Објављено од стране: ИстиноЉубље | 9. маја 2017.

Ови, ако нас и у рат поведу – водиће нас право у заседу… (Трезвеноумље – Свети Исихије јерусалимски)

Вести са Грачаничке страже: Уторак, 9. 5. 2017. г…

Мир и стабилност им је фора – да побију Србе без отпора…

А ако нас и у рат поведу – водиће нас право у заседу

 

    Док Православни непрестани протести испред издајничке Владе Србије свакодневно трају, окупациона власт све чини да се њена издаја прикрије лажним патриотизмом. Тако су данас највећи од свих издајника до сада промовисали војне способности за одбрану земље… О лицемерја небивалог у србској историји икада. Патријаршију походе кад треба да се лажно прикажу побожни, а притом је лукаво екуменистички уједињују са Ватиканом. Државу су распродали страним корпорацијама, потписали највише могуће споразуме сарадње са НАТО-м, а притом Србију деценијама запрашују хемикалијама страни кемтрејлс авиони са некада нашег неба. Шиптарима су признали све епитете самосвојне независне државе, чак се не побунише ни против присвајања све имовине србске на Косову (већ, на пола уста, само против оног у србским енклавама); зна се да Срби без стрепње не смеју крочити на Космет, а издајници отварају ауто-пут Београд-Приштина-Тирана…

    Такви лицемери, који нам и децу трују вакцинама и педерастијским блудом, данас промовисаше војну вежбу одбране земље, али притом додадоше да је ово истовремено Дан Војске Србије, Дан Европе и Дан победе над фашизмом. Фашизам можда јесте поражен, али безбожне, од масона нам подметнуте, комуњаре, које су тада окупирале Србију, данас владају јаче неко икада пре. Мислите да су ово испробавано оружје спремили да нас и нашу Православну Отаџбину бране?! Тако су мислили и Крајишници када им је Милошевић три дана пред „Олују“ послао огромну војну технику за помоћ, а пред саму „Олују“ исту технику фронтално повукао изазивајући општи метеж у народу и комплетно исељавање вековних србских Крајина. Међутим, опет се показало да све вести ових превараната треба пажљиво ослушнути до краја, иначе превара прође…

    Наиме, Диковић на крају вежбе рече да све ово што су непријатељима до детаља јавно показали, да сазнају какву одбрану спремамо, – у ствари – уопште и немамо! Јер ово беху само први примерци оружја за које ћемо тек видети да ли ће Влада финансирати да нам уђу у наоружање војске, и то – за две године… А до тада , о једино верни нам – вековни непријатељи наши, ево нас на изволте вашим злобама… Имамо војску са таман толико оружја колико нам је НАТО „благословио“ – таман колико за ловачко удружење; а имамо и елитне издајнике у србској политици, уникатне екстра потенцијалне изроде овдашње, којима ће НАТО обезбедити довољно побијених Срба „донора“ да их одрже у животу – макар колико енглеску баба краљицу, Рокфелере или Ротшилде…

  Оправославимо се и покајмо се да би нам Бог био у помоћи, јер, другог излаза нема и неће га бити! 

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Преподобни Исихије Јерусалимски:

Резултат слика за Преподобни Исихије Јерусалимски

Трезвеноумље

    Трезвеноумље (пажња) нас учи како да управљамо покретима троделне душе (тј. са три силе: словесном, раздражајном и желатељном) и како да крепко чувамо осећања. Оно у свом судеонику свакодневно умножава четири основне врлине (мудрост, храброст, уздржљивост и праведност).

    Дело благоразумности је да раздражајну силу свагда подижемо на сукоб у унутрашњој борби и на самоукоревање; дело мудрости је да нашу словесну силу подстичемо на напрегнуто и непрекидно трезвоумље; дело храбрости је да желатељну силу управљамо ка врлини и ка Богу; а дело праведности је да управљамо са пет чула и да их уздржавамо како не би оскврнила нашег унутрашњег човека, тј. срце, ни спољашњег, тј. тело.

    Најпре се јавља прилог, затим долази до спајања у коме се наше помисли мешају са помислима лукавих демона, онда долази до слагања у коме се обе врсте помисли слажу на зло и решавају како да га изведу, и на крају долази до чулног дела или греха. Међутим, ако је ум трезвен, ако пази на себе, те ако посредством противљења и призивања Господа Исуса прогони прилог од самог његовог појављивања, ништа се од онога што обично следи за њим неће десити. Јер, као бестелесан, лукави душе може да обмањује само преко маштања и помисли. 0 прилозима пророк Давид говори: Изјутра убијам све што је грешно на земљи (Пс.100,8), док о слагању велики Мојсије говори: Немој се мешати са њима (Изл.23,32).

    Ум заслепљују три страсти: среброљубље, таштина и сластољубље…

    Кроз те три страсти у људима су се укоренили јарост, гнев, борбе и убиства и читав низ других страсти.

    Трима силама душе ми треба да дајемо правилно кретање, саобразно са њиховом природом и са намером Бога који их је створио. Наиме, раздражајну силу треба да подижемо против нашег спољашњег човека и против змије-сатане. Речено је: Гневећи се не грешите (Пс.4,5). То значи гневити се на грех, тј. на саме себе и на ђавола, како не бисмо грешили против Бога. Желатељну силу, пак, треба усмеравати ка Богу и врлини. Мислену, пак, силу треба да поставимо за господарицу над обе друге како би их са мудрошћу и благоразумношћу усмеравала, уразумљивала, кажњавала и руководила, као што цар влада над потчињенима. И тада ће разум по Богу, који постоји у нама, управљати њима (тј. када буде њима управљао, а не када им се буде потчињавао). Премда страсти и устају на разум, немојмо престати да наређујемо, како би разум ипак управљао њима. Јер, брат Господњи говори: Ако неко у речи не греши, тај је савршен човек. моћан је зауздати и све тело (Јак.3,2). Истину говорећи, свако безакоње и грех се врши са те три силе, и свака врлина и правда се њима остварује.

    Супротстављање обично зауставља надирање помисли, док их призивање имена Господа Исуса Христа изгони из срца. Чим се у души образује прилог представом неког чулног предмета (човека који нас је увредио, женске красоте, сребра и злата) или када све једно за другим похрли у наше мисли, јасно је да су наше срце до маштања довели духови злопамћења, блуда и среброљубља. Уколико је опитан, искусан и навикнут да се чува од напада и да јасно, као дању, види варљива маштања и прелест лукавих, наш ум ће одмах отпором, супротстављањем и Исус Христовом молитвом лако да угаси распаљене стреле ђавола. Он неће дозволити да наше помисли крену за страсним маштањем. да се слажу са призраком прилога, да пријатељски са њим разговарају, да се упуштају у причљивост, нити да се слажу са њим. У супротном би за свим тим са неком неопходношћу, као ноћ за даном, следила рђава дела.
    Уколико је, пак, неискусан у делу бодрог трезвоумља, наш ум се одмах пристрасно поводи за прилогом који му се представља, ма какав био, и почиње са њим да разговара, примајући неприлична питања и пружајући сличне одговоре. Тада се наше помисли мешају са демонским маштањима, која се због тога још већма плоде и умножавају како би превареном и уловљеном уму изгледала још дража, лепша и привлачнија. Наш ум тада трпи нешто слично јагањцима који псу, који им се приближи на пољани где пасу, прилазе као мајци: од тог приближавања они неће имати никакве користи, осим што ће од њега позајмити нечистоту и смрад. На исти начин и наше помисли у уму из неопитности трче у сусрет свим демонским маштањима, те се, као што рекох, мешају са њима. Тада они као да се (међусобно) саветују шта би требало урадити да би се посредством тела спровело у дело оно што се под дејством демонске прелести учинило тако лепим и слатким. Тако на крају настају унутрашњи падови у души. После тога се, већ као по некој неопходности, и споља износи оно што је сазрело у унутрашњости срца.


Responses

  1. Хвала на тексту. Волим да их читам не би ли упио све што је души на спасење.
    Тешко је али се мора бежати од блуда као од куге јер је многе душе у пакао бацио.
    Боже спаси и помилуј


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: