Објављено од стране: ИстиноЉубље | 29. септембра 2020.

Мисионарско писмо 127. Светог Николаја Србског… Вести са Православне страже и Житија светих за сутрашњи дан

Вести са Православне страже: Уторак, 29. 9. 2020.г…

Свакодневно се одржавају и целодневни непрестани Православни протести испред назовивладе Србије…

И у доба глобалистичке репресије пројектом Корона вирусом…

Свакога дана непрестано за Православну слободу Србије узастопно већ 1644. дан по реду… И данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући нову Православно исповедну 230. заредом Литију БеоградомШто ће рећи ВИШЕ ОД ЧЕТРИ ГОДИНЕ ПРАВОСЛАВНИХ СВЕДОЧЕЊА ПРОТИВ ВЕЛЕИЗДАЈЕ испред тзв. „Владе Србије“

Кад у овоземним правилима важи изрека „ко чека тај дочека“ колико је то остварљивије за оне који чекају са Православном вером помоћ од Бога Живога и Свемоћнога..

+++

„Онај ко не изабере да пострада за Истину Божију, биће кажњен много болније страдањем које није изабрао.“Свети Марко Отшелник

                           +++

Комплетна сутрашња Житија Светих (звучни запис): Св. мученице Вера, Нада, Љубав, и мајка им Софија, и житија других Светих за 30./17. сеп.

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Мисионарско писмо 127. Светог Николаја Србског:

Једна је Једина Вера Божија- Православна

(о екуменистичком духу „уједначавања религија“)

СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ МИСИОНАРСКА ПИСМА

127. Писмо Пензионеру П. Н.: О једној визији

   Јављате, како сте имали необичну визију у Цркви на молитви. Видели сте, како Христос изађе из олтара и стаде. Потом изађе неко као јеврејски рабин, и стаде с леве стране Христу. Најзад изађе опет неко са чалмом на глави, и стаде Христу с десне стране. Онда обојица са стране пружише руке Христу и с Њим се руковаше. Такву сте визију имали. А као тумачење од надри-тумача саопштавате следеће: Бог жели, да се све вере измире, и да се створи једна вера у свету!

   Свак ко је посвећен у тајне Царства Божијега може Вам рећи, да је и визија лажна и тумачење лажно. Утвар коју сте видели пред собом није од Бога него од оног који од увек диже своје рогове против вере Христове. Оченаш се завршава молитвом Богу да нас избави од њега „но избави нас од лукаваго“. Човече Божији, ко се може руковати са Христом? Ко може стати напоредо с Богом? Није ли Христос рекао Јеврејима: ето ће вам остати ваш дом пуст (Мт. 23,38)? Пророчанство се испунило. Јевреји немају ни жртве ни свештенства. Обоје прешло је на крштене онога часа, кад се завеса на храму раздрла од врха до дна. Ни муслимани немају ни жртве ни свештенства. Не говори ли Јеврејима Јеврејин Павле, апостол Божији: Христос је свршетак Закона (Рим. 10, 4)? И још: укида (Христос) прво да постави друго (Јевр. 10,9)? Како, дакле, оно што је опустело, што је свршено, што је одбачено и замењено другим, новим, може да се уједначује, и рукује, са живом вером Христовом? А и сам Мухамед, поред све своје ненависти према хришћанима, признаје и ставља у Коран, да ће Исус син Маријин судити свету, следствено и самом Мухамеду. Какво онда уједначење и поравнање! Откуда таква визија, питате? Од искушача. Разгледајте свој живот и расудите, па ћете увидети. У наше дане много се говори – од слабоверних, наравно – о измирењу и уједначењу свих вера. И Ви сте се подали тим мислима и жељама. Дато Вам је, да своју субјективну визију видите у утвари објективисану. И Ви се томе радујете, као милости Божијој. Ја не бих рекао, да је то милост; пре опомена. Извините, али Ви сте збркали појмове. Једна је ствар мир друштвени и политички, а друга измирење вера. И једна је ствар изједначење у грађанским правима и дужностима, а друга уједначење вера. Хришћанима је строго заповеђено милосрђе према свим људима, без разлике вере, али у исто време и строго држање Христове истине. Као хришћанин Ви можете жртвовати за иноверне и имање и живот свој, али никако и истину Христову, јер оно јесте а ово није Ваша својина. Ту је Ваш камен спотицања, у томе неразликовању. Од тог неразликовања дошла је и збрка у души. У ствари Ви нисте видели ни Христа ни Мухамеда; видели сте само душу своју.

Бог нека Вам је на помоћ.

 

ИстиноЉубље свима Вама!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: