Објављено од стране: ИстиноЉубље | 6. марта 2017.

НАЈАВА: Годишњица потапања Грачанице – Литија Ваљевом, уторак, 7. 3. 2017. г., Градски трг у 17.00 часова… Бог да прости душу брата нашег појца Синише и да свој славопој Господу настави са Анђелима и Светима у вечности Христовој!

Вести са Грачаничке страже: Понедељак, 6. 3. 2017. г. … 

Сутра је пуних годину дана откако је вода проклете, беспотребне и штетне бране Ровни, пуњена сарадњом све оркестриране безбожне политичке клике  из свих странака на челу са садашњим богоборцима на власти, стигла до Свете Грачанице. Наша редовна месечна Литија Ваљевом је пала баш на исти датум и у час када је тачно пре годину дана вода почела да продире у Светињу Архангела Михаила. Православно сведочење улицама Ваљева (сваког првог уторка у месецу на Градском тргу од 17.00 ч.) против потапања чудотворне Немањићa Грачанице, уништења најобилнијих србских изворских вода, катастрофичне претње над главама десетина хиљада људи – неће ни убудуће престајати, јер мира нема све док су безбожници и лажови на јавним положајима.

Година немарних и срамних дана – откако је отворена Грачаничка рак-рана  

litija6

Годишњица потапања Чудотворне Светиње Архангела Михаила, Немањића Грачанице ваљевске

Литија Ваљевом, уторак, 7. 3. 2017. г., Градски трг у 17.00 часова.

Детаљи са данашњег у низу непрестаних свакодневних Православних протеста испред окупационе „Владе Србије“

    Исправна духовна борба је непрестана. Молитва, пост, исповест, Причешће и одбрана јединоспасавајућег Православља сведочењем Истине Христове – све су то неопходни показатељи искрене побожности и бриге о Богу, својој души и ближњима. Зато што је главна нада на Бога, а не на наш труд, до чега досад држаше народни протести – зато ове Литије и трају толико дуго. Издаја Цркве и државе је небивала, а наше је да имамо сведочанство да смо се томе супротставили и да нисмо, срамно ћутећи, пропасти свога народа а тиме и својој личној, немаром доприносили. Господ зато и даје нама најнедостојнијима, који се овим Литијама најминималније трудимо за Свету Православну Истину Његову, мир и слогу, како би борба за вечно Царство Небеско свих у Христу Богу спасаваних душа била нам овде преча од све ове трулежи која нас окружује; тако да то свима који константно долазе причињава радост и утеху. Али, вера наша је на искушењима до самога краја. Непријатељ је дигао руке на Истину Православну, на Светиње Божије, на сваки педаљ земље и историје србске. Нада на Бога мора бити истрајна и непоколебљива, и онда ће Бог дати Благодат своју да се Православни покајно-истинољубиви дух све више шири у народу нашему  – док сви не заслужимо Православну слободу свега народа нашега, коју ће Бог неминовно дати онима који непоколебљиво верују и од Њега је искају.

Сваку је Славу Грачанице брат наш Синиша (Славујевић) својим Анђелским појањем украшавао, а онда је уочи годишњице Њеног срамног потапања уснуо у Господу – Бог да му душу прости и вечни живот у Царству Своме подари!

Пој брата Синише, Аранђеловдан 2014  – Велелепна Слава још непотопљене Грачанице

На овом снимку Славе Грачанице од 19. минута и 44. секунде се појању прикључује брат Синиша Славујевић (1975. годиште), а на овој незаборавној Слави Грачаничкој беху и мили нам Грачанички стражари брат Марјан (Синишин кум), брат Драган (звани Голуб), брат Дејан Ашковић – сви млади, а већ уснули у Господу са надом на Христов живот вечно-блажени… Бог свима да им душе прости… Амин. 

И као што нас је туга прошле године сколила у овај дан и час због потапања Грачанице – још не схватисмо тада да то беше само Православни аларм за узбуну и јавно молитвено сведочење Вере улицама саблазне србске престонице – тако нас је и у овај дан растужила вест да се упокојио брат наш Синиша који је годинама смерно и верно боловао и у болести Бога хвалио, а био је најумилнији појац који је химне Грачаничке и Свеправославне анђелски дивно и незаборавно произносио Господу… Растужила нас је данас ова вест јер је још увек не разумемо у потпуности… Да ли се то све што је најбоље одваја полако од нас, Господе?!

Да, очигледно је да је Царство Небеско оно главно, а да се ми земљани још нисмо покајањем и истинољубљем добро припремили…

Слава Грачанице, брат Синиша први здесна

Бог наш Тројични, Отац и Син и Дух Свети душу да ти прости, брате наш незаборавни, и да вечно наставиш са Анђелима и са свима Светима да појеш Господу у Његовом вечно блаженом Царству Небеском. Вечан ти спомен у Господа, драги брате наш Синиша. Амин.

    А ми грешни, с Божијом помоћу, идемо даље: Нова Литија Ваљевом, уторак, 7. 3. 2017. г., Градски трг у 17.00 часова.

ИстиноЉубље свима Вама!


Responses

  1. Како је ово потресно. Просто невероватно. Богопажљиви и млади људи отишли .Мир и вечни покој брату Синиши и другој младо страдалој Браћи.

  2. Бог да им душе прости.

  3. Bog im Oprostio, pocivali u Miru Bozijem.

  4. Bog da im duse prosti, pocivali u Carstvu Bozijem.

  5. Почивајте у миру, анђелске душе

    • Na litiji od 7.2.2017. Antonije reče: “ Ako se iko od nas upokoji…“ Eto brat Sinisa ode Gospodu našem Isusu Hristu.
      Vječnaja pamjat.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: