Објављено од стране: ИстиноЉубље | 20. априла 2020.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!… Беседа на Васкрс – Свети Илија Мињати… Гејтс и Масачусетски институт би да после пандемије контролишу сваког од нас (Факти, А. Павић)

ХРИСТОС НАМ ВОСКРЕСЕ!

ДРАГИ ПРОВОСЛАВНИ ИСТИНОЉУБЦИ!

Не дамо Светиње- Отац Радоња са камиона на Васкрс освештао улице Чачка и околине!!! (19.4.2020.)

+++

А овако Срби славе Васкрс

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=851070395359489&id=100013696082653?sfnsn=mo&d=n&vh=i

усред „полицијског часа“

светских сатаниста и домаћих им експонената

Овај снимак бришу свуда са интернета, али, ево, ваљда ћете стићи да погледате бар овај видео… мада је постојао и један несравњено величанственији са децом малом која ударају у бубњеве и басове и сав бројни народ пева Христос Воскресе- Радост донесе…

+++

Свети Илија Мињати:

Беседа на Васкрс

+++

Павић: Гејтс и Масачусетски институт би да после пандемије контролишу сваког од нас

МОЖДА ВИШЕ НИ У АВИОНЕ НИ У ОФИСЕ НЕЋЕМО МОЋИ БЕЗ ДОКАЗА ДА СМО МАКАР ВАКЦИНИСАНИ…

+++

Свети Илија Мињати:

Беседа на Васкрс

Ученици се обрадоваше видевши Господа.(Јн. 20,20)

Радујем се и ја са вама, божанствени ученици васкрслог Владике. Са вама ће се радовати и сви христоносни народи који су коначно видели незалазну светлост светоносног дана Васкрсења. Горе се радују триблажени зборови, и анђели мира поју победну песму око престола Цара Сила. Радује се доле и сам ад, сав сијајући од светле појаве Сунца славе – Онога Који је несрећним прародитељима донео незалазни дан живота. Радује се светло одевена невеста Христова, Црква, и са радошћу поздравља Женика који је изашао из гроба као из палате. И сама Голгота не изгледа исто: била је грозно место жалости, а постала славно место свеопште радости. Крст, копље, трнов венац, страшна оруђа за мучење, боголепно украшавају славље Божанског Победника.

Гроб, некад жалосно место труљења, сада је живоносни двор нетрулежности. Ране које су доносиле смрт, постале су извори вечног живота. Ученици се обрадоваше видевши Господа. Обрадујмо се и ми који славимо, и похвалимо богодану благодат славног васкрсења Христовог.

Када су била закључана врата раја, из кога је човек изгнан, отворила су се врата ада, кроз која је у свет ушла смрт, заједно са проклетством и труљењем. Она је као тиранин завладала над несрећним људским родом који је са напором и уз страдање носио тешки јарам и стално је сопственим животом отплаћивао тај тешки дуг. Но, као што је Адам сагрешио први међу људима, тако је он први морао и да умре. Ипак, пре самог Адама умро је праведни и невини Авељ, кога је убио завидљиви брат Каин. Зар не би било праведно да пошто је од Адама почео грех, од њега крене и умирање, а не од Авеља? Браћо, свако је царство стабилно само онда, ако је засновано на праведности. Ако царује праведност, и темељ царства је тврд, оно ће трајати вечно.

Напротив, царство је нестабилно ако је неправедно, ако му је темељ климав и ако се одржава насиљем. Онда је његов крај близу. Наравно, оно што је неправедно то је и нестабилно, и што је насилно то је непостојано. А сада погледајте узвишено дело човекољубивог промисла Божијег. Бог је допустио да не умре најпре Адам, који је први сагрешио, што би било праведно, него невини Авељ. Дакле, царство смрти је отпочело неправдом, зато му је и темељ колебљив. Авељ не само да је први умро, него уз то и неприродном смрћу – њега је убио брат. Царство смрти, које је отпочело неправдом, привукло себи у помоћ још и насиље, па се зато тако приближило крају. Према томе, у свету се зацарила смрт, али њено царство било je неправедно и насилно, па стога и слабо и краткотрајно. Ево мисли Атанасија Великог: „Да је Адам умро први, смрт би имала тврд темељ, јер би прво однела онога који је сагрешио.

Но, пошто је прво примила онога које је био неправедно убијен, њено царство је нестабилно и слабо“. Од самог почетка се показало да смрт, иако је тиранин, ипак нема слободну царску власт над људским родом. Из њених је руку исклизнуо Енох, који је као жив узет у рај. Избегао јој је и Илија, који се на огњеним колима узнео у небо. Илија је избавио од власти смрти сина удовице из Сарепте, а његов ученик Јелисеј сина сунамке. А у последње дане дошао је оваплоћени Син Божији, Господ живих и мртвих, страшни истребитељ смрти, и показао јој је колико је слаба. Он јој је једном речју одузео кћер Јаирову, која је већ била умрла, и као из сна васкрсао ју је у живот. Одузео јој је сина удовице, када су га носили на одру ка гробу, и пробудио га само додиром руке. Одузео је смрти и Лазара, кога је ад већ четири дана држао у својим оковима, и само једним позивом избавио га је од труљења. Отео јој је многа тела упокојених светих које је ад држао толико времена и који су из гробова изведени у живот.

На крају, Господ је оборио тиранина, умртвио је смрт и разорио њено царство када је трећега дана славно васкрсао из мртвих. Сви ми Адамови потомци били смо као птице уловљени у ту несрећну замку коју је смрт посвуда раширила. У исту ту замку предао је Себе и Богочовек Исус примивши добровољну смрт. Али он је Себе предао са Својом Божанственом силом, покидао је замку и после Свог славног Васкрсења први се винуо на небо, те је тако и нас избавио од власти смрти. Замка се сакруши, и ми се избависмо. Помоћ је наша у Име Господа (Пс. 123,7-8). Спасени смо, више нисмо заробљеници смрти. Гледамо је и више се не плашимо њеног суровог изгледа. До васкрсења Христовог смрт је била страшна за човека. После Христовог васкрсења човек је постао страшан за смрт. Од тренутка када је васкрсли Исус победио смрт, ученици Христови смело је презиру. Међу мученицима јој се подсмевају чак су и мала деца и девојке. То је дар васкрслог Владике и добитак од славног Васкрсења.

Христос васкрсе и смрт умртви. Христос васкрсе и уклони пропадљивост. Христос васкрсе и засија бесмртност. Христос васкрсе и врата раја опет се отворише. Где ти, смрти, жалац? Где ти је, пакле, победа? (1. Кор. 15,55) Као смртници ми падамо, али као бесмртни васкрсавамо. Затварамо се у тамницу мрачног гроба, али и ту продире блажена светлост Владичиног васкрсења и оживотворава нас. Чекамо смрт, али унапред видимо бесмртни живот, чији нам је залог дало Спаситељево васкрсење. Христос воскресе!Вишњи победитељу смрти, вечни Жениче душа наших, Најбожанственији Исусе, Теби се обраћа језик мој, Теби се овога јутра у молитви обраћа мој дух, ка Теби усмеравам и душе оних који ме слушају. Овде, где сам посејао семе јеванђелске Твоје истине пошаљи изобилну кишу Твоје Божанствене благодати, како би израстао плод спасења. Прими, божанствени Логосе, моје речи, као мисаону жртву која се приноси у славу Твог светог имена, за спасење моје грешне душе и читавог овог сабрања. Јави се духовно и обрадуј нас светлошћу Твог славног Васкрсења. Ако чак и наиђеш на закључане двери нашег срца, ипак прођи унутра, као што си кроз закључане двери прошао до својих ученика, и удахни нам благодат Твог Светог Духа и и Твог божанственог мира. Реци нам још једном: Примите Дух Свети… мир вам (Јн. 20,22,19). 

Беседе изговорене 1714. године
у славном граду Навплију
у саборној цркви најсветије Митрополије

+++

Дневно Житије Светих:

Св. Нифонт Новгородски, и житија других Светих за 21./8. апр…

+++

Павић: Гејтс и Масачусетски институт би да после пандемије контролишу сваког од нас

МОЖДА ВИШЕ НИ У АВИОНЕ НИ У ОФИСЕ НЕЋЕМО МОЋИ БЕЗ ДОКАЗА ДА СМО МАКАР ВАКЦИНИСАНИ

* Свет се током последњих месец-два неповратно променио, али западно-центрични наднационални центри моћи још увек поседују довољно новца, утицаја, мрежних способности и хибридног капацитета уопште да могу да нанесу озбиљне ударце не само својим стратешким супарницима и непријатељима, већ свету у целини

* Бил ГЕЈТС је најавио да ће финансирати изградњу ни мање ни више него седам фабрика за производњу вакцина против коронавируса. Ко је, дакле, преживео хуманитарна бомбардовања, чекају га можда још хуманитарније вакцине. Али, то није све, што би рекли амерички трговци, оно што следи биће још ”хуманије”, ако се Гејтсове визије остваре: ”Оно што ћемо на крају имати, то су сертификати који евидентирају ко се опоравио од болести, ко је био вакцинисан… На крају ћемо имати дигитални доказ имунитета, који ће омогућити да се свет поново покрене”

* Ревија најпознатијег техничког универзитета на свету, Масачусетског технолошког института, то предвиђање је додатно разјаснила овако: Може се замислити свет у којем ћете, да бисте се укрцали на лет, можда морати да се претплатите на сервис који прати ваше покрете путем вашег мобилног телефона. Скенери који мере температуру свуда би били постављени, а на послу би од вас можда захтевали да носите монитор који бележи вашу температуру или друге виталне функције. И док вам сада ноћни клубови траже доказ пунолетности, у будућности би могли да од вас траже доказ имунитета – својеврсну идентификациону картицу или неку врсту дигиталне верификације преко вашег мобилног, којом би се потврдило да сте се или опоравили од најновијих врста вируса или вакцинисали против њих”

* Можда је превелики захтев за неке да, док траје ванредно стање, размишљају о томе шта нас све чека после. Али је очигледно: ако не мислимо ми – неки други душебрижници не само да тај посао раде уместо нас, већ нам спремају разне понуде коју се не могу одбити. А можда ипак могу?

_____________________________________________________________________

        Пише: Александар ПАВИЋ

НЕМОГУЋЕ је не приметити, седећи код куће ових дана за рачунаром или мобилним, невероватну поплаву свакаквих сензационалних или сензационалистичких информација, открића или ”открића”, итд. везаних за Ковид 19 и његове узроке и последице, не само са медицинског него и са друштвеног, политичког, економског па чак и верског становишта.

        Једино око чега постоји општа сагласност је да се свет током последњих месец-два неповратно променио. У шта – то је већ друга прича, али ништа мање важна. И потпуно је легитимно да се сви занимају за то – јер пандемија (многи би овде ставили знаке навода) и њене последице дотичу ама баш свачији живот, будућност, опстанак и наслеђе.

        Да ли је вирус настао природним путем, баш као што су ”видовити” људи попут Била Гејтса, али и немачког парламента, предвидели, није важније питање од оног како ће се цела ова ситуација искористити од оних који држе полуге моћи у својим рукама, што на националном, што на наднационалном плану. Јер, по речима некадашњег Обаминог шефа кабинета, Рама Емануела: ”Никад не смеш да допустиш да озбиљна криза прође неискоришћена, као прилика да се уради оно што пре ниси могао да урадиш”.

        Несумњиво је да су ЕУ, НАТО и сличне наднационалне структуре претрпеле огроман ударац, од ког ће се тешко опоравити, док су Кина и Русија, упркос проблемима с којим се суочавају, здравственим и економским, профитирале по питању ”меке моћи”, показујући већу организованост, ефикасност и, што је најважније, људскост у кризи – не само према својим грађанима већ и према другима којима су брза помоћ и реаговање били потребни.

Варају и ова поза и овај изглед Била Гејтса

        Али, звер је најопаснија кад је рањена.

        Западно-центрични наднационални центри моћи још увек поседују довољно новца, моћи, утицаја, мрежних способности и хибридног капацитета уопште да могу да нанесу озбиљне ударце не само својим стратешким супарницима и непријатељима, већ свету у целини, у складу са начелом, après nous le déluge. Пре ће уништити све око себе ако процене да је све пропало него признати пораз.

        Међутим, далеко смо још од признања пораза. То се, између осталог, може видети и по новим хиљадама милијарди које америчке Федералне резерве већ сада упумпавају у фактички банкротиране банке, хеџ фондове и корпорације, и то ван очију јавности, што им је омогућио недавно усвојени закон који обезбеђује 2,2 билиона долара економских олакшица и помоћи америчкој привреди погођеној последицама пандемије, од које суме ће ФЕД-ова ”магична машина за прављење новца”, како то са врло мало ироније назива чак и гласило естаблишмента Њујорк тајмс, добити гаранцију америчких пореских обвезника у износу од 454 милијарди долара, које ће затим волшебно моћи да претвори у потенцијално десет пута већу суму за куповину гомиле хартија од вредности у најмању руку сумњивог квалитета и бонитета.

        Или, како је то додатно поједноставио Вашингтон пост: ”Сада смо сви социјалисти”.

        Наравно, увек је тако када треба спасавати коцкаре са Волстрита који кризе махом и изазивају, сигурни у то да ће њихови профити увек остати њихови, а губици бити покривени јер су ”исувише велики” да би им било дозвољено да пропадну (too big to fail).

        Далеко од тога, међутим, да су ФЕД-ови нови-стари марифетлуци једини знак да се глобалисти/дубока држава/владари из сенке/светска закулиса – како год ко хоће да их зове – неће тако лако предати.

        На првом месту, имамо најаву Била Гејтса да ће финансирати изградњу ни мање ни више него седам фабрика за производњу вакцина против коронавируса. Ко је, дакле, преживео хуманитарна бомбардовања, чекају га можда још хуманитарније вакцине. Али, то није све, што би рекли амерички трговци, оно што следи биће још ”хуманије”, ако се Гејтсове визије остваре:

        ”Оно што ћемо на крају имати, то су сертификати који евидентирају ко се опоравио од болести, ко је био вакцинисан… На крају ћемо имати дигитални доказ имунитета, који ће омогућити да се свет поново покрене.”

        Они којима је Орвелова 1984. упозорење а не образац коме треба стремити засигурно ће се најежити од ових речи.

        О онима који озбиљно схватају Откривење Јованово и визију жига звери не треба ни трошити речи.

        И није, наравно, Гејтс једини који сада претендује на улогу дигиталног месије који човечанству нуди безбедност од болести у замену за тотални надзор. Погледајмо аналогну визију Гидеона Личфилда, главног и одговорног уредника Ем-Ај-Ти технолошке ревије, престижног технолошког часописа у власништву вероватно најпознатијег техничког универзитета на свету, Масачусетског технолошког института, у чланку насловљеном ”Нема повратка у нормалу”:

        ”Предвиђам да ћемо на крају повратити могућност безбедног дружења тако што ћемо развити софистицираније начине идентификовања оних који су под ризиком од разбољевања и оних који нису, као и – легалне – дискриминације против оних који јесу… (дакле, дискриминација може бити и пожељна… ко би рекао… – прим. аут.). Може се замислити свет у којем ћете, да бисте се укрцали на лет, можда морати да се претплатите на сервис који прати ваше покрете путем вашег мобилног телефона. Авио-компанија неће моћи да види где сте били, али ће добити упозорење ако сте били у близини људи за које се зна да су заражени или у близини жаришта заразе. Слични би били захтеви на улазима у велике грађевине, владине зграде или чворишта јавног превоза. Скенери који мере температуру свуда би били постављени, а на послу би од вас можда захтевали да носите монитор који бележи вашу температуру или друге виталне функције. И док вам сада ноћни клубови траже доказ пунолетности, у будућности би могли да од вас траже доказ имунитета – својеврсну идентификациону картицу или неку врсту дигиталне верификације преко вашег мобилног, којом би се потврдило да сте се или опоравили од најновијих врста вируса или вакцинисали против њих.”

        Као што се види, овде није реч само о приватности.

        ”Светла будућност” која се нуди већ сада, у време страха и неизвесности, тиче се суштине постојања и идентитета самог човека, његове слободе, и смисла живота уопште.

        Можда је превелики захтев за неке да, док траје ванредно стање, размишљају о томе шта нас све чека после. Али је очигледно: ако не мислимо ми – неки други душебрижници не само да тај посао раде уместо нас, већ нам спремају разне понуде коју се не могу одбити. 

        А можда ипак могу?

http://sveosrpskoj.com/komentari/pavic-kad-prodje-epidemija-hoce-li-nam-nametati-i-vakcine-protiv-covid-19-i-cip-dokaz-imuniteta/

ИстиноЉубље свима Вама!


Одговори

  1. Ваистину Христос Воскресе !

    • Ваистину Васкрсе! 🙂


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: