Објављено од стране: ИстиноЉубље | 25. јануара 2019.

НАЈАВА: Нова 150. узастопна Литија Београдом (субота, 26. јануар 2019. испред Владе Србије од 15:30 часова)- За слободу окупиране Православне Србије …

Вести са Православне страже: Петак, 25. 01. 2019. г…

НАЈАВА: Непрекидне београдске Литије за Православну слободу Србије

Нова 150. узастопна суботња Литија наша окупираним Београдом

Субота, 26. јануар 2019. г. испред Владе РС у 15:30 часова

Траса Литије: Сутра у 15:30 ч. од Владе Србије полази 150. заредом суботња Православна Литија ка Патријаршији, Ненародној скупштини и лажљивом РТС-у

Устаљени програм свакосуботњих Литија: Окупљање 15:30 ч. испред назовивладе Србије, уводно обраћање oko 15:45, полазак Литије 16:00, обраћања – испред Патријаршије 16:45, испред НеНародне Скупштине око 17:50, испред лажљивог РТС-а око 18:10, и потом, повратак на централно место непрестаних Православних протеста испред назовивладе Србије око 19:00 часова.

Богом нам добродошли док времена за сведочење Истине и наде за Васкрс Грачанице, а тиме и наде за слободу Православне Србије, јоште има!

   +++

Свакодневно се одржавају и целодневни непрестани Православни протести испред назовивладе Србије…

Свакога дана непрестано за Православну слободу Србије узастопно већ 1044. дан по реду… И данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући нову Православно исповедну 150. по реду Литију Београдом, субота, 26. јануар 2019.г. у 15:30 испред зграде „Владе“ 

Свака исправна духовна борба има за темељ Истину, тј. Православље. Без Православља нам нема , браћо Срби, а Православље је данас усред Србије, и то подло изнутра, са свих страна нападано и разарано… Зато, неће нас временске прилике ни било какви други изговори оправдати за срамно ћутање када нам непријатељи разарају и Цркву и државу, и свештенство и народ… Трудимо се за спас душе своје и ближњих својих да се не би остварило оно: „Ко не мисли о општем добру – ући ће му невоља у дневну собу“…

 Православни протести у, од лицемерних политичких „хришћана“, окупираној Србији испред зграде „Владе РС“ трају свакодневно још од 9. марта 2016. године, док, притом, сваке суботе од 15:30 часова испред „Владе“ крећу наше Православне Литије улицама центра Београда… а у ову суботу ће нам бити, Богу хвала, и 1045. дан по реду

Нове суботње Литије центром отуђеног од Православља престоног Београда:

Нема прече потребе данашњице – од одбране Православља и Грачанице!

   Јеванђеље почиње речима Христа Бога: „Покајте се јер се приближило Царство Божије.“ А покајање је искрено само код оних који Бога траже и Једино у Светом Православљу га налазе, Православље чувају у смиреном срцу, желе Га на добро вечно свима ближњима, али и бране Га пред онима који лажу о Њему а све ради вечнога спасења своје и душа својих ближњих, наравно, уз непрекидну тугу и рат против греха свога… 

БОГОМ ДОБРОДОШЛИ! ДОКЛЕ ЈОШ ВРЕМЕ ИСПОВЕДАЊА ПРАВОСЛАВЉА ТРАЈЕ, ДОКЛЕ НАС ЈОШ НЕВОЉЕ КОЈЕ НЕМИНОВНО СЛЕДЕ ЗА СВЕНАРОДНИМ НЕПОКАЈАНИМ ГРЕСИМА ПРОТИВ ЦРКВЕ И ОТАЏБИНЕ НИСУ ПРЕПЛАВИЛЕ!

+++

„Онај ко не изабере да пострада за Истину Божију, биће кажњен много болније страдањем које није изабрао.“Свети Марко Отшелник

+++

Звучни (аудио) запис сутрашњих Житија Светих:

Св. муч. Ермил и Стратоник, Св. Јаков Нисибијски, и други Свети (26./13. јан.)

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Архиепископ Аверкије Џорданвилски:

О ЈЕРЕСИ НЕОХИЛИЈАЗМА

Ко хоће замном да иде,
Нек се одрекне себе и узме крст свој
 и замном иде (Мк. 8, 34)

Велики пост је време покајања; покајање је борба да се надмећемо са грешним страстима и жељама, која је толико тешка да ју је Господ, Судија у тој борби, упоредио са ношењем крста. Ми се живо опомињемо тога на самој средини великог поста, на Крстопоклону недељу. Онако како је Господ носио крст ради нашег спасења, тако сваки од нас мора „понети крст свој“ да би задобио спасење које је Господ приуготовио за нас.

Без крста, без борбе, не може бити спасења! Томе нас учи истинско xришћанство. Учење о борби, о ношењу крста протеже се као црвена нит кроз читаво Свето писмо и васцелу историју Цркве; житија оних светих који су угодили Богу, духовних подвижника хришћанске побожности јасно нам о томе сведоче. Велики пост је само вежба за ношење крста у овом животу, која се понавља сваке године, вежба у духовном животу, нераскидиво повезана са читавим животом истинског хришћанства…

Сада, међутим, у двадесетом веку хришћанске ере, појавили су се „мудраци“- „неохришћани“, како неки од њих себе називају, који то не желе да слушају. Они проповедају нову врсту зашећереног, сентименталног, ружичастог хришћанства, лишеног сваког напора и борбе, као и имагинарну свеобухватну хришћанску љубав и неограничено уживање у свим задовољствима овог пролазног земаљског живота. Они потпуно игноришу безбројне одломке из Светог писма, који снажно и разговетно говоре о духовним борбама, о подражавању Христа Спаситеља распињањем самог себе, о многим патњама које очекују хришћане у овом животу, почев од речи које је Сам Христос Спаситељ упутио Својим ученицима на Тајној вечери: У свету ћете имати жалост. То је стога што, како је Сам Господ објаснио, истински хришћани нису од овога света, јер свет сав у злу лежи. Управо због тога xришћанин не сме волети овај свет ни што је у свету; пријатељство према свету непријатељство је према Богу, јер који хоће свету пријатељ да буде, непријатељ Божији постаје.

Ти модерни „мудраци“ на неки начин пропуштају да виде да Реч Божија ни на једном месту хришћанима не обећава потпуно духовно задовољство и рајско блаженство у овом земаљском животу, него напротив, наглашава да ће се живот на земљи све више и више удаљавати од Закона Божијег; у погледу морала људи ће тонути све дубље и дубље тако да ће сви који хоће да живе побожно у Христу Исусу бити гоњени; а зли људи и опсенари напредоваће од зла на горе, варајући и варајући се, а онда коначно: И земља и дела што су на њој изгореће. Тада, међутим, нова пак небеса и нову земљу по обећању Његовом очекујемо, где правда обитава – чудесно нови Јерусалим, који је показан светом Јовану, Тајновидцу, током откровења које му се указало.

Ништа од овог не допада се „неохришћанима“. Они желе да буду блажени овде у овом свету, оптерећеном мноштвом својих грехова и безакоња; они то блаженство очекују са нестрпљењем. Они сматрају да је један од најсигурнијих путева да се то достигне „екуменски покрет“, савез и уједињење свих народа у једној „новој цркви“, која неће обухватити само римокатолике и протестанте, него и муслимане и јевреје и незнабошце, при чему би сви задржали своја сопствена уверења и заблуде. Та имагинарна „хришћанска“ љубав у име будућег блаженства људи на земљи, не може бити ништа друго него гажење истине.

Уништење ове земље са свим што на њој постоји, иако јасно проречено Речју Божијом, они сматрају за нешто неизрециво ужасно, што није у складу са свемогућством Божијим и, очигледно, сасвим непожељно. Они нерадо прихватају уништење земље (јер како неко може да не прихвати нешто што је проречено у Речи Божијој?), али под условом да ће се то десити у далекој, врло удаљеној, замагљеној будућности, не вековима, него милионима година од сада.

Какав је разлог за то? Могло би се рећи,  зато што су слаби у вери, или зато што им потпуно недостаје вера у васкрсење мртвих и живот будућег века. За њих се све дешава у овом земаљском животу и кад се он за њих оконча, све ће престати.

У неким од тих схватања – нарочито у очекивању блаженог живота у овом свету – такав начин мишљења у великој мери подсећа на широко распрострањену јерес из првих векова хришћанства названу хилијазам. То је очекивање хиљадугодишње владавине Христове на земљи; према томе, модерно испољавање те јереси могло би бити названо “неохилијазам“.

Треба бити свестан и увек имати на уму да је хилијазам осуђен на Другом васељенском сабору 381. године; према томе, веровати то сада, у двадесетом веку, макар и делимично, сасвим је неопростиво. Поред тога, савремени „неохилијазам“ је далеко гори од старе хилијастичке јереси по томе, што је у његовој основи неоспорно неверовање у „живот будућег века…“ и страствена чежња да се задобије блаженство на земљи, коришћењем свих усавршавања и достигнућа материјалног прогреса нашег доба. То погрешно учење наноси страшну штету, успављујући духовну будност верника и сугерише им да је крај света далеко (иако ће у ствари доћи до краја света) и да стога нема посебне потребе да „стражи и моли“, на шта је Христос Спаситељ непрестано позивао своје следбенике, јер све у свету постаје непрестано све боље и боље, јер духовни прогрес иде у корак са материјализмом. Страшне појаве које видимо у наше време само су привремене: све се то дешавало и раније и све ће се то најзад окончати, а замениће га изузетно цветање хришћанства, у коме ће, наравно, екуменисти заузети водеће и најпочасније место.

Према томе, све је дивно! Није потребно делати на себи, не захтева се духовна борба; пост може бити укинут, све ће постајати боље само по себи, док се Царство Божије коначно не утврди на земљи са универзалним задовољством и блаженством.

Браћо! Зар није јасно где се може открити крајни извор овог заводљивог учења? Ко сугерише све те мисли савременим хришћанима са циљем да уништи васцело хришћанство? Као заразне болести, као ватре, морамо се плашити овог „неохилијазма“ који је дубоко у супротности са Речју Божијом, учењем Светих Отаца и вековним учењем наше свете Цркве, којим су се спасле хиљаде и хиљаде праведника.

Без духовне борбе нема и не може бити истинског хришћанства! Према томе, наша стаза није у складу са свим овим модерним покретима, нити са екуменизмом, нити са неохилијазмом.

Наша вера је вера светих подвижника, апостолска вера, вера наших Отаца, Православна вера која је пред читавим светом остала непоколебљива. Те вере, и искључиво те вере ми ћемо се чврство придржавати у овим злим временима у којима живимо. Амин

Из књиге: Апокалипса тумачење откровења Јовановог

(Св.Андреј Кесаријски, Св.Иринеј Лионски, Архиепископ Аверкије)

ИстиноЉубље свима Вама!


Responses

  1. I ovoj 150-oj Pravoslavnoj Litiji,
    i Monahu Antoniju,
    i Mnogohrabrom Bozijem Narodu, podrska.
    Presveta Bogorodica Neka Vas Vodi i Cuva.

  2. И ове суботе и сваке наредне Господ да вас крепи и чува!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: