Објављено од стране: ИстиноЉубље | 6. фебруара 2017.

НАЈАВА: Нова Литија Ваљевом, уторак, 7. 2. 2017. г., Градски трг у 17.00 часова… (ПОУКЕ – Свети Исихије Јерусалимски)

Вести са Грачаничке страже: Понедељак, 6. 2. 2017. г… 

Сутра је ново Православно сведочење улицама Ваљева (сваког првог уторка у месецу на Градском тргу од 17.00 ч.) против потапања чудотворне Немањићa Грачанице, уништења најобилнијих србских изворских вода, катастрофичне претње над главама десетина хиљада људи – речју, због проклете антинародне бране „Ровни“

Литија Ваљевом због претњи Ровни – потопом 

litija1

Литија Ваљевом, уторак, 7. 2. 2017. г., Градски трг у 17.00 часова.

img_3303img_3307img_3304

Детаљи са данашњег у низу непрестаних Православног протеста испред окупационе „Владе Србије“

    Док се у Београду пред Владом Србије одржавају свакодневни Православни протести, а суботом и Литије улицама центра Београда због бруталног потапања Грачанице, али и због суштинског разарања темеља Православне Србије и србског народног бића, никако не престаје ни општа медијска блокада која само додатно сведочи о дубини окупације и Православности ових народних трудова…

    А сутра нам је и редовна, и нова месечна Литија Ваљевом. Једна у месец дана у граду у коме се сваке среде увежбавају сирене за случај пуцања бране Ровни, а да је притом народна воља поједена од општеполитичког издајничког медијског тровања. Православни верују у Бога. Воља Божија је у Вечном Царству Христа Бога нашега, а ово време нам је дато да се определимо – хоћемо ли са Истином Православном, са Богом Тројичним, или ћемо се приклонити свету који све више у злу лежи и испуњава горду и злобну вољу сатанину.

    Исправна духовна борба је непрестана. Молитва, пост, исповест Причешће и одбрана Православља сведочењем Истине Христове – све су то неопходни показатељи искрене побожности и бриге о Богу, својој души и ближњима. Зато што је главна нада на Бога, а не на наш труд, као што то досад чинише народни протести – зато ове Литије и трају толико дуго. Издаја Цркве и државе је енормна, а наше је да имамо сведочанство да смо се томе супротставили и да нисмо, срамно ћутећи, пропасти свога народа, а тиме и својој, доприносили. Господ зато и даје нама најнедостојнијима, који се овим Литијама најминималније трудимо за Свету Православну Истину Његову, мир и слогу; тако да то свима који константно долазе причињава радост и утеху. Али, вера наша је на искушењима до самога краја. Нада на Бога мора бити истрајна и непоколебљива, и онда ће Бог дати благодат своју да се Православни покајно-истинољубиви дух све више шири у народу нашему – док сви не заслужимо Православну слободу народа нашега, коју ће Бог неминовно дати онима који непоколебљиво верују и од Њега искају.

    Нова Литија Ваљевом, уторак, 7. 2. 2017. г., Градски трг у 17.00 часова.

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Преподобни Исихије Јерусалимски:

unnamed

П о у к е

Онај ко не зна истину, не може истински ни веровати, будући да знање по природи претходи вери. Оно што је речено у Писму, речено је не само да бисмо ми знали, него да бисмо и творили.

    Од дрскости (тј. од непажљиве претеране смелости у општењу са другима), треба бежати као од змијског отрова, и од појединачних разговора – као од змија и порода отровница. Јер, они врло брзо могу довести до потпуног заборава на унутрашњу борбу и душу свести доле са радосне висине која се стиче чистотом срца. Проклетства достојан, заборав се, као вода огњу, противи пажњи.

    Ми нисмо јачи од Сампсона, ни мудрији од Соломона, ни разумнији од блаженог Давида, нити волимо више Бога од апостола Петра. Стога, не треба да се уздамо у себе. Јер, Свето Писмо каже да ће онај који се узда у себе пасти страшним падом…

    Као што једним истим каналом не могу да пролазе заједно ватра и вода, тако ни грех не може да уђе у срце, док претходно не покуца на врата срца маштаријом лукавог прилога (сина).

    Као што је за оне који су изгубили апетит и који осећају одвратност према храни користан горки пелен, тако је корисно да се злопате.

    Онај ко не зна истину, не може истински ни веровати, будући да знање по природи претходи вери. Оно што је речено у Писму, речено је не само да бисмо ми знали, него да бисмо и творили.

    Бестрашће и смирење воде познању. Без њих нико неће видети Господа.

    Многе се страсти крију у нашим душама. Оне се, међутим, појављују тек када се пред очима покаже њихов узрок.

    Неочекивана искушења нас по промислу уче да будемо трудољубиви.

 

 


Responses


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: