Објављено од стране: ИстиноЉубље | 20. марта 2018.

Молба за помоћ бескућној трудници којој је социјална банда одузела и још троје њене деце (Извештај бр 2.)

Молба за помоћ бескућној трудници којој је социјална банда одузела и још троје њене деце (Извештај бр 2.)

Драга браћо и сестре Хришћани, овом приликом одужујемо нашу малу а важну обавезу вашој великодушности, а како се ђаво не би могао нигде уплести у ово ваше добро дело, те, вам овде образлажемо све што знамо а о чему дознасмо и сагласисмо се данас- а у вези помоћи трудници којој додатно и одузеше троје њене деце- сестри Александри Митровић.

Прво, да се извинемо што погрешисмо и што у почетку  не синхронизовасмо наш заједнички вапај за помоћ сестри Александри, већ се десило тако да смо ми на сајту ИстиноЉубље објавили позив за помоћ а надајући се да ће и наше сестре Хелена Гранић и Снежана Илић сачекати наш текст, па, потом раширити заједнички апел по фејсбуку. Међутим, десило се да су поменуте сестрице много више сакупиле на свој начин, неголи ми на сајту Истинољубље, али није да није било трзавица због свега тога, о чему ћемо све рећи до у детаље како не би било никакве сумње коју би демон волео да заметне.

Наиме, после наше молбе за помоћ на ИстиноЉубљу, по том питању, јавили нам се на контакте двоје наших старих Литијских познаника- сестра Винка (презиме незнано) и брат Милан Старчевић са жељом да помогну како буду могли- али нису ништа конкретно понудили док данас монах-немонах Антоније не оде да поразговара лично са сестром Александром и не види конкретне потребе. Такође, на мејл „монах Антоније“ стигле су још две понуде ваше, једна од сестре Катарине Петковић која се понудила да буде једна од приложница која би сваког месеца издвајала по коју хиљаду динара да се, за почетак, плати закупнина стана у Београду за Александру а како би јој што пре вратили децу. И најконкретније, што овде на сајту к знању од вас примисмо, јесте понуда брата Драганa Миловановићa- који се пожртвовано понудио да сестри Александри сваког месеца уплаћује по 100-200 долара, како кад могне. Толико примисмо обавештења овде, а ако сам случајно шта заборавио (ово пише м-нм Антоније), можда једино од телефонских позива, онда  нека ме неко подсети, али мислим да, и поред уобичајене ми заборавности, нисам. (Допуна, опростите, намах заборавих и најаву сестра Миланке Поповић која се јавила из Америке на наш мејл и рекла, да јој јавимо ако треба да ће послати 500. долара за Александру, а док ово пишем и поменути брат Милан Старчевић јави сад да ће послати 100. евра.)

Данас у кући Грачаничких стражара са страдалном Александром и уз извештавање и договарање о свим вашим досадашњим прилозима

Међутим, Богу хвала, за то време сестра Хелена (уз подршку сестра Снеже која је дала свој рачун, пошто Хелена нема нова документа) преко фејсбука је иницирала огромну заинтересованост и подршку доброг нашег народа- где је већ пристигло доста прилога, међу којима је доста и предлога да се Александри купи и нека кућица ако се буде могло. Наиме, сестре Хелена и Снежа, брат Иван, м. Антоније данас су отишли и обишли сестру Александру, и уз присутне Грачаничке стражаре браћу Јордана и Велимира и обавестили се о досад примљеном новцу, као и договорили се о даљим могућим плановима. До данас су сестре Хелена и Снежа примиле 3.000. долара од једног брата из Америке, плус још 200. евра и 121.000. динара од стране многих приложника. Што негде изађе око 3600. евра. Десило се и то да смо констатовали сви да је грешка била што смо објављивали телефон сестре Александр, јер се десило неколико и добрих, али и злонамерних позива, те, још и што сестра Хелена није стигла да на време прати и брише оне заједљиве и провоцирајуће коментаре на Фејсбуку а испод позива за помоћ Александри- а које је Александра, притом, пажљиво пратила и читала са Грачаничким стражарима. Стога свега ћемо, прво, обрисати телефон Александрин са фејсбука. Друго, надајући се да- уколико још нека браћа која су контактирали сестру Хелену и обећали дати- један 1.500. евра, плус, нека православна дружина браће која се одазивају на сваку помоћ потребитима свуда по свету- да ће то бити можда и приближно довољно да се нека кућица купи у околини Крушевца где је Александри велика жеља да убудуће живи. О свему овоме ћете бити брижљиво обавештени.

А за сада, договорили смо се сви да су, у сваком случају, паметније 7. глава од једне саме, и да не би било разумно предати све на вољу и одлучивање жени која је, ем, у другом стању, ем, са окупирајућом бригом за одузетом децом а додатно и погођеној немиром бескућништва, сестри Александри. Наравно, не зато што немамо поверења, не дај Боже, већ знајући да се Удба и демони у све мешају а камо ли у ово ваше добро дело, јер је оно, успут, и веома незахвално нам га радити- јер се ради о туђој бризи и новцу, и да је боље, пошто смо сви заједно уложили и свој морал у све ово, а плус и што је много веће од тога- а и представљамо људе који су стални на  непрестаним Литијама Београдом против свеколике издаје Србије… Одлучисмо да, од сада, сви заједно учествујемо у потрази о даљим решењима која нам Господ отвори по овом питању. Тако да нас седморо знамо где су паре у сваком тренутку. Такође, сви ћемо овде на сајту, уз Божију помоћ ашиљану кроз помоћ свих вас приложника, заједно потражити шта су најбоље понуде и решења- наравно, Александра ће на крају сама  одлучити шта јој је најприкладније за будући живот, и тада ћемо њеној деци и њој то и исплатити а што од вашега новца будемо имали могућности, наравно, Бога ради, до последњега вашег динара. Ако Бог да да све добро буде, потом, лакше ће јој све бити јер ће имати услове да добије и све помоћи и додатке које су најавили намесници овог „државног“ логора што се само још на имену Србијом зове.

За сада смо, данас, сестри Александри, по договору, од поменуте количине новца дали 40.000 динара да одмах изнајми стан у Београду, уз уговор са газдом, да извади личну карту (која јој је, ипак, неопходна за повратак рођене  деце) а како би се стекли услови да јој социјална мафија врати њену дечицу, два близанца од по две године и бебу од 8. месеци. Наравно, додаћемо јој све што јој зафали кад год додатно јој затреба. А до тада гледати да јој што пре, ако се отвори могућност, купимо кућицу- јер та идеја је потекла од поменуте поједине браће приложника који сестри Хелени обећаше још послати новца за ову Богоугодну намену. 

Значи да, скратимо, оно што на је наредно: Прво, ако неко од вас зна у својој близини стан у Београду са бар две собе и свим класичним пратећим просторијама где би Александра привремено живела док јој не врате децу и док не видимо како ћемо и где за кућу. И друго, волели бисмо да нас неко што пре спасе ове одговорности, и погледа по интернету, или ако живи у Крушевцу- пронађе неку кућицу са окућницом за башту на ободу града Крушевца (јер сестра Александра веома верује у пророштва старца Гаврила и не би хтела своју децу ни у један други крај), а најбоље би било гледати да се споје све ове неопходне јој ствари: солидно изолована кућица, вода, струја, а било би јако важно- и неког доброг комшију који би јој био на услузи каткад да дечицу и њу негде, не дај Боже, хитно превезе или шта друго неопходно јој физички припомогне. Па, да видимо, потом, шта нам јавите да смо нашли од понуда а шта имамо од средстава, да ли фали или има вишка- да би овде конкретније обавестили о свему. Све да буде лепо и честито и Миломе Богу приступачно, како Господ одреди вашим молитвама и добрим делима.

Богом здрави нам свагда сви били!

Хелена, Снежана, Јордан, Велимир, Иван и Антоније са сестром Александром

ИстиноЉубље свима Вама!


Responses

  1. ovo se tesko moze citati bez suza. Boze mili, ovo je neverovatno!
    nisam priloznik nikakvih para za ovu napecenu dusu, mogu samo da se uzdam da ce joj Gospod pomoci da izdrzi ovo iskusenje.
    posto sam i sama majka i ne zelim da budem deo svega sto nam ovi sumasedsi namecu za normalno, stvarno saosecam sa sesteom Marijom i da joj Gospod sto pre vrati njena ceda!!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: