Објављено од стране: ИстиноЉубље | 10. маја 2017.

Патријарх би Литије наше у Ваљево – док се из Београда трује Србство цело… (Борба са страстима – авва Доротеј Палестински)

Вести са Православне страже: Среда, 10. 5. 2017. г…

Патријарх би Литије наше у Ваљево – док се из Београда трује Србство цело

    У неко доба на данашњим непрестаним свакодневним Православним протестима испред лажно називане „Владе Србије“ на семафору застадоше кола са патријархом г. Иринејем. Устадосмо сви који се тада затекосмо ту у знак поштовања према чину патријарховом (док на његова дела сваке суботе на Православним Литијама, које застану и испод његовог патријаршијског прозора, преко разгласа укажемо као и на све што се неправославно у Србији десило у протеклих седам дана, а што је свештенство или само изазвало, или својим ћутњем допустило). Схвативши да је примећен, патријарх нам поче енергично прстом показивати негде у страну. Пошто му стависмо до знања да не разумемо, он отвори прозор и рече оно његово, познато нам од раније: „Идите у Ваљево па тамо решавајте“.  Монах-немонах Антоније му одговори: „У Београду је центар свих (србских) проблема.“ Ова примедба и исти одговор се двократно поновише са обе стране, утом се семафор отвори и патријарх продужи својим смером.

    Из ове кратке данашње анегдоте многе се ствари могу видети. Прво, патријарху су Литије и свакосуботње добронамерно опомињање да се симфоније са окупационим масонским властима и кривоверним ватиканцима окане – очигледно неугодне; друго, смишљено своди разлоге из којих се Православне Литије и свакодневни протести одржавају само на један – потапање Грачанице – занемарујући све остало што покреће наше Литије: од секташког екуменизма до окултистичког масонства, чијим смо телалима окупирани на свим нивоима власти (ево, само пре пар дана професори са Теолошког факултета подржаше „научну“ измишљотину да су људи постали од мајмуна [тзв. Дарвинову теорију] и критиковаху све који се ненаучно њој противе [?!?] што већ излази и из, у последње време, нажалост, устаљене им сфере јереси и иде ка незнабоштву и атеизму). А надамо се да нема и треће ставке, јер ајде да нам приговара што смо испред Патријаршије јер га лично опомињемо, али ваљда му не сметамо и зато што смо испред издајничке „Владе Србије“ свакодневно. Није се ваљда масонски потрчко Алекс Вучић жалио на нас кад је ономад био свечано примљен у Патријаршији и, поред свих небивалих свакодневних издаја србског Православног рода, био још и похваљен што је окречио Београд.

    Нема нам слободе док Србија не буде поново покајно Православна. А како ће Србија бити Православна ако јој Патријаршија у свему не постане Православни пример покајања?! Значи сведочићемо још Православну науку Светих отаца док она не васкрсне и у Патријаршији и у целој Србији… Дај Господе Боже само да то што пре буде и да се ова духовна погибао што пре заустави. Амин.

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Авва Доротеј Палестински:

Борба са страстима

     Авва Доротеј Палестински је казивао: Један велики старац се са својим ученицима [једном] нашао на месту где су били кипариси различите величине, мали и велики. И рече старац једном од ученика: „Ишчупај овај кипарис“. Беше тај кипарис врло мали, те га брат са једном руком одмах ишчупа. Потом му старац указа на други, већи од првог, и рече: „Ишчупај и овај“. Брат је и њега ишчупао, вукући га са две руке. Старац је опет показао на још већи кипарис, који је он [тек] са великим трудом успео да ишчупа. Међутим, старац му укаже на још већи. Брат га је дуго савијао, да би га тек после великог замора и знојења најзад оборио. Међутим, следећи кипарис на који му је старац указао, он ни после много напора и зноја није био у стању да га извади. Видевши да он то не може учинити, старац је наложио другом брату да устане и помогне му. И тек су обојица успели да га ишчупају. Тада је старац рекао братији: „Ето какве су страсти. Док су мале, ако хоћемо, можемо их са лакоћом пресећи. Међутим, занемарене, оне постају снажне. И што више јачају, утолико захтевају већи напор [да би се савладале]. Уколико, пак, сувише порасту, ми их ни са напором нећемо моћи одсећи, уколико не добијемо помоћ од неких светих који се заузимају за нас по Богу“.


Responses

 1. Znači tako naš Patrijarh…
  A šta bi sa protestima? Da nisu može biti ti protesti osmišljeni da bi istinoljubivi odustali od opominjanja svih redom?
  Zna li neko da li ima još negde na ovom belom svetu neki pojedinac ili grupa koja svaki dan uporno i bez prestanka više od godinu dana javno na ulici govori istinu?
  Sve više se nosim mišlju da ovo malo ali verno stado Hristovo smeta mnogima i van granica Srbije…
  Šta mislite o tome?
  Vredi li o tome misliti?

  • Дај Боже да испред сваког владичанског двора литија сведочи истину.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: