Објављено од стране: ИстиноЉубље | 6. септембра 2019.

НАЈАВА: ТРОГОДИШЊА 182-га Литија Београдом (субота, 07. септембар 2019. испред Владе Србије од 15:30 часова)- За слободу окупиране Православне Србије…

Вести са Православне страже: Петак, 06. септембар 2019. г…

ТРОГОДИШЊЕ ЛИТИЈЕ ЦЕНТРОМ ОКУПАЦИОНОГ БЕОГРАДА

Алармантно важни дани и недеље пред сваким Србином који проклето учествује или срамно ћути, у до детаља обзнањеној, ВелеИздаји Космета и све Србије…

 +++

(Притисни: ОВДЕ: УРГЕНТНО: Детаљан план епохалне издаје Великоиздајника Вучићија и Дачија и ОВДЕ: О велеиздаји се не гласа на изборима или референдуму)   

+++

НАЈАВА: Непрекидне београдске Литије за Православну слободу Србије

Нова 182-га узастопна суботња Литија наша окупираним Београдом

Субота, 07. септембар 2019. г. испред Владе РС у 15:30 часова

Траса Литије: Сутра у 15:30 ч. од Владе Србије полази 182. заредом суботња Православна Литија ка Патријаршији, Ненародној скупштини и лажљивом РТС-у

Устаљени програм свакосуботњих Литија:Окупљање 15:30 ч. испред назовивладе Србије, уводно обраћање oko 15:45, полазак Литије 16:00, обраћања – испред Патријаршије 16:45, испред НеНародне Скупштине око 17:50, испред лажљивог РТС-а око 18:10, и потом, повратак на централно место непрестаних Православних протеста испред назовивладе Србије око 19:00 часова.

Богом нам добродошли, док времена за сведочење Истине и наде за Васкрс Грачанице, а тиме и наде за слободу Православне Србије, јоште има!

+++

Свакодневно се одржавају и целодневни непрестани Православни протести испред назовивладе Србије…

DSC00564

Свакога дана непрестано за Православну слободу Србије узастопно већ 1267. дан по реду… И данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући новуПравославно исповедну 182. заредом Литију Београдом,субота, 07. септембар 2019.г. у 15:30 испред зграде „Владе“Што ће рећи ВИШЕ ОД ТРИ ПУНЕ ГОДИНЕ ПРАВОСЛАВНИХ СВЕДОЧЕЊА ПРОТИВ ВЕЛЕИЗДАЈЕ ИСПРЕД тзв. „Владе Србије“

Свака исправна духовна борба има за темељ Истину, тј. Православље. Без Православља нам нема , браћо Срби, а Православље је данас усред Србије, и то подло изнутра, са свих страна нападано и разарано… Зато, неће нас временске прилике ни било какви други изговори оправдати за срамно ћутање када нам непријатељи разарају и Цркву и државу, и свештенство и народ… Трудимо се за спас душе своје и ближњих својих да се не би остварило оно: „Ко не мисли о општем добру – ући ће му невоља у дневну собу“…

Православни протести у, од лицемерних политичких „хришћана“, окупираној Србији испред зграде „Владе РС“ трају свакодневно још од 9. марта 2016. године, док, притом, сваке суботе од 15:30 часова испред „Владе“ крећу наше Православне Литије улицама центра Београда… а у ову суботу ће нам бити, Богу хвала, и 1268. дан по реду

Нове суботње Литије центром отуђеног од Православља престоног Београда:

 

Нема прече потребе данашњице – од одбране Православља и Грачанице!

   Јеванђеље почиње речима Христа Бога: „Покајте се јер се приближило Царство Божије.“ А покајање је искрено само код оних који Бога траже и Једино у Светом Православљу га налазе, Православље чувају у смиреном срцу, желе Га на добро вечно свима ближњима, али и бране Га пред онима који лажу о Њему а све ради вечнога спасења своје и душа својих ближњих, наравно, уз непрекидну тугу и рат против греха свога… 

БОГОМ ДОБРОДОШЛИ! ДОКЛЕ ЈОШ ВРЕМЕ ИСПОВЕДАЊА ПРАВОСЛАВЉА ТРАЈЕ, ДОКЛЕ НАС ЈОШ НЕВОЉЕ КОЈЕ НЕМИНОВНО СЛЕДЕ ЗА СВЕНАРОДНИМ НЕПОКАЈАНИМ ГРЕСИМА ПРОТИВ ЦРКВЕ И ОТАЏБИНЕ НИСУ ПРЕПЛАВИЛЕ!

+++

„Онај ко не изабере да пострада за Истину Божију, биће кажњен много болније страдањем које није изабрао.“Свети Марко Отшелник

+++

Комплетна сутрашња Житија Светих (звучни запис):

Пренос моштију Св. ап. Вартоломеја, Св. апостол Тит, и други Свети (7. сеп./25. авг.)

 

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Свети Игњатије Брјанчанинов

Идолопоклонство

 По увођењу вере хришћанске у свет, родило се безброј јереси, које су тежиле да оборе Свету Веру. Највеће злодело – убиство Богочовека – учињено је од стране мудраца у име мудрости и у име њиховог закона (Јован 11:49-50)…

Сатана се није задовољио тиме, што је покорио човека са земљом под своју власт, што га је држао у плену, будећи у њему различите страсти, њима га окивајући, што га је служењем греху привео у службу себи. Мисао, која је обузела ангела на небу, није га остављала ни у поднебесју, куда је, као у предворје ада, био низвргнут са небеса: мисао да се учини равним Богу. Он је привео њу у испуњење на земљи идолопоклонства.

Људски род, који се постепено размножавао на земљи, заједно са тим је све више и више прелазио од удовољавања потреба, ка удовољавању похота и греховних жеља. Несместиво је са таквим животом истинско Богопознање и самопознање! Људи, након тоњења у земаљске бриге и насладе, поставши искључиво тело, изгубили су само схватање о истинитом Богу. Али, осећање Богопоштовања је осећање које је неодвојиво од људског срца, као њему урођено и природно: оно није уништено падом – оно је лишено правилности.

Вођени тим несвесним осећањем, људи су одавали божанско поклоњење творцу и родитељу греха – палом ангелу и остатку његових демона. Човек је обоготворио грех, који га је убио у свим његовим облицима, обоготворио представнике греха – демоне. Он је признао за божанске насладе удовољавање свим страстима. И блуду, и пијанству, и крађи и убиство, одавала се почаст. Свака страст била је представљена својим идолом.

Идол је био симбол демона, потпуно туђег животу, потпуно мртвога за духовна осећања. Пред таквим идолима одигравале су се и друштвена и посебна, или домаћа поклоњења; пред идолима су се убијале и приносиле животињске жртве, али неретко и људске. Али спољашње служење идолима, било је у суштини служење демонима, како нас учи Божанствени Апостол Павле (1.Кор. 10:20).

Идолски храмови и сами идоли били су омиљено обиталиште демона. Из њих они су давали гласове и пророштва на пропаст злосрећног човечанства. И сам човек, преставши да буде храмом Бога Живога, постао је храм и обиталиште сатане. (Лк. 11:24-26).

Идолопоклонство је обузимало све људе и сву земљу. Ретки изабрани људи чували су истинско Богопознање и Богослужење. Касније је Бог изабрао и одвојио у службу Себи, народ Израиљски, дарујући му писани закон. Али болест идолопоклонства је толико снажно дејствовала у палом човечанству, да је и изабрани народ, често остављао поклоњење истинитом Богу, стремећи ка поклоњењу кумирима (идолима).

Човек, лишивши се падом, своје Божанствене Светлости – Светога Духа, морао је да се задовољи својом сопственом, оскудном светлошћу – разумом. Али та природна светлост је привела веома мало људи ка познању истинитога Бога: разум се устремио највише ка обезбеђивању свих могућих удобности за земни живот, створио је различите науке и вештине, које су тачно допринеле и доприносе, ка умножавању и развитку тих вештаствених удобности, али заједно са тим, доприносе и најсилнијем развитку греховног живота, ка запечаћивању и утврђивању пада, украшеним многим различитим призрацима благостања и тријумфа.

Људске науке, будући плод пада, задовољавајући човека, представљајући му саму благодат Божију и Самог Бога непотребним, хулећи, одбацујући, понижавајући Духа Светога, постале су силним оруђем и средством греха и ђавола, за подржавање и ојачања пада. Светлост људска сјединила се са демонском светлошћу и створила је људску ученост (премудрост), непријатељску Богу, испуњујући човека демонском гордошћу (1.Кор. 3:17-18).

Обузет недугом учености, светски мудрац је потчинио све свом разуму и сам себи служи као идол, собом остварујући сатанин предлог: бићете као богови, знајући шта је добро и зло. Ученост, представљена сама себом, јесте само-обмана, то је демонска обмана, то је знање, преиспуњено лажју, које поставља у лажни однос ученог и према себи и према свему. Ученост је мрзост и безумље пред Богом; она је – безумље. Своју слепоћу, она проглашава најзадовољавајућим виђењем и таквим начином, чини слепоћу неисцељивом, а хранећи њен пад урођеним власништвом злосрећног књижевника и фарисеја (Јован 9:41).

„Телесно мудровање – непријатељство је Богу, јер се не покорава закону Божијем нити може. Телесно мудровање је смрт.“ (Рим. 8:6-8). Дух Свети заповеда одбацивање земаљске мудрости ономе, ко хоће да приступи Богу и да се учини причасником духовне мудрости (1.Кор. 3:18).

Апостол Павле примећује, да је мало учених људи прихватило веру Хришћанску (1.Кор. 1:26); насупрот томе, за те наводне и умишљене мудраце, духовна мудрост показала се безумљем, свеобилно и свесавршено се садржавши у Христу (1.Кор. 1:23). Философи и уметници се били велики поборници идолопоклонства и непријатељи истинитог Богопознања.

По увођењу вере хришћанске у свет, родило се безброј јереси, које су тежиле да оборе Свету Веру. Највеће злодело – убиство Богочовека – учињено је од стране мудраца у име мудрости и у име њиховог закона (Јован 11:49-50).

У наше време, ученост враћа незнабошце који су примили Хришћанство, ка незнабоштву и одбацујући Хришћанство, уводи их опет у идолопоклонство и служење сатани, променивши облик за погоднију пропаст човечанства.

Ретки, веома ретки књижевници се уче Царству Небеском и износе ново учење Духа пред друштво своје сабраће, одевајући то учење у старе рите учености људске ради тога, да би оно било боље приваћено од љубитеља старог, пре него новог. (Мат. 13:52: Лука 5:39)

ИстиноЉубље свима Вама!


Одговори

 1. Подршка велика Браћи и Сестрама и
  нашем Монаху Антонију,
  Драги Бог и Пресвета Богородица
  Нека Вас Чувају у Литији Светој Православној.

  софија

  .

 2. Бог да вас чува и ове суботње Литије и сваке следеће и у сваки час.

  Да созерцавам чудесно избављење Јерусалима од Асираца (II Днев. 32), и то:
  1. како Сенахерим са силном војском опколи зидове јерусалимске и ругаше се Богу Израељеву;
  2. како се Језекија с пророком Исаијом усрдно мољаше Богу за избављење;
  3. Како ангел ноћу поби 185.000 Асираца; Сенахерим би убијен од синова својих и Јерусалим спасен.

 3. Sodomisti pokušali da šetaju kroz Valjevo. Narod nije dozvolio.

 4. „Јер земља која пије кишу што често на њу пада и рађа корисно поврће онима ради којих се и обрађује, прима благослов од Бога;
  а која рађа трње и чкаљ, не ваља и није далеко од клетве, чији је крај: у огањ! „ Јеврејима 6, 7


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: