Објављено од стране: ИстиноЉубље | 14. фебруара 2017.

Браћо Срби, зар ћете опет на изборе између зла и горега?!? … (Свети мученик Патријарх Варнава: КОМУНИСТИЧКИ ОТРОВ ЗА ЛАКОВЕРНИ СВЕТ)

Вести са Грачаничке страже: Уторак, 14. 2. 2017. г…

Грачаничке слике су Србије прилике

Браћо Срби, зар ћете опет на изборе између зла и горега?!

img_3766img_3772img_3770

    Многи би родољуби волели данас да се инстант спасемо од ове политичке поплаве домаћих издајника, да одамах буде оно „по Србији земљи да преврне и да друга постане судија (власт)“. Међутим за такав преокрет треба Благослов од Бога, а тај Благослов нећемо добити ако се не покајемо што смо се одвојили од примене Православне побожности у свакодневном животу; дакле, док се Православном Истином, Вером и молитвом не освестимо из овог греховног заглупљивања и душевне празнине. Ако ли тога скоро не буде – срљаћемо надаље све брже у све веће невоље.

    Нисмо ми испред назовивладе Србије да бисмо се сликали, већ да бисмо свима пожелели Истину, истину о дубини издаје Православља и Србства – како би се знали Православљем обући и из пропасти извући… Али смо ту и да све вас Православне позовемо да скинете са себе одговорност због ћутања, исповедањем Истине, данас када нам Веру и Отаџбину систематично разарају, како би варница јединоспасавајуће Православне Вере доспела и до најнеобавештенијег Србина, како би се и он оправославио, омолитвио, охрабрио вером у Спаса Христа; а не у преваранте који поново спремају магијски лажну приредбу нових избора за управника данашњег масонског логора званог Србија.

    Сви познати политичари су пуних тридесет година сложно скрнавили Светињу Грачаницу, и, ако онај који ју је на крају потопио у проклетој антинародној масонској брани Ровни (а чујемо још да се вечерас и сам кандидовао, тај наш „Високи представник окупатора Србије“), ако такви заслуже да народ поново изађе на њихове режиране изборе, ако народ изађе и поново изгласа њега, или било кога од познатих политичких резервних издајника – онда ће нам се проклетства свима само брже умножавати. Зар, после свих издаја, народ није напокон сазрео да не изађе на изборе, да бар половина одраслих не изађе и тиме поништи њихову преварну колонијалну представу?! Јер, не постоји тамо међу њима ниједан наш, а ако и има који частан – дозволили су да се кандидује само да би уз мало гласова, које ће му допустити, такав, као частан, дао легитимитет целој тој режираној окупаторско-демо(но)кратској превари. И  зар све то није довољно да народ увиди да не треба да  изађе на ту лукаву демонску представу где увек победе они које непријатељи наши желе – а који су се сви испилили од исте комунистичке квочке или су се успут заразили једни од других преузимајући штафету лицемерја и безбожја?! А ако већина народа и даље верује у њихове лажљиве речи и обећања, а не гледа дела њихова која Србију и Србску Цркву разарају изнутра… онда, нека Благи Бог да оној мањини Православно свесних у народу снаге и трпљења да буду „гласови вапијућих у пустињи данашњих заблуда“ до краја, док се народ кроз све веће невоље напокон не смири и не завапи Јединоме Спасу и Човекољубцу Своме – Христу Богу нашему.

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Овако су народу некада говорили Истински Пастири…

Свети мученик Патријарх Варнава (Росић

Резултат слика за Патријарх Варнава

КОМУНИСТИЧКИ ОТРОВ ЗА ЛАКОВЕРНИ СВЕТ

    Браћо и сестре

    Децо наша љубазна

    Морамо вас упозорити на противверско и подмукло струјање из иностранства. Ма колико веровали у здрав разум и разборитост нашег света, који још није исцелио љуте ране из минулих ратова, ипак морамо рећи, да се шири комунистички отров, који у нашим данима, изгледа, долази до претећег изражаја.

   Прикривен утицај те немани данашњега доба има значај опасности зато, што се она нарочито омладини нашој приказује у једној невиној а примамљивој одећи. Међутим, у самој својој суштини то зло прикрива у себи најстрашнији отров, који непоштедно убија и душевно и физичко здравље. Тај отров разара породицу, грађанско друштво, па и цело народно и државно биће. Он је судбоносан зато, што је заснован на примамљивој и јевтиној лажи: обећава, замислите, свима и сваком рај на земљи! Лаковеран свет, обузет материјалистичким жудњама а припреман да заборави шта треба да буде напаћени Србин и увек свестан хришћанин, без размишљања прихвата таква вашарска обећања.

    Не постоји никаква средина. Или ћемо бити Срби, свесни своје прошлости и аманета наших отаца и прадедова, или – отпадници нације, интернационалисте, тј. припадници некакве магле, грађани белосветски, рушиоци живота и свега, без националног поноса, без вере, без морала.

    Баш због такве опасности наша је дужност на данашњи дан, када се слави и велича МИР ХРИСТОВ, да скренемо пажњу на првом месту родитељима. Омладина је узданица Цркве, народа и Државе. Вечно и свагдашње добро наше омладине има најбоље место у нашем Архипастирском, очинском срцу, као што је децу највише волео и наш Божански Учитељ и Спаситељ (Мт.19,14):

    „Ко саблазни (ко наведе на зло) једнога од ових малих, који у Мене верују, боље би му било да себи обеси жрвањ о врат, па да тоне у морску дубину“ (Мт.18,7).

    Многи и не распитују какви су то извори, одакле извире та отровна сугестија, то разорно семе комунистичке струје! А не питају зато, што се све комунистичке лепе приче заогрћу у невину одећу. „Као што се сатана претвара у небеског, светлог анђела, тако се исто и сатанине слуге претварају у тобожње слуге правде“ (1.Кор.11,14-15)…

    Главни извор комунистичких превара налази се у безбожништву, у материјалистичком разумевању самога човека, света и живота уопште. Њихова „наука“ нема рачуна да појединци, да друштво, народ и човечанство – да сви живе уредним, моралним и богоугодним животом. Неће они то. Њима није потребна Истина. Неће они Бога. Њима је потребна лаж. А у згодном су положају, „јер лаковерни свет гута лепе приче“. Њима нису потребне никакве везе између земље и Неба, између човека и врховног Творца и Промислитеља. И ако постоји дух, ми сви живимо духовним животом; осећамо да постоји дух, ипак ти нови „вођи“ и „усрећитељи“ свима стављају брану пред очи и као факири сугерирају свима и свакоме: а, не, духа нема!… Духовни живот не постоји. Постоји само материја. Проповеда се, дакле, једна највећа лаж и лудост, али појединци, нарочито омладина ипак ту лаж прихвата, мири се са њом и обожава те волшебнике!…

    Отуда задатак не само Цркве, већ и грађанског друштва, Државе а у првом реду школе, да се спречава ширење безбожности. Без тога све остале противкомунистичке радње остаће без жељеног успеха. Коров се никад не сече, јер после опет израста. Он се из корена чупа.

    Ваш свагдашњи
    молитвеник у Господу,
    патријарх ВАРНАВА

    (Из последње Божићне посланице патријарха српског ВАРНАВЕ (Росића) од 25. децембра 1936.г. (7. јануар 1937.г.) а објављен у листу „ПРАВОСЛАВЉЕ“ број 574. од 15. фебруара 1991.г. одакле је текст преписан у целости).


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: