Објављено од стране: ИстиноЉубље | 18. јануара 2017.

Давише Грачаницу у Ровни, али даве и цео свет у Давосу… („Мој мали Христе“- Свети Нектарије Егински)

Вести са Грачаничке страже: Крстовдан, среда, 18. 1. 2017. г… 

Давише Грачаницу у Ровни, али даве и цео свет у Давосу

img_1776img_1774img_1775

Данашњи детаљи са непрестаних Православних протеста против монструозног потапања Немањића Грачанице и подмуклог растакања целе Православне Србије

    Православни протести испред Владе не престају док је свуда око нас, нажалост, све више и више разлога за њих… Вести треба само читати између редова и повремено их упоредити… И онда добијете ово: Бајден у Давосу изјавио да је Русија главни рушитељ светског поретка, а потом је на састанку са премијером Србије веома похвално говорио о њему… Поменути премијер је имао пуно економских састанака у циљу брже продаје Србије економским терористима – глобалним корпорацијама – тако да ћe, после аеродрома, Арапи, ево, да преузму и ПКБ. Има Срби да пију камиље млеко још мало, чим им очи и нос извирe из пустињског песка… Притом у септембру, по важећем издајничком уговору са ЕУ, странци ће моћи навелико куповати и саму земљу у Србији, пошто су фабрике већ све покуповали, пардон, бомбардовали, па јефтино покуповали и сад ‘ране најјефтинију европску србску радну снагу… Америка, као, увела санкције Милораду Додику; а овамо, он се одрекао Светог Стефана и богослужбеног празновања дана РС. Па онда, да останемо још с оне стране Дрине…Велика већина Срба која је имала дозволу за поседовање оружја разоружава се, и предаје властима или продаје на црно муслиманима у Федерацији оружје зато што су таксе за продужење дозволе 2,5 пута скупље него у Сарајеву. Идилично: Срби се разоружавају, а муслимани најављују пролећне нападе на Републику Србску… Доста је за данас, или боље, доста је сваком дану зла својега… А нама на овој светској ветрометини која је свима запала за око – једино Православни Господ Христос може помоћи, а и то само због могуће добре воље наше, тј. ако искрено будемо помоћ Његову затражили! 

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Свети Нектарије Егински:

Резултат слика за Господ Исус Христос

„Мој мали Христе“

    Анастасије (световно име Св. Нектарија) је као дете нашао посао код трговца дуваном у Цариграду, који га није доста плаћао. Дете је горело жељом да шири поучне изреке из духовних књига које је читао, и писао их је на папирним кесама и пакетима муштерија које су ту куповале. Муштерије су их из радозналости читали, и засигурно добијали некакву душевну корист од њих. Дечак је ишао босоног и у поцепаној одећи, али се уздао у Бога. Видевши како трговац добија многа писма, Анастасије је исто пожелео да напише писмо. Али коме? Није могао родитељима, тамо се писма нису испоручивала. Не ни пријатељима, јер их није имао. Зато је одлучио да пише Христу, и да ми каже о својим потребама.
„Мој мали Христе“, он је написао, ,,немам кецеље нити ципела. Пошаљи ми их. Знаш колико те волим.“…

    Анастасије је запечатио писмо и написао на полеђини: ,,Господу Исусу Христу, Небо.“ Док је ишао да пошаље писмо, срео је човека који је држао продавницу насупрот оне у којој је дечак радио. Човек га је питао где иде, и Анастасије му је само промрмљао одговор. Видевши писмо у дечијим рукама, човек се понудио да му га пошаље, пошто је и он сам ишао до поште.
    Трговац је ставио писмо у џеп и уверио Анастасија да ће га послати са осталим писмима. Дечко се вратио у продавницу дувана сав срећан. Када је извадио писмо из џепа да би га послао, човек трговац је приметио адресу. Запањен и радознао, он није могао да одоли искушењу да писмо отвори и прочита. Дирнут детињом вером, трговац је ставио нешто новца у коверту и анонимно послао Анастасију. Када је примио писмо, дечко је био испуњен радошћу, и захвали Богу.
    Неколико дана касније, видевши да је Анастасије обучен нешто боље него иначе, његов послодавац је помослио да је дечко украо новца из касе и почео је да га туче. Анастасије је само викао: ,,Нисам ништа украо, мој мали Христос ми је послао новац!“ Чувши свађу, други трговац је утрчао у продавницу и објаснио Анастасијевом газди све што се догодило.


Responses

 1. ПИСМО СВЕТОМ НИКОЛИ

  Објављено: 6. децембар 2013. ПИСМО СВЕТОМ НИКОЛИ: Помози мојим родитељима да нађу посао да имамо новац за храну!

  “Дирљиво писмо штићеника Центра за васпитање и образовање Велика Горица проширило се друштвеним мрежама. Оне који су га прочитали није оставило равнодушнима.

  Ево што је мали Данијел написао Светом Николи.

  “Драги Свети Никола: Ја сам био добар, али и мало сам био непослушан па те ја молим не треба мени никакав поклон – само желим да ако можеш помоћи да моји родитељи нађу некакав посао да можемо да имамо новац за храну и обућу и да платимо дугове и рачуне и да моја тета оздрави. Ако можеш то да ми испуниши, бићу јако задовољан. Живео ти мени сто година, срећне празнике жели ти твој Данијел”.
  Само Бог једини зна колико у Србији има “малих Данијела“, а сваким даном их је све више и више!

  Ово је “Јеванђелска прича о богатшу и Лзарау“ у 2о. и 21.веку!
  Као што ни у време Христа, тако ни сада – савремени “богаташ“ не види
  убогост сиромашног Лазара.
  Али, за разлику од Јеванђелског “богаташа“, са чије трпезе падху мрве
  поред стола којима се задовољаваше сиромашни Лазар, савремени “богаташ“ /неолиберални капитализам/ савременом Лазару
  ускраћује и те мрве?!
  Ово је социјална страна те јеванђелске приче о којој СПЦ-а “мудро“
  ћути, да не поквари добре односе са савременим “богаташима“ који
  држе кључеве државне касе.
  За разлику од СПЦ-е, РПЦ наговештава да се на том плану мора и
  треба што-шта да промени.
  У том смислу, РПЦ предлаже:

  Објављено: 2. мај 2015.
  РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ТРАЖИ СПАЈАЊЕ „елемената монархије и социјализма”

  Руководилац Одељења Руске православне цркве за односе са друштвом – протојереј Всеволод Чапљин – изјавио је да је данашњој Русији потребан политички систем који би у себи објединио елементе монархије и социјализма.
  „Нашој земљи су потребни истовремено елементи чврсте централизације власти и социјална држава. Државност, праведност и солидарност – то су три вредности на којима треба да почива државно уређење. То би – нагласио је Чапљин – спојило монархију и социјализам”.
  Чапљин се на садашњој високој функцији унутар РПЦ налази већ дуже од шест година. Наглашено се бави рашчишћавањем пута традиционалном „руском начину живота” у савременој Русији.
  Познати је борац против утицаја Запада у Русији и против „хомосексуалне културе”.
  Извор: ТАСС

  Драган Славнић

 2. Пуна подршка непрестаним Православним протестима испред такозване „Владе Србије“.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: