Објављено од стране: ИстиноЉубље | 26. јануара 2017.

Зашто ће нас све тужити Свети Сава – Свети Николај Србски… Доста је било више глуме – Небо упорне лицемере куне

Вести са Грачаничке страже: Четвртак,  26. 1. 2017. г…

Потапамо Светиње, над гробовима предака зидамо инвестиције, поверење имамо у безбожнике, плата земаљска нам преча од честитости и вечног Царства Христовога… Мало газимо по немањићким Светињама, мало се додворавамо безбожницима, мало Славе славимо…

Доста је било више глуме – Небо упорне лицемере куне

img_2141img_2144img_2143

Светосавци у покушају не престају свакодневно да сведоче, данас подло разарано, србско Православље и бахату окупацију наше Православне Отаџбине

    Ниједна молитва, ниједно добро дело, ниједан подарен Благослов не нестаје, не престаје… Али ако се не поштују – проклетство уместо Благослова настаје. Шта је данашња Србија!? Је ли Православна!? је ли србска!? је ли благословена!? Јасно је свима шта је… Само, не исповеда се и не брани се Вера и Србство само речима и лепим жељама, већ свом душом и телом; не на пола уста, већ свецелим бићем… Разлика је само у могућностима, неко може из вере да црпи више, неко мање… Али за ћутање и дипломатско самооправдавање нема места данас када је, после прогона и исмевања Вере Православне од стране комуњараца, наступило време системског масонско-језуитског разводњавања Православља србског и његовог утапања у подлим загрљајима Ватиканаца…

    Чињеница је да: Ако се не почнемо одмах борити да сачувамо србске свештенике и епископе да Православни остану и да се Православљу Светом у свему врате, нећемо сачувати ни душе своје, ни душе деце своје, па чак ни државу макар светски глумци Трамп и Путин дали Србији све своје нуклеарно наоружање…И онда, уместо Благослова Светога Саве – Пакао вечни виси у ваздуху над данашњом полуверном Србијом. То су трубе за духовни устанак у одбрану Вере и Отаџбине Православне, и нико нема благослов за поштеду или дезертирање… Тако нам Бог помагао!

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Да би Светог Саве празник прославили како Православнима доликује – треба да се покајемо и поправимо, а да би се покајали треба добро да знамо у чему смо од Свете Вере и благослова Савиног одступили…

Свети Николај Србски:

Зашто ће нас све тужити Свети Сава !?

    Најбољи синови једнога народа служе за узоре своме народу. Али они нису само узори; они су и браниоци свога народа. Али нису само браниоци, они су и тужиоци свога народа.
    Ко је био Свети Сава? Најлепши узор живота српском народу, ватрени бранилац српског народа пред другим народима, али и тужилац српског народа пред Богом.
    Ко би то помислио? Ко би то рекао? Уствари, то је сасвим природно, да онај који нас је духовно препородио, с правом се може тужити на нас. Када су Јевреји већ били додијали Христу својом злобом, рече им благи Спаситељ: „Немојте мислити да ћу вас ја тужити Оцу; има (други) који вас тужи, Мојсије, у кога се ви уздате“ (Јов. 5, 45). Тако је сведочио злобним људима Онај Који је видео небесни свет, као и земаљски, и који је знао шта бива на небу као и на земљи. 
    Он је видео, и знао, и чуо из онога света како Мојсеј тужи Богу свој народ због противљења Христу, због злобе према Месији.
    Највећи Јеврејин постао је, дакле, тужилац Јевреја. Није тешко замислити ни највећег Србина као тужиоца Срба. Свеци Божји могу да трпе дуже од свих осталих људи, али не могу колико Бог. Свевишњи Бог може несравњено дуже да трпи него ли сви свеци Његови. Зато ми и певамо уз Велику недељу: “ Слава долготерпјенију Твојему, Господи!“ Питате ли зашто би нас Свети Сава морао тужити Богу; заиста, за две или три ствари могао нас је тужити.
    Прво, могао нас је тужити што смо били мека врата па смо се лако поклонили идолима европским. Мојсеј се жалио Богу на Јевреје као на тврдоврат народ. Свети Сава се може жалити на нас као на народ мековрат.
    Друго, могао нас је тужити што су врховници српски уздигли и папу и Мухамеда изнад њега.
    Питате ли, зашто нас је још могао Св. Сава тужити Богу? Заиста, за пет или за десет ствари могао нас је тужити. Прво, због школе без вере; друго, због политике без поштења, треће због војске без јединства духа; четврто, због брака без верности, и тако даље.
    Да ли још питате зашто нас је наш Св. Сава могао тужити Господу Богу? Заиста, због десет и двадесет ствари могао нас је тужити:
    због безбрачних развратних матораца;
    због брачних, а лакомислених младића;
    због бездушних интережџија;
    због грамжљивих самаца без деце;
    због нечиста ума;
    због прљава језика;
    због богохулства;
    због увреде родитеља;
    због исмевања учитеља;
    и због такмичења у надмудривању место у братском помагању;
    и због нечега што смо ставили и нечега што нисмо ставили пред палату Народне скупштине: споменике коњима а не људима, којима треба подражавати;
    и што нисмо ставили крст на онај фараонски споменик Незнаном јунаку на Авали.
    И још за многе и многе грехове и лудости наше могао нас је тужити Свети Сава Христу Богу својему. Но, ако нас је и тужио, он се молио за помиловање наше, и Господ нас је ударио и помиловао. По својој недостижној мудрости, која, такорећи, безбројним очима гледа сву прошлост од почетка и сву будућност до краја, Господ даје онај лек који одговара болести и онај венац који одговара поштењу сваког човека и сваког народа. Па ни Свети Сава неће никад молити Бога да Бог убије његов народ, него да га у поштењу помилује, а у болести да му даде горчину, горак пелен против грознице; ај, браћо, пелен против грознице среброљубља и грознице властољубља и грознице самољубља и грознице сластољубља, против свих грозница свих погрешних љубави, којима је овај народ заменио био љубав према Богу и љубав према ближњем. Амин.
    (Из: „Речи српском народу кроз тамнички прозор“)
    П.С. Страшно је и помислити колико смо већа зла ми Срби Богу згрешили у временима после ове поуке Светог владике све до дана данашњега!! Или хитно покајање у једанаести час или пропаст наша неће одоцнити…

Responses

 1. Богом вам срећан празник Светитеља нашег Саве.

  • Молитвама Светог Саве Благодат те Божија свагда крилила!

 2. Blago majci
  koja Savu rodi
  i Srbiji dok je
  Savo vodi!
  Sveti Oce Savo moli Boga za nas gresne. Amin.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: