Објављено од стране: ИстиноЉубље | 2. јуна 2017.

НАЈАВА: Нова 64. заредом Литија Београдом за Православну слободу окупиране Србије (субота, 3. јун 2017. г. „Влада Србије“ у 15:00 ч.)… НОВО – Звучни запис комплетних сутрашњих „Житија Светих“: Св. цар Константин и царица Јелена, Св. Пахомије Руски, Св. Касијан… (3. јун/21. мај)

Вести са Грачаничке страже: Петак, 2. 6. 2017. г… 

НАЈАВА: Непрекидне београдске Литије за Православну слободу Србије 

Нова 64. по реду суботња Литија наша Београдом


Субота, 3. јун 2017. г. испред Владе РС у 15:00 часова

Траса Литије: Сутра у 15:00 ч. од Владе Србије полази 64. заредом суботња Православна Литија ка Патријаршији, НеНародној скупштини и лажљивом РТС-у

Устаљени програм свакосуботњих Литија: Окупљање 15:00 ч. испред назовивладе Србије, уводно обраћање 15:30, полазак Литије 15:45; обраћања – испред Патријаршије 16:45, испред НеНародне Скупштине око 17:50, испред лажљивог РТС-а око 18:10 уз емитовање новог Слободног Србског Дневника; и, потом, повратак на централно место непрестаних Православних протеста испред назовивладе Србије око 19:00 часова.

Богом нам добродошли док времена за сведочење Истине и наде за Васкрс Грачанице, а тиме и наде за слободу Православне Србије, јоште има!

   +++

Пренос Литије Уживо можете од сутра поново пратити на: https://www.youtube.com/c/ГрачаницаВаљевска/live 

+++

Свакодневно се одржавају и целодневни непрестани Православни протести испред назовивладе Србије

Свакодневно за Православну слободу Србије…И данас одстојасмо испред назовивладе Србије све очекујући сутрашњу нову, 63. по реду, Православно-исповедну Литију Београдом…

Свака исправна духовна борба има за темељ Истину, тј. Православље. Без Православља нам нема спасења, браћо Срби, а Православље је данас усред Србије, и то подло изнутра, са свих страна нападано и разарано… Зато, неће нас временске прилике ни било какви други изговори оправдати за срамно ћутање када нам непријатељи разарају и Цркву и државу, и свештентво и народ… Трудимо се за спас душе своје и ближњих својих да се не би остварило оно: „Ко не мисли о општем добру – ући ће му невоља у дневну собу“…

 Православни протести у, од лицемерних политичких „хришћана“, окупираној Србији испред зграде Владе РС трају свакодневно још од 9. марта 2016. године, док, притом, сваке суботе од 15:оо часова крећу наше Православне Литије улицама центра Београда а у ову суботу ће нам бити, Богу хвала, 452. дан по реду…

Нове суботње Литије центром отуђеног од Православља престоног Београда:

Нема прече потребе данашњице – од одбране Православља и Грачанице !

   Јеванђеље почиње речима Христа Бога: „Покајте се јер се приближило Царство Божије.“ А покајање је искрено само код оних који Бога траже и Једино у Светом Православљу га налазе, Православље чувају у смиреном срцу, желе Га на добро вечно свима ближњима, али и бране Га пред онима који лажу о Њему а све ради вечнога спасења своје и душа својих ближњих, наравно, уз непрекидну тугу и рат против греха свога… 

БОГОМ ДОБРОДОШЛИ! ДОКЛЕ ЈОШ ВРЕМЕ ИСПОВЕДАЊА ПРАВОСЛАВЉА ТРАЈЕ, ДОКЛЕ НАС ЈОШ НЕВОЉЕ КОЈЕ НЕМИНОВНО СЛЕДЕ ЗА СВЕНАРОДНИМ НЕПОКАЈАНИМ ГРЕСИМА ПРОТИВ ЦРКВЕ И ОТАЏБИНЕ НИСУ ПРЕПЛАВИЛЕ!

 

+++ 

НОВО – Звучни (аудио) запис комплетних сутрашњих светитељских житија:

Св. цар Константин и царица Јелена, Св. Пахомије Руски, Св. Касијан… (3. јун/21. мај)

ИстиноЉубље свима Вама!


Responses

 1. Podrska Monahu Antoniju i Hrabrom, Vernom, Hristoljubivom
  Narodu, i ove subote Gospodnje i ove Istinoljubive Litije,
  Bog Trojedini Nas Pravoslavni Neka Vas Cuva !

  • Амин.

 2. оче Антоније
  да ли знате за монаха Алексеја који је протјеран из Будисавца?

 3. IZ MANASTIRA BUDISAVCI NA KOSMETU EKUMENISTI PROGNALI OCA ALEKSEJA
  Iz manastira Budisavci na Kosmetu ekumenisti prognali oca Alekseja
  Jeromonah Aleksej (Foto: Borba za veru)

  Okupirane teritorije – U svežem sećanju naših posetilaca, sasvim sigurno, još uvek je događaj koji se zbio na okupiranim teritorijama 13./26. novembra 2012. godine. Tog dana je, da se podsetimo, u manastiru Budisavci proplakala ikona Presvete Bogorodice, i to u trenutku dok je Majci Božijoj, ispred ove njene svete ikone, akatist čitao jeromonah Aleksej. Otac Aleksej nam se danas javio pismom u kome nas izveštava o najnovijem zlodelu ekumenističko-novotarskih okupatora. Naime, uzurpator trona raško-prizrenske eparhije, vladika Teodosije, prognao je ovog smernog i revnosnog služitelja Božijeg iz manastira Budisavci. Podsećanja radi, na okupiranim teritorijama Sveta Liturgija se neizmenjena (onakva kakvu su je služili svi naši Sveti Oci) služi još jedino u manastirima Devič i Budisavci, gde se i dogodilo čudo plača Majke Božije. Posle ovog progona ostao je još samo Devič. Evo šta je u svom pismu napisao otac Aleksej:
  Jeromonah Aleksej (Foto: Borba za veru)

  „Dana 17. 03. 2013. godine u 14 časova prognan sam iz Manastira Budisavci, gde sam služio. Na isti dan 17. marta desio se i pogrom Srba na Kosovu i Metohiji. Kao što su i vladiku Artemija prognali dan pre časnog Vaskršnjeg posta tako su i mene prognali ovog 17. marta na dan poklada.
  Monahinja Haritina, iz Pećke Patrijaršije, došla je u Manastir i napala me da treba da napustim Manastir zbog okupljanja naroda koji dolazi u posetu Manastiru i pokušava da Manastir oživi. Manastir tokom ove zadnje 4 godine nije bio posećivan od strane naroda koji živi van Kosova i Metohije. Ovo je velika Svetinja i želeo sam da ona bude više posećivana i više da se vodi računa o njoj. Monahinji Haritini nije odgovaralo da ovaj Manastir bude posećivan od strane vernika koji su dolazili iz daleka i pomagali ovu Svetinju. Za ove zadnje 4 godine od kako sam u ovoj Svetinji nismo dobijali nikakvu pomoć ni od strane Patrijaršije ni od države. Dobio sam akt od strane mog nadležnog episkopa Teodosija da moram da napustim Manastir Budisavci i da me premešta u Svete Arhangele kod Prizrena ne navodeći razlog zbog čega me premešta. Odobreno mi je da ove prve nedelje Časnog posta budem u Manastiru i da posle idem, ali Monahinja Haritina je došla i izbacila me iz Manastira kao da sam kriminalac, ne poštujući me kao sveštenoslužitelja i sablažnjavajući prisutni narod koji je došao u posetu ovom Manastiru. Manastir u Budisavcima je metoh Pećke patrijaršije što znači da treba da se brine za njega. Svaki put kada sam tražio pomoć za manastirske potrebe i svoje lične potrebe koje sam potrebovao zbog svoje lične bolesti koju imam. Bolujem od dijabetisa tip 1 zbog kojeg 4 puta na dan primam insulin i pijem lekove. Zbog ove bolesti sam i morao da putujem često kod doktora u Beogradu na VMA zbog kontrole i lečenja. Nikada nisam imao razumevanja od strane episkopa i od strane Patrijaršije kojoj sam služio u Manastiru Budisavci. Sve moje troškove za putovanja i lečenje su pokrivali vernici kao i danas što rade. Manastir u Budisavcima je voma siromašan i bilo mi je veoma teško služiti u njemu iz tog razloga.
  Od 2000. godine od kako sam rukopoložen za jeromonaha služim Svetu Liturgiju na Svetootački način i po Kanonima naše Jedne, Svete, Saborne i Apostolske Crkve.
  Svi mi koji služimo Svetu Liturgiju na ovaj način bićemo proganjani od strane svojih episkopa, što se danas i dešava. Oni nas primoravaju u pojedinim eparhijama da Svetu Liturgiju služimo novotarski. Moja velika želja i ljubav prema ovoj velikoj Svetinji su me motivisali i dali snage da ovoliko vremena i pod teškim uslovima opstanem i služim u njoj. Mnogi vernici su apelovali i molili vladiku Teodosija da ostanem u Manastiru i služim Svetu Liturgiju svake nedelje i praznika ali se vladika oglušio o molbe vernika. Uvek su nalazili razloge tokom ovih 4 godine od kako sam u Budisavcima da me izbace iz Manastira. Mnogo mi je žao zbog svega ovoga što se dešava u našoj Pravoslavnoj Crkvi i zbog naroda koji trpi sastradava sa nama. Neka nam Blagi Gospod svima nama oprosti!“

 4. Pomaže Bog! Pažljivo slušam reči našeg monaha Antonija i u jednom trenutku je pomenuo Anu Brnabić, ministarku koja se izjašnjava kao lezbijka, a mogući je kandidat za premijera.

  Za ime Boga, draga pravoslavna braćo i sestre, zar ne vidite da gospodin Ana Brbabić uopšte nije žensko?! Pogledajte joj taj muški skelet, mušku vilicu, šake, čeonu kost, široka muška ramena, muški vrat, adamovu jabučicu i sve druge odlike karakteristične za muški pol!

  On je možda promenio pol, pa postao žena, dakle kastrat, transvestit, ali ne može se nikakvim operacijama promeniti sve ovo što je nabrojano. Dakle to je muškarac za koga tvrde da je žensko- lezbijka da bi se navela još veća mržnja prema ženskom rodu, jer sotona mrzi i napada žene, jer njegova mržnja prema ženama je neopisiva, pošto su one su te koje rađaju novi život, kao što mrzi Majku Mariju, Bogorodicu.
  Lukavo se forsiraju transvestiti na estradi, u politici, sportu itd da bi se uništio ljudski rod a sve kroz neprijateljstvo između muškaraca i žena. Pozivam sve zainteresovane da malo pogledaju na Jutjubu strane i domaće kanale koji dosta govore o tim rođenim muškarcima koji su operacijama postali žene.
  Molim vas zagledajte malo fotografije transvestita, dakle muškaraca koji uz pomoć operacija promene pola i uzimanja ženskih hormona postaju „žene“.
  Osim ove Ane Brnabić vidite li i da je maratonka Olivera Jeftić muškarac, zatim sa estrade Slađana Milošević, Aleksandra Perović iz muzičke grupe Mobi Dik i skoro ceo Holivud i muzička industrija u svetu i kod nas. Sve te glumice i pevačice, voditeljke su muškarci!!! Serena Vilijams na primer… Istražite malo…
  Satana je napao ceo ljudski rod, a žene posebno!!!
  Neka nam je Bog u pomoći!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: