Објављено од стране: ИстиноЉубље | 19. априла 2018.

Постављање Светиња Господњих на Часни Крст који плута над Светињом Грачаницом… Преподобни Исак Сирин- ПОУКЕ… НОВО – Комплетна данашња Житија Светих (аудио): Св. Евтихије Цариградски, Св. Григорије Синаит, и други Свети (19./6. апр.)

Вести са Православне страже: Четвртак, 19.4.2018.г…

НОВО – Звучни (аудио) запис комплетних данашњих Житија Светих:

Св. Евтихије Цариградски, Св. Григорије Синаит, и други Свети (19./6. апр.)

+++

Свакодневно се одржавају и целодневни непрестани Православни протести испред назовивладе Србије…

Свакога дана непрестано за Православну слободу Србије узастопно већ 766. дан по реду…И данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући улазак у другу стотину, тј. Православно исповедну 110. по реду Литију Београдом, субота, 21. априла 2018.г. у 15:30 испред зграде „Владе“ 

Кад у овоземним правилима важи изрека „ко чека тај дочека“ колико је то остварљивије за оне који чекају са Православном вером помоћ од Бога Живога и Свемоћнога…

+++

Постављање Светиња Господњих на Часни Крст који плута над Светињом Грачаницом

Иначе, док смо се ових дана мајали по пољопривреди унаоколо СветињеГрачанице ових дана…

Брат Ђорђо и Републике србске дошао је у посету, за сада, потопљеној Светињи и инсистирао да мноштво Светиња које је донео из Јерусалима причврстимо уз Часни Крст који смо поставили и који плута над Светињом… 

Радо смо се помолили и кренули на нашем сплавићу ка Крсту Часном. Пошто су државни терористи који стоје иза масонске бране Ровни, испустили воду тачно до коте куполе Светиње Грачанице- али ту је одржавају само да се Светиња не би видела, дакле, Крст Часни је шетао по води тамо-амо јер је конопац који је везан за сидро превише попуштен… Иначе, Крст повремено помера и сидро и углавном не налази се тачно изнад Светиње… Међутим, када смо сплавом чије је уже везано под водом за саму Светињу Грачаницу, када смо сплав привукли ка њој и дошли тик изнад ње, схватили смо да је Крст тада дошао тачно изнад Светиње… А појачи ветар који је дувао док смо прилазили- умирио се све док нисмо пришли Крсту и привезали Светиње јерусалимске, уље са Гроба Господњега,Света водица помешана из много великих Светиња, каменчић са Синаја… а потом је ветар наставио да дува као и олуја непокајаних греха свег нашег народа који узбуркавају воду ропства и издаје која нас је одавно са Грачаницом потопила…

Да Бог да Вере, покајања и Смирења свима нама како би ускорили Господом благословену Православну слободу васцеле Србије. Амин.

+++

Преподобни Исак Сирин:

Поуке

Оно што је со за храну, то је смиреност за сваку врлину. Да би је стекао, човек мора увек мислити о себи са скрушеношћу, само-омаловажавањем и болним само-осуђивањем, Али ако је стекнемо, начиниће нас синовима Божијим.

Заволимо тишину док свет не буде умро у нашим срцима. Сећајмо се увек смрти, и у овој мисли се приближимо Богу у срцима нашим и задовољства овог света ће добити наш презир.

Ходај пред Господом у простоти, а не у лукавости ума. Простота доноси веру; лукава и компликована размишљања доносе таштину; а таштина нам доноси напуштање од Бога.

Као што човек чија је глава испод воде не може удхнути чист ваздух, тако и човек чије су мисли уроњене у бриге овог света, не може упити осећања тог новог света.

Духовни је дар од Бога човеку да опази своје грехе.

Удобност и залудност представљају смрт душе и оне је могу повредити више него демони.

Сврха доласка Спаситеља, када нам је Он дао Своје животодавне заповести, као очишћујуће лекове у нашем страсном стању, била је да очисти душу, од штете нанесене јој првим преступом и да је поврати у првобитно стање. Оно што су лекови за болесно тело, то су заповести за страсну душу.

Живот духовног напора је мајка светости; од њега се рађа прво искуство опажања Тајни Христових  што се назива првим стањем духовног знања.

Гневити се на некога и молити се, значи сејати семе по мору и очекивати жетву.

Мала, али постојана дисциплина је велика сила; јер мека кап, капљући постојано, издуби  тврду стену.

Кључ ка Божанским даровима даје се срцу, помоћу љубави према ближњем и, у сразмери са слободом срца из ланаца тела, врата знања почињу да јој се отварају.

Бестрашће не значи да човек не осећа страсти, већ да не прихвата ниједну од њих.

Живот ти је дат ради покајања; не троши га у сујетним тежњама.

ИстиноЉубље свима Вама!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: