Објављено од стране: ИстиноЉубље | 21. августа 2017.

Кад епископи крену да продају Светиње… НОВИ ВИДЕО – Милутин на Преображење правно продао Светињу Грачаницу на инсистирање политичара и лаковерног народа… НОВО – Комплетна сутрашња Житија Светих (аудио): Св. апостол Матија, Св. мученици Јулијан, Маркијан и остали с њима… (22/9. август)

Вести са Православне страже: Понедељак, 21. 8. 2017. г…

Кад епископи крену да продају Светиње…

Епископ Милутин на Преображење правно печатирао Лаврентијеву издају:

Правно продао безбожницима Свети манастир Архангела Михаила Грачаницу!?

ГРАЧАНИЦА ВАЉЕВСКА – СТРАДАЊЕМ ДО ВАСКРСЕЊА !!!

(Преузето са Јутјуб канала: Гордана Исидора Иветић)

Премијерни приказивани снимци како је епископ ваљевски Милутин последњи пут служио у Светињи Грачаници 30. 8. 2015, дан уочи рушења конака и звоника, обијања цркве и чупања иконостаса од стране безбожних власти, а одмах после Литургије инсистирао да сви прихвате да Светињу Божију прода (по уговору – трампи) за објекте на оближњем Бакића брду које му, у духу Јудиних сребрњака, политичари понудише

   Епископ ваљевски Милутин је на Преображење Господње и дефинитивно правно продао безбожницима из окупационих власти – Светињу Архангела Михаила. Насупрот своме заштитнику Светоме Краљу Милутину, који нам је озидао четрдесет два (42) Света манастира за будућа Православна покољења, епископ ваљевски се усудио да чудотворни манастир Грачаницу повише Ваљева, представљајући се као њен власник, трампи за некакве новоизграђене објекте са домаћим издајницима који иначе на сваком кораку ниште сваки траг историјског сећања и суверенитета овог народа.

    Дрскост и безакоње епископа Лаврентија – који је 2003. потписао уговор са људима са бандитске бране Ровни, иначе потрчцима масона Душана Михаиловића, злоупотребивши свој положај, иако све Православље бруји да су све Светиње једном посвећене Богу, нарочито оне древне које су Светитељи зидали моливши се Богу да им покаше Свето Место за њих: САМО БОЖИЈЕ и ничије више – сада је епископ Милутин, верни следбеник његов, спровео у живот. Наиме, Лаврентије се безаконо погодио са безбожницима из свих власти, које колонијално држе овај народ у ропству последњих деценија, да му озидају нове, пазите, „црквене објекте“ на оближњем Бакића брду, на обали планираног погубно штетног вештачког језера Ровни – у замену за древну чудотворну Грачаницу.

    И сад, уместо да на то никада не пристане, владика Милутин печатира Лаврентијев уговор тиме што на Преображење поменуте објекте на Бакића брду прима у власништво и за богослужбену употребу – чиме је правно предао безбожницима Светињу Грачаницу. Уместо да их одбаци као Јудине сребрњаке (јер је и сам до пре пар година говорио да ко то прихвати – биће издајник Грачанице), да објави народу који га је потпирен политичарима безбожницима притискао да исте прими у знак одобравања проклете трампе ове – да он није власник Светиње и да он не може ништа потписивати, што је једино право пред Богом Живим… НЕ, мазао нас је питким причицама свих ових година дипломатишући и константно се повлачећи пред безбожницима, предајући им оно што је Божије. И сада још, пазите, најављује како ће издати књигу о својој „храброј борби“ за Грачаницу.

    Та, немој нас, владико, више разочаравати и у ране дирати – ако Бога знаш. Па каква твоја одбрана Грачанице када никад ниси хтео судски оборити Лаврентијев неканонски издајнички уговор, када ниси смео доћи и служити у Светој Грачаници у последње њене две пуне страдалне године – а дошао си, што показује овај снимак, да служиш само последњу Литургију пред рушење конака и звоника које је уследило сутрадан… Потом се народ избори да се настави молитва у Грачаници, иако у порушеној порти и оскрнављеној државним бандитима древној Грачаници, и то трајаше читавих шест месеци – али ти више у њу не дође ниједном иако она бројаше последње дане на сувом. Изгледа да се, владико, ниси случајно недавно нашао ни на инаугура(н)цији великоиздајника Вучића, јер ево основну бригу свих познатих политичких безбожника и лицемера – ти си, владико Милутине, отоич испунио, испунио си им Лаврентијево обећање срочено у погодбени уговор, ставио си параф на издају Грачанице јер, стварно, ти си њихов друг и пријатељ на делу и није чудо што сте заједно.

    Из нашег немара и због бројних искушења овај снимак остаде заборављен и неприпремљен за јавност све ово време, али дође време, како-тако, Богу хвала, да га сад први пут погледамо, сада када је најважније. Остаје само жал што се не чује разговор владике после Литургије са монахом-немонахом Антонијем где је истога владика подуго убеђивао да се треба помирити са безбожницима и примити у власништво, у име трампе, објекте на Бакића брду, на штa је Антоније само понављао речи истог овог владике из ранијих година, док је био веран и храбар. Наиме, владика је раније умео да каже јавно следеће речи, које га данас саме страшно терете ако већ не верује Канонима и Предању Светих отаца Цркве Божије: „Ко прими објекте на Бакића брду – биће издајник Грачанице“. (тачка)

    Дошло је време да се свако покаже како верује. Са тугом ово говоримо, а не са било каквим бусањем, са страхом Божијим да Православну веру јавно а смирено до кРаја издржимо исповедати, уз јаку жељу да се сви они који клонуше успут – исправе и делима покајања поврате на стару стазу Христову, утврђену и ограђену Светитељима Божијим. Иначе, ако овако наставимо, зар нам неће сутра рећи сила НАТО-а је јака, понуда Европске уније је лепа – узмимо је да не пропадне, као што је епископ ваљевски узео Бакића брдо, јер ионако Косово морамо да предамо као Милутин Грачаницу Ваљевску!? Боље је да се, владико, ниси петљао у оно што није у твојој власти, боље је да си то саветовао и безбожницима, који би да пресуђују Косову; јер са таквим слепцима код очију пастири не треба да се слажу, већ да им отворено кажу:

Није вам у власти издати Грачанице и Косово,

већ само проклети себе и своје потомство!

    А какав си им Ти пример дао на Преображење лета Господњег 2017, владико Милутине, и шта ће они са таквим примерима чинити на јесен са Косовом и са свим народом нашим!? Време нам истиче, стога, бранимо Веру и Светиње или ће нас наставити јадити нове проклетиње. И немојте више писати ништа, молимо вас, нарочито не она писма на сајту упућена себи самима и послушном стаду као до сада, већ учините нешто на делу што пре. Тај Крст сте обећали носити и за Њега сте благодат добили забадава – јер је Црква нападнута глобалистима, јересима и расколом, изнутра; а држава распуђена масонским окотом, такође изнутра. Пастири! Од вас зависи народно сутра, Небеса трепте над том чињеницом и нема места лакомислености и уобичајеном свечарству; јер ви нисте свечари и обредници, већ Светила Истине Христове и благодати Његове, путоказни светионици Царства Небеснога… или мрачњаци беспућа који заводе многе. Трећега ту стања нема.

    А сада, и владико и народе, уз сузе покајне и дела ватрена да се присетимо последње архијерејске Литургије у Светињи Грачаници, дан уочи рушења конака и звоника, и обијања закључане Цркве, и чупања иконостаса. Па да им сутрадан лепо вратите кључеве од објеката на Бакића брду, да се не завађате са Светим Архангелом који је много страшнији од све ове епидемије безбожника и лицемера колоније Србије, па да лепо служите на обали уз плачне молитве над проклетим језером – верно чекајући свог Господа и Архангела Његова упомоћ. Јер само тада када се Светиња Грачаница спасе –  могу се примити и објекти на Бакића брду, а до тог часа они су тапија на документу издаје Чудотворне Светиње Архангела Михаила – Грачанице, повише маловерног Ваљева града… Наравно, ако ли се покајању и делима покајања не приклоните, у овом времену све докле Господ не каже Своје, ми вам грешни овде обећавамо да вам нећемо дати да Светиње, и да скрнавна дела оваква предате и покријете заборавом… Јер од владике и народа можда и није толико зависила будућност Грачанице, колико јесте зависило непристојно прихватање продаје Светиње прихватањем Бакића брда.

+++

Свакодневна Православна окупљања испред окупационе „Владе Србије“, узастопни 528. дан по реду…  

Непрестана Православна сведочења – до Србије Светосавске ослобођења, данашњи детаљи…

+++

НОВО – Звучни (аудио) запис комплетних сутрашњих Житија Светих:

Св. Апостол Матија, Св. Мученици Јулијан, Маркијан и остали с њима… (22/9. авг.)

ИстиноЉубље свима Вама!


Responses

 1. Посао екуменисте је да православца зарази чекањем.

 2. Nocas sanjam Gracanicu. Voda se povukla do sredine krova. A odozdo kroz prozirnu vodu svetluca belina njenih zidova.
  Moze biti da ce skoro Vaskrsnuti, Bog zna.
  Slava i hvala Gospodu za sve.

 3. Nazalost, prevari ih, sve te nesrecne vladike, patrijarha
  stara zmija, papa.

 4. Е на владику већи притисак извршише безбожни сељаци, подлегли притиску локалних политичара, тј. њиховим слатким причама, да им отвори цркву, него „организовани верни народ“ за борбу за Грачаницу, да не ставља у функцију цркву на Бакића брду, и да им дозволи литургију на обали, Е каква је то наша борба кад имамо таква допуштења? Вероватно се нисмо удостојили…нисмо дали све од себе, затајили смо.

  • Ne zabrinjavaj se brate, nece to bas tako ici
   kako su oni namislili.
   Jaci je Zakon Boziji od tamo nekih papira zemaljskih.
   Jaca je nesravnjivo Nebeska od zemaljske Srbije.
   Samo polako.
   A, nesretni taj vladika, osjeca on na svojoj dusi
   teret, zbog svog zlodjela, e sad, dal ce ga
   Milost Bozija Spasiti i na Pravi Put Izvesti,
   to cemo, ako Bog Da, vidjeti.

  • Инетресујеме где си ти видео и чуо у Православљу за појам групно покајање, јер то је само лажно смирење које овде има за циљ деструкцију и подбадање. По томе се види да иза ових лукавих речи стоји неко ко није од нас. Нисмо се ми борили да владика никад не прими Бакића бедо физички, а што је он хтео одавна, већ да се објасни у чему је грех тај. А сада је већ близу време да Господ каже Своје, само још да свечано отворе брану… јер не пада снег да покрије брег него да свака зверка покаже свој траг… А на Бакића брду снегови су велики… У преводу још само мало завитлавања и бришемо ти сваки коментар, наравно, прво иде разобличавање ове љигаве подметачине коју покушаваш говорећи у име нас а да ниси са нама у духу никад ни био.

   • to je sve jedan isti lik…. види се од старта….

   • „Где је твоја правда, кад немаш љубави?! Зашто ниси заплакао због њега, него га гониш? Неки, који за себе мисле да здраво суде о делима грешника, гневе се (стога) на њих, поступајући тако по незнању“. 5. 275-278

   • „Не замрзи грешника, јер смо сви грешни. Ако се Бога ради подвизаваш против њега (грешника), онда пролиј сузе за њега. Зашто га мрзиш? Замрзи његов грех, а за њега се помоли, и тако ћеш постати налик Христу, Који није негодовао против грешника, него се молио за њих. Зар не видиш, Он је плакао и за Јерусалимом? нама? Зашто, човече, мрзиш ? Зато што није тако праведан као ти? Где је твоја правда, кад немаш љубави?! Зашто ниси заплакао због њега, него га гониш? Неки, који за себе мисле да здраво суде о делима грешника, гневе се (стога) на њих, поступајући тако по незнању“. 5. 275-278

 5. „Где је твоја правда, кад немаш љубави?! Зашто ниси заплакао због њега, него га гониш? Неки, који за себе мисле да здраво суде о делима грешника, гневе се (стога) на њих, поступајући тако по незнању“. 5. 275-278

 6. Ако већ толико волиш те грешнике,тј носиоце и извршиоце тог пројекта,ако плачеш над њима,ако се молиш за њих,онда о томе причај када пукне брана,када низводно изгине народ,када леш детета буде у муљу негде код Лајковца,онда о тој љубави причај на масовним сахранама и то родитељима нестале и настрадале деце,онда ћу те истински поштовати
  Што се тиче овог ужаса и срама везаног за Бакића брдо и ове трагедије у коју под неподношљивим притиском упада и локални епископ,види се да прича о Грачаници у ствари тек почиње Као у оне дане кад је виспрени Кајафа рекао онима који су помислили да је Христовим погребом ствар решена и заувек завршена Кајафа је рекао-сад тек почиње


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: