Објављено од стране: ИстиноЉубље | 3. фебруара 2020.

НАЈАВА: Сутра је НОВА 61-ва исповедна ЛИТИЈА Ваљевом ( уторак, 04. фебруар 2020.)…

Вести са Православне страже: Понедељак, 04. 02. 2019.г…

Н А Ј А В А: Ваљево, уторак, 04. фебруар 2020., Градски трг у 18:00 час.


img_2078-e1530544994483

Сутра је нова Литија Ваљевом за спас потопљене Грачанице и оправослављење окупиране Србије

Док у Београду једна сабраћа непрестано свакодневно Православно-исповедно сведоче против окупације, једном месечно  одлазимо и у Ваљево да Литијом Богу се помолимо и геноцидну масонску брану Ровни, тај мач проклетства и штете над градом Ваљевом, разобличимо.

Иначе, паралелно… Свакодневно се одржавају наша непрестана Православна сведочења против опште издаје а испред назовивладе Србије у Београду…

Свакодневно за Православну слободу Србије узастопно већ 1416. дан… И
данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући нову 204
по реду,  суботњу Православно-исповедну Литију Београдом…

kasikone-0540-e1532702369561                    +++           

„Онај ко не изабере да пострада за Истину Божију, биће кажњен много болније страдањем које није изабрао.“Свети Марко Отшелник

                    +++

litija5

 

Дакле, сутра је и нова, 61-ва по реду, месечна Православно-исповедна Литија духовно уснулим Ваљевом (уторак, 04. фебруар 2020. Градски трг од 18:00 часова)… Литија за Истину Христову у данима када се србска Црква и Отаџбина системски понижавају и уништавају, и док се Косово завршно продаје, патријарх србски изјављује да је у симфонији са глобалистичким марионетама на власти Србије… Стога, нико нема Благослов да седи у кући и мирно гледа општу издају, јер речено је у Светом Писму: „Богу се треба већма покоравати него ли људима“ (Дел. ап. 5:29)… Нити се, пак, уздамо у своје малене моћи, нити се смемо неоправдано изговарати као да то није наша Православна обавеза и исказ вољне припадности Оцу нам Небеском… Јер, нећемо у дан Суда дати одговоре што патријарх, епископи, духовници и интелектуалци нису боље и више чинили у овим данима општенародне издаје. Mада је највећа одговорност на њима, ипак је главно наше Православно питање – да ли смо ми сами јавно, колико можемо по својим моћима, сведочили Веру Православну и указивали својим необавештеним ближњима на лажна учења и лажне учитеље како они не би душом пострадали.

     И зато, не будемо ли дела сведочења и исповедања Светог Православља имали, нећемо се много разликовати од фарисеја који се молише јавно да их људи виде; пред очима света испуњаваху форму Закона, а срце им беше далеко од Господа Истине и не марише да Њега познају и да се сажале пред страшним Распећем Његовим. По Закону, праше чаше, клупе и жбанове, а Самога пророкованога Христа Бога нити тражаху, нити Га познаше, већ Њега не желећи познати, иако знајући о Његовој савршеној Праведности и исцељењима народа од свих недуга – Распећу Га препустише.

    Стога и није довољна само молитва без одбране и сведочења Истине Православне; јер да су нам молитва и добра дела били онако Православно-исповедни какви би требало да буду – не би сада екуменизам плавио Црквом србском, не би Грачаница била под водом, а Отаџбина нам била распродата окупатору од непријатељима инсталираних нам лукавих домаћих изрода, политичких замајивача нашег поробљеног народа. Значи, и молитва – за покајно поправљање и стицање Благодати Божије, али и добра дела и сведочење Истине Христове јесу добра примена Благодати са Свете Литургије која се не сме закопавати у песак земљољубља, маловерја и самопоштеде…

img_5450-e1504694061906

Децембарска Литија Ваљевом, уторак, 04. фебруар Градски трг од 18:00 часова 

ИстиноЉубље свима Вама!

    +++

Комплетна сутрашња Житија Светих (звучни запис):
Св. апостол Тимотеј, Св. муч. Анастасије Персијанац, и други Свети (4. феб./22. јан.)

 

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

 

Старац Данило катунакијски:

 

О броју 666 и антихристу

Петог септембра 1925, старац Данило Катунакијски (1846-1929) послао је писмо С. Бергонину, који је припремио рад о броју 666 и Антихристу. После скоро 90 година ово писмо је савремено и инструктивно.

Писмо Старца Данила Катунакијског (1925.г.)

Веома сам се обрадовао твом писму Маја 25. које ми је предао отац Иларион, духовно чедо Јеромонаха Саве.  

Читам га са пуно пажње и дивљења, као што би и требало. Твој ентузијазам, као доброг Хришћанина, да проучиш Свето Писмо је за похвалу. Из твог писма сазнајем да пишеш о броју 666 и Антихристу. Сведобри Бог који види твоју добру веру и добру вољу, неће дозволити да упаднеш у обману, као што су неки пали, јер су се уздали у свој его и хтели да интерпретирају Откровење Светог Јована Богослова…

Доказ о смерном мишљењу које имаш о себи је то да си се плашио да не упаднеш у замке које су направљене од „добрих“ намера лукавог змаја и то што ниси заснивао закључке на на свом мишљењу. Због тога си служио Свету Литургију четрдесет дана и свакога дана чинио побожна дела па тек онда написао свој рад.

У овоме си за похвалу, јер си узео за пример Светог Апостола Павла, који је тачно знао оно што друге учи, јер је био директно ученик Исуса Спаситеља. Ипак, сваке године је одлазио у Јерусалим да изложи своја размишљања Светом Петру и Светом Јакову. На овакав начин је постао просветитељ васељене.    

Пошто ми верујеш у свему, љубљени, и тражиш са непоколебљивом вером да ти кажем да ли мишљење и закључак које си изложио о броју 666 и Антихристу имају основа, ја ћу ти потпуно отворено рећи шта Свети Оци и Црква сматрају о овоме.    

Они саветују опрез и кажу да се Откровење Светог Јована не интерпретира по нашем схватању, јер су сви који су хтели да га интерпретирају пали у тешке обмане.

Такође, сви они који покушавају да одгонетну бројеве и да им дају значај у вези времена доласка Антихриста нису успели, нити су имали икакве користи. И једни и други који су се бавили оваквим проблемима су упали у страшне обмане.  

Ми смо убеђени да Свети Апостоли и сви велики Оци нису објаснили Свето Откровење, јер говори о будућим догађајима који треба да се открију након што се догоде.   

У Његовој посланици Галатима, Апостол Павле критикује оне који гледају на време и године: „Гледате на време, месеце, и године. Бринем се за вас, да се нисам узалуд трудио око вас.“ (Гал. 4:10)

Такође, јасно видимо у Светом Јеванђељу да Господ наш Исус, иако је објаснио својим ученицима надприродне и велике тајне о суштини Свете Тројице и све остало што је неопходно да знају за њихово спасење, ипак време и годину Његовог доласка није: „О дану и сату нико не зна, чак ни Анђели на небу, ни Син, већ само Отац.“ (Мат 24:36) 

Шта ово значи? Зар наш Богочовек Исус није ништа знао о овоме? Хула је да неко размишља овако. Али дао нам је знаке и догађаје који ће претходити доласку Антихриста, а као што видимо данас је то близу. Као што можемо да видимо у Делима Апостолским Господ нам забрањује не корисне интепретације: „Није ваше да знате времена и године које је Отац задржао у власти својој“(Дела 1:7). 

И као што пишеш да си грешан човек и ја сам, а задобио сам милост Божју исповешћу и под каноном сам, па зашто би љубљени мој онда себе окупирали стварима које су изнад наших моћи. Зашто да себе окупирамо бројевима и претпоставкама о временима и годинама?

Уместо да се бавимо тако опасним истраживањем, зар није боље да угодимо Богу врлинама и да избегнемо скривену гордост?

Колико је Богу угодно што понизно мислимо о себи и што плачемо над нашим гресима, толико му није угодно када истражујемо и запиткујемо до бесконачности Стари и Нови Завет. 

Доказ овоме је лопов који први ушао у Рај, иако криминалац и грешник, јер се покајао и тражио милост. 

А о доласку Антихриста, имамо Цркву као учитеља уз помоћ Светог Духа. Тада нема грешке. А ово је што Црква каже: Прво ће доћи пророци Енох и Илија. Антихрист ће бити рођен од Јеврејске проститутке… и чиниће илузиона чуда, тада ће доћи крај.  

Ово су спасоносне истине којима морамо веровати, и верујући прихватићемо Господа, као што је и написано:”Бдите дакле, јер не знате ни дан ни час када ће Син човечији доћи.” (Мат. 25:13)

Заиста, шта нам вреди да знамо име и време Антихриста или тајну бројева, јер ће нас смрт задесити пре него што Антихрист дође.

Ово је довољно, и верујем да ћеш разумети шта ти пишем као мудар радник у винограду Христовом, и да ћеш бити убеђен да је ово истина.

Због тога, остави сва своја запажања и врати се ономе што су Оци писали, што ће ти бити од много веће користи. И онда, моли се за мене, последњег, који моли за тебе све што ће ти бити на спасење.

Катунакија, Света Гора , 5 Септембар 1925

Монах Данило Катунакиотис

ИстиноЉубље свима Вама!

 


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: