Објављено од стране: ИстиноЉубље | 9. октобра 2017.

Монтирани текст из „Политике“- Пресуда Грачаници од издајника васцеле Србије… НОВО – Комплетна сутрашња Житија Светих (аудио)…

Вести са Православне страже: Понедељак, 9. 10. 2017. г…

НОВО – Звучни (аудио) запис комплетних сутрашњих Житија Светих:

Св. муч. Калистрат и дружина његова од 49. мученика, Св. мученица Епихарија, Св. муч. Гимнасије…(10. окт./27. септ.)

+++

Свакодневно се одржавају и целодневни непрестани Православни протести испред назовивладе Србије…

Свакодневно за Православну слободу Србије узастопно већ 577. дан…И данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући сутрашњу нову, 83. по реду, Православно-исповедну Литију Београдом… 

+++

Ево још једног јасног примера како делују окупациони масонски медији Србије. Прво следи текст објављен, боље рећи осакаћен уредништвом „Политике“, а потом изјава коју је монах-немонах Антоније дао новинару, па упоредите. Притом, дугујемо захвалност новинару дописнику поменутог листа који је прилог припремио и није ничим допринео оваквој и оволикој манипулацији уредништва. Такође, треба приметити да је ово први пут у току 15-годишње борбе за истину о потапаној Светињи Грачаници да су се државни новинари усудили да кажу да држава чврсто стоји иза пројекта (погубне) бране „Ровни“. (Што је и добро да се зна да их баш брига и за Светињу Грачаницу, и за загађивање свих изворских вода Ваљева, за спречавање вентилације Ваљева и за безбедносну претњу јер им је проклета брана Ровни грађена у епицентрално трусној зони будућих земљотреса.) И још, треба приметити и да ови окупациони медији који народу испостављају само ставове коју окупационе власти желе – Не дозвољавају ни да се помену непрестане Литије наше сваке суботе центром Београда, као ни да се прича о општој издаји Православља и Отаџбине шири више од теме потапања Грачанице (са којом они, јадници, мисле да су свршили посао). Стога, пошто је само наслов остао као призрак истине, треба да им је у Удби јасно једно – Потапање Светиње Грачанице је само аларм за почетак Православне борбе за ширење истине о лукавој, тихој и перфидној масонско-демонској окупацији заветоване нам на чување Светосавске Србијице наше… (Уредништво ИстиноЉубља)

Монтирани текст из „Политике“:

ВАЉЕВСКА ГРАЧАНИЦА – ЗАВРШЕНА ПРИЧА ИЛИ АЛАРМ ЗА УЗБУНУ?

 У оближњем селу Брезовице, на Бакића брду, изграђена нова црква са парохијским домом  и пратећим објектима у коју су пренети иконостас, иконе и све важне покретне ствари из Грачанице. –“Истинољубље“ и даље протестује у Ваљеву и Београду. 

Ваљево – Одавно је под водом црква-манастир Светог архангела Михаила, познатија као ваљевска Грачаница, у селу Тубравић, надомак Ваљева. Потопљена је је пре више од годину дана пуњењем акумулације код бране Стубо-Ровни, великог државног пројекта осмишљеног још крајем осамдесетих прошлог века са циљем да се обезбеди водоснабдевање више околних општина и градова, спречавање поплавног таласа, одржавање биолошког минимума река Јабланице и Колубаре и обезбеђења техничке воде за будућу термоелектрану-топлану у Каленићу код Уба. У тај пројекат је, по незваничним проценама, до сада уложено преко 80 милиона евра, потребно је још десетак да би брана, акумулација и читав водосистем у потпуности били стављени у функцију.

    Држава чврсто стоји уз свој пројекат, сматра се да ће он донети добробит целом крају и Србији. Насупрот њој, већ дуго известан број верника окупљених око организације „Истинољубље” и неки стручњаци сматрају да оно што је урађено није добро, да Грачаницу није требало потапати, односно да је језеро требало пунити само до коте која би светињу оставила на сувом.

    За представнике ваљевског Јавног предузећа „Колубара” које води инвестицију и задужено је за управљање регионалним вишенаменским хидросистемом Стубо-Ровни, питање Грачанице одавно је решено. Пре више од годину и по дана, у јеку пуњења акумулације, тадашњи директор „Колубаре” Миодраг Марковић још једном је подсетио да је почетком деведесетих прошлог века потписан уговор са Српском православном црквом, потпис је ставио тадашњи епископ шабачко-ваљевски Лаврентије, најпре о измештању цркве. Пошто се касније испоставило да измештање није било могуће, 2003. све је преточено у уговор о размени непокретности, па је стари објекат цркве Светог архангела Михаила – Грачанице уступљен „Колубари”, а заузврат је у оближњем селу Брезовице, на Бакића брду, изграђена нова црква са парохијским домом и пратећим објектима у коју су пренети иконостас, иконе и све важне покретне ствари из Грачанице. Српска православна црква и Епархија ваљевска никада нису оспориле тај уговор и никада нису ометале реализацију пројекта Стубо-Ровни, саопштио је тада Марковић. Он је додао да је епископ ваљевски Милутин молио да се у старој цркви обављају верски обреди докле год то буде могуће, у чему му се изашло у сусрет. Друга епископова молба, навео је, да се акумулационо језеро не пуни преко коте 333 метра надморске висине, што је тачка почетка потапања цркве, није могла бити услишена, јер би цео пројекат који подразумева пуњење језера до коте 360, изгубио своју сврху.

    Поводом Грачанице прошле године се огласио и патријарх српски Иринеј, рекавши да је добро што се угрожене светиње премештају на друго место да би се сачувале. Тако је премештена и Грачаница, као и други манастири, навео је патријарх, подсетивши да је својевремено владика шабачко-ваљевски Лаврентије о томе размишљао и дао сагласност да храм буде потопљен, али под условом да други буде изграђен на новом месту.

    – И изграђена је нова Грачаница, али народ навикао на ту светињу, тешко се мири… Тешко је то, али дешавало се то и у прошлости, биће тога и у будућности, тако да је Црква, ипак, имајући у виду потребу народа, дала сагласност да се то уради – рекао је патријарх.

    То би могло да значи да је на целу причу стављена тачка, али група верника окупљена око организације „Истинољубље” никада се није помирила са потапањем Грачанице. Редовно организују месечне протесте и литије у Ваљеву, сваке суботе у Београду. Иницијатор и вођа тих протеста рашчињени монах Антоније, световно Драган Давидовић, тврди да је брана Стубо-Ровни беспотребна, нефункционална, да је саграђена у санитарно необезбеђеном сеоско-рударском подручју, и да ће трајно загадити обилна складишта подземних изворских вода ваљевског краја,

    Протести и литије у Ваљеву и Београду у којима учествује углавном по неколико десетина верника, трају и даље, иако је Грачаница одавно потопљена. Овог лета, како се сазнаје, већ су обављана нека богослужења у новоизграђеној цркви на Бакића брду, подигнутој уместо потопљене Грачанице.

С. Ћирић

Немушти одговор Епархије

У намери да о питањима Грачанице чује и званичан став Епархије ваљевске, дописник „Политике” упутио је епископу Милутину питања о томе какво је стање затекао кад је постао епископ, шта је предузео, шта је Епархија ваљевска добила а шта изгубила потапањем Грачанице и градњом нове цркве на Бакића брду, како Епархија коментарише протесте због потапања Грачанице, како верници реагују на све то…

Убрзо је стигао писани одговор у којем стоји да је Епархија ваљевска редовно давала сва потребна саопштења у вези манастира Грачаница и углавном све се могло пратити и на епархијском сајту. „У Епархији се припрема детаљна студија на ову тему која ће бити штампана и објављена, а у којој ће бити све речено”, поручено је из канцеларије епископа ваљевског.

На сајту Епархије ваљевске новинар „Политике” није успео да пронађе саопштења која се односе на Грачаницу.

Објављено у „Политици“, у среду, 4. 10. 2017. г.

+++

Изјава дописнику „Политике“ коју је послао монах-немонах Антоније на питања новинара дана 26. 9. 2017:

    Помаже Бог!

    Покушај одговора на Ваша питања:

    Под све нападнијим дејством савремених власти и њима све више неоправдано лојалнијих водећих личности београдске Патријаршије – покушавају се под видом насиља власти каткада променити и сами Богом Духом Светим и Светитељима нашим саборно установљени, занавек непроменљиви, Православни Канони Цркве, А то су, у случају препродаје и потапања Светиње Грачанице, Канони 12 и 13 Светог Седмог Васељенског Сабора који сведоче да је једном Богу посвећена Светиња – Само Божија и ничија више, тј. нико њоме не може располагати, већ јој је једина намена на Освећеном Месту Њеном Богу Православно служити.

    Насиље државе у случају штетне и, научно, ничим оправдане бране Стубо-Ровни, је довело до огрешења многих људи о ову древну Светињу Архангела Михаила, почев од идеолога бране масона Душана Михаиловића преко епископа Лаврентија и Милутина до мање-више свег верног народа који је све препуштао инерцији безбожника и све ћутке посматрао. Светињу су насилно скрнавили раскопавањима пода  Цркве и околних древних гробова монаха и предака наших, рушили конак, звоник и иконостас јаким снагама полиције, која је успут осионо хапсила мирни верни народ; а све на основу неправославног уговора бране Ровни и епископа Лаврентија који је злоупотребио положај и представио се, противно Канонима Цркве, као суверени власник Грачанице а да притом о томе није обавестио ни Сабор епископа, нити побожни народ Православни. Тиме је Светињу покушао правно трампити за новоизграђене објекте на оближњем Бакића брду. После свих великих притисака и пристанка да преузме те објекте у црквену употребу, и потоње постављени епископ Милутин се сагласио са продајом Грачанице и тиме ставио свој потпис уз Лаврентијево име на том издајничком уговору; а што је све, поновимо, противно Учењу и Канонима Светих на којима почива законодавство Једине Божије Цркве Православне.

    За мене лично, а мислим и за све учеснике Истинољубивих Литија Београдом што се одржавају сваке суботе, потапање Грачанице у беспотребној, штетној и нефункционалној брани Ровни која је грађена у великом а санитарно необезбеђеном сеоско-рударском подручју, за коју је доказано да ће трајно загадити обилна складишта подземних изворских вода ваљевског краја, која је зауставила природну вентилацију Ваљева долином Јабланице, која је и безбедоносна претња јер се налази у епицентрално трусном подручју… само је знак ововременог општег систематског разарања Православне вере у срцу Србије што треба да буде свима аларм да устану у борбу за Истину Христову на улицама србским, које су нам још једине слободне преостале од свег узурпираног медијског простора јер је напад на темеље србске Цркве и србске државности у јеку.

    Поред тог општег аларма за Православне у Србији, брутално потапање Грачанице, која је многим вековима молитвено до наших дана била украшена а сада је брутално потопљена пре већ годину и по дана у брани која ни данас а ни у догледно време ничему добром служити неће, само је озваничило почетак болних опомена свима Православнима да ово проклето дело никако није добро. – Кренимо од три директора који су умрли на дужности на брани Ровни, док се један због болести повукао, а има још и најмање седморо мртвих досад у саобраћају на нестручној и опасној обилазници око бране, уз недавно страшно превртање аутобуса са путницима који су насели на промовисање повленског туризма масона Душана Михаиловића у склопу кога је и његова брана Ровни. Одговорност пред Богом сносимо сви, и они поменути који су у скрнављењу Грачанице учествовали, и они који су се слагали, и они који у знали, а ништа нису урадили за опстанак Светиње, а и они који нису радили довољно чим је овакав безбожни плес над Светињом допуштен да се деси. Што не значи да ћемо се, као задње поменути, икада мирити и ћутањем предавати забораву овај страшни догађај који треба да буде не историја, већ општенародни позив за оправослављење и враћање делатне побожности у живот маловерних а сада од глобалиста потпуно окупираних Православних Срба.

    Нови, како кажу, „црквени објекти“, које су политичари преко бране Ровни зидали да правно украду Грачаницу, не могу никада да замене Божију Чудотворну Светињу, коју су Светитељи по Вољи Божијој осветили на Њеном чудотворном Светом Месту, јер то би била само друга засебна црква да није случај као што јесте,  а то је да је она параван за продају Грачанице, јер нису је зидали Бога ради, већ да украду оно што је Божије. Али, рецимо, и те објекте би било могуће примити у богослужбену употребу, АЛИ само онда када се Свето Место Грачанице спасе од потопа и сличних скрнављења и поново се наставе Литургије у Светој Грачаници, када правни статус Грачанице не буде упитан а ти нови објекти буду потпуно независни од ње.

    Ефекти Литија у Београду и Ваљеву, које сви медији углавном здушно игноришу, су аналогни ефектима савести у човеку. Ако је човек решио да буде зао, зар савест тада треба скроз да замукне, a камоли у овако општенародно значајним питањима опстанка србског Православља и државне суверености?! Православнима је дужност тајно се молити, а јавно сведочити Истину Христову, јер тиме призивамо и спасавамо се Благодаћу Божијом, јер не сакрисмо Веру и не постидесмо се Господа свога Коме је увек све могуће учинити. Такође, не смемо престајати ни да са надом активно очекујемо буђење у Вери нам ближњих како би Србија поново благословеним Православним обдаништем постала и била опет јасни подстрек душама за спасење у вечном Царству Христовоме, а због тог опредељивања и живимо овај кратковремени испитни земни рок.

                                                       Са благодарношћу,

                                                                                 монах-немонах Антоније 

П.С. Кад Бог да да постанемо више запажени, можда ће се некад и све ово моћи објавити… Шаљем слике које сад успех да нађем. Потпишите само: сајт ИстиноЉубље (www.istinoljublje.com), само је слика пд бр. 096 брата Сретена Пантелића.

Богом свако добро!

Изјава м-нм Антонија дата у уторак 26. 9. 2017. г. (Значи 8 пуних дана је требало уредништву „Политике“ да измонтира овај лажљиви прилог.)

Што би народ рекао: Не пада снег да покрије брег… А Литије наше суботње ће Београдом ићи док свака зверка не покаже свој траг. Амин. Боже дај.

 

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: