Објављено од стране: ИстиноЉубље | 13. децембра 2019.

НАЈАВА: ТРОипоГОДИШЊА 196-та Литија Београдом (субота, 14. децембар 2019. испред Владе Србије од 15:30 часова)- За слободу окупиране Православне Србије…

Вести са Православне страже: Петак, 13. децембар 2019. г…

ТРОипоГОДИШЊЕ ЛИТИЈЕ ЦЕНТРОМ ОКУПАЦИОНОГ БЕОГРАДА

Алармантно важни дани и недеље пред сваким Србином који проклето учествује или срамно ћути, у до детаља обзнањеној, ВелеИздаји Космета и све Србије…

 +++

(Притисни: ОВДЕ: УРГЕНТНО: Детаљан план епохалне издаје Великоиздајника Вучићија и Дачија и ОВДЕ: О велеиздаји се не гласа на изборима или референдуму)   

+++

НАЈАВА: Непрекидне београдске Литије за Православну слободу Србије

Нова 196-та узастопна суботња Литија наша окупираним Београдом

Субота, 14. децембар 2019. г. испред Владе РС у 15:30 часова

Траса Литије: Сутра у 15:30 ч. од Владе Србије полази 196. заредом суботња Православна Литија ка Патријаршији, Ненародној скупштини и лажљивом РТС-у

Устаљени програм свакосуботњих Литија:Окупљање 15:30 ч. испред назовивладе Србије, уводно обраћање oko 15:45, полазак Литије 16:00, обраћања – испред Патријаршије 16:45, испред НеНародне Скупштине око 17:50, испред лажљивог РТС-а око 18:10, и потом, повратак на централно место непрестаних Православних протеста испред назовивладе Србије око 19:00 часова.

Богом нам добродошли, док времена за сведочење Истине и наде за Васкрс Грачанице, а тиме и наде за слободу Православне Србије, јоште има!

+++

Свакодневно се одржавају и целодневни непрестани Православни протести испред назовивладе Србије…

Свакога дана непрестано за Православну слободу Србије узастопно већ 1365. дан по реду… И данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући новуПравославно исповедну 196. заредом Литију Београдом, субота, 14. децембар 2019.г. у 15:30 испред зграде „Владе“Што ће рећи ВИШЕ ОД ТРИ И ПО ГОДИНЕ ПРАВОСЛАВНИХ СВЕДОЧЕЊА ПРОТИВ ВЕЛЕИЗДАЈЕ испред тзв. „Владе Србије“

Свака исправна духовна борба има за темељ Истину, тј. Православље. Без Православља нам нема , браћо Срби, а Православље је данас усред Србије, и то подло изнутра, са свих страна нападано и разарано… Зато, неће нас временске прилике ни било какви други изговори оправдати за срамно ћутање када нам непријатељи разарају и Цркву и државу, и свештенство и народ… Трудимо се за спас душе своје и ближњих својих да се не би остварило оно: „Ко не мисли о општем добру – ући ће му невоља у дневну собу“…

Православни протести у, од лицемерних политичких „хришћана“, окупираној Србији испред зграде „Владе РС“ трају свакодневно још од 9. марта 2016. године, док, притом, сваке суботе од 15:30 часова испред „Владе“ крећу наше Православне Литије улицама центра Београда… а у ову суботу ће нам бити, Богу хвала, и 1366. дан по реду

Нове суботње Литије центром отуђеног од Православља престоног Београда:

 

Нема прече потребе данашњице – од одбране Православља и Грачанице!

   Јеванђеље почиње речима Христа Бога: „Покајте се јер се приближило Царство Божије.“ А покајање је искрено само код оних који Бога траже и Једино у Светом Православљу га налазе, Православље чувају у смиреном срцу, желе Га на добро вечно свима ближњима, али и бране Га пред онима који лажу о Њему а све ради вечнога спасења своје и душа својих ближњих, наравно, уз непрекидну тугу и рат против греха свога… 

БОГОМ ДОБРОДОШЛИ! ДОКЛЕ ЈОШ ВРЕМЕ ИСПОВЕДАЊА ПРАВОСЛАВЉА ТРАЈЕ, ДОКЛЕ НАС ЈОШ НЕВОЉЕ КОЈЕ НЕМИНОВНО СЛЕДЕ ЗА СВЕНАРОДНИМ НЕПОКАЈАНИМ ГРЕСИМА ПРОТИВ ЦРКВЕ И ОТАЏБИНЕ НИСУ ПРЕПЛАВИЛЕ!

+++

„Онај ко не изабере да пострада за Истину Божију, биће кажњен много болније страдањем које није изабрао.“ Свети Марко Отшелник

+++

Комплетна данашња Житија Светих (звучни запис):

Св. пророк Наум, Св. Филарет Милостиви, и други Свети (14./1. дец)

 

ИстиноЉубље свима Вама!

 +++

Зографски монах изобличио папу и патријарха Вартоломеја

 

Јеромонах Висарион са својим игуманом – ретки свештеници који говоре јавно против јереси екуменизма

 

Повод за настанак ове књиге био је сусрет папе Францискаи патријарха Вартоломеја у Јерусалиму 2014. године и њихова декларација у којој се говори о уједињењу Источне и Западне „цркве“. Чињеница  да није било никакве званичне реакције у црквеним круговима изазвала је јеромонаха Висариона, првог епитропа бугарског манастира Зограф, на Светој Гори, да изнесе свој став о овом питању.

Није много прошло од најновијих књига архимандрита Јоана Филипова против екуменизма, а већ нам из Бугарске стижу нове лепе вести о борби православних против екуменистичке јереси…

Како извештава „Стандард“, пре недељу дана појавила се нова књига јеромонаха Висариона. „Одбрана православног хришћанства од замки екуменистичког синкретизма“ може се пронаћи у већим храмовима Бугарске православне цркве, као и у појединим већим књижарама. Повод за настанак ове књиге био је сусрет папе Францискаи патријарха Вартоломеја у Јерусалиму 2014. године и њихова декларација у којој се говори о уједињењу Источне и Западне „цркве“. Чињеница  да није било никакве званичне реакције у црквеним круговима изазвала је јеромонаха Висариона, првог епитропа бугарског манастира Зограф, на Светој Гори, да изнесе свој став о овом питању.

Било је реакција појединих људи, а многи монаси на Светој Гори дубоко су погођени оним што се десило. Међутим,  овај догађај је остао некако незапажен у широј јавности“, рекао је за „Стандард“ јеромонах Висарион. Према његовом мишљењу, уколико погледамо целу људску историју, видећемо да, како време пролази, расту покушаји да се Божија истина разводни разним људским заблудама. „Оно што се дешавало од Мојсија до доласка Господа Исуса Христа, то се дешава и са хришћанством и данас. Истина, дата нам од Христа пре 2000 година, све више почиње да се мења и квари“, додаје отац.

У овој књизи од 220 страница отац Висарион износи свој страх због намера црквених великодостојника који теже механичком уједињењу Православне Цркве са Римокатоличком „црквом“, без обзира што не постоји јединство у истинској вери. „У декларацији се јасно говори о тежњи ка евхаријстијском јединству и пуном уједињењу, али се не говори о томе да је јединство потребно у православној вери- вери коју нам је предао Господ, а Свети Оци сачували неизмењену“, каже отац Висарион.

Отац, такође, наводи чињеницу да су за православну веру животе дали многи светогорски исповедници, а међу њима и 26 зографских мученика, који нису хтели да се уједине са римокатоличком јереси. Све ове исповеднике и мученике Господ је прославио дивним чудима, која јасно показују да су они поступали исправно. Један од стубова православља, свети Марко Ефески, такође је био против уједињења између православних и римокатолика базираног на компромисима у вери.

„У последњим годинама смо сведоци једног ојачалог покушаја за уједињење које није засновано на истини, већ на сентименталности која не спасава“, тврди јеромонах Висарион. По њему, да би уједињења постало истинско, римокатолици треба да се врате правој вери, којој су и сами припадали током првих хиљаду година од Христовог рођења. У супротном, уједињење би било лажно и довело би до нестанка истински верујућих. „Треба да чувамо православну веру, коју у нам предали наши оци. Ту веру су чували и свети Седмочисленици*, и свети Јован Рилски Чудотворац, и свети патријарх Евтимије Трновски, и свети Георгије Софијски. Сви свети су чували православну веру, а Бог их је прославио због тога“, додаје отац.

 Пут ка лажном уједињењу

 -Оче Висарионе, са чиме се Ви конкретно не слажете?

Овакав пут ка јединству је лажан. Зато смо и поставили питање куда нас то воде наши црквени великодостојници. Они нас воде ка једном лажном уједињењу.

-Шта се тачно догодило између папе и васељенског патријарха?

Приликом тог сусрета изнет је један грандиозан план за уједињење, али уопште није речено да ће то уједињење бити у истини, а то није у реду. Нигде се не говори о разликама у вери, само се говори о љубави, миру и братству, користе се уобичајене фразе.

-Ви критикујете поступке патријарха Вартоломеја?

Књига је критика и његових поступака, али и свеопштем ћутању, чињеници да нико не реагује на донету декларацију. А то је покушај за промену смисла целе историје Цркве, претумачење вере. Ћутимо о тако важним питањима и на крају ће нас довести пред свршен чин и рећи: ево, ујединили смо се, ми се много волимо. Да ли је то заиста љубав?! Зар не треба да се волимо у Истини? Да ли заиста желимо спасење? То је као да постоје два пута, први исправни, и други кроз трње. А онај који хода кроз трње, говори: „Хајде да се сви ујединимо и заједно да газимо кроз трње“. Ако хоћемо да се ујединимо, треба да се ујединимо на правом путу и њиме да идемо! Ово сада што раде није тражење јединства у православној вери, већ јединства у трњу.

-Како сте за тако кратко време успели да прикупите аргументе за своје тврдње?

-Уз помоћ Божију! Имао сам много интересантних материјала, трудио сам се да емоције оставим по страни, и да све буде поткрепљено аргументима, чињеницама и сведочанствима из црквене историје. Потрудио сам се да покажем како су писали свети оци, а не како наши црквени великодостојници модернисти мисле. Треба се придржавати светих, а не погрешне црквене политике.

*Свети Седмочисленици- У Бугарској православној цркви овим именом се називају свети Кирило и Методије и њихови ученици Климент, Наум, Горазд, Сава и Ангеларије (прим.прев.)

Преузето са сајта symvol.org

Превод и припрема: екипа ФБ странице „Православље живот вечни“

ИстиноЉубље свима Вама!

 


Одговори

 1. Подршка Монаху Антонију,
  Верном, Многохрабром, Божијем Народу
  и Православној Литији,
  Покров Пресвете Вожије Мајке
  Нека Вас Закрили.

  софија и драгана

  Из руског документарног филма
  Св. Серафим Саровски
  -Док је био Отац Сампсон у прогонству, бољшевици су имали
  одређени начин убијања људи, метод.
  Људе су преко ноћи затварали у специјалне
  гвоздене кавезе у манастирским подрумима.
  А ноћу су пуштали на те затворенике гладне пацове,
  које су због тога специјално тамо држали.
  Ујутру су долазили, и оданде износили чисте оглодане кости.
  Ту је доспео и Отац Сампсон, и он приповеда:
  „Затварали су нас , били смо збијени да је било тешко
  чак и да се дише. Пустили су пацове на нас. Али шта рећи.
  Ужас страшни. Крици , вапаји. То је немогуће препричати.
  Али, ја сам се молио Мајци Божијој.
  Читао сам молитву “ Свемилостива“
  и само сам осећао , како они трче по мени, по мом телу.
  “ Свемилостиву “ ми је дао, кад ме је посетио
  Сам Преподобни Свети Серафим Саровски, у сну,
  пред хапшење, 29-те године.
  Сећам се, видим Преподобног Серафима,
  Он долази к мени у сну. Нагиње се надамном.
  А ја седим, или лежим, не сећам се,
  и полако изговара “ Свемилостиву „.
  Осећам на челу његове сузе.
  И та молитва ми је била пратилац, и бранила ме
  18 година совјетског рата, и надаље,
  то ми је била непрестана храна.
  Ево те Молитве, коју је Оцу Сампсону дао
  Сами Преподобни Серафим Саровски :
  Свемилостива Владичице Моја,
  Пресвета Госпођо, Свепречиста,
  Дјево, Богородице Марија, Мати Божија,
  не гнушај се мене, не одбаци ме,
  не остави ме, не одступи од мене,
  Заступи , Умоли , Услиши , Помози ,
  Опрости – Свемилостива.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: