Објављено од стране: ИстиноЉубље | 4. октобра 2017.

Како да очистимо и сачувамо чистим срце наше? – преподобни Исак Сирин… НОВО – Комплетна сутрашња Житија Светих (аудио): Св. свештеномуч. Фока Чудотворац, Св. муч. Фока баштован, Св. пророк Јона… (5. окт./22. септ.)

Вести са Грачаничке страже: Среда, 4. 10. 2016. г…

НОВО – Звучни (аудио) запис комплетних сутрашњих Житија Светих:

Св. свештеномуч. Фока Чудотворац, Св. муч. Фока баштован, Св. пророк Јона… (5. окт./22. септ.)

+++

Свакодневно се одржавају наши целодневни непрестани Православни протести испред назовивладе Србије у Београду…

Сваким даном – За Православну слободу окупиране Србије – узастопно већ 572. дан по реду а све очекујући нову наредну 82. суботњу Литију нашу Београдом, 7. 10. 2017. од „Владе“ у 15:30 часова…

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Преподобни Исак Сирин:

Резултат слика за Преподобни Исак Сирин:

Како да очистимо и сачувамо чистим срце наше?

    Изучавај Свето Писмо и размишљај о будућим добрима и имај сећање на смрт, јер то помаже човеку за духовни напредак. Свагда се сећај Бога и бори се да искорениш страсти јер оне тиранишу душу. Избегавај рђаве и гадне жеље које прљају срце и не дозвољавају му да види Бога.
    Испитуј и контролиши свагда себе, мотри на своје погрешке и грехе и настој да их исправиш.
    Моли Бога да ти да Своје просвећење и дође на тебе духовна радост и усхићење, која ће као мед да заслади твоју душу. Не плаши се жалости и невоља које ће допустити Бог, јер оне обрађују твоју душу. Без тешкоћа не напредује човек, јер без њих живот је његов као стајаће воде које се пуне микробима и нечистоћама.
    Срце своје чувај чисто од телесних прљавштина. Ђаво ће нападати пуно да би ти срушио ту духовну тврђаву. Али пази! Тражи помоћ Божију и смирењем се бори против Сатане који као „лав ричући“ настоји да те прогута. Срце твоје хоће Бог читаво чисто, а не само један део. Ниједан део срца нашег да не препустимо ђаволу који хоће нашу пропаст…

    Сконцентриши ум свој на Бога и не остављај га слободно да лута тамо – амо. Када сачуваш свој ум, сачуваће се и срце твоје чисто, јер из ума мисли и жеље долазе у срце. Господ назива блаженим оне који имају чисто срце, јер ће они Бога видети. То, међутим, није лако. Потребна је велика борба и будност, јер лукави чека тренутак када ће нас наћи неспремне, да уђе у наше срце и да га упрља.
    У срца која је испрљао грех не долази Бог. Не очекујмо духовни напредак ако не учинимо срце наше сасудом, јер само ће тако постати чисто пребивалиште Светога Духа. Када се зацари Христос, у срце наше доћи ће и мир. То је мир који само Он дарује и нико нам га не може одузети.
    Као што град чувају стражари даноноћно, тако и ми треба да чувамо своје срце. Ако не пазимо, напуниће се рђавим помислима, лукавштином и свакојаким залима. Ако се боримо, неће се укоренити у нама злоће које наносе толико штете.
    Непријатеља треба тући а не разговарати са њим, јер је подмукао и лукав. Треба да га одгониш ма колико пута да те нападне, јер неће престати прљав и безбожан рат његов, до краја нашег живота. Али, и ми треба да смо будни и Божијим просвећењем да избегавамо замке које нам разапиње.
    Не заборављај, да би срце остало чисто, потребан је труд, бол и много зноја духовног.
    Тражећи, међутим, увек божанску помоћ, бори се целог живота свога свим силама и тада ће доћи у тебе Христос, који ће ти даровати вечну радост и срећу.


Responses

  1. Помаже Бог оче, постоје 2 могућности зашто се појављују рекламе. Једна је да су рекламе убачене од стране хостинга сајта као део услова коришћења, а друга је да вам је неко упао на сајт и додао AdSense код на поједине странице на сајту. Проверите кодове и ако је све у реду онда вам остаје да контактирате људе из хостинга. Свако добро, Никола.

    • Бог ти помагао, брате Никола! Нешто сам сад испритискао, мислим да сам угасио… Али остаје чињеница да је са стране укључено, како, не знамо јер досад никад ово било није. Богом лаку ноћ!

  2. За оне који нису у току: Ко лаже, дрзак је и не потпише се- такви коментари се бришу. Можемо објавити анонимне само ако су истинољубиви. А ко хоће овде да пренесе препирање и свађалаштво свезнајућих коментатора са фејсбука- на то овде нећемо траћити време. Православље у души и Мир Божији свима!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: