Објављено од стране: ИстиноЉубље | 1. априла 2018.

Православно сведочила и 107. по реду Литија Београдом, о дубинама издаје Православне Србије (31. 3. 2018. г.)

Вести са Православне страже: Субота, 31.3.2018.г…

Непрекидне суботње Литије за оправослављење окупиране Србије

Православно засведочила и 107. узастопна Литија Београдом,

o дубинама издаје окупиране Православне Србије

Православна наша 107. по реду Литија центром Београда, главног изворишта окупације Србије, догодила се на дан када је Господ Христос Васкрсао Лазара Четвoродневног. Већина духовника, а којих упорно нема на исповедним Литијама нашим, када би им дали данас да говоре овде – веома лепо би нас поучили о смислу данашњег празника. Како се треба молити, како тајно постити, како је молитва показатељ опредељености наше воље да заиста хоћемо Господа и како је треба непрестано чинити и ходити у присуству Господњем отимајући се ка Господу из овог царства греха, страсти и демона. Али, то свако може и треба свакодневно читати и упражњавати у Житијама Светих и саветом са својим духовником, неизоставно уз непрестано покајање, исповест, Причешће и све Свете Тајне Цркве, јединоспасоносним уским путем Православним којим се једино може стићи у вечноблажено Царство Христово. Свима нама темељ  духовни треба да буде у таквом труду Православне вере, али ми нисмо због тога изашли на улицу, нисмо изашли да примењујемо духовне вежбе које су неопходне за чишћење душе и примање очишћујуће Благодати Божије кроз Свете Тајне Цркве… већ управо стога што се руше темељи Вере и Предања Светитеља Цркве у народу нашем, што постоји опасност да нас ћутањем и немаром нашим одвоје од Истине Православне, а тиме и затворе извориште Благодати Божије без које нема врлине, нема разума, нема будућности никоме. Хуле на Православну Истину Христову и муте то извориште Благодати Божије а руше нам и државну кућу, дату нам да би лакше чували веру од кривоверних, и род од изрода – е, зато смо изашли на улицу. Да сведочимо ближњима о тим скривеним разарањима да и ми сами не би одговарали као они који су знали за замке и опасност а нису будили и обавештавали ближње, да они који право верују у Господа не смеју ћутањем да се мире и тиме саучествују са непријатељима Његовим који хуле на Њега и народ Његов – као неверна деца која  ћуте док нам Бога, Оца нам Небеског, нападају.

Поред одвраћања од побожности разним секташким заблудним ставовима и кривоверјима, као и пропагирањем све већег јавног неморала и раскалашности, као што су радили и њихови преци комунисти још од окуапције 1945., данас ова сатанина политичка мафија као испостава својих светских закулисних ментора, одрађује другу фазу убијања србских душа и тела. Наиме, изгледа да већина народа умире од стреса а не од тровања, умире због трауме о вестима о општем тровању – а не толико од самог тровања, јер покушавају забавом и развратом обезбоженом народу сада да наметну тешке услове живота уз непрестане вести о монструозним злочинима, кејмтрејлс запрашивању, тровању вакцинама, храном и лековима, серијским државним издајама и медијски подметаним страховима од претећих ратова – притом лукаво преувеличавајући снаге непријатеља наших, а како би им се или уздигнутих руку, без борбе, предали или истраумирани од страха или душевно оболели или од безвољности и очаја и телесно оболели. И, нажалост, имају успеха у овоме, јер је безверје и смртност увећавана свакодневно у Србији – управо стога што нам је ослабила Вера Православна у срцу србском која лечи од сваког стреса и невоље сад и овде а све до вечноблаженог Царства Христовога.

Једна издајничка духовна нуклеарна бомба пала је на србски народ протекле недеље. Наиме, сви знате за поражавајуће видео снимке шиптарског иживљавања над Србима у Косовској Митровици, али већина заборавља да је много горе од шиптара на Космету понашање шиптариста на власти у Београду који такве понижавајуће по наш народ снимке непрестано данима преко свих медија понављаху како би народ убацили у што већи стрес, страх и безнађе. То што су нам овдашњи медији учинили са овим снимцима у већини наивног нам народа, горе је од страдања и од најкрволочнијих непријатеља у било каквом страшном рату.

Да се подсетимо, београдски Шиптари на власти, а подржани неактивним, декларативним, привидним отпором од све лажне опозиције, у сарадњи са приштинским шиптарцима режирали су за Србе потресни и  понижавајући сценарио у коме се малтретирају и туку народ и званичници србски на северу Космета. Великоиздајник Вучић, који је инсталирао на месту премијера у Приштини терористу Харадинаја тиме што га је прво потраживао из Париза свакодневно га називајући зликовцем, док овоме није порастао политички рејтинг на Космету, а чим су га пустили на Косово, исти Вучић је овога, уместо зликовцем, почео отада ословљавати са „господин Харадинај“. Исти тај великоиздајник се до јуче хвалио како се на дневном нивоу чује са зликовцем Тачијем а у циљу србског испуњавања издајничког Бриселског споразума, видео се два пута у Бриселу и Америци пред сам сценарио напада шиптарске полиције на Србе у Косовској Митровици који је организовао, кажу сами Шиптарци, сам Тачи… Два дана после њиховог сусрета, случајно, три министра у истом дану крећу на Космет, Вучићеве бивше новине звале су се „Правда“ а сада имамо сајт са истим називом – Правда, који случајно погреши па вече пре овог догађаја несмотрено унапред обавесте да је у Косовској Митровици ухапшен Марко Ђурић (иначе, некакав Вучићев представник Срба са Космета и издајнички „преговарач“ у Бриселу). Сутрадан министар културе (масон) Вукосављевић случајно креће у обилазак манастира на Космету, али иако њега нико није на административној линији заустављао – овај је ту дао неку драматуршку изјаву како су му Шиптари забранили улаз и, ни од кога заустављан, одатле се, ипак, вратио за Београд. Потом, почиње у Косовској Митровици скуп секретара председника-великоиздајника Николе Селаковића и поменутог Марка Ђурића у оквиру фолирантске председникове иницијативе „унутрашњег дијалога“ а у циљу најбезболније издаје Косова и Метохије са локалним наивним Србима и најперспективнијим издајницима међу њима које изабраше на „Србску листу“ као припомоћ терористичкој демократији Шиптара на србском Космету… Остало знате, шиптарска полиција која нема везе са икаквом специјалном обуком, наизглед брутално хапси само Ђурића, па га пуштају јер је, као, великоиздајник Вучићи нешто некоме запретио, потом Вулинова војна вежба на југу Србије, београдске претње узвраћањем за срамоту нанету србском народу – „миром и стабилношћу“.

Из свега овога сценарија одиграног у Косовској Митровици а који је требао додатно да истраумира србски народ и наговори га да се помири са одрицањем од Космета због овако медијски изрежиране шиптарске „моћи“ види се да окупаторска банда има за циљ да овај сценарио усмерити у следећим потенцијалним правцима издаје:

Прво, покушај подизање значаја издајничко-бриселског Удружења србских Грађана на Космету, и то по шиптарском уставу, а у облику фамозне  „Заједнице србских општина“, као могућег „великог успеха“ који би био довољан компромис за одрицање од србског Светог Косова и Метохије;

Друго, ако  процене да им то неће проћи у народу србском, онда бар да га овом изрежираном траумом припреме за планирани лажирани референдум о Космету којим би покушали, пошто сваке године умре сто хиљада свесно националних Срба а док су на омладину систематски медијима духовно и национално дезоријентисали, да Србском народу представе како је шиптарска реалност на Космету „брутална и непобедива“, а ми ћемо, наводно, овде остати и без ових минималних плата и пензија, без социјалних давања, без спортских такмичења и (антихристовске) ЕУ и њеног лажнообећавајућег бољег живота.

Треће, ова издајничка режија београдских и косметских шиптараца на власти отвара и трећу, можда и највероватнију могућност. Наиме, лажно потенцирање приче како Шиптари прете да освоје Србима насељен север Космета – иако је север и по бриселско-издајничком споразуму под правном и полицијском контролом Приштине, те, инсценирани шиптарски напади на север и којекаква вербална одбрана истога од стране београдских Вучићијевих шиптараца, врло лако може бити повод Шиптарима да крену у напад и даље по старом балистичком плану на Рашку област и правцима ка Краљеву и Нишу. Врло лако главни повод све ове, за сада, неуспеле режије београдских и приштинских шиптараца, може бити управо ово досезање балистичких маштања граница велике Албаније.

Дакле, још само треба додати да банда домаћих издајника на власти у Србији деценијама игра на карту жртве како би изазвала сажаљење у народу. Сећате се како је Вучићи на једном од великих ранијих протеста међ сто хиљада неповређених – једини био, као, погођен у главу и крва в- што су преносили сви медији, управо стога, што су га стране агентуре а преко домаће Удбе још тада планирале поставити за управитеља Логора Србије. Тако да знамо, и Марка Ђурића,  поред свих осталих планираних ефеката ове режије, су овим инценираним догађајем најавили као будућег Вучићијевог наследника на месту управе поменутог логора србског народа.

А, да се нико не би питао, где је све ово време био Јулин-Вулин… е, па он је био на благовремено припреманој војној вежби на југу Србије где је десетак дана вржено увежбавање а датум вежбе, наравно – „случајно“, заказан да падне два дана после овог вучићево-шиптарског дивљања по Косовској Митровици. Да се као покаже некакав србски војни одговор у циљу даљег контролисаног закувавања ситуације, дозираног закувавања на штету србског морала и приправности где је Вучићи изјавио да могу нам прете и да нас бију како хоће – али „ми смо за мир и стабилност“.

Иначе, први чин ове стравичне националне издаје, било је убиство Оливера Ивановића, јер је тиме уклоњен човек који би умногоме пореметио и прозрео сву ову режију и гурање србског народа у брзу издају Космета. И не само што је убијен човек који је био против брзог решевања питања Космета које се намеће у времену када немамо никаква права ни у привидно слободном делу Србије а камо ли на Космету, већ су тиме устрашени и сви остали Срби са Космета који би се против све ове лукаве издаје побунили.

Кад све саберемо, јесенас најављени „унутрашњи дијалог о Косову“ имао је за циљ да се у одговорност за издају Космета, за почетак, увуче „интелектуална“ елита блиска политичким издајницима на власти. Потом се јавио Апел других, као, супротних интелектуалаца који ове прве прозива за издају – а што је само послужио као најава првима да уведу и цео народ у причу о припреманом (читај: монтираном)  референдуму. Потом се појавила и Народна Резолуција, као идеја народног референдума без задатих рокова гласања а где ће народ бројати своје гласове – што је лепа идеја али, чињенично, без приступа медија већински у народу, неостварива и која ће на крају лако може испоставити као додатно досађивање народу пред законити референдум, који иначе политичка банда и планира. И на крају, појавила се група Вучићевих тајних играча који сада потежу потписивање Иницијативе за референдум при чему треба да у прописаних седам дана прикупе 100 хиљада потписа народа који би узрочили референдум. Ствар је проста, требало бе се саборно борити против референдума о питањима која су јасна и непромењива какво је питање Цркве и граница државе и пре и после референдума. Али, ако референдум не будемо могли да спречимо – што се тиче родољуба појединца, треба изаћи на њега иако га не признајемо, јер ко ће тебе као појединца констатовати да ли си изашао или не? Нека више броје, нека им се отежа крађа, те, ако победимо добро је, ако не победимо наставићемо да будемо саборно и свецело против референдума као и пре. Све остало су острашћене стране, једна отворено издајничка која се нада да може медијским манипулацијама да наговори већину народа да изда Светиње и углед нације и друга крајност „родољуба“ који упорно покушавају конкретна дела  учинити сопственим силама иако им је јасно да то није сада у њиховој моћи, већ да ће од свих њихових „патриотских“ покушаја порасти само њихов рејтинг док држава наставља да пропада а они су се испоставили као замајивачи који су народ свесно још једном повукли у још једно разочарење.

Лукавост окупатора превазилази и демонске оквире умешности у паковању пакости и зала. Једина нам је нада у свему овоме – мржња наших вековних непријатеља који толико завидеше и замрзеше врлине наших Светих предака, да неће хтети никакве данашње љигаве србске потомке, па макар ови и свенародно одлучили да им се за џабе у робље подају. Јер много боље је НАТО бомбардовање од овог свакодневног психолошког унутрашњег бомбардовања нашег народа издајама и заблудама домаћих издајника.

Испред Патријаршије напоменусмо да нисмо овде да би причали духовне поуке и саветовали кога, већ због угрожености темеља Вере Божије Православне, Вере отаца наших, због разарања Предања и Канона Цркве србске без који не би било ни богослужења ни спасења, због обавезе да не смемо ћутати када неко разара Предање побожности и учења које нам од Светих Апостола предаше сви Свети оци. Самовоља и самољубље у народу, пројављује се и у самовољи и самољубљу већине епископа који својом надменом ученошћу све више одступају од послушања Светим оцима и усклађују своју симфонију са глобалистичким масонско-екуменским властима и од њих инсталираним овдашњим домаћим издајницима. Осврнусмо се на наручени од екумениста и глобалиста „нови Устав СПЦ“ који већ у називу патријарха истоме одузима ингеренције над свим  србским епархијама у дијаспори и предаје их под наметну власт паполике екуменске „васељенске“ Патријаршије у Цариграду. Намеравају бирати и 18 титуларних архиепископа иако то на делу неће повећати надлежности таквих епископа, али ће оставити могућност за даљу разградњу и расколе у СПЦ у случају да глобалисти затраже да свака новоформирана непријатељска нам држава а на нашим вековним просторима са којих нас прогнаше- треба да формира независну Православну Цркву где би у новоформираним архиепископијама имали одличну основу. Нагласисмо и небопарно валстољубље цариградског Вартоломеја у коме глобалисти покушавају да централизују власт над Православљем а у циљу даље глобализаци и папизације Православне Вере Христове. Примена на великом плану види се лакше у малом- јер се то исто тако ради и у обичним политичким странкама где је наредба да се мора имати један вођа како би њиме лакше манипулисали. И стари Устав писан у време Краљевине је, под утицајем власти, значајно искључивао из саборног одлучивања свештенство и мирјане, а овим новим предлогом Устава СПЦ се успоставља тајна антисаборна диктатура епископата где је било каква примедба верног народа и свештенства буквално онемогућена. И наравно, не би нам био проблем ни у таквим несаборним одлукама епископата које се доносе на тајним заседањима када би оне биле послушне учењу и канонима Светихотаца а не духу и властима овога палог света и века. Иначе, ако би се сва ова непослушност Светим оцима, самовоља и грабеж за сујетним почастима наставиле продубљивати без икаквог застанка и утицајније примедбе- онда би најбоље било да све непокајнике, као у душевној болници, унапредимо: Све епископе у патријархе, све игумане у епископе, све монахе у игумане, све свештенике у министре вера а народ, па народ нека сагледава шта се све из њега изродило и нека се пре тоталне пропасти сети Светога Саве и васкрсења Христовога које у сваком тренутку молитвеним уздахом може избавити из свих ових пропасти и заблуда свакога у срцу и на делу Православца Христовога. Дакле, антихристови глобалисти покушавају да све Православне помесне Цркве, које је Бог дао таквима управо стога да не би неком централизовано влашћу непријатељи Божији лакше ставили све Православне под своје, управо централизују под паполиким Вартоломејем цариградским, а знате и сами да се увелико ради под наметањем диктатурног јединства целог овог духовно палог света под влашћу Антихриста. Никакве сличности нема ово са саборношћу смиреним истиновањем Православних у Христу, већ са насилним јединством у екуменским лажима Антихриста, диктатуром лажне острашћене екуменске „љубави“ која се не ослања на Бога и Истину Његову Православну, не ослања се на смирење, не зна, као Пилат, шта је Истина а камо ли Ко је Истина. И највећи проблем нам данас долази управо од тих лукаво маскираних секташа који своја надмена учења и ставове неће да задрже за себе већ их ђаво тера да незајажљиво хрле да их душепогубно намећу свима. Овде јесмо сто седми пут и већини посматрача изледа да се ништа не мења, док ми у ствари и не гледамо дал ћемо својим слабашним силама моћи шта да променимо, нит се у то уздамо, него знамо да би седећи кући, па макар непрестано тамо и молитве читали а не сведочећи јавно сва ова по народ саблазна одступања од Православне вере били исти ко фарисеји некада који су прали клупе и жбанове и спољашње испуњавали све старозаветна правила побожности а када је дошао Бог у телу човечијем они Га не познаше него Му завидеше, пакостише и распеше Га… Зато, као у благословеном браку што се из љубави двоје рађа као плод треће биће Божије, тако и Истина Православна у уму венчана са смирењем верујућег срца породиће Љубав Божију у нама која ће бити једини знак распознавања стада Христовога од руље антихристове у Дан Онај… Патријарха овога пута није било, како касније сазнадосмо, јер му је Крсна Слава Лазарева Субота, а таман посла да нас и на дан Славе види а да нас не поздрави и мимоиђе, то би било баш превише, чак и  у односу на ових 107. пута колико досад Литијно долазисмо…

Опоменусмо се и да једина блгословена од Бога србска слога може бити само слога заснована на Православној побожности и поукама Светих Христових а да је свако самопоуздано дело па макар и личило споља на патриотско осуђено да скори или каснији пораз. Занимљив беше пример неког пензионисаног пуковника тзв. Војске Србије који је у знак личног протеста а због својих неправедно угрожених станарских права, смислио један упечатљив „перформанс“ испред Скупштине. Наиме, дошао је колима испред Скупштине изашао и лажним пластичним пиштољем и бомбом претио да ће да се разнесе, а све како би на решавање свог проблема скренуо пажњу. Политичка банда је схватила да такав неко ко се сам осмељује на овакав театралан протест може сутра по њихове намере проблематичан ако би се са личних пребацио на општенационалне проблеме политичке издаје Цркве и државе србке, и ево шта су државни безаконици урадили… Иако је човек претио само пластичним „оружијем“ да би привукао пажњу на свој проблем, политичка окупациона банда га је сместила у душевну болницу Лаза Лазаевић где ће га брижљиво лечити од свих болести по абецедном реду латинским окићених медицинских књига, а нарочито лечити од оних болести које нема- све док га на улицу не пусте као наркомана зависног од опијајућих „лековитих“ седатива. Само покажите смелост и притом им дајте икакав повод да вас узму у логорску процедуру утеривања разарајућег лечења, и ето их одмах на у третману лечења од, по њима, прекомерног здравља… 

Богу хвала, испред Ненародне Скупштине нам се повратила за микрофон наша сестра Јасмина Буква са својим дивним родољубивим Литијним обраћањима…

Драга браћо и сестре, помаже Бог!… Православном Литијом у Господа уздани, призивамо се, сада већ небројано пута, да сведочимо Истину и да јавно проговоримо, да не оћутимо ни себи ни другима, све ово што се роду нашем из дана у дан приређује. Бог чува Србе, поручивали су нам наши преци, од којих траже слуге антихриста да се одрекнемо, свесни да бисмо одрекнути од предака својих, одрекли би се и вере своје, и Светосавља, и Светоотачких путоказа за сваки усправни ход народа православног…Бог чува Србе, зато нас оволико и упорно од Бога одрођују, изроди и режимски и лажнопатриотски… Испостава антихристових планова за Србију, јарам за народ наш православни, влада данас Србијом. И то више није тајна, они се сами тиме хвале и диче својим патронатима. Назови председник Србије креира у договору са терористичким крволоком тугаљиве скечеве на светом Косову и Метохију, док нам исто ти крволоци отимају и косметску светињу, суштину србског бића православног… Америчко служанче, глумата жртву у скечу натуршчика. Доведен да докрајичи сценарио за уништење Србског народа и државе србске православне, представља нам се као жртва коју су његови сарадници вуцарали по прашини. Требало је да народ србски прихвати његову жртву као жртву за народ, а да би био сигуран да ће му глуматање изазвати планирани ефекат, умотао је нежне ручице у беле завоје… Изјављује нам утучени Марко Ђурић , како је, све жтрвујући се за србски народ на Косову и Метохији, доспео у стање да – не осећа један део свог тела. Који део тела не осећаш, Ђурићу? Да није душа. Ти душе немаш, ти имаш само рачун у банци, и свако твоје осећање одатле потиче и ту се завршава, Ђурићу… На другој страни, патриотски ешалон обрушава се на србски народ са намером да нас по сваку цену коју ћемо на крају опет ми  морати да платимо, наведу на тај режимски референдум. Да сваку активност мимо пројектоване усмере у канал режимске политикантске канализације… Није народ насео на предлог патриота да се иде на референдум на којем ћемо себи да постављамо непристојно питање, каква год да му буде формулација питање би се свело на – хоћемо ли да се одричемо себе?… Па кад им то није прошло, посегли су за Народном резолуцијом,  како би  неутралисали досадашњих 12000 верификованих потписника, измишљајући некакав персонализован референдум. Који није ништа друго, до Народна резолуција под Вучићевом контролом. То је бар свима јасно, баш као што нам је јасно да ни на томе неће стати… Нема тог закона по којем ће се расписати референдум који то није – јер је суштина референдума  у тајном изјашњавању. Баш као и њихових намештених избора. Да није тако, не би режимски гласачи морали да сликају тикет поред личне карте. Персонализован референдум, је исто као кад бисмо се сви постројили испред станице полиције, и давали изјаве да смо против шефа станице… Нема смисла нити било каквог правног дејства, референдум о нечему што је правно забетонирано у извештају Генералне скупштине Ун. Мада није немогуће, и то може . У Србији и то може! И дрвен шпорет може, али само једнократно. Угрејеш кућу тако што је запалиш са све дрвеним шпоретом. Ето то нам препоручују ови персонализовани патриотски референдумаши… Дакле, референдум једнако је Вучић. И нема никакве дилеме да је реч о још једном суицидном предлогу из истог центра креираном… Резолуцијом генералне скупштине УН, ЕУ је добила улогу посредника добре воље, али није укинута резолуција 1244, напротив, ЕУ требало је да посредује у оквирима Резолуције1244… Народном резолуцијом поручујемо Генералној скупштини УН да овај преговарач србском народу не ваља, јер крши њихову резолуцију, Резолуцију Савета Безбедности, и да захтевамо да се поништи и бриселски споразум и све што ови потпишу и што су потписали у име и на поништење србског народа, свете србске колевке, и читаве србске државе,  и то захтевамо с пуним правом!… Јер није данас издаја само на Космету, издаја је и окупација на читавој територији Србије. Србија, Божји дом наш –  у великој је опасности драга браћо и сестре. То је данас наша колективна невоља која нас дозива Богомољи. Ко то не схвата данас, томе је џаба прича. Данас је Србин од свих напуштен. Онако како је и сам себе напустио кад је под разним идеологијама поклекао и од вере своје православне – душом се својом отуђио… Нису ова времена за куке и мотике, све док се искрено покајани Господу молитвом сви не окренемо. Да на том путу покајања свесно разлучимо, хоћемо ли се Богомољи окренути као робље – из страха, као слуге – за награду, или онако како су наши преци Богољубиво чинили, као синови, као деца Божја – из љубави… Данас је Србин од свих напуштен, па и од већине својих духовника циљано и додатно збуњен, па у у духовној самотињи, ако не препознамо свој широм отворен православно-заштитнички пут – бивамо препуштени вољи и смутњама земаљских силника, фарисеја, екумениста, сатаниста, секташа и свих оних који су се за рад мало власти и много јудинских сребрењака одрекли и себе и рода свога. Жао нам је данас браће наше залутале, и дозивамо их да се покају и да се врате роду своме осветосављеном, да сви поступимо по молитвама Мајке Божије, како бисмо се избавили од Злога и ушли у Царство Небеско… Тешка су времена притисла нашу Србијицу и род србски, времена која нас опомињу да дело спасења не смемо одлагати за сутра, већ га треба чинити већ данас… Ми, драга браћо и сестре немамо више времена. На нас је устало и шуко и рогато, и режимско и патриотско. Народ србски је данас само вољи Господњој препуштен, и Њему се молимо да нам виду и слуху помогне како бисмо препознали замке и престали да из једне у другу, вазда лажне вође следећи, упадамо, осипајући се при том и духовно и физички. Онако како смо чинили, кад год смо од Бога окренути у лажне идоле веру полагали… Ми који се никога сем греха не бојимо, опоменути смрћу и казном за грех, страху Божјем се наново учимо. Ми који смо у покајању и вери непоколебиво устали, и који овом Литијом, браћу и сестре своје, народ православни будимо и дозивамо – онако како је у критичним временима Србин од невоље притицао у Богомољу, и спас пред хордама безбожника само у вери православној искао и налазио, на свако страдање спреман, с вером и радошћу страдалника за веру своју, за веру својих предака и веру својих потомака, онако како су се и сви наши свети страдалници роду своме даровали. Ми се Литијом нашом Господу молимо да нам сваки корак и свако чињење буде на спасење рода нашег православног, на спасење које вапимо за потопљену Ваљевску Грачаницу која нас је и призвала и подигла у ход овај литијски, непрекидни… Европо, гледај нас и учи се! Вековима ти је Србија читала лекције, и  вазда си исте грешке правила. Учи Европо – како се православно брани Божји народ, пре него те молитвама нашим измољена не стигне казна Божија. Учи Европо, имаш од кога. Ево нас неустрашених ни од тебе ни од ових твојих плаћеника… Учи Европо како се трпеж и страдање с радошћу само од Бога прима. Ево нас Европо! Још нас има свесних и грачаничком светошћу заштићених – теби недометних. Док је у нама и наде и истине у путеве наше Богоправедне, и вере у силу Господњу, која нам једном улитом снагом, сваку твоју пошаст, Европо, поништава. За вијек и вјекова, слава теби Господе!… На радост и спасење рода нашег Православног. Амин, Боже дај!“

Испред лажљивог РТС- који је, као и у случају од америчке амбасадорке Тадићу и патријарху Иринеју нарученог избацивања владике Артемија са Светог србског Космета, тако и у случају монтираног вучићево-шиптарског понижавања србског народа у Косовској Митровици и овога пута већ дан пре био на лицу места како би припремио камере и сцену и за ову издајничку ујдурму која има за циљ устрашивање србског народа и његово убеђивање „шиптарске моћи“ на територији коју би „најбоље било да се одрекнемо“ за шаку еура и лажних обећања. Нажалост, нови Слободни Србски Дневник, услед искушења са лаптопом, не могосмо приказати на 107. Православној нам Литији. А теме новог дневника беху: Прослављање васкрсења Лазаревог учињеног од Господа Христоса, лажирани инцидент у Косовској Митровици који је данима реемитован да би изазвао што већи стрес и трауму у србском народу а што веће понижење Србског народа у свету, руско-кинеским вежбама на Уралу у предвечерје планираног и програмираног Трећег светског рата…

Благодат Божија је учила и водила и Светитеља Саву и све честите Православне Србе одвајкада да чува Истину Цркве јер је та Истина извориште Благодати да би имали и слободну и благословену државу (ако ли нема овога првога, слаби и нестаје и ово друго). Јер, да би учинили икакво разумно добро дело то се може једино смиреним и верним послушањем Врховном Разуму и Љубави који нас је створио и Христом, Јединородним Сином Својим, једини Православни пут ка Себи нам пропутио. Тако и Литијама овим да Христу верно ходимо док не сазре народно покајање и вапај Господу да помогне, да ходимо са надом да ће нас Благодат Божија Истине Православне којој смо изашли да послужимо и водити све путем добрих дела која ће Она у нама Сама чинити. Амин. Боже дај свима!

И, када све самопоуздане и самозване акције доживе неминован пораз, и у временима највећих искушења када сви људски планови недовољно оправослављеног и покајаног народа утихну, а таква времена нам се крупним корацима ближе, тек тада ће расти неопходност, обавеза и видљивост у разочараном народу заведеном од стране мноштва заблуда и заблуделих вођа, рашће значај ових литијно-свеоотачких сведочења из дана у дан све више и више поробљене, омаловерене и системски обезнаћиване нам Србије…

Богом здрави нам свагда били па се на свим идућим суботњим Литијама Београдом у радости Христовој, истинољубљу и саосећању ка ближњима- колико Господ одреди до Победе Његове породично овде виђали… Уз једну овонедељну напомену да пре суботње 108. Литије Београдом, ако Бог да, имамо и редовну 39. Литију Ваљевом у уторак, 3. априла 2018. уобичајено окупљање д 17. часова на градском Тргу. 

ИстиноЉубље свима Вама!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: