Објављено од стране: ИстиноЉубље | 21. маја 2017.

Свакодневно испред „Владе Србије“ – Да Православље и Србију не разоре… (О сили коју Бог даде речима пророчким – Св. владика Николај)… НОВО – Звучни запис комплетних сутрашњих „Житија Светих“: Св. пророк Исаија, пренос моштију Св.Николаја Чудотворца… (22/9. мај)

НОВО – Звучни (аудио) запис комплетних сутрашњих светитељских житија:

Св. пророк Исаија, пренос моштију Св. Николаја Чудотворца… (22/9. мај)

+++

Свакодневно испред „Владе Србије“ –

Да Православље и Србију не разоре

Детаљи са данашњег у низу непрестаних свакодневних Православних сведочења

    Господ Бог наш Православни, Творац свега видљивог и невидљивог, никада не оставља искрене Православне слуге своје, а ово време нам је дато да се покажемо да ли се искрено и срцем и делима трудимо да будемо слуге Истине и Љубави Његове, или горде и самољубиве слуге своје и демонске воље, којима је крај у проклетству вечном… Време на земљи је време тог избора, а смрт тела је капија за две могуће заслужене вечности душе пред Судом Христа Бога Створитеља и Спаса нашега.

+++

Беседа Светог владике Николаја (Пролог):

Резултат слика за св владика николај
О сили коју Бог даде речима пророчким

Ево ја ћу учинити да ријечи моје у устима твојим буду као огањ, а овај народ дрва, те ће их спалити (Јерем. 5, 14)

    Видите, браћо, да је дејство речи Божје различито како према коме! Реч је Божја као огањ, коме се радује праведник, озебао у хладноћи овога света; и реч је Божја као огањ, који спаљује неправедника, кога је овај свет материјални сувише загрејао. Искусни духовници оставили су нам сведочанство да само име Исус, које верним доноси силу, радост и освежење, — да то име пали зле духове као живи огањ.

    Тако је са сваком речју Божјом. Код једних она ствара утеху, код других раздражење, код једних утишава гнев, код других појачава; крд једних изазива страхопоштовање, код других подсмех. Здравима је мед, а болеснима је мед пелен.

   Но зашто народ да буде као дрва, која ће се спалити? Зар је народ крив, ако га безбожне старешине и лажни пророци заводе странпутицом?

    Није крив народ у оноликој мери као његове старешине и лажни пророци, али је ипак крив у извесној мери. Јер и народу је Бог дао да зна прави пут и кроз савест и кроз проповед Божје речи, те народ не би требало да слепо следује својим слепим вођама, када га ови воде путевима лажним и удаљују од Бога и Божјег закона.

    Бог је, браћо, праведан, и Он зна меру свачије кривице, и неће дати, да неук и мален пострада колико учен и велик.

    Господе Свевидећи, спаси нас, да не будемо ни слепе вође нити слепо вођени. Укрепи нам срце, да и као вође и као вођени будемо вазда слуге Твоје, и само Твоје слуге. Теби слава и хвала вавек.

   Амин.

ИстиноЉубље свима Вама!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: