Објављено од стране: ИстиноЉубље | 25. новембра 2018.

Извештај и ВИДЕО са Православног сведочења 141. по реду (24. новембар 2018. г.) Опомињуће Православне Литије

Вести са Православне страже: Субота, 24.11.2018. г.

Непрекидне суботње Литије за оправослављење окупиране Србије

Православно засведочила и 141. узастопна Литија Београдом,

o дубинама издаје окупиране Православне Србије

После свих претрпљених искушења при припремању величанствене, чудесне и непоколебиво верне овогодишње Славе потопљене Светиње Грачанице коју, ајд’ што није поменуо ни један ‘патриотски’, већ и нити један Православни интернет сајт, nисмо ни слутили да ћемо на мало прохладној 141. Литији доживети тако мало дошавшег верног народа – да је испред Владе једва имао ко понети у Литију све Крстеве, Иконе и плакате.

Такође, примећујемо да се број јутјуб прегледа Литија на ‘Свакодневни протести…’ повећава. Те, како су Литије јавно улично Православно сведочење, а не нека Православна документарна серија за ушушкане ТВ-гледаоце, већ смо почели да размишљамо да видео снимке са Литија, или одложимо пар дана после сваке нове Литије, или да их потпуно укинемо – па ко хоће да види и чује – зна, с Божијом помоћи, где смо. Јер, иако нам је жао оних који су стварно у немогућности да дођу и оних који прате из расејања, али најпрече је да ово Православно чудо центром Београда икако опстане, јер како се терор и превара издаје појачава – улична Православна сведочења су све неопходнија.

После благодарности Богу за одржавање Грачаничке Славе – Аранђеловдана, на којој се уместо овогодишњих 5, за идућу годину пријавило 12 Домаћина Славе, поменусмо и о најновијим мутним водама издаје које су нас запљуснуле само ове протекле седмице… 

Наиме, после, од глобалистичких секташа и њихових локалних поданика у Београду и Приштини, убиства Оливера Ивановића, после оног осликаног воза коме за забрањен улаз на Космет, после пребијања београдских представника у Косовској Митровици, сада је отпочео нови сценарио застрашивања србског народа претњом великих шиптарских царина и несташице хране – а што издајници у србској политици користе за саморекламу и лажну бригу о народу на Космету (а не самом Космету). У том сценарију, и шиптарски народ плаше могућим изненадним војним упадом Србије – не би ли сви некако пристали на масонко-јеврејско-секташки план издајничког компромиса да се Косовска Митровица замени за Прешево, и да се потом цело преостало Косово и Метохија препише терористима UCK-а. Зато што се завршна издаја опасно приближила – неопходност Литија се увећава, а нас никад мање, драга браћо и сестре. Мислите да ће нам савест бити мирна ако се Литије због смањења броја прекину и да ће нам самооправдања за недолажење која нам се сада у глави (нашаптавана непомјаником) роје – ишта тада помоћи да умиримо савест Христову која је утиснута у свако словесно биће, а нарочито Православно биће Божије?

Међутим, без обзира колико нас је, а са обзиром да Истином опомињемо, то је увек довољно за узнемири патријарха који кад је чуо све шта смо овога пута рекли. Приметно је хтео да нас мимоиђе, дуго чекајући да се разиђемо и да сиђе ка свештенику који га је пред вратима чекао да га испрати до Саборне Цркве. А питали смо га – како то да Сабор није осудио екуменистичког и папског миљеника Вартоломеја због рушења Канона и стварања раскола, већ само поменуо да не признаје расколнике у Украјини? Какво добро и какав мир може донети митрополит Амфилохије који је управо гостовао код Вартоломеја, када је и сам направио раскол у сред Србије? Како можете са Вартоломејем мирити раскол са Руском патријаршијом, а да претходно не помињете раскол који је трон цариградских патријараха направио у Православљу увођењем новог папског календара? Како можете примати прилоге од иноверних (туђеверних) као што јуче примисте на поклон зграду римокатоличке катедрале у Инсбруку, кад Светитељи никада од јеретика и незнабожаца нису ни тражили ни примали прилоге за градњу Светиња Божијих? Зашто сте од издајничких колонијалних власти овдашњих тражили помоћ од милион евра? Од ових који издају Космет, распродаше србску привреду, уводе антихришћанске законе, отимају децу србску и продају је у иностранство норвешкој мафијашко-сатанистичкој организацији Барневерну… Да ли то хоћете паре од издајника Србије и од продане србске деце а нећете издајнике ни да укорите, а камоли одлучите од Цркве пред целим народом, а како би Светитељи, да су у телу сада међу нама, одавно овде учинили… Ето неких од разлога зашто нас је и овога пута патријарх покушао заобићи.

Данас јесте Слава Светог Стефана Дечанског – чији смо барјак и данас носили, али на Славу се може ићи и увече и други дан, а немерљиво превасходније је доћи на Литију да због нашег изостанка не би изгледала, иако овако величанствено Иконама украшена, и тужно малобројна.

Обазрели смо се и на нови плакат постављен преко пута ‘Владе’ од стране Вучићевог послушника Симе Спасића. Наиме, Вучићев Сима је послушно спаковао слике пострадалих на Космету које су биле испред Скупштине и истакао само један политички плакат против ‘жутих’ издајника из ДОС-а, док је Вучићев плакат ,,Ако Космет није Србија, ни Република Србска није Босна“ – чиме се алудира да је Косово изгубљено и да се сада треба ‘борити’ за Републику Србску. Е сад, пошто нам је тај плакат стигао преко пута Владе и руши смисао свих наших свакодневних сведочења на ћошку зграде Владе, јер ће многи народ помислити да смо и то ми поставили. Ако Бог да, ускоро ћемо поставити још један наш који нам одавно недостаје ,,Космет јесте Србија; за ‘компромис’ – Робија“.

Испред ненародне Скупштине констатовасмо и да је само склањање плаката са сликама пострадалих од НАТО и шиптарске агресије – знак да је ово са шиптарским царинама и несташицом хране нови сценарио издаје који је управо отпочео. А не заборависмо да поменемо ни родољубе који су умешно ескивирали Литије наше и, после 6 месеци одсуства, прошле недеље (јер би у суботу било видније да избегавају Литије) одржали ука-бука протест. Иначе, на том протесту је било нешто више људи него ли на Литијама, сви говори (сем пар псовки) и потпаљивог начина говора, могли су се изрећи и на Литији. Али неће. Хоће агресивније и без Православних Крстова и Икона, хоће енергичније и букачки а пред мало окупљених које тиме још више смућују, јер се говорници, свесно или не, понашају као да говоре пред дестинама хиљада људи а не пред десетинама… ајд’, две стотине окупљених. Сами су похваљивали неке своје сараднике у организацији а Литије на којима су до јуче били и које теку Београдом сваке суботе (а не двапут годишње) – нико. И још, ми смо били на овом њиховом скупу иако нас избегавају, и у томе се види основна несаборна и недовољно Православна структура таквих покушаја који неће имати Вере и Благослова изродити ништа за поробљени народ стварно добро. Без повратка Православној побожности и неустрашивом сведочењу Вере и молитвеном ослушкивању Небеса кад је и како за шта време – нема ослобођења из ропства. Има само оних који могу, шта год да предузму, појачати та страдања. Јер је требало на Литијама Православно сведочити сваке суботе до се народ не пробуди, а онда конкретније родољубиво чинити. А овако, онај који пре времена, духовно и физички неспремну своју војску позива у бој, више сличи јунцу него на јунаку.

Долазећи испред лажљивог РТС-а видесмо и телевизијски камион са опремом на коме је писало ,,Донација EU“ – чисто да се и видљиво покаже ко је у овој колонији задужен за ваше право да вас вара ко стигне. Дан уочи, су били прогласили неки јефтини петак, тзв ‘црни петак’, дан када као обарају цене, кад оно најјефтиније беше управо најефикасније средство за заглупљивање народа – телевизор. Иначе, овде дадосмо реч сестри Ивани Николић која је 6 месеци била на раду у Немачкој где је под великим утисцима желела да пренесе народу шта и нас чека, ако се Богу не вратимо и потом ослободимо. Како ни у селима не смеју гајити домаће животиње и имати воће или баште, због великог пореза на свако дрво и сваку биљку и животињу… како су их убедили да су сви ти диктаторски закони у њихову корист, па се ни на кров своје куће не смеш попети да наместиш црепљику, јер ће те комшија ,,за твоје добро“ пријавити и полиција казнити… како је свуда у рафовима, јефтина а отровна, ГМО храна, док је органска прескупа… како се производња хране врши на затвореним фармама у које нико завирити не може. Народ тамо уздише за временима када су имали више слободе, али и тако поробљен народ није се разуздао као овде, сви улицом ходе пристојно одевени, чак и жене, а не као код нас где више нема разлике у одевању проститутки, а што све проистиче из специјалног психолошког рата против србског народа у шта спадају ријалитији, наметање туристичког духа провода и непристојности, медијског исмевања народног морала, историје и националне свести, небројене политичке издаје, и свега осталог што окупатори и домаћи им поданици сервирају свакодневно наивном србском народу.

+++

За спас потопљене Грачанице и окупиране Православне Србије

141. узастопна Литија Београдом за Православну слободу окупиране Србије, 24. 11. 2018.

(Комплетан докуметаран видео Литије за Православну архиву)

Заблагодарисмо на крају и ове Литије Господу на свему, сетисмо се трагедије и оне самохране мајке којој државна социјална мафија прети одузимањем деце зато што не може да плати дуг за струју. Требало би нарочито на Литијама нашим сећати се великог песника Алексе Шантића речи: ,,Све ме ране мога рода боле“, и не тражити надаље повода и лажних самооправдавања да се изостане за наредних непрестаних Православно сведочанствених Литија Београдом (а и Ваљевом). Да не буде надаље Литијом више одушевљених Кинеза који нас највише сликају од домаћих Срба у сред вишемилионског Београда. Тако нам Живи Бог наш Православни и Свеправедни и Свемогући свагда помагао!

ИстиноЉубље свима Вама!


Responses

 1. Dusa me moja boli, zato sto je tako malo ljudi,
  Dragi Bog Neka svacije srce Probudi,
  da dodje ko god moze Pravoslavnim Litijama.
  Ja nisam u mogucnosti bas nikako da dolazim,
  zasad, ako Bog Da, mozda cu nekada i moci,
  Neka mi Bog Oprosti, i svi Vi.
  O, da Bog Nas Trojedini Otvori duhovne oci
  nasem narodu, da shvati, da vidi da smo mi narod
  pred nestankom, jos malo.

  • Све си рекла сестро Софија што мислим и осјећам,
   и тебе Господ да обрадује и чува!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

<span>%d</span> bloggers like this: