Објављено од стране: ИстиноЉубље | 19. децембра 2017.

Никољдан на Православној стражи… Мисли о рају и паклу (духовна прича)… НОВО – Комплетна сутрашња Житија Светих (аудио): Св. Амвросије Милански… (20./7. дец.)

Вести са Православне страже: Уторак, 19.12.2017.г…

НОВО – Звучни (аудио) запис комплетних сутрашњих Житија Светих:

Св. Амвросије Медиолански, Св. Мученик Атинодор, Св. Павле Покорни… (20./7. дец.)

+++

А на нашим свакодневним и целодневним непрестаним Православним протестима испред назовивладе Србије…

Никољдан на Православној стражи

Свакодневно за Православну слободу Србије узастопно већ 647. дан…И данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући нову, 93. по реду, Православно-исповедну Литију Београдом у суботу 23.12.2017.г. 

Ово нам је већ други Никољдан у нашем дому на отвореном, на Православно исповедном сведочењу испред тзв. „Владе Србије“ а против општег системског тровања нашег народа лажима и неморалом, али разарања србске Цркве и државе потмулим реформама и свакојаким распродајама и издајама… 

На Крсну Славу се не зове у госте, а камо ли нанашем укотвљеном Православном пункту на отвореном где је данас петоро нас Славу славило и колач ломило (Браћа Мирко, Ташко и монах-немонах Антоније, све, са сестрама у Христу Милицом и Наталијом)…

Тако да је, поред наших устаљених браће и сестара са непрестаних суботњих Литија, свако ко је застао од пролазника био је поздрављен и послужен, од свештеника из Русије, па редом, чак и до неколико (Вучићевих) миграната Пакистанаца…

Богу хвала на свему а нарочито на оваквој братској слози којом нас Православно исповедне Литије окупљају, зближавају, па и смиравају… Очекујемо и све оне који нису могли доћи и који мисле да смо залудни, неразумни или неблагословени… Јер, драга браћо и сестре, издаја србске Цркве и државе је у току и треба у себи пронаћи истинско оправдање да смо били против тога и да смо све што можемо учинили да укажемо на саблазни и издаје, тиме, несаучествујући и ограђујући се одистински од од њих…

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Духовна прича:

Резултат слика за о рају и паклу

Мисли о рају и паклу

Старца је посетио и један човек желећи да са њим разговара о проблемима везаним за његову децу. Неправедно се жалио да деца непоштено поступају према њему. Старац је покушавао да га увери како проблем треба да размотри са духовне тачке гледишта:

“Теби ће користити уколико буду неправедно поступали према теби, јер ћеш зато после смрти бити награђен.”

Човек је на то рекао:

“Оче, ја не верујем да пакао, рај и живот после смрти уопште постоје. Једино верујем у постојање неке надприродне силе.”

Старац му је са осмехом одговорио:

“Добро, и то је боље него ништа. Уколико Христос и живот после смрти не постоје, зар ти мислиш да су луди сви ови монаси и монахиње који су се одрекли света и живе на усамљеним местима? Осим тога, и пакао и рај постоје. Наша душа доживљава и једно и друго јер су то духовна стања, а не нека места на којима пламти ватра или певају птице. Даћу ти један пример.

Претпоставимо да спаваш и сањаш да се спремаш да нешто украдеш. Одједном, у твоју душу се увлачи страх јер мислиш да би неко могао да те види. И заиста, људи су те видели и покушавају да те ухвате. Почињеш да бежиш јер страхујеш да би могао бити ухваћен и погубљен. Такве помисли изазивају осећања патње и стрепње. Твоја душа испуњена је очајањем, разочарењем и страхом због онога што би ти се могло догодити. У сну почињеш да се знојиш и да се преврћеш по кревету, а онда се сасвим изненада будиш. Схваташ да је то био само ружан сан, ноћна мора и постепено се смирујеш. Оно што је твоја душа доживљавала током тих неколико тренутака био је пакао, односно доживљај душевног мучења. Твоја душа је била обузета страхом, ужасом, патњом, стрепњом, очајањем и разочарењем…

Пакао није место на којем се душе кувају у котловима него стање у којем ће се душа наћи након што напусти тело. Тада ћеш схватити истину и патићеш јер ниси поверовао Христу и Његовој проповеди о животу после смрти. Душа ће тада бити далеко свеснија кривице због својих поступака и доживљаваће непријатна осећања страха, ужаса, стрепње, очајања итд.

Исто се може применити и на рај. Замисли да имаш сина којега много волиш и да је он током многих година радио на бродовима. Док спаваш, сањаш да се твој син вратио. Дубоко си дирнут и испуњен неизмерном радошћу. Трчиш према њему, грлиш га и љубиш. И док је твоје срце преплављено срећом, изненада се будиш и схваташ да је то био само сан. Разочаран си и враћаш се у стварност. Твоја душа је на неколико тренутака осећала укус раја, односно, била је испуњена радошћу и љубављу.

Дајући ти ова два примера, желим да ти покажем да постоје и пакао и рај. Ми их можемо делимично доживети још у овом животу, али ћемо их потпуно и целовито осетити тек након смрти. слична стања постоје у нашој души, зависно од њене природе. Уколико душа има нечисту савест и ако је обузета страхом, ужасом, стрепњом, очајањем, љубомором или клеветом она постаје обитавалиште пакла. Међутим, ако душа осећа љубав, радост, доброту, наду, веру умереност и смирење, онда постаје обитавалиште раја.”


Responses

  1. Bog Vas Blagoslovio i Sveti Nikola.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: