Објављено од стране: ИстиноЉубље | 20. новембра 2017.

Слава, за сада, потопљене Грачанице- Позивница владици Милутину и његовом свештенству да сутра Богослужи на Светом Месту Грачанице где је Господ Бог заповедио до Страшног Суда Богослужити… НОВО – Комплетна сутрашња Житија Светих (аудио): АРАНЂЕЛОВДАН

Вести са Православне страже: Аранђеловдан у Грачаници, 21.11.2017.г…

Богом вам свима срећна Слава!

Да Вером и покајањем изрони нам

Чудотворна Грачаница стара!

И од владике Милутина и од његовог свештенства

сутра поред потопљене Грачанице очекујемо свештенодејства

… „Драга браћо и сестре, дакле, пруствовати на Литургији и причестићемо се, ако Бог да, на другим Светим Литургијама других празника уколико сутра Литургије на обали Грачанице не буде, јер на Аранђеловдан смо ми  добили Благослов бити црквењаци Грачанички, да све припремимо на Светом Месту Божијем за Богослужење, а да ли ће доћи да служе и свештеници поред Анђела Божијих, то већ није у нашем домену“ …

Овом приликом, верни народ који ће сутра доћи да молитвено обележи Славу, за сада потопљеног од безбожних власти, Светог манастира Грачанице сутра ће већ од 8. сати ујутру па све до 12. сати у подне молитвено правило читајући очекивати владику и надлежно свештенство да Литургишу поред Светог Места манастира Грачанице. Иако су недолично са властима трампили Светињу Грачаницу за објекте на Бакића брду, опомињемо их, да би још већа одговорност била да не дођу код Светиње где их Архангели и ово мало грешног али покајаног народа дозива и очекује. Радост би нам била превелика да пастири стану сутра уз Светињу са верним народом, јер Богу је све могуће а наше је да испунимо Његове благослове свуда а нарочито поред Чудотворне Грачанице потопљене не због силе оних на власти, већ због силе непокајаног греха и маловерја нашега, и свештенства и народа.

Дакле, очекујемо свештенике и на овом Месту Светом да Богослуже на дан Славе Његове… А ако ли не дођу, то иде на њихов рачун пред Богом Живим, а ми ћемо се помолити како знамо и умемо… Притом, нећемо тражити ван епархије ваљевске ко би код Грачанице пристао да врши Свету Литургију јер би то било ремећење црквеног поретка, али ћемо у сваком случају већ наћи неког свештеника да бар осветимо Славски колач и жито као што се то ради и по кућама верних а камоли код Чудотворне а од свештенства досад напуштене Грачанице.

И још, уколико услед страха од власти владика и свештенство не смеју сутра доћи, онда ћемо бар сачекати надлежног сеоског свештеника о. Мирослава да нам он освети колач. Чекаћемо га на обали поред потопљене Светиње све до 12. сати. Кажемо на обали од безбожника потопљене Светиње а не у кући где живе као подстанари Грачанички стражари као што учинио прошле године, ЈЕР: То је кућа Јаковљевића који Славе Светог Архиђакона Стефана (тада га обавезно ту примамо у кућу), а овај народ верни који сутра дође не долази на Славу породице Јаковљевић већ на Славу Светиње Грачанице, дакле, прићи ћемо јој докле се год то може и поред Ње сачекати о. Мирослава да освешта славске дарове. Притом, иако се умногоме надамо да ће свештеник доћи, морамо поменути и случа, да,ј ако из неког разлога не дође, после 12. сати освештаћемо колач и жито са оним свештеницима ако који дођу на Славу Светиње Грачанице. Елем, неизмерно бисмо волели да се владика Милутин прене из досадашњег умишљено праведног поступања и упорног игнорисања важних проблема своје подручне  црквене заједнице, дакле, да схвати своју одговорност пред Богом, Грачаницом и верним народом своје Епархије у којој је постављен да буде Светоотачки пример у свему а камо ли у домену одбране Вере и Светиња. 

Драга браћо и сестре, дакле, пруствовати на Литургији и причестићемо се, ако Бог да, на другим Светим Литургијама других празника уколико сутра Литургије на обали Грачанице не буде, јер на Аранђеловдан смо ми  добили Благослов бити црквењаци Грачанички, да све припремимо на Светом Месту Божијем за Богослужење, а да ли ће доћи да служе и свештеници поред Анђела Божијих, то већ није у нашем домену.

Верни народ у покајању чека васкрсење и израњање Светиње Грачанице јер зна да Божија Благодат не напушта Светиње, само људи их напуштају, и људи својим грехом и немаром допуштају и призивају демоне да добију привремену власт над њима. Јер Светиње су нам под водом а безбожници над главом, те, ми Православни сада на делу треба да покажемо веру и смирење и пожртвованост до кРаја, и да сву помоћ за то чекамо само од Господа а не од људи… А они који су позвани да буду пастири и учитељи народа, а који то, савесно или не, упорно неће да испуњавају и који не стоје како треба са вером, речима и делимапобожности на Местима Светим, него превасходно тамо где их власти овога света, који у злу лежи, шаљу, они нека сами виде како ће и шта ће. Ми им свакако желимо добро, да до краја како треба испуне своје Завете Богу, и још једном их позивамо на Аранђеловдан Грачанички сутра- и Владику Милутина и све његово свештенство, и све духовнике и верни народ и из Ваљева и све Србије, нарочито оне свештенике који су раније у Грачаници беседили да ће се „у Грачаници Богослужити до Страшног Суда“.  Уколико не мисле да је Страшни Суд прошао –  нека сви дођу у уторак да буде као кад се на великим манастирским Славама служи и напољу под сунцобранима када народ не може да стане у цркву… Ако дођу – радост нам је неизмерна, притом обећавамо да ништа што је раније било примедбовати и подсећати нећемо; а ако не дођу ми ћемо гледати да будемо у послушању, смирењу и вери са Светим Архангелима Грачаничким. Амин, Боже нам свима дај!

+++

НОВО – Звучни (аудио) запис комплетних сутрашњих Житија Светих:

Сабор Светога Архистратига Михаила Архангела и осталих Бестелесних Сила Небеских…(21./8. нов.)

+++

Свакодневно се одржавају и целодневни непрестани Православни протести испред назовивладе Србије…

Свакодневно за Православну слободу Србије узастопно већ 619. дан…И данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући сутрашњу нову, 89. по реду, Православно-исповедну Литију Београдом… 

Подсетник:

Бесплатан аутобус плус неколико путничких возила полази на Славу потопљене Грачанице сутра, у уторак ујутру, у 06. часова испред Главне железничке станице у Београду.

Благовремене припреме у кући Грачаничких стражара уочи Славе, за сада, потопљене Светиње Грачанице

ИстиноЉубље свима Вама!


Responses

  1. Оцу Антонију и свој браћи и сестрама нека је срећна слава, присуством Светог Архангела Михаила вазда здрави и весели били!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: