Објављено од стране: ИстиноЉубље | 25. априла 2020.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!… Издајнички конкордат марионетске Србије са римским папом овог пута без отпора иједног епископа СПЦ !?… (… Док очекујемо наставак четворогодишњих Литија Београдом)… Житија светих за сутрашњи дан

Вести са Православне страже: Петак, 24. 4. 2020.г…

ХРИСТОС НАМ ВОСКРЕСЕ!

+++

 

Свакодневно се одржавају и целодневни непрестани Православни протести испред назовивладе Србије…

И у доба глобалистичке репресије пројектом Корона вирусом…

Свакога дана непрестано за Православну слободу Србије узастопно већ 1489. дан по реду… И данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући нову Православно исповедну 210. заредом Литију Београдом, а које су, по завршеној 209-тој, обустављене на неко време због насилне полицијске забранеШто ће рећи ВИШЕ ОД ЧЕТРИ ГОДИНЕ ПРАВОСЛАВНИХ СВЕДОЧЕЊА ПРОТИВ ВЕЛЕИЗДАЈЕ испред тзв. „Владе Србије“

 Видео са најновијим изјавама ће бити објављиван једном седмично у зависности од могућности дана за снимање…

Кад у овоземним правилима важи изрека „ко чека тај дочека“ колико је то остварљивије за оне који чекају са Православном вером помоћ од Бога Живога и Свемоћнога..

+++

„Онај ко не изабере да пострада за Истину Божију, биће кажњен много болније страдањем које није изабрао.“Свети Марко Отшелник

                           +++

Комплетна сутрашња Житија Светих (звучни запис):
Св. Исаак Сирин Други, и житија других Светих за 25./12. апр.

                                 

ИстиноЉубље свима Вама!

 +++

Увод ИстиноЉубља: Године 1937. када је србски народ над собом имао храбре Свете епископе оличене у Патријарху Варнави, Николају Жичком и Симеону шабачко-ваљевском… – Крвавом литијом народа побожног пребијаног улицама Београда- успело се оборити издајнички Конкордат (уговор) између, полакомљених на ватикански новац, водећих властодржаца тадашње „Краљевине“ Југославије (југословенски „краљ“ није помазан у Православној Цркви(!?) зато је стављен под наводнике). А данас, када су нам комунисти разним мамцима одвојили народ од вере и када је Србија постала марионетска држава белосветских масона и јеретика, од стране издајничке власти је пре неки дан потписан исти такав конкордат са Ватиканом којима му се дају бројне бенефиције и доозвољава отварање школских установа – а да Ниједног епископа нема живога да о томе шта рече, а камо ли да се успротиви (овај текст је од пре две године)… Огромна је одговорност бити Православни Епископ и велика срамота и издаја је бити страшљив у брањењу вере Божије, а камо ли још и дружити се са онима који су нам систематски Свету веру нашу унијаћењем сатирали кроз векове… Лепо је још у 18. веку напомињао верном народу Цркве Свети Козма етолски: „У ПОСЛЕДЊА ВРЕМЕНА ПРОКЛИЊИТЕ ПАПУ ЈЕР ОН ЋЕ БИТИ КРИВ ЗА СВЕ“… Зато нека се забрину клетве православних праведника и сви они који би да другују са и уз масоне и демоне, главним непријатељем Православне Цркве Божије кроз векове – носиоцем римске верске преваре, јеретичким поглаваром – Папом.

+++

Преузимамо са Православног сајта – Борба за Веру:

 

Осврт на ступање на снагу црног уговора са црном (ватиканском) интернационалом

(Поводом вести о ступању на снагу споразума Србије и Ватикана у области високог образовања)

„Ми се бранимо од црне интернационале

која је пре 900 година бацила своју

немоћну анатему на православни Балкан“.

Свети владика Николај

Свети патријарх Варнав за Православну Нову 1937.г. у Саборној цркви у Београду:

… „Из сасвим непознатих разлога и неком недокучивих узрока они су направили уговор са црним поглаваром црне интернационале (тј. римским папом). Тим уговором они хоће да доведу до тријумфа тога поглавара на Балкану, за којим он тежи хиљаду година. Против тога црног поглавара и његове језуитске војске борили су се најпре византијски патријарси и цареви. Кад је њихово оружје малаксало, борбу су прихватили наши славни Немањићи на челу са Св. Савом.

 Кад је српско царство пало и на Косову и сами Турци су се борили против латинске најезде на Балкану. И благодарећи Турцима, та најезда је стукнула. Знали су Турци лажни карактер те интернационале, па јој нису дали на Балкан. Знали су Турци разорно дејство њено унутра у држави, знали су да та интернационала не преза ни од каквих средстава, ни од каквих сплетака и интрига па нису улазили ни у какве компромисе с њом. Православну веру Османлије су понекад и гониле али су је сматрали за веру и поштовали као веру. Међутим, на ону црну интернационалу гледали су не као на веру него као на политику. И ето, браћо моја, тој нескрупулозној политичкој организацији данас наши властодршци и широм отварају све капије и пуштају је да стане чврстом ногом на Балкан. И то ко и кад? Никакви туђинци, но крштени синови Светосавске Цркве, који себе називају националистима; и то у времену не наше какве слабости него у напону наше државне снаге! Нека је част Турцима, и нека је срам таквим православцима и таквим Србима!“ … 

Овако је поводом срамног Конкордата, који је влада Краљевине Југославије потписала с Ватиканом и требала оправоснажити у Народној Скупштини децембра 1936. године, говорио патријарх мученик Варнава, који ће своју борбу против црног поглавара и његове језуитске војске платити сопственим животом (Свети патријарх Варнава је отрован исте године у ноћи између 23. и 24. јула )

Свети Владика Николај је поводом Конкордата упутио писмо посланицима Народне Скупштине, 19. јула 1937. године, у коме их упозорава на црквено-канонске мере коће ће бити предузете против „свих оних чланова Српске Православне Цркве, који поред свега буду помагали и допринели спровођењу тога уговора, којим се дају огромна права и повластице једној интернационалној верској организацији на штету наше светосавске националне Цркве“….

Ево тог писма Владике Николаја:

„Драги Господине /име/

У овом тренутку када се Ваша савест може да колеба у питању пројекта уговора са римским папом, сматрам за своју дужност да Вам се обратим са ово неколико речи:

Свети Архијерејски Сабор, после многих протеста, савета и објашњења, донео је одлуку, да се примене црквено-канонске мере према свим оним члановима српске православне цркве, који поред свега буду помагали и допринели спровођењу тога уговора, којим се дају огромна права и повластице једној интернационалној верској организацији на штету наше светосавске националне цркве. Ја ћу бити несрећан, ако будем био принуђен, да ове мере применим на Вас и на дом Ваш. А ја их морам применити у потпуности. Сада све од Вас зависи: све је у Вашој власти. Нека Вас не плаше ,,партијском дисциплином“ јер постоје две важније, старије и јаче дисциплине, а то су: дисциплина српско – народна и дисциплина црквено -православна. Обе ове надживеће ону.

Да Вам ово напишем побуђен сам и од стране нашег православног народа, који је и у Вашем срезу, као и у целој земљи једнодушно против овог катастрофалног уговора са кнезом једне интернационале. Глас народа, глас Божији. Тај народ дао Вам је мандат и од тога народа Ви ћете опет тражити мандат. Будите уверени да ће Вас народ питати само једно: да ли и ти би конкордатлија или не?!

У последњем часу, у овом трагачном часу, ја Вас пријатељски позивам, да се сетите мученичке историје свога народа, и свете вере отаца својих, па изјасните се у хармонији са седам милиона Срба, и много много наше браће католика, против овог злокобног уговора.

Нека Вам је сам Бог у помоћ.

С поштовањем

Ваш одани

Епископ Жички Николај с. р.“

Сада је кључно питање: да ли ће екуменистички врх СПЦ запретити изопштавањем и анатемом потписницима црног уговора са црном интернационалом и онима који буду помагали његово спровођење? Свакако да неће, као што нису ни приликом организовања парада содомита. За потписивање и спровођење споразума с Ватиканом, маскирани комунисти и богоборци имају прећутну сагласност црних синова Цркве, прстенлија и ћуприлића, који предано раде на латинизацији српства.  

„…Ja чујем уздахе народне, чујем где се шапће, јер се слободно не смије говорити!Само нас Бог једини може спасти! Па ако нас Бог може спасити онда припаднимо Богу на молитву. И Бог који нас je до сада спасавао од пропасти и одсад ће нам бити спас. Но осим мопитве Богу треба и сами све да учинимо што je у нашој власти, да изађемо из ове помрчине на светлост.

Зато вас позивам, браћо и сестре, да се пренемо, да устанемо и збијемо се у редове, као војска Божија против војске сатанске.Светосавски народ увек се умео сјединити у часовима опасности. Сад je час опасности. Ja вас позивам, као Ваш Патријарх, да заборавите партијске свађе и обзире и да братски брат брату пружите руку.

Светосавска Црква и ако je заборављена и понижена од својих сопствених синова, није мртва него жива. У њој je дух Божији, онај силни дух који се јавио Апостолима у виду пламена и вихора. Ако се тај дух због немарности многих био утишао, време je да му се даде маха да дејствује. У Цркви Православној крманош je Свети Сава. A Свети Сава je жив, a не мртав, и чека само заповест од Бога да буди и диже успаване Србе.

A ja као први слуга Божји и наследник Светога Саве и мученичких Патријараха српских вичем вам свима. Ha окуп српски народе! Ha окуп не против наше браће друге вере или друге народности, него против безумља и корупције! Ha окуп, српски народе, у име части и образа! Ha окуп српски народе, у име Бога и Светога Саве! Ha окуп српски народе, у име историје твоје и легиона мученика твојих!… Ha окуп српски народе ради деце твоје и будућности твоје!

Без тога неће ти бити срећна ни Нова Година нити и један дан, нити и један сат. A стиме, ако послушаш глас мој, бићеш срећан у наступајућој Новој Години и кроз све године до краја времена. 

Нека би Бог дао да тако буде!   Амин.<<

(Из говора патријарха Варнаве за православну Нову годину 1937. у Саборној цркви у Београду)

ИстиноЉубље свима Вама!

 


Одговори

  1. Ваистину Христос Воскресе !


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: