Објављено од стране: ИстиноЉубље | 20. априла 2017.

Издајник Вучић је само претходница за припреманог лажног масонског владара „Немањића“… МИР БОЖИЈИ – Свети Игњатије Брјанчанинов

Вести са Грачаничке страже: Четвртак, 20.4.2017.г…

Жута кућа усред Србије, Патријарх који снисходи издајницима, неправославни лажни војвода проговорио против великоиздајника Вучића

 Издајник Вучић је, изгледа, само претходница – за припреманог лажног масонског владара „Немањића“ 

    Православна сведочења о небивалом србском ропству данас свакодневно, по сваком времену, одстојавају испред издајничке „Владе Србије“. Нема дана да не чујемо о некој новој скриваној издаји.

    Лажни војвода од Хага, који је био Вучићева заштита из сенке, тек данас се сетио да каже да је Вучић ипак пројекат НАТО пакта. Притом је набројао и документовао чињенице о новом регионалном програму реформисања просвете коме ће главно средиште бити у Београду при коме ће гледати, поред брисања србске историје и културе, да извуку закључак да српски језик – с обзиром је регионално распрострањен језик којим сви говоре – не сме носити свој историјски назив, него ће му смислити ново име. Лажни и неправославни војвода Шешељ, нажалост, при овим чињеничним информацијама, износи и своју екуменско секташку теорију о „Србима православцима и наводним, Србима католицима, Србима муслиманима и Србима атеистима“ које би његово незнабоштво све Србима да назове и све их упакује у једну државу, као да не живесмо у антиправославној Југославији у неколико варијанти до сада. Нема секте и кривоверја који ће Православног Србина оставити на миру, а ове лажне патриоте би опет да нас спакују са секташима у исту државу где ћемо, као, имати иста права и сви се Срби звати. Та несрећа нас је већ многоструко погађала и знамо ко је највише испаштао. Тако да непроменљиво црвени војвода никад не може бити Православни Војвода.

    Патријарх Иринеј је пре неки дан примио великоиздајника Вучића, а да му ни напоменуо није о распродаји србске привреде и земље странцима, о издаји Косова, о душепогубним школским приручницима препорученим од Владе за тровање школараца блудом и педерастијом, о насилном донорству органа свих које њихови доктори прогласе мождано умрлим… а камо ли тек о Владином потапању Немањићке Грачанице и гажења древних темеља Православних Светиња асфалтом коридора 10. Ништа од тога, чак још и похвала овом великоиздајнику како је лепо окречио Београд пред изборе, уз нецрквено примање прилога за Хиландар и Храм Светог Саве од масонских издајника из окупационе власти Логора Србије. Огромна је одговорност пред народом главешина који не разоткривају лаж, него јој се ћутке улагују, који добро зову злом, а секташки наметнуто ропство – слободом. Ево данас чусмо, а све је више таквих примера државних убистава наше браће и сестара, данас је баш 40-дневни помен сестри Наташи која је само поломила ногу коју су јој у болници наместили, а потом су јој на одељењу, „случајно“, дали четири пута већу дозу од дозвољене лека за разређивање крви, прогласили је мождано мртвом и насрнулу на родитеље да потпишу донацију органа и дозволу за комадање тела под изговором спасавања других живота. Бог да душу прости смишљено убијеној сестри Наташи. Тако се то дешава, када је и дрога, и трансплантација, и криминал, и корупција… под контролом масонске „жуте куће“ у Немањиној 11. Шиптари су били аматери за ове домаће „лекаре без граница“. А тек још док издају нове електронске здравствене књижице наивном народу са комплетно скенираним здравственим стањем свакога, које ће бити доступно свим заинтересованима, па да видимо после ко ће имати храбрости да оде код лекара – идући као на „руски рулет“ у страху да можда не допадне њиховим лекарима што су нарочито заинтересовани за наше органе чија вредност на црном тржишту у збиру јединке износи око два милиона евра.

   Тако да ће ове вечерње демонстрације Београдо , ипак, бити само осмишљени издувни вентил за народно незадовољство како би великоиздајник Вучић и његови мирно наставили комадање србског тела, државе и душа…

   Чак и у лажљиво лајавом Вучићевом Информеру данас констатоваше да су, као, кандидати за премијера људи блиски Цији, Зорана Михаиловић и Душан Вујовић, а руски су, као, Дачић и Селаковић. Нити је Русија слободна од масона, нити у Србији има Православно србских власти, а камоли руских. Али занимљиво је да у Информеру, где беспоштедно промовишу великоиздајника Вучића, сада признају да има двоје из Ције. Па, како кад лажљиви Вучић стално понавља како амбасадори немају утицај на његов избор и министре?! Значи, тачно је, немају амбасадори утицај на њега, већ врховни светски масони, педерасти и остали окултисти којима је и обећао разорити Србију и Србе сходно њиховим интересима. 

   Ако неки сумњате у све ово што написасмо, сетите се онда бар речи старца Гаврила: Молите се Богу да дође Руски цар што пре да вас спасе, иначе ће све већи од већег издајника бити на власти у Србији до тада. Што значи, математички срачунљиво, следеће: Вучић је највећи издајник Православне Србије до сада… И то – у читавој историји. Боље би му било да се покаје и побегне, неголи да наставља да саблажњава ово малено стадо Христово, а не Вучићево, нити ниједне масонске резерве коју су му припремили…

    А кад смо код те резерве, народе србски, пази, јер изгледа да ти секташи масони, који су нас окупирали, спремају неког лажног Немањића – да нас завршно залуде и растуре. Ако ли није тако, зашто би данас одједном  правили две серије о Немањићима, две књиге издали; најавили отварање музеја Немањића и подизање споменика Стефану Немањи. Пазите се, драга браћо, нарочито ви наивни, вас око три милиона, који сте изашли и на ове преварне изборе усред овог масонског логора коме од државе Србинове – само још име Србија остаде.

ИстиноЉубље свима Вама! 

+++

Свети Игњатије Брјанчанинов:

Резултат слика за Свети Игњатије Брјанчанинов

Мир Божији

    Мир Божији је – удео светих Божијих; посредством светог мира хришћанин који је прешао стазу покајања мири се са Богом, са свим околностима, са свим ближњима и са самим собом; он постаје син Божији по благодати (Мт. 5,9).
    Мир Божији праћен је очигледним присуством Духа Светога у човеку; он је – дејство, плод Духа Светога.
   Онај ко је стекао мир Божији у себи, способан је и за друга коначна блаженства: за добродушно трпљење, са радошћу, срамоте, клевета, прогонстава и свих других искушења.
   Онај ко је стекао мир Божији не плаши се спољашњих узнемирења: на тасовима његовог срца благодатна утеха уништила је сву вредност онога што је на земљи велико и сладосно, као и сву тежину онога што је на земљи болно и горко.
   Благодатни мир Христов, којим се подвижник уводи у чисту молитву, у потпуности се разликује од обичног, спокојног и пријатног људског расположења: уселивши се у срце он окива узнемирујуће покрете страсти и уклања страх не удаљавањем онога што је страшно, него блаженим и одважним стајањем у Христу, при чему страшно није страшно, како је и Господ рекао: Мир вам остављам, мир Свој дајем вам; не дајем вам га као што свет даје. Нека се не збуњује срце ваше и нека се не боји (Јн. 14,27). У миру Христовом скривено живи таква духовна сила, да он њоме гази сваку земаљску патњу и искушење. Ова сила се позајмљује од Самог Христа: У Мени мир имате. У свету ћете имати жалост; али не бојте се, Ја Сам победио свет (Јн. 16,33). Призиван срчаном молитвом, Христос шаље у срце духовну силу која се назива миром Христовим, која је умом недокучива, речима се не може описати, а на несхватљив начин схвата се једино блаженим опитом. Мир Божији, – говори апостол хришћанима – који превазилази сваки ум, сачуваће срца ваша и мисли ваше у Христу Исусу (Фил. 4,7). 

    Таква је сила мира Христовог. Он – превазилази сваки ум. То значи: он надвисује сваки ум створења – и ум људски, и ум Анђела светлости, и ум палих анђела. Он, као дејство Божије, ауторитативно и Божански управља помислима и осећањима срца. Приликом његовог појављивања беже све демонске помисли и осећања која од њих зависе, а људске помисли, заједно са срцем, ступају под његову свесвету управу и руководство. Од сада он постаје њихов цар и чува их, то јест пази да буду недодирљиви за грех, у Христу Исусу. То значи: он мисли непрестано држи у јеванђелском учењу, просвећује ум тајанственим тумачењем тога учења, а срце храни хлебом насушним, који силази са неба и даје живот свима који се њиме причешћују. Свети мир, приликом обилног дејства свога, наводи ћутање на ум и привлачи душу и тело да у највећем блаженству окусе од њега. Тада се прекида свако кретање крви, сваки њен утицај на стање душе: настаје велика тишина, у читавом човеку осећа се некаква фина студен и чује се тајанствено учење…
    Хришћанин који је прожет светим миром и кога тај мир чува постаје недодирљив за противнике; он је приљубљен уз наслађивање миром Христовим и опијајући се њиме заборавља не само на греховне насладе, него уопште на све земаљско, и телесно, и душевно. Исцељујући напитак! Божански лек! Блажена опијеност! Тачно тако: како би другачије могао да изгледа почетак обнављања човека, ако не као благодатни осећај мира, којим се саставни делови човека, разједињени грехом, опет сједињују у једно! Без тог претходног дара, без тог сједињења са самим собом може ли човек да буде способан за било какво духовно, Божанско стање, које гради свеблаги Дух Свети. Може ли се у разбијеној посуди, пре но што она буде поправљена, било шта похранити?
    Осећај мира у Христу, као и свих благодатних дарова уопште, почиње да се пројављује пре свега на молитви, као на оном делању током кога подвижник побожношћу и пажњом бива понајвише припремљен за примање Божанских утисака. Касније, када на известан начин постане нешто што хришћанину припада, он га стално прати, стално га и свуда подстиче на молитву која се савршава у одаји душе, указујући издалека на духовне непријатеље и клеветнике, одбијајући их и поражавајући својом свемоћном десницом.
Мир Христов је извор непрестане умне, срчане, душевне, благодатне, духовне молитве – молитве која се деловањем Духа Светога приноси из читавог људског бића; мир Христов је постојани извор благодатног смирења Христовог које надвисује људски ум. Неће погрешити онај ко каже да је благодатна молитва – благодатно смирење, и да благодатно смирење јесте непрестана молитва.
    Не само тело, него и крв неће наследити Царство Божије. Но, будући да је Царство Божије у нама, из тога треба да закључимо следеће: док год се у нама осећања срца буде и бивају праћена покретима крви, дотле смо далеко од духовног дејства које потиче од Бога. По духовном, Божанском дејству крв умукне и настаје «тишина велика». У душу се спушта тај свети мир који превазилази сваки ум и није својствен нашој палој природи, него је дарован и дарива се од Господа. Он у ум, срце и тело слуге Христовог излива свештено спокојство, сједињујући та три дела у једно и изводећи их пред Христа, погружене у бездан смирења, доведене у стање «у Христу». То стање припада обновљеној природи.
Мир Христов који превазилази сваки ум и сједињује у једно човека расеченог грехом, мир Христов који читаво наше биће испуњава недокучивом силом и небеском сладошћу почиње да се спушта у душу онда када се она очисти од страсти чувањем заповести Христових и благочестивим подвигом. Да бисмо сачували мир Христов у себи, да бисмо га обилно окусили, да бисмо се њиме изменили од старог у новог човека – неопходна је усамљеност. Благо остављено покрај пута нужно мора бити покрадено и разграбљено.
Силан је мир који потиче од дејства Духа Светога. Ко може да се супротстави његовом утицају? Пред њим беже страсти; од његовог дејства ум и срце се селе на небо. Човек се у свему мири са Богом. Она као да почиње да плови неизмерним пространством духовног мира и схвата да је заповест Божија широка веома. Мир Христов је усавршио мученике и преподобне; он хришћанина ослобађа власти тела и крви, он истрже греховну страну из душе и тела, он уништава насилни утицај демона на душу и тело, и у хришћанина уводи особине Христове – кротост, смирење, благост. Душа која је осетила те особине почиње да осећа чудесно спокојство – залог и зачетак вечног покоја праведних у насељима вечног блаженства. 


Responses

 1. Gospode Isuse Hriste,sine Bozji,pomiluj nas gresne!Ovo je previse losih vesti za jedan dan.Bog da prosti dusu nesrecnoj zeni,da tako zavrsi zbog preloma noge!A ovo sa decom je posebna prica,danima mi je grc u stomaku zbog toga a vidim da se bar javno malo ko potresa .

 2. Док сам овај чланак читао, звонила су ми увета колико је неистине, мржње и презира у њему, да је то толико страшно, да нам ни Бог не може помоћи, прије свега да се сложимо, па онда нешто да градимо, како би смо могли да будемо оно што и наши преци, а то је поштени и искрени Срби, који вјерују у Бога и људе. На жалост тога данас нема искрених, поштених и честитих Срба верника, (а ако врло мало ) него су претежно они „писмени“ најнепоштенији пишући свашта, оговарајући људе без разлога, јер се нешто разумели онако како то њима одговара а не како је речено и написано, као на пример овај чланак, који сам пренео јер га сматрам да је лаж, клевета, неистина и базира на дефетизму са којим је храњена и васпитавана наша данашња „писмена“ елита.
  Цитат:
  „Лажни војвода од Хага који је био Вучићева заштита из сенке данас се тек сетио да каже да је Вучић ипак пројекат НАТО пакта. Притом је набројао и документовао чињенице о новом регионалном програму реформисања просвете коме ће главна канцеларија бити у Београду при коме ће гледати, поред брисања србске историје и културе, и србски језик да прогласе регионално распрострањем језиком којим сви говоре- те ће стога извући закључак да се не сме звати ничији лично- него ће му смислити ново име. Лажни и неправославни војвода Шешељ нажалост, при овим чињеничним информацијама, износи и своју екуменско секташку теорију о „србима православцима и наводним, србима католицима, србима муслиманима и србима атеистима“ које би његово незнабоштво све Србима да назове и све их упакује у једну државу, као да не живесмо у антиправославној Југославији у неколико варијанти до сада. Нема секте и кривоверја који ће Православног Србина оставити на миру, а ове лажне патриоте би опет да нас спакују са секташима у исту државу где ћемо, као, имати иста права и сви се Срби звати. Та несрећа нас је већ многоструко задешавала и знамо ко је највише испаштао. Тако да непроменљиво црвени војвода никад не може бити Православни Војвода.“
  Овај чланак ми сведочи да овако и на овакав начин никада неће бити слоге међу Србима, јер једни потапају Грачаницу, а други даве и гуше поштене и искрене људе Србе. Па се питам; Ко чини зло свом народу и својој Цркви? Наравно, школовани који презиру сељака, презиру радника, презиру верника и мрзе и презиру највише оне који говоре истину. На жалост истину је тешко препознати, ако не познајемо своју историју и историју наших комшија. Неко ће рећи, истина је Бог, да тачно је, јер Бог зна истину, али онај ко је рекао истина је Бог, он не зна истину, зато мора да се потруди да дође до ње, па онда да изађе у јавност и каже, ја знам истину!!! И опали по Шешељу, којем чак оспорава писац ових редова и право на православну вероисповест и Војводство. Много мржње, дрскости, лажи и презира у овом чланку, па ме не чуди ко би се још моло Богу и зашто, кад га истине не интересује.

  • Толико потресно негодујућих речи а ништа конкретно није речено овде, поштовани Богдане. Прво Шешеља смо доживели као једног од народо замајавајућих, свесних или не, лажних вођа и глумаца са комплетне преварантске сцене Србије. Ми Православни не знамо ниједног другог Спаситеља сем Православног Господа и Спаса нашег Исуса Христа. Шешељ је још у време комунизма говорио да не верује у Бога, а недавно је рекао и да се његово садашње веровање не поклапа са Вером Православне Цркве. Дакле, као и сваки кривоверни, а кривоверни и поред правдољубивости немају разум Христов нити знају народно користан пут. А што се војводства тиче, па то му оспорава и сам Војвода Момчило Ђујић који му је у незнању војсводство првобитно дао. Даље, Шешељ је уочи две прошлогодишње посете Ваљеву добио са три стране сву научну документацију о погубним последицама масонске бране Ровни, уз лично препричане вапајне молбе да о, тада планираном, потапању Светиње Грачанице помене понешто у медијима- потом је лажни војвода сат времена говорио радикалском народу у Ваљеву, па онда гостовао два пута по два сата на локалним телевизијама- И НИ ЈЕДНУ РЕЧ О БРАНИ РОВНИ И ГРАЧАНИЦИ није ни поменуо, ни тада, нити икада било где касније. Што само сведочи о општој инструисаности комплетне политичке сцене у Србији, о забрањеним темама које сви поштују, о политичким изборним преварама где се сви праве да је ситуација регуларна а победи увек највећи и најперспективнији Издајник србског народа. Мржње овде нема, дрскости такође, а тек не лажи. Ето, ово је још мало конкретније.

   • Поштовано Истино Љубље
    1).“Толико потресно негодујућих речи а ништа конкретно није речено овде, поштовани Богдане.“
    Хвала вам на Вашем разумијевању. Ипак, надам се да нкада није узалуду изнијети своје мишљење, па иако се оно разбије као јаје од литицу. Што значи да није бисло скроз узалуду, јер видим да не прихватате ништа ако не потврђује Ваше мишљење. Са којим се слажем у потпуности, са малим изузетком, против Шешеља и СРС, од великог значаја.
    2).“Прво Шешеља смо доживели као једног од народо замајавајућих, свесних или не, лажних вођа и глумаца са комплетне преварантске сцене Србије.
    Таман како Ви тако и ја, као и остали Срби доживјели смо Шешеља, значи сви једанко, једина разлика је у нама, јер свако од нас, на свој начин, је тумачио и разумио оно што Шешељ, говори и ради. Немам потребу да га браним, али смета ми дефетизам који појединцима даје могућност, да смисао писане и изговорене ријечи тумаче онако какав јој није смисао значења, у изворном облику.
    3).“Ми Православни не знамо ниједног другог Спаситеља сем Православног Господа и Спаса нашег Исуса Христа.“.
    Са овом реченицом у потпуности се слажем. Али ни ово, како се испоставило кроз вјекове из прошлости није било довољно, него за рад опстанка, наши преци су били принуђени када раде на њиви или ливади, док су им у руке косе или мотике, сабља је вислила о појасу. Не од силе или бијеса, већ због борбе за сопствени опстанак, као и опстанак Србске Нације, па и Православља. Е сад дали Божијом или народном вољом вјерника, да није било сабље, неби било Срба а ни православља.
    4).“Шешељ је још у време комунизма говорио да не верује у Бога, а недавно је рекао и да се његово садашње веровање не поклапа са Вером Православне Цркве. Дакле, као и сваки кривоверни, а кривоверни и поред правдољубивости немају разум Христов нити знају народно користан пут.“
    Тачно је да је Шешељ био члан савеза комуниста, ( као и многе Владике и попови ) такође и чињеница коју је сам Шешељ изјавио, да је, док је био момуниста, препознао комунизам као једну утопију у којој нема реалности за опстанак Србске Нације, зато је завршио у затвор у Зеницу, и поред свега тога наставио је борбу против комунизма, и сваког режима кои ради на штету Србске Нације. Што значи да је увидио своју грешку, за разлику од многих који се налазе и сада у Врху државе и Православне Цркве, па свој положај злоупотребљавају како хоће, из њима познатих разлога.
    Колико видим из овога што Ви пишете, да се ни Ваше веровање или рад, не поклапа са Вером Православне Цркве, али ипак се не сматрате кривотворним, иако Сте праведољубиви, не вреди Ви разум Христов, јер поглавари Православне Цркве неће да знају за Ваш труд и рад, као ни за оне кои су окупљени око Вас, тврдећи да Ви немате Христов разум за народни корисни пут. Значи свак тумачи како хоће, а не како треба, зато они који су продали Грачаницу Држави прије 30 година су спреми да угуше и Вас и Шешеља, као и све оне који вјерују у Бога, Православље и људско поштење, само да би остварили свој лични интерес који базира на лакомоти и грабљивости.
    5).“А што се војводства тиче, па то му оспорава и сам Војвода Момчило Ђујић који му је у незнању војсводство првобитно дао.“
    Што се титуле Војводе тиче, није тачно да му је одузета титула четничког Војводе, то знам директно са преноса из Хашког тужилашва, гдје су извели дестак свједока, који су то тврдили, али нико од тих свједока није имао доказе за то. Сви су преносили исту причу рекла, казала, без и једног ваљаног доказа. У осталом ово, као и многе друге лажи које су изнешене против Шешеља од стране свједока Хашког тужилашва, остале су не доказане. Зато је и ослобођен. Пренос Шешељев и Милошевићев гледао сам у цјелости, диретан пренос, а не скраћену верзију коју је преносила Досовкса телевизија, које је практиковала да народу Србије пренесе неистинито суђење, прикривајући истину, како је Шешељ успео да разбије све сведоке и да побиједи Хашку инквизицију.
    6).“ Даље, Шешељ је уочи две прошлогодишње посете Ваљеву добио са три стране сву научну документацију о погубним последицама масонске бране Ровни, уз лично препричане вапајне молбе да о, тада планираном, потапању Светиње Грачанице помене понешто у медијима- потом је лажни војвода сат времена говорио радикалском народу у Ваљеву, па онда гостовао два пута по два сата на локалним телевизијама- И НИ ЈЕДНУ РЕЧ О БРАНИ РОВНИ И ГРАЧАНИЦИ није ни поменуо, ни тада, нити икада било где касније.“.
    Мене чуди да ВИ не разумијте Шашља, и блокаду према Шешељу од стране медија, а и сам исто преживљавате. С тим ако је неко гост у некој телевизијској кући, онда се зна неки ред, домаћин поставља питања а гост одговара. Тако да нико од гости није толико моћан да наметне своју вољу, шта треба да се емитује и преноси. Мада морамо узети у обзир и ову чињеницу, са којом Шешељ нема ништа више, него ја или Ви, јер нас нико ништа није питао у вези изградње хидроцентрале у Ровни. Па да Вас подсјетим: Држава и Црква, великани из Владе и Патријархије од 1975 године раде, на том пројекту, склапају купопродајни угвор, држава испуњава своју обавезу према уговору, као и Патријархија, и све је спремо за извођење радова који почињу 1988 године, па прекинута 1991 да би била настављена 2001 године, за вријеме Бориса Тадића, а завршена 2015 године. за вријеме Александра Вучића 2016 године и потопљена. Све су урадили и одрадили исти они који блокирају и креирају медије по свом укусу, тако да су сви сатанизовани кој се боре за Србске Националне интересе, не само ја, него Ви као и Шешељ са СРС.
    7). „Што само сведочи о општој инструисаности комплетне политичке сцене у Србији, о забрањеним темама које сви поштују, о политичким изборним преварама где се сви праве да је ситуација регуларна а победи увек највећи и најперспективнији Издајник србског народа.“
    За ово не можемо никога друго окривити до диретну Власт која је народу узјашала на врат од 2000-те године, и ништа се не мења, само је народ сваки дан сиромашнији. Па су народ довели до те ситуације да су продавали будућност своје дјеце за један седвич, Вучићу и СНС, а не СРС и Шешељу. Ако се некоме чини да Шешељ мало ради, то је онда зато што му не дају, али то није разлог да прибјегне братоубилачком рату, што би био неопростив грех. Мада комунисти и атеисти, као и напредњаци, досманлије, либерали и социјалисти, ово би једва дочекали, не обазирући се на грех, већ на свој интерес.
    8).“Мржње овде нема, дрскости такође, а тек не лажи. Ето, ово је још мало конкретније.“
    Тако је, акп ово скратимо и назвемо дефетизмом, што је мало убитачније, како за народ тако и за вернике.

    Братски поздрав уз дужно поштовање према Србској Нацији и Православљу Богдан Килибарда

 3. U Sabornoj crkvi, na sred ikonostasa trougao sa jednim okom iz koga izbijaju stilizovani zraci sunca. Da li je zaista to masonski simbol?
  I u crkvi Svetog Arhangela Mihaila i Gavrila u zemunskom parku, ispod raspeća na ikonostasu, opet taj trougao sa jednim okom…
  I kako sad da se pazimo od toga? Kako da se pazimo od svega na šta se ovde upozorava i opominje?
  U Boga verujemo i njemu se molimo, ali ima li čoveka kome možemo verovati? Ko je taj čovek, gde je?

  • Секта масонска је имала велики утицај на фрескописце последњих два века тако да њихових подметнутих симбола имамо у свим Црквама које су у то време грађене или обнављане. Нама Православнима то суштински не смета ништа ако се доследно држимо Православне Истине и Вероисповедања услед чега и силази Благодат Духа Светога у току Православних Богослужења. када дође време Православне слободе- поправићемо те њихове шкработине. А када сав народ постане православно побожан у мисли и на делу, тада Бог и шаље свог Светог човека да упути и заштити народ од лажи и окупатора. До тада нам остаје побожност и сведочење Православне Истине у временима ове небивало дубоке окупације Србије- Тако нам Бог помагао!

  • Брате анонимни, ако стварно тражиш истину наћи ће Господ начина да ти је открије јер је Сам у Јеванђељу поручио свима нама који се на Њега надамо речима светих јеванђелиста; „куцајте и отвориће вам се и тражите и наћићете“.Са наше стране је да помогнемо свима који храмају у овом бездушном времену,мада је то погрешан израз,бездушни су постали људи а време је само одраз наше болести,тако оно што ја, грешна и недостојна било какве поуке, могу приложити спасењу наших ближњих је скромно мишљење да је код нас Срба остао један једини неискварен и веран Христу,Православљу и Светосављу, наш часни владика Артемије, епископ рашко-призренски у егзилу,што значи у прогонству од оних који су оскрнавили Свету Веру Православну и оног који седи на трону Светог Саве својим јеретичким умовањем,учењем, поступањем и заблудама учествујући у сатанистичким организацијама ткз.Светском Савезу Цркава као и на неправославном скупу на Криту прошлог лета који су истински православни јерарси Грчке,Грузије,Румуније и понеки свештеник из Русије осудили као неправославни јеретички глобалистички покрет смишљен у Ватиканској кухињи као начин да се свето Православље ослаби умртви и на крају народ поунијати…Та њихова тежња траје цео век и зато није чудо да вам је пала у очи та њихова симболика коју можете наћи скоро у сваком православном храму,радили су тихо и постепено за време комуниста убацујући своје агенте у редове свештенства (својевремено је вл.Будимски Данило је то сведочио за себе да су га удбаши врбовали) а сад отворено насрћу изнутра преко „наших“несрећних екумениста,изрода у мантијама и са митрама на глави који глуме православце а у ствари су вуци грабљиви! Треба бежати од њих као од змија по речима Светих и боље се молити у свом дому него ићи на њихове скупове где због ђаволске гордости не поштују вековни свештени поредак вршећи новотарске изуме и саслужујући заједно са иновернима и скрнавећи свету Службу и Храмове Божије!Зато молим све који ово читају ако не верују мени грешној ако су у могућности нека провере истинитост овог писанија код достојних старешина у катакомбама или код В.Артемија!
   Христос васкрсе ,Ваистину васкрсе!

   • Veoma mi se svideo jedan tekst monaha Antonija,ako sam ga dobro razumela, da sve jos uvek nije propalo i da to nije istina u celosti.A posto nije u celosti,a Istina mora biti apsolutna,znaci da jos mozemo nesto popraviti.A svako treba da krene najpre od sebe ,malo pomalo ,dok se kondicija ne popravi.Veoma postujem ovo sto radi Istinoljublje,Bog vas blagoslovio i pomogao u svemu dusekorisnom.

   • Сестра Марија, на сајтовима Епархије рашко призренске у егзилу такви су ставови, али кад се овде објаве морамо поново истинољубиво одговорити. Прво, сам владика Артемије је, док још није био прогнан, говорио да ћемо прекинути општење са Патријаршијом тек кад Сабор потпише заједништво са папокатолицима или донесу одлуку о заједничком „богослужењу“. Дакле, сам владика Артемије, Богу хвала што Богослужи, није требао прекидати општење са патријархом и екуменистима јер иза њих стоји још много наивног али Православног верног народа који верује да су они у свему Православни. Није исповедање Вере да само својима објасниш да си у праву, већ да сав Крштени народ схвати о чему се овде ради и где вреба опасност. Дакле, требало је свакодневно добронамерно опомињати екуменисте док цела Србија не схвати о чему се овде ради, а после, ако те физички потерају отићи и служити само по шумама и „катакомбама“. А не овако, остављени су на миру на својим полажајима и уз све техничке могућности да лажу цео србски народ, а ви отишли у шуму пре времена и још прекинули општење- као да је то неко велико исповедно дело, а у ствари то дело већина народа не разуме. Сведочење Истине подразумева и разобличавање лажи на самим извориштима њеним. Богом здраво била!

 4. Христос васкрсе!

  Занимљиво је да сте поменули да масони припремају неког „Немањића“. Пре недељу дана је Абрамовић (прекрстиш се, па послушаш, па се играш слагалице) у некој емисији говорио о: томе како треба увести монархију; како то Русима одговара; како, пошто немамо бољег, онда ће вероватно бити Карађорђевић. Али ето, замислите како би било „добро“, да се народу допадне та идеја, а онда спонтано искочи „Немањић“ директно из њихове кухиње…
  Срећом имамо свете оце који нас охрабрују да нас Господ неће оставити и у тим тренуцима…
  Хвала вам што сведочите истину, како би што мање било преварених.

  Све најбоље од Господа желим.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: