, Бога ради, тајно, а дела одбране Вере јавно – јеретику Арију је ударио шамар пред свим учесницима Сабора. Дакле, покајање и врлине примењивати тајно и скривено од свих, а одбрану Вере и Отаџбине јавно и пред свима, јер је обавеза Православних звонити на узбуну и борбу када су Вера и Народ у опасности, нарочито ако је тај напад изнутра, од ‘домаћих’ које народ као непријатеље не препознаје

Ова Литија је била са темама које разобличују многе изјаве и деловања појединих јавних личности, тако да, некоме то може изгледати као надмена критика многих, а да притом ретко кога похвалимо. Међутим, ми који готово 5 година Православно сведочимо против јереси и издаје у србској Цркви и држави, игнорисани и опонирани смо готово од свих, тако да се уздржавамо да некога врлинскога Хришћанина похвалимо – јер би му то било, при оваквој јавној сцени, узето као негативно, а пошто такав сам још не излази и не долази на Литије – значи и да није спреман још на то, те га ни не наговарамо. А насупрот, у ова претпоследња времена толико је се намножило, свесних или не, лажних учитеља и појава, да смо у обавези да на њих указујемо еда би се народ што више сачувао од лажних надања и погрешних настројења живљења свога. Оно што смућује многе је то да постоји доста истинитих информација и расуђивања приликом, рецимо, једног нечијег јавног обраћања. Међутим, како се ,,отров пакује у малим боцама“, и како је страни дух у свима онима који нису у свему у Духу Светоме, тако је и велика опасност од оних којима речи говоре једно а дела друго, као и од оних који много изнетих истинитих информација упропасте и у лукави дух преокрену са само мало убачених погрешних тумачења Јеванђеља или извитоперених поука које све изнето преведу у, готово неприметно, измењени смер ван смера Духа Светога и Светих отаца наших. У ово време нису неопходне само речи Истине већ и истинољубива дела по њима, јер је време издаје и јереси, време према чијим догађајима се свако јавно има обавезу определити за или против, и душом и телом, неутрални ту не постоје, они су увек на негативној страни.

Зато смо, уз само летимичан помен главних одступања појединих црквених администратора последњих година и деценија, поменули и зачуђујуће Литије које се од стране Савеза православних жена организују недељом а да су непрестане Православне Литије наше које се одржавају 5 година стручно заобишли – тако да, веровали или не, нисмо им ни дали барјаке са Литија наших овога пута. Кажу, недељне Литије су искључиво ‘верског карактера’ и неће бити никаквог сукобљавања, а ,,они који би да се сукобљавају – ми са њима немамо ништа“. Значи, изгледа имају још неке Литије које би и да се сукобљавају са домаћим издајницима и јеретицима (наравно, само ако будемо имали погоднијих услова). Све је овде на устима православно а на делу смућујуће, прво смер – иду из центра града од Патријаршије до периферије и Светосавског храма, што говори о неактивној намери тих Литија, читају одличну посланицу на крају у парку Цркве коју је писао неки духовник који сам не излази а посланици му је читају у природи – само за ЈуТјуб, и оно што им нећемо дати да тако лако забораве – игноришу наше 5 година истрајне Православне Литије наше. И све ово ново организовање уочи коначне издаје Косова и Метохије ћутке гледати нећемо, јер несаборност и неактивност није од нас већ њих, а и ко ће им веровати да ће повести беспоштедну борбу против издаје када су медијски пропраћенији а нас су изигнорисали? Ако кажу, ,,Антоније је ‘рашчињен’ и то не звучи добро за пропаганду“, па добро, ако ћете Истину сведочити – зар нећете и ви сутра бити ‘рашчињени’, а неки трећи ће се појавити који ће вас преклопити јер неће хтети са вама из истог разлога. Лепо је читати молитву свенародног покајања Светог владике Николаја са епископима и свештеницима где би се на крају напоменуло да Свети владика у овој молитви не помиње да се кајемо и за грехе издајника и јеретика – а што нам је данас основна народна пошаст, јер ако то не додамо. Ми на непрестаним петогодишњим Литијама ту молитву не читамо јер не умемо тај део придодати, а ако би је читали без њега одавали би слику фарисеја који су изашли на улицу само да се моле и да опраштају свима и за издају и за јерес. Дакле, браћо и сестре, У Христу За Светима (!) а не за организацијама и новим поукама.

Трују папизмом, екуменизмом, ваздухом, водом, храном, лековима (вакцинама), медијским корона застрашивањем. Дакле, време је за покајање, исповест, Причешће и устајање у борбу са систематском издајом, јереси и геноцида. Зато и крајње љигаво делују улизивачка писма подршке Велеиздајнику Вучићију од стране двојице епископа из Босне и Хрватске, како је њима много Вучићи помагао и како се он много жртвује за тамошње Србе. А нарочито сад док са друге стране завршно издаје Свето Косово и Метохију дајући сабраћи му Шиптарима независну столицу у UN. Епископ не сме да буде толико наиван и глуп, или, у другом случају, не сме да буде сарадник, искуствено-антисрбске, Удбе која је увек била испостава и CIA-е, папе, Енглеза и Јевреја и њихових геополитичких интереса насупрот србског народа.

А морали смо да одговоримо и брату Срђану Жуњићу који однедавно снима наше Литије а очекивао је нашу подршку на његовом занимљивом перформансу против режима испред Вучићијеве зграде Председништва где су са озвучењем позвали народ да му се јавно обраћа са разних крајева света. Полиција их је у самом почетку привела на саслушање а звучник одузела. Занимљиво, али ако се  прича не окрене против система окупације, а не само режима Вучићија, то је погрешан смер који нам припрема само нови монтирани пети октобар замене Курте са Муртом од стране странаца. И то баш сад када је Вучићи пред коначном издајом Светог Косова и када ће, вероватно, по интензитету бунта народа решити да ли ће га, контролишући протесте преко својих букача, мењати неким новим издајником или ће имати могућности протесте завести и умирити како би Вучићи и издају Војводине, Рашке и Републике Србске наставио спроводити. Дакле, треба ићи против NATO система окупације и листом свих домаћих политичких издајника из власти и опозиције. Јер овде никаквог режима нема, има само беспоговорних политичких пиона а домаћих нам издајника комплетне јавне медијске сцене.

+++

За спас потопљене Грачанице и окупиране Православне Србије

https://youtu.be/68kAUdWuSA8

Литија (бр. 241) Београдом за Православну слободу окупиране Србије, 19.12.2020.

(Цео докуметаран видео Литије за Православну архиву)

Многи знају како професор Радослав Т. Грујић и еколог Никола Алексић непрестано, или пишу правне тужбе против издаје чекајући (у сред Логора?!) Суд да им одговори или, пак, чекајући окупациону логорску полицију и војску (које су годинама испиране од србства и учене апсолутној послушности постављеним окупационим намесницима!) да нас ослободи од њихових старешина – те нам некад и поставе питање што их не подржимо кад позивају народ на ‘велике протесте’ (или петиције). Тако да морадосмо, да заврно одговоримо на ту тему овако:
То су две самоумишљене замлате, (тј. професор Грујић и еколог Алексић), који увек имају најбоље а неоствариво решење, па кад се повремено залете и ударе носем у (логорски) зид, е онда кажу, очајање ширећи: ,,Народ је пропао и нема му помоћи“. То су, тренутно, обични партизани у промашеној а еуфоричној акцији (самопоуздања). Притом не схватајући да свака њихова еуфорично-самопоуздана акција новим промашајем све више троши народ у превременом и залудном смеру, и то, ван Христа Бога Свемоћнога у Коме нам следи прво буђење па ратовање, јер како ће неко ратовати и слободу извојевати ако се, прво, није како треба пробудио?…  

А морали смо поменути и промашене и штетне акције архимандрита Никодима и његове смутне Србске мреже у коју не хвата непријатеље србства и њихове лажи, већ даје свакоме да изнесе шта год има на уму, не опомињући говорника за одступања од Православља и Светих отаца, а глумећи толерантног новинара у мантији. Нема благословене слоге и саборности која би се засновала на толеранцији према лажи. Тако се код Никодима у гостима појави и Хрват римокатолик, а антиглобалиста Вјекослав Грбјеша који, уз борбу против глобалиста провуче и неке од прелести своје папистичке јереси, али и, ваљда помисливши да је Никодим био на нашим Литијама и да је истог духа и данас са нама, у два наврата похвали и монаха Антонија који се бори против издајника на власти и ,,који каже и сам да је Црква србска окупирана“. Дакле, веома лукава и клеветна изјава, јер монах-немонах Антоније то никада и нигде није рекао, јер је Црква Тело Христово у којој неретко има и оних који се домогну чинова а нису Православни али и препуна здравих Православних Христових ‘оваца и јагањаца’ због које ће здраве крви и ова лоша увек увенути и отпасти када Господ да погодно време. Дакле, једно је рећи ,,црква окупирана“ а друго је рећи ,,поједина администрација у Цркви је под окупационим утицајем и јересима“. Такође, исти Вјекослав претеже на причу како су само масони криви а његови паписти и језуити нису, што нема додирних тачака са Истином. Па се код о. Никодима, такође, појавио и разлауфовани пензионер-пуковник Горан Јефтовић који нам је поручио да га Антоније неосновано и из чиста мира ,,сматра удбашем“. Што је опет подметање, јер Антоније на тој категоризацији није инсистирао већ на чињеницама да би пуковник Јефтовић требао да се покрије ушима и ћути (а не да лети са интервуа на интервју проповедајући Јеванђеље а да није ни прочитао Житија Светих отаца наших) јер је активно родољубиви део народа нарочито истошио залудном причом да ћемо да скупимо ‘само’ 3.5 милиона потписа и Косово ће бити наше – иако смо сви знали да не можемо скупити 30 хиљада, пуковник је еуфоричко проповедао како је успех сигуран. И на крају, зна се, одћути неко време па ето ти га у новој срљалачкој и заводљивој акцији. Дошао и код нас на Литију па нас убеђивао у остварење бајке да он може да напише жалбу суду у Хагу и да ослободи Ратка Младића за кратко време. А ми, зна се, у бајке не верујемо а самопоуздане партизане не слушамо. Кад оно сад пуковник прочитао пар пута Јеванђеље и Откровење и постао главни интернет тумач и позиватељ народног покајања пред доласком Антихриста, притом, каже да је смирен а то се на речима не потврђује већ послушањем Светим оцима и њиховом тумачењу Јеванђеља. Е сад, како ће им и бити послушан кад Житија Њихова није ни читао, када позива народ сам да истражује Свето Писмо, Реч Божију као класичан протестант. Али ништа од тога, нажалост, не би брана да одржи монолог од два сата без опомоне амбициозно-толерантног водитеља у мантији. Елем, оче Никодиме, можда ти и постигнеш већу слогу са разним познатим личностима, али саблазан у току вашег упознавања – остаје, тако да се унапред зна да ни крај таквог саборовања неће бити благословен. 

Критиковати нечије јавне иступе и акције које нису у духу Светих отаца – ДА, али увек пазити да ту нема никакве мржње нити нелагоде према њима као личностима од Бога створенима а сабраћи нашој, опомињати не недостатке личне њихове већ само оно што из њих изађе а штетно је за ближње наше, малене Христове, вечну сабраћу нашу. Да Бог да свима оправослављенима и трудом све више покајаванима. Амин.

ИстиноЉубље свима Вама!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: