Објављено од стране: ИстиноЉубље | 21. јула 2017.

НАЈАВА: Нова 71. узастопна суботња Литија наша Београдом за слободу окупиране Православне Србије… (Коментар поводом текста Драгослава Бокана објављеном на званичном сајту СПЦ писаног у циљу одбране, Православљу наметаних, екуменско-бискупских комисија о Степинцу )

Вести са Православне страже: Петак, 21. 7. 2017. г…

НАЈАВА: Непрекидне београдске Литије за Православну слободу Србије

Нова 71. узастопна суботња Литија наша Београдом


Субота, 22. јул 2017. г. испред Владе РС у 15:00 часова

Траса Литије: Сутра у 15:00 ч. од Владе Србије полази 70. заредом суботња Православна Литија ка Патријаршији, НеНародној скупштини и лажљивом РТС-у

Устаљени програм свакосуботњих Литија: Окупљање 15:00 ч. испред назовивладе Србије, уводно обраћање 15:30, полазак Литије 15:45; обраћања – испред Патријаршије 16:45, испред НеНародне Скупштине око 17:50, испред лажљивог РТС-а око 18:10 уз емитовање новог Слободног Србског Дневника; и, потом, повратак на централно место непрестаних Православних протеста испред назовивладе Србије око 19:00 часова.

Богом нам добродошли док времена за сведочење Истине и наде за Васкрс Грачанице, а тиме и наде за слободу Православне Србије, јоште има!

   +++

Пренос Литије Уживо можете од сутра поново пратити на:  

http://www.youtube.com/c/ЛитијезаслободуПравославнеСрбије/live

(Веза је активна суботом око 15:40, с тим што нам све зависи од доласка/недоласка нашег презаузетог брата који све то приређује)

+++

Свакодневно се одржавају и целодневни непрестани Православни протести испред назовивладе Србије…

Свакодневно за Православну слободу Србије узастопно већ 497. дан…И данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући сутрашњу нову, 71. по реду, Православно-исповедну Литију Београдом… 

Свака исправна духовна борба има за темељ Истину, тј. Православље. Без Православља нам нема спасења, браћо Срби, а Православље је данас усред Србије, и то подло изнутра, са свих страна нападано и разарано… Зато, неће нас временске прилике ни било какви други изговори оправдати за срамно ћутање када нам непријатељи разарају и Цркву и државу, и свештентво и народ… Трудимо се за спас душе своје и ближњих својих да се не би остварило оно: „Ко не мисли о општем добру – ући ће му невоља у дневну собу“…

 Православни протести у, од лицемерних политичких „хришћана“, окупираној Србији испред зграде „Владе РС“ трају свакодневно још од 9. марта 2016. године, док, притом, сваке суботе од 15:оо часова крећу наше Православне Литије улицама центра Београда а у ову суботу ће нам бити, Богу хвала, 498. дан по реду

Нове суботње Литије центром отуђеног од Православља престоног Београда:

Нема прече потребе данашњице – од одбране Православља и Грачанице !

   Јеванђеље почиње речима Христа Бога: „Покајте се јер се приближило Царство Божије.“ А покајање је искрено само код оних који Бога траже и Једино у Светом Православљу га налазе, Православље чувају у смиреном срцу, желе Га на добро вечно свима ближњима, али и бране Га пред онима који лажу о Њему а све ради вечнога спасења своје и душа својих ближњих, наравно, уз непрекидну тугу и рат против греха свога… 

БОГОМ ДОБРОДОШЛИ! ДОКЛЕ ЈОШ ВРЕМЕ ИСПОВЕДАЊА ПРАВОСЛАВЉА ТРАЈЕ, ДОКЛЕ НАС ЈОШ НЕВОЉЕ КОЈЕ НЕМИНОВНО СЛЕДЕ ЗА СВЕНАРОДНИМ НЕПОКАЈАНИМ ГРЕСИМА ПРОТИВ ЦРКВЕ И ОТАЏБИНЕ НИСУ ПРЕПЛАВИЛЕ!

+++

НОВО – Звучни (аудио) запис комплетних сутрашњих Житија Светих:

Св. свештеномуч. Панкратије Тавроменијски, Св. свештеномуч. Кирил Гортински… (22/9. јул)

 

+++

Слободни Србски Дневник са 69. Литије Београдом 8. 7. 2017.

+++

Отворено писмо брата нашег Миодрага Таназовића поводом климаве апологије г. Драгослава Бокана поводом контраверзних екуменских комисија београдске Патријаршије СПЦ са Крватском бискупском конференцијом о теми папског проглашења „светим“ усташког викара, покатоличаватеља Православних Срба, слепог и немог очевидца највеће кланице у Другом рату – Алојзија Степинца

Резултат слика за патријарх и папа

Фотографија са „Вести.рс“

Поводом текста Драгослава Бокана објављеном на званичном сајту СПЦ писаног у циљу одбране, Православљу наметаних, екуменско-бискупских комисија о Степинцу 

Помаже Бог!

Обраћам се и службенику Кабинета Патријарха Србског, и канцеларији СА Синода СПЦ, и информативној служби СПЦ (на интернет страни СПЦ доступним ел.адресама), а поводом (на интернет страни СПЦ) објављене реакције г-дина Драгослава Бокана поводом саопштења мешовите комисије и реакције на исто – http://www.spc.rs/sr/dragoslav_bokan_o_saopshtenju_meshovite_komisije_reakcijama_na_njega

Жао ми је што немам контакт (ел. адресу и) Брата у Христу Драгослава, па да и Њему проследим ово обраћање (напомињем да немам налог на фејсбуку).

Уважени Службениче Кабинета Његове Светости, преосвећени чланови СА Синода СПЦ, чланови-представници мешовите комисије испред СПЦ, уважени чланови информативне службе СПЦ, Ваше преосвештенство владико Иринеју, епископе Бачки, портпаролу СПЦзаједничко саопштење мешовите комисије, потоње реакције објављене у новинама НОВОСТИ, затим на интернет страни СПЦ, па опет у НОВОСТИ-ма, и поново на интернет страни СПЦ, кулминира (за сад) јуче објављеним ставом/мишљењем/реакцијом на изнете реакције Брата у Христу Драгослава Бокана.

Не улазећи у то откуд од свих реакција на тако важну тему баш да реакција Брата Драгослава буде објављена на интернет страни СПЦ, а обзиром да је Његов став постао потпуно јаван, дајем себи слободу да закључим да и став неке друге душе крштене у Име Оца и Сина и Светога Духа у Једној, Светој, Саборној и Апостолској Цркви, такође може бити јаван – објављен на интернет страни СПЦ; уз то нема потребе да се тај став преузима од негде (рецимо са нечијег фејсбук налога), већ се ево доставља директно, на Ваше ел.адресе.

Брат Драгослав није само изузетно образован, веома речит, несвакидашње начитан, већ и невероватно добро обавештен мој Брат у Христу. За разлику од нас крајње обичних смртника, недостојних неба и земље, ОН је потврдио да зна тачно шта су чланови-представници са стране СПЦ изговорили, какве су одговоре добијали, како су разговори по овој теми текли, какви су (досадашњи) закључци извучени и дабоме каква су очекивања. Он ЗНА и да се разговарало ОЗБИЉНО и СТРУЧНО. Ми, мали, малени, готово невидљиви и недостојни, само обични лаици, нисмо имали никакву прилику да сазнамо шта се то иза седам брава дешавало, сем штурих и апсолутно ништа откривајућих саопштења на интернет страни СПЦ; да не помињем ко је то (који ауторитет, која установа, које удружење…) уопште одредио чланове-представнике СПЦ да у овим разговорима учествује, са којим разлогом, којим циљем и на основу ког критеријума.  

Да кренем са питањем – откуд ‘италијански оригинал’?… 

Уколико се ради о мешовитој комисији Србске Православне Цркве и Хрватске бискупске конференције, где су ту Италијани?  

Ко (је) у тој комисији говори(о) италијански, па да ОРИГИНАЛ буде на италијанском ?

Зна Брат Драгослав да није срамота и није забрањено у Цркви Христовој да се критикује грех, да се разобличава оно што није добро, што није исправно, што није у Истини, а опет му смета што неки тамо чланови те Цркве не ћуте, но бране Истину. Добро, јасно је да Истину ретко ко зна тако добро као Брат Драгослав, да готово нико од тих малених чланова нема тог опитног искуства као Он, да нико у ствари (до таквих као што је Он) и не разуме правилно шта се то у НАШОЈ Цркви дешава.

И поред тога што неко (са правом или не) напада екстремну затвореност потпуно супротну Саборности Православне Цркве, напада пастви никад разјашњен(е) РАЗЛОГ(Е) учествовања представника СПЦ у оваквим разговорима, основ по којем се бирају ти представници итд, исл, Он пише и користи термин напад на нашу Цркву.

Зна Брат Драгослав да је САБОРНОСТ кључни појам у Цркви Православној, јер чим нема саборности, поставља се питање ко то (и у чије име) доноси одлуку(е)?  Зна Брат Драгослав и да сам Господ Исус Христос рече  који хоће међу вама да буде први, да вам буде слуга (Матеј 20,27), а опет пише на једном месту:   

Дошли смо дотле да од српског патријарха, Светог Синода и Сабора тражимо да нам се правдају, као да су они нама, а не ми њима нешто дужни?!

И још пише: 

И ми који сада по први пут имамо – преко рада поменуте и од толиких оклеветане мешовите комисије – прилику да нешто кажемо на ову тему пред међународном јавношћу (а после толиких напада да смо ми „геноцидни народ“ и „џелати“, а не жртве у „хрватско-српском случају“), уместо елементарног поштовања те чињенице, дословно скачемо на врат онима који се, у име Цркве и у наше име (али на свој, њима једино могући и доступни начин) истрајно боре за прећутану истину о Јасеновцу, Јадовном, Козари, Јастребарском…?!!!

Који то ми ?  Ко је то нас питао да чланови-представници НАШЕ Цркве Православне разговарају на ту тему, са ким да о томе разговарају, ко их је овластио, са којим циљем, коме подносе извештај о разговорима ?

Чему изношење неистине да се разговарало пред МЕЂУНАРОДНОМ ЈАВНОШЋУ ?  Откуд је разговор са Хрватском бискупском конференцијом, иначе потпуно и апсолутно затворен за јавност, разговор пред међународном јавношћу ?

Опет откуд идеја да су чланови-представници СПЦ ишта по овом питању радили у ИМЕ ЦРКВЕ и у НАШЕ ИМЕ ?  У чије то НАШЕ име ? У име Брата Драгослава и можда још понеког јако блиском неком од наших Владика?  У име СА Синода СПЦ? У име чије?   Ко их је овластио за ову активност?  Који је то Сабор СПЦ (када, које године, на ком заседању САБОРНО донео одлуку уопште о разлозима за такву врсту разговора, о представницима-члановима тима СПЦ, о циљу учествовања… ?

На крају крајева, шта ће то на СВЕТСКОМ-МЕЂУНАРОДНОМ нивоу да буде (боље и межебити праведније) да се види и суди, шта ће то на нивоу (по Брату Драгославу – ЦИВИЛИЗАЦИЈСКОМ) да буде видљивије и уверљивије ?

Како се то уопште проблем ПОДИЖЕ на неки (очито виши) ниво, а разговара се у Комисији састављеној од римокатолика и представника СПЦ?

Ко је то (ко је тај) у свету (у цивилизацији) који ће да суди у овом случају? да није можда Ватикан (Рим) или г-дин Бергољо лично и персонално?
Брат Драгослав фасцинира неуког, слабо образованог и не баш начитаног лаика како се аргументи изводе професионално, темељно и прецизно од стране (дабоме) уважених, професионално и морално доказаних, учесника са наше стране

Коме? Чему?  Истуче те силеџија, и ти му онда доставиш доказе да те је истукао, да те пребио, и ?

При том не достављаш доказе (неком) суду, него њему, силеџији.
Каже Брат Драгослав  Мени је било мука док сам читао велику већину ових олаких и, често, клеветничких, надобудних и аутодестру-ктивних коментара какве до сада нису писали ни највећи „спољашњи” непријатељи Српства и наше Цркве.

Е то можда и није било тако лоше, поготово по здравље Брата ми у Христу;  можда баш и корисно, да мало ‘поправи линију’, да му буде на здравље и спасење.
На основу ког то критеријума Брат Драгослав прогласи г-дина Др Дарка Танасковића за сигурно најродољубивијег и најмудријег српског дипломату 

Можда зато што је исти исламолог ?  или зато што је члан Малтешкох витезова ? или зато што га је одликовао папа Јован Павле II лично ? или можебити што Ватикан званично (као) није признао самопроглашено Косово као државу, па се то ваља приписати г-дину Танасковићу у некакав успех, док у исто време Ватикан годинама, деценијама, па и вековима све ради на потпуном и коначном сатирању Срба и Србије Православне, како физички, тако и духовно ?  
Доливати уље на ватру и бацати суве цепанице на већ разгорелу ломачу којом се дословно спаљују истина и наша Света Црква јесте безуман и, рекао бих, издајнички чин. Нешто што захтева озбиљно покајање

Да, Брате Драгославе, али не написа чије покајање.  

Да ниси мислио на јавно покајање оних који не извршише Одлуку Сабора СПЦ са Сабора 1997.г. о иступању СПЦ из  ССЦ ?

на покајање оних који се јавно моле са јеретицима ?

на покајање оних који неупоредиво више воле да се друже са некима тамо јако далеким, који нису ни крштени, а никако са ближњима, који су ту покрај њих ?

на покајање оних који признају Критски сабор за Свети, називају га Православним и обавезујућим, и још тврде како је заснован на темељима седам Светих Васељенских Сабора?

на покајање оних који мимо једног јединог исправног Типика о служењу Свете Литургије мењају Типик и служе другачије ? 

на покајање оних који успеше да сакупе милионе и милионе на украшавање Храма Св. Саве, а никако да сакупе неки динар да направе Двери ? 

на покајање оних који на дан када Срби славе Видовдан и Св. мученика кнеза нашег Лазара додељују Орден Св. Саве некаквим јеретицима (http://www.spc.rs/sr/najava_srpska_crkva_proslavlja_vidovdan) ?

на покајање оних (из Београдске Патријаршије) који су у СИМФОНИЈИ са Богоборном власти ове земље ? 

на покајање оних (из СПЦ) који благослове потапање Немањићких манастира по Србији, асфалтирање темеље Цркава из IV века по Србији, сечење Храстова-Записа старих 600 година ?
на покајање оних који пољубише руку архијеретику ипоклонише му се у Риму?

на покајање оних који се фотографишу са (јавно) настранима који своју болест, своју настраност јавно рекламирају као нешто добро, и још се на тим фотографијама радосно смеше?

или на покајање оних који о свему овоме (мудро) ћуте ?

Је л’ на њихово јавно покајање мислиш, Ти, Брате Драгославе и Ви сви којима се обраћам ?

Иако има своје некадашње име, Србија је и даље умногоме само „скраћена Југославија” са мутним и нејасним национално-верским, отаџбинским идентитетом, у коме се лукаво и лицемерно избегава питање истинског значаја и праве улоге наше Цркве.

Можда, Брате драги, баш из разлога што је Београдска Патријаршија у СИМФОНИЈИ са Богоборном власти у окупираној нам Отаџбини ?  Можда баш из разлога што нема ни с од саборности у раду СПЦ ? 

Има додуше и нечег што Брат Драгослав (делимично) добро и прецизно наведе, као:

нити је највећи број наших сународника уопште стигао да добије праву, детаљну и неопходну информацију о томе шта су високи представници СПЦ радили током протеклих годину дана.

Но, не запита Брат Драгослав ЗАШТО је то тако ?  Или можда, имајући у виду Његово образовање, ученост и за већину нас малених, неуобичајену блискост са појединим Владикама, не понуди нама неуким какав одговор, какво појашњење – откуд то, зашто је тако.

Не понуди нам ни неко слово о томе зашто је са благословом Синода СПЦ, представник СПЦ прославио (БАШ) Св. Апостоле Петра и Павла по каледнару који нијеважећи у СПЦ, и на тој прослави читао беседу Патријарха Србског ? (http://www.spc.rs/sr/vladika_arsenije_predstavnik_srpske_crkve_na_pavliji )  Или можда, зашто се (за сад) последњи скуп мешовите комисије одржао (БАШ) на дан када Православни Хришћани (других и нема, обзиром да је Истина само једна и једина и само у Православљу) славе Св. Апостоле Петра и Павла, па још (БАШ) у Ватикану чији вођ већ вековима злоупотребљава (БАШ) име Св. Петра, умишљајући да је Његов наследник?

Мислите ли да је неважно то што малени Православни Хришћани не славе Св. Петра и Павла у исто време када и Синод СПЦ, што Православни Светосавци не живе ни на истом простору, ни у истом времену са Њиховим преосвештенствима члановима Синода СПЦ.

Кад стигнете, Службениче Његове Светости, Ваша преосвештенства чланови Синода СПЦ, чланови-представници мешовите комисије испред СПЦ, Ваше преосвештенство Владико Иринеју, портпаролу СПЦ, погледајте/преслушајте један од последњих ојутјубљених преписа – гостовања Брата Драгослава на радио сербони (https://www.youtube.com/watch?v=wBN76pPr93M ) који иако има пуно интересантних одломака, можда је најинтересантнији онај код 40-ог минута када се наш Брат присећа своје моћи из ’90-их и како се (би се?) разрачунао(навао?) са многима, па би се можда управо тако разрачунао и са неким од оних малених који (и данас) указују на грешке, који разобличавају неистину, који се једноставно са Њим не слажу. Јесте доле потписан грешан, и прегрешан, но жељу и потребу за таквим разрачунавањем са људима (браћом) која не мисле као и он, никада није имао, и моли Господа да никада ни у будуће не буде имао.

Знате Ви, Службениче Његове Светости, Ваша преосвештенства чланови Синода СПЦ, чланови-представници мешовите комисије испред СПЦ, Ваше преосвештенство Владико Иринеју, портпаролу СПЦ, зашто се Брат ДБ(пардон, Драгослав) хипер активирао баш после овогодишњег Сабора СПЦ, додатно расписао и распричао и сву своју ученост ставио на располагање одбрани неодбрањивог, а тако једноставно разумљивог и најмаленијем међу нама маленима, недостојнима и (пре)грешнима.

Ови лаици, малени, не баш начитани и ни принети речити као Брат Драгослав (тачније они скоро сви још увек муцају и имају проблем у писању и простопроширених реченица) знају да нема суда до Страшног Суда, знају да нема суда човечијега до Божијег, једног, јединог.

Тако исто зна Брат Драгослав зашто треба да ‘брани’ СПЦ, и од кога, исто као што и Ви знате зашто сте ову ‘одбрану’ објавили јуче на интернет страни СПЦ (под овим никако не рачунам како сте и колико овом објавом саблазнили оне који нису у Вери Православној утврђени, који нису пуно тога прочитали, које нису (криво)учили модерни вероучитељи).

Зна се и да је екуменизам, ево потврђује се то сваки дан, ВЕЕЕЕЛИКОзло.

И опростите, молим Вас, што на крају дајем себи ту слободу да питам ја, грешни и недостојни, каква се то ВЕЧЕРА служи на тим мешовитим разговорима, дијалозима?  

Праштајте, молим Вас, мени грешном.

сБогом будите!

Advertisements

Responses

 1. Podrska Monahu Antoniju i Vernom Bozijem Narodu
  i ove Gospodnje subote.
  Sveti Arhangel Mihail neka Vas Cuva i Brani od svih
  vidljivih i nevidljivih neprijatelja !
  Da Gospod Nas primi molitve svih nas nedostojnih,
  koji se za Vas molimo, veeliki je Vas podvig !

 2. Стадох читање код речи да папа није признао тзв Косово, можда је боље да он јесте… То ми је од почетка чудно!
  На сајту кмновине је био један текст о ДБ, мислим да је писао Иван Максимовић?


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: