Објављено од стране: ИстиноЉубље | 10. јула 2018.

ВИДЕО: Литија Православне опомене Ваљевом (42. по реду, од 03.07.2018.г.)… Три су крста у животу људском, један од њих се мора носити- Свети Николај Србски… Комплетна сутрашња Житија Светих (звучни запис)…

Вести са Православне страже: Уторак, 10.7.2018.г…

За спас Грачанице и изворских вода од масонске бране „Ровни“

Литија Православне опомене бр. 42. по реду Ваљевом (3.7.2018.г.)

Четрдесет и друга (42.) по реду Православно-исповедна Литија Ваљевом за васкрс древног манастира Грачанице из проклете масонске бране „Ровни“ и Православну слободу окупиране Србије, 3.7.2018.г.

Свакодневно се одржавају и целодневни непрестани Православни протести испред назовивладе Србије…

Свакога дана непрестано за Православну слободу Србије узастопно већ 848. дан по реду…И данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући нову Православно исповедну 122. по реду Литију Београдом, субота, 14. јула 2018.г. у 15:30 испред зграде „Владе“ 

Кад у овоземним правилима важи изрека „ко чека тај дочека“ колико је то остварљивије за оне који чекају са Православном вером помоћ од Бога Живога и Свемоћнога…

+++

Комплетна сутрашња Житија Светих (звучни запис):

Пренос моштију Св. муч. Кира и Јована, Св. свешт. муч. Донаг Либијски… (11. јул/ 28. јун)

+++

Свети Николај Србски:

Резултат слика за Свети Николај Србски:

Три су крста у животу људском, један од њих се мора носити  

Кад смо ми, поклоници Гроба Господњег, били на страшној Голготи, видели смо место где је био Крст Господњи. Лево и десно налазе се места где су били крстови двојице разбојника. Свега три крста.

Када смо се спустили у једну пећину иза Голготе, показали су нам место где је света царица Јелена открила крстове. Она је открила три крста: Крст Христов, крст покајаног разбојника и крст непокајаног разбојника. Свега три крста.
Драга браћо моја, и сада су свега три крста који људи носе. Један је крст праведника. Други је крст покајаног грешника. Трећи је крст непокајаног грешника. Који је крст најлакши? Крст означава страдање. Једно је страдање праведника. Друго је страдање покајаног грешника. Треће је страдање непокајаног грешника. Које је страдање најлакше? Најлакши је онај крст који се носи са вером и надањем. Најлакше је оно страдање које се држи на крилима вере и надања. Двојица знају зашто страдају, а трећи не зна.
Праведник зна да страда по вољи Божијој, ради добра других људи и ради свога већег савршенства – као што се гвожђе ставља у огањ да од њега постане тврди челик.
Покајани грешник зна да због својих грехова страда ради свога очишћења – као што се платно бије и гњечи и трља да би се убелило – покајани грешник страда у овоме свету да не би страдао у ономе.
А непокајани грешник не зна зашто страда. Он оптужује свакога само не себе; он страда без вере и надања. Зато је његово страдање најмучније. Зато је његов крст најтежи.
Познате су нам речи Господа Исуса Христа: Јарам је мој благ и бреме је моје лако. И заиста је вера у Бога лакша него ли неверовање….
Ето вам браћо. Три пута. Једним од њих се мора поћи. Ето вам три крста. Један од њих се мора носити у овоме животу – или Крст Христов, или крст покајаног разбојника, или крст непокајаног разбојника. Свега су три крста у животу људском…

ИстиноЉубље свима Вама!


Responses


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: