Објављено од стране: ИстиноЉубље | 16. јануара 2017.

Локалпатриотизам као анестезија за тихи екуменско-корпоративни тероризам… (За молитву је најнеопходиније срце – старац Арсеније Румунски)

Вести са Грачаничке страже: Понедељак, 16. 1. 2017. г…

Локалпатриотизам као анестезија за тихи екуменско-корпоративни тероризам

img_177020170116_130307img_1767Данашњи детаљи са свакодневних Православних протеста испред назови-Владе Србије

    Док се овдашњи политички преваранти свих боја одржавају у јавном животу глумећи патриотизам у односу према нашим вековним мрзитељима из региона – Кроатима, Шиптарима, новоизмишљеним Бошњацима… дотле несмирено траје распродаја основних националних интереса глобалним масонским поробљивачима. А њима су слепо послушни ти домаћи играчи на преварној политичкој сцени Србије. Ако бисмо им слушали речи и гестикулације – изгубили бисмо се у многоликим им лажима – али зато су ту чињенице на које непрестано морамо подсећати: монструозно бездушно потапање Грачанице, гажење Цркве из 4. века ауто-путем Коридора 10, распродаја бомбардоване србске земље и фабрика онима истима који су нас бомбардовали, тровање народа непрестаним запрашивањима из кемтрејлс авиона, наметање отровних вакцинација деце, наметање биометријских личних докумената као жигосање замораца у лабораторијама, дрога најефтинија на свету, каматарске банке свуда, коцкарнице и лутрије на сваком кораку, неморални, агресивни и лажљиви програми свих медија, наметање осећаја општенародне кривице, исмевања Вере Православне и србске јуначне историје и хришћанске културе… Све ово бомбардовање Срба, баш сада, у назовимиру не престаје, већ јача, а главни политички спроводиоци (комплетне власти и опозиције) овог разарања србске Цркве и државе покушавају глумљеним међусобним свађама и инсценираним чаркама са околним, непријатељски нам накострешеним, суседним народима – да прикрију. На делу је општа завера против србског народа, баш изнутра, од домаћих политичких диверзаната што раде у овом антихришћанском НАТО протекторату који само смишљено замаскирано још увек зову – Србија, „да се Власи не досете“. У ту сврху се праве лажно супротстављене стране за нове председничке изборе које су намерно опет заказали на Цвети како би нам упропастили највећи Православни празник Васкрс и Велики покајни пост. У то име, овдашњи Високи представник светских глобалиста јуче у јавност излази у емисију, наводно, против неке психички нестабилне представнице НАТО-а у Србији… Опасни режисери свакодневно овде осмишљавају све ове лажи и намештаљке, из чега јасно видимо да је њиховом оцу и стратегу – ђаволу, веома важно придобити све србске душе. Време је поплаве лажи и сваке преваре. Зато, браћо Срби, станимо уз Христово Јеванђеље и на речи и на делу, и на устима и у срцу, и пред проданим властодржцима и пред неколиким свештеним кваритељима светосавске србске побожности… Не да их променимо и бирамо друге, већ да их Истином Христовом опоменемо, да Истина Христова у народ уђе, а кад се народ врати Православном Христу Богу нашем – ето нам одмах и Слободне Православне Србије. Таква су духовна правила која се организовано смишљено крију од народа Христовог… У супротном, ако наставимо да ћутањем подржавамо систематски спровођену пропаст србске Цркве и државе, тешко ћемо сви одговарати … Како чинили – тако нам Бог помагао!

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Старац Арсеније Румунски

%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%9a%d0%b5

За молитву је најнеопходиније срце

    Како се може стећи дар смирења и суза на молитви?

    Смирење не може доћи само по себи, без да током духовног живота ниси сматрао да ништа не можеш учинити без благодати Божије. Спаситељ говори: „Без Мене не можете чинити ништа“ (Јн. 15:5). 113-то правило Картагенског сабора гласи: „Али ако неко ипак говори да може било шта без Христа, нека буде анатема“.

    Брате, зар не знаш да је, ако мислиш високо о себи и гордиш се, од тебе отишла помоћ Божија? Јер је написано: „Бог се противи гордима, а смиренима даје благодат“ (Јак. 4:6; 1 Пет. 5:5). Размисли о томе да си без благодати Божије ти – прах и пепео. Ако сматраш да те је, ето, Господ трпео до сада и да ће тако бити увек, онда се са великим страхом забрини јер Бог дуго трпи, али понекада и претиче догађаје!

    Сине мој, размисли о томе да имаш само време овог живота и са ревношћу, са жељом да будеш са Анђелима на небу, тражи да смириш себе, јер ћеш само тако дати праву вредност оној лепоти коју си стекао у себи, да то духовно богатство, авај, не би послужило теби на пропаст у огњу. Пази на себе, брате, јер ако почнеш да мислиш да те Бог може посетити одмах сада и да ћеш умрети, онда ће те Он научити шта да чиниш. Јер знамо да ће Христос сваком судити у ономе у чему га затекне (Јез. 33:20).

    Без смирења нема никакве наде на спасење. „Ако у теби брате нема кротости у срцу твом, тада знај да је ту некакво узношење“. Неопходно је схватити да Бог тако мало тражи од нас, да би заједно са Њим стекли наслеђе!… Кротост, кротост и још једном – кротост!…

    Многи верујући се жале да не налазе у себи силе да се моле.Шта чинити да би се поседовала ревност и страхопоштовање према свештеној молитви?

    Не треба прекидати молитву, макар само умом. Ти тренутци опустошености, узлета и падова догађају се и код светих – ради њиховог смирења. Бог даје дарове по снази свакога, да би постојала духовна равнотежа. Једни губе у квалитету молитве, други, који се моле смиреног срца имају неку утеху и они се моле само зато да би их утехе поново посетиле. Међутим, то је једноставно заблуда: ми као да тргујемо. Такве утехе могу долазити и од демона, јер се лажно задовољство лажно осећа. Демони желе да те задрже у таквом стању лажног спокојства да не би био у стању да примиш истинску утеху од молитве, која се излива из срца без икаквог рачуна и без престанка. Моли се смирено да би довео Бога у срце и не узноси се умом и не лутај у висинама, јер боље је бити ништа, него херој било ког другог, сем Христа.

     Молитва нам стално неопходна, јер треба увек да будемо са Богом, а и лукави нас вреба сваког тренутка. Милост Божија је са нама, нека се не боји ни једно ожалошћено срце, јер смо искупљени Крвљу Спаситеља, што значи да смо јако скупи.

    Постоји много људи који се, ако се за њих моли неко од ближњих или други хришћани високог духовног живота, обмањују и верују да ће чак и ако живе у непоправљивој немарности, тобож, наследити блажено стање тих људи. Требало би од почетка знати да се „усред пољског цвећа коров узалуд моли да га коса поштеди“. (Јорга). „Није срамота пасти под теретом болести, срамота је умрети лењ и изнурен задовољствима“…

    Које молитве препоручујете монасима и мирјанима?

    Нећу се овде дотицати молитви које су прописане уставом – оне се читају. Било би добро ако би размишљали о нечему непрестаном и не само о томе да нижемо речи, већ о томе да васпитамо себе и учинимо љубав стањем сопственог осећања, вибрацијом сопствене душе. Тај трепет са нечујним уздисањем бих покушао да препоручим. 

    Свети Агатон је говорио: „Ко се моли само када се моли, тај се не моли“. Свети на овај начин говори о томе да се својим срцем осећа Бог, Мајка Божија и сваки Светитељ колико год је могуће чешће. То би чувало свећу твоје душе запаљеном и било би тешко напасти такву душу. Треба знати да се ђаво јако боји трезвеног човека – што је могуће више трезвеног! Молитва је без сумње корисно средство, а трезвеност – достигнути циљ.

    Препоручујем молитве нашем најдражем Спаситељу, Мајци Божијој – вечно будној утехи наших душа – посебно молебане; молитве светом Анђелу чувару и по неопходности и поштовању, сваком Светом.

    Молитве за све су оне које постоје.

    У стварности је најнеопходније твоје срце!


Responses

  1. Voliti tebe svi mi. Pozdrav za nasego batu 🙂

  2. Као што каже мн Антоније ,не бојте се мира бити неће. Наравно мисли се на онај безбожнички мир који тренутно влада у Србији ,а у коме се душе губе и у коме се губи прилика за вечно спасење душа. И управо тај систем у коме душе завршавају у вечном пакленом огњу и вечној муци је систем који је успостављен доласком комуниста на власт. А који се и у овом нашем времену и тренутку примењује од стране богоборне власти данашње Србије. Примера ради када је један велики српски духовник пролазио поред једног гробља у Србији, рекао је да су само 2 или 3 душе на том гробљу нашле спасење. То само говори о томе колико је ово данашње време душепогубно за цео србски народ. Тако да је и рат бољи од овог безбожничког мира, јер многи би се кроз страдање спасили и пронашли смирења. Многи би се кроз ратна страдања и муку вратили Богу и завапили Богу ради спасења душа својих. Јер како каже она народна: „без невоље нема богомоље“. Овако се само наставља ово душегубно мрцварење србскога народа и сви себично „перу руке“ од свега и угађају својој немирној савести тешећи себе да су они сада чисти пред Богом, као да су се претплатили на спасење. А шта је са осталим смућеним, верораслабљеним, богозаборавним и верозаборавним србским народом којима су комунисти видик сав помрачили, као што каже Дучић у својој песми.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: