Објављено од стране: ИстиноЉубље | 4. новембра 2018.

Извештај и ВИДЕО са Православног сведочења 138. по реду (3. новембар 2018. г.) Опомињуће Православне Литије

Вести са Православне страже: Субота, 3.11.2018. г.

Непрекидне суботње Литије за оправослављење окупиране Србије

Православно засведочила и 138. узастопна Литија Београдом,

o дубинама издаје окупиране Православне Србије

Сто тридесет и осма (138.) заредом Литија Београдом отпочела је констатацијом да ништа величанственије у Београду многих последњих деценија није виђено од оне Литије када су нам се придружили родитељи са децом којима је био забрањен протест против вакцинације и отимање деце.

Међутим, уместо да ти родољуби који су их предводили схвате да ништа не могу постићи ван Крста Часнога и Православног исповедања, они су Литије ове схватили само као резервни заказани протест уколико им њихови кампањски организациони планови не успеју. Амбициозне патриоте дуго смишљају како организовати бројнији скуп, чекају ретке датуме да би то постигли, једнократно покушају и, потом, неуспех сагледавају до неког новог далеког датума- као да општа издаја свакодневно не траје и не увећава се. Једном су се придружили Литији па на пола трасе издвојили – кажу, да учине нешто агресивније и запаженије. Запалише некакве заставе испред председништва и нико их није констатовао. Онда направише паузу од неколико месеци, па се придружише родитељима чији скуп беше забрањен – те заједно дођоше на нашу Литију и учинише је посебно величанственом. Онда побегоше од Литије и организоваше скуп за Видовдан, па се разиђоше и ништа не мрднуше, ево већ 4 месеца, а не одричу се најава да ће они подићи целу Србију – само кад им се поклопе коцкице.

Једноставно, народу је проблем што се не узда у Господа и Свете Његове него у сличне људске промоције ‘родољубља’, а тим вођама је проблем што су се уздали више у себе и своје планове, него што су се предали Господу на вођство и истрајно стали иза Крста Часнога у непрестано јавно Православно сведочење, јер, тако се скида одговорност пред Богом и родом са себе и тако се буди и охрабрује (сада недовољно покајани) Православни род србски.

Испред зграде србске Патријаршије, док патријарх обилази афричке земље и позива народ наш на јединство (само не каже око кога или чега), обазресмо се на најаве да у уторак почиње ванредно заседање Сабора епископа СПЦ како би се изјаснили о расколу Цариграда и Москве, иначе, политичком расколу коме је за циљ даље урушавање Светог Православља а који канонске последице сноси Вартоломеј Цариградски. Наравно, да ће се Сабор окупиране екуменистима СПЦ, такође политички изјаснити о овом важном питању, гледајући да остане у миру и са грчким и са руским екуменистима и папо-улизицима. Оно што заблудели неће да види то је свима вернима видно јасно – на пример, прошле недеље се десио екуменски вашар између Православних и англиканаца на Кипру где су писали некаква усаглашавања Православних и енглеских секташа по питањима учења о исходу душа и питањима заштите животне средине. А све време трајања овог екуменског састанчења, домаћин скупа – Православни митрополит кипарски Хризостом, је морао на изненадну хитну операцију у тамошњу болницу.

Литијно идући препуним света београдским улицама схватисмо да је и ово мало народа Православно сведочећег једном седмично на Литији много медијски утицајније и од вечерњег дневника РТС-а и од свих других сокоћала окупационих власти, јер они своју лаж морају непрестано понављати да би се одржавала у наивном народу, а ову величанствену Литију која сведочи Истину Христову у сред окупиране Србије ко год уживо види остаје му трајно запечаћена у свести – само, некоме са трајним одушевљењем, а некоме са негодовањем, зависно од степена побожности и добродушија свакога. 

Испред Ненародне Скупштине придружи нам се и раритетно пожртвовани независни новинар Душко Велковски – који рат ратује против светске мафиозне монструозне трговине децом. Тако да ту поменусмо и недавну, брутално лукаву, вест РТС-а, да 240-оро деце србске нема ко да усвоји те су стога спремна за продају у иностранство, како норвешки Барневерн, светски предводник трговине децом има многе пипке међу социјалним радницима у Србији, међу којима је и утицајна у неоснованом одузимању деце од родитеља Смиља Игић из социјалне установе на Звездари. У одбрани не забушавају само ‘патриотске’ организације које помињемо већ, по сведочењу брата Душана, и све оне организације које су уско усресређене на решавање одређених проблема – ништа не чине у сфери онога за шта се декларативно залажу.

Такође, испред лажљивог РТС-а, предводника окупираних медија Србије, говорисмо и о цензури и злоупотреби, лажно проглашеног ‘независним’ на интернету. Наиме, по сведочењу брата Душка Велковског – њему је отказан заказани интервју у емисији Балкан-инфо, јер, када је водитељ Теша Тешановић видео фасцикле са преко двеста докумената против мреже државних банди које по свету тргују децом, а пошто је Теша неколико пута ишао да се умива и да пије воде (одлажући почетак снимања) на послетку је морао да зове газде Балкан инфо у Црну Гору (из блиских им извора чусмо на Литијама да Балкан-инфо води млади човек коме је тата стари удбаш). Те је тако интервју са Душком Велковским одложен, а у ствари забрањен. Поменусмо и гостовање људи који се боре против одузимања деце код оног Вање Булића који пише секташке романе са ‘православним’ насловима, те, како је на интернету за два дана број прегледа био до 90 хиљада, а потом на иницијативу истог тог Вање – скинут.

Поменусмо и како је протекле недеље одржан скуп секташа Темплара у Београду где су ‘истакнути’ учесници били песник Матија Бећковић и масон, скрнавитељ и потопитељ Грачанице, Душан Михаиловић. Како су Свети преци наши пожртвовано бранили своју Веру, Светиње и Отаџбину, а како ми недостојни данас не знамо ни како долично обележити стогодишњицу сећања на њихове подвиге, а камо ли одржати њихове Православне Завете које су завештали.

+++

За спас потопљене Грачанице и окупиране Православне Србије

138. узастопна Литија Београдом за Православну слободу окупиране Србије, 3. 11. 2018.

(Комплетан докуметаран видео Литије за Православну архиву)

На крају и ове савешћу Православном обавезујуће Литије – Господу заблагодарисмо на свему. Позвасмо народ Литијни да се упише/пријави на списак за бесплатни аутобус који свечари овогодишњи омогућише за дан Славе, тренутно потопљене, Светиње Грачанице – Аранђеловдан., па, позвасмо и на нашу редовну месечну новембарску Литију. Ваљевом у уторак, 6. новембра од 17:30 на Градском тргу.

Богу хвала на свему и нада да се у благодати Његовој видимо и на свим непрестајућим Литијама Београдом свих наредних непрегледних субота. Амин. Боже дај!

ИстиноЉубље свима Вама!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: