Објављено од стране: ИстиноЉубље | 7. децембра 2016.

Док вам ми разбијамо србску Цркву и државу- Желимо вам пријатно покоравање старешинама којима ми и руководимо

Вести са Грачаничке страже: Среда, 7.12.2016.г…

Као да нам глобалисти, масони и екуменисти са подсмехом поручују…

Док вам ми разбијамо србску Цркву и државу- Желимо вам пријатно покоравање старешинама којима ми и руководимо 

img_9447img_9441img_9442

Не прође дана а да непријатељи Православља и србства не начине народу неку нову саблазан а да притом пастири који су постављени да чувају Христово стадо, или намерно кришом отварају врата вуковима или немарно спавају док је стадо под константном смртном опасношћу. 

На једној страни оскрнавитељи Гроба Господњег у Јерусалиму који ових дана „археолошки“ прекопавају Светињу, а што им је допустио сам јерусалимски патријарх Теофило(?!), кроз најновију изјаву обелоданише и главни узрок свога богоборног чина- „да они нису у могоћности да установе да ли је то стварни Гроб Господњи одакле је Христос васкрсао, или не“. Тиме јасно стављајући до знања да им је главни циљ био убацити сумњу Православнима у основним вековима и чудима Божијим посведоченим веровањима Православаца Божијих…

Надовезујући се на то римски кривоверни кловн у белом, у Кроацији (земља КРВатска) називани „папа Фрања“, у својим најновијим проповедима помиње некаква „три доласка Криста“, од којих „други, следи у садашњости“ и тако отворено вара народе лажним тумачењима пророштава Светог пророка Исаије да ће се тада (ускоро)“као“ људи као реке са свих крајева земље слити у Јерусалим на гору Храма(читај: који се Јевреји ускоро накањују обновити, како кажу, уз помоћ Трампа и Путина). Злоупотребом спомињу баш гору Храма где планирају устоличити свога Антихриста, иако се у самом пророштву Исаије помиње управо гора Сион, „јер ће из Сиона изаћи закон, и ријеч Господња из Јерусалима“ (Ис. 2, 3)., што је од Светитеља једнодушно тумачено као Христово на Сиону ломљење Хлеба и благосиљање вина одакле се Света Литургија Православна раширила целим светом овим… Притом, исти лукави Латини помињу да ће се потом у свету зацарити мир и сигурност без ратовања… Док у ствари Храмовна гора се помиње само у пророштву апостола Павла, где ће неко (Антихрист) сести „као Бог, тврдећи за себе да је Бог“ (2. Сол. 2, 4). А догодиће се то, када сви около буду говорили: „мир је и сигурност“ (1. Сол. 5, 3)… Дакле, завршни чинови смућивања Православних, реформисања православног богослужења, и извргавање основама Вере Божије Православне злобно конструисаним „научним сумњама“ и извитоперавањима Светоотачке Православне побожности- изводе се на сцени пред закључни чин довођења притворног миротворца ђавоиманог Антихриста…

Нажалост, ђаво ни код нас не спава… За то време, нову генерацију на Богословском факултету СПЦ је подухватио на екуменску „екскурзију“ некакав модернистички доцент Убипариповић који је своје будуће богослове одвео на латинску мису да боље утврде разноврсност и историју латинских „богослужења“… А да, опет, богослови случајно не би нешто самоуко и погрешно протумачили, ту је био и један секташ Фрањевац (језуита) који ихје боље са својом јересју упознао…

Такође, после покорног и понизног целивања папе „Фрање“ секташке деснице од стране митрополита СПЦ Порфирија (загребачко-љубљанског), данас тек од цивилних историчара србских дознајемо о погубном формирању проусташке „Хрватске православне цркве“ намењене за оне усташене и уцењене Србе који у данашњој НДХ живе пријавивши се као „Хрвати православне вере“… Али пошто не можеш бити издајник на пола уста довека, онда се и слуге ђавоље устремише на жртву у повлачењу да је докрајче, по провереном шаблону, жртву која се повлачи уценити да прода и душу, тј. ако сте се већ пријавили као Хрвати- сад ћемо ми вама организовати прикладну „цркву“… Траје ово оснивање секташке „Хпц“ одавно, тако да највеће запрепашћење Православаца Божијих наилази због екуменског, дипломатског мука надлежних пропапских епископа СПЦ.

Сваки ће прво за своју душу одговарати, да ли ју је Истином Православном и унутарњим Смирењем повезао са Благодаћу Божијом и тако истом Благодаћу појио и ближње, или је својом гордошћу одбацио Благодат Божију и поставио се ближњима као лажни учитељ или отворени саблазнитељ. Зато је ово време када је сваки Православни војник Христов (војник – јер духовна борба против духова злобе и њиних лажи проз страсне и малодушне помисли и осећања не престаје) покаше како и колико верује у Православног Господа свога, Јединог Спаса Христоса нашег. Одбрана Једине Вере Божије Православне је пала на сам верни народ, старешине су већином заказале ка Богу – нити сами улазе нити допуштају онима који би ушли, и то, изгледа, само да не би били гоњени за Крст Христов. Новозаветна реч да- ко хоће побожно да живи и право верује- биће гоњен, нарочито позива данас на одлучну веру и наду на Господа у смиреном срцу и јавно исповедање Истине Његове која нас и држи у Благодати Једине Цркве Његове Православне… Старац Сава Вазнесењски је говорио, кад дође време зачудићете се ко ће да брани веру Православну… Ево, нпр. Православних бугарских епископа који величанствено храбро одбацише глобалистички наметане неправославне одлуке опште промовисаног „великог и светог сабора на Криту“(намерно је све малим словима) док храбри Срби светосавци и њихове надменом „мудрошћу“ напијене старешине зевају и забављају се у служењу моћницима овога у порок потопљеног света „који у злу лежи“… Ко би се надао на теолошки скромне Бугаре, док остали градећи се мудри полудеше и заборавише речи Светог Козме Етолског: У последња времена проклињите папу јер ће кроз њега доћи свако зло… Може бити опет оставривано оно Новозаветно- „Изабра Бог луде да посрами мудре“, зато пазите да се не нађемо сујетно „мудри“ ван Христа да не полудимо и не пропаднемо, али такође и свесни и да помаже само Православна лудост која је дубоко свесна своје грешности и једино покорно у свему предана Благодати Божијој…

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Док се епископи СПЦ стиде да опомену екуменску браћу „цркве“ у Крвата, дотле ови већ одавно формираше своју усташку повампирену „православну цркву“ за свакодневну употребу у затирању Православних Срба…

„Хрватска православна црква“ – опака творевина којом Православне Србе претварају у Хрвате

Загреб – Иза стварања такозване „хрватске православне цркве“ (у садашњем времену) стоји део врха Римокатоличке цркве у Хрватској, односно Јурај Коларић, који ради у кабинету кардинала Јосипа Бозанића, истиче историчар Александар Раковић из београдског Института за новију историју Србије.

„Коларић је бивши декан Богословног факултета у Загребу и садашњи шеф одсека за културу у кабинету кардинала Бозанића“, наводи Раковић у интервјуу Срни и напомиње да Бозанић „не може бити несвестан онога шта се дешава у његовом најближем окружењу“.

Реч је, оцењује Раковић, „о опакој политичкој творевини, која за циљ има да преведе преостале малобројне православне Србе у Хрватској у такозване православне Хрвате“…

 

Пошто Коларић није смењен нити је добио икакву примедбу за то што ради, што јавно говори, подржава и у чему учествује, Раковић наводи да је „јасно да иза читавог плана стоји Римокатоличка црква у Хрвата – макар део њеног врха“.

„Не могу да кажем да то подржавају сви у Бискупији, јер у то не верујем, али један део бискупа, очигледно укључујући и сам (римокатолички) врх у Загребу, то чини“, прецизира Раковић.

Наставак усташке политике

Он упозорава да идеја о обнављању такозване „хрватске православне цркве“ представља „наставак усташке идеје из времена Другог светског рата, која је прескупо коштала Србе и Јевреје“.

„Сада је, у склопу генералне промене политике Хрватске, на делу буђење усташких и нацистичких идеја пред чиме Западна Европа, нажалост, затвара очи. У склопу тих истих идеја јесте и поновно успостављање „хрватске православне цркве““, наводи Раковић.

Према његовој оцени, већ је начињено низ преседана у хрватском правном систему како би се утро пут каснијем признавању те „цркве“, пошто је последњи попис у Хрватској показао да постоји око 17.000 „православних Хрвата“.

„Они који су правили правне преседане позваће се на њих у неком моменту. То не мора да буде у наредних неколико година, него, рецимо, у једној деценији или можда нешто дуже. Свакако ће ићи на то да установе „хрватску православну цркву““, сматра Раковић.

Ко ће признати „цркву“

Он напомиње да ту „цркву“ неће признати ниједна православна црква у свету, али да њене заговорнике то апсолутно не занима, јер је циљ приказати хрватско православље као легитимно, али у смислу историјског права на православни живаљ, који је живео у Хрватској, Славонији и Далмацији.

Раковић појашњава да је циљ заговорника те „цркве“ да се представи да „православни живаљ нису били етнички Срби (што јесу, као и сви други Срби) него да је реч о политичким Србима коју су „самобитни Хрвати“.

Према Раковићу, то су исте опаке идеје које су се „повампириле“ из правашке идеологије, а усташе су само њени следбеници.

Он подсећа да у Хрватској већ постоје преседани са уписом „македонске“ и, посебно, такозване „црногорске православне цркве“ у регистар верских заједница у Хрватској, иако неке имају свега неколико верника, а неке уопште и немају вернике.

Раковић наводи да ће „хрватска православна црква“, као део Независне Државе Хрватске, наићи на подршку хрватског режима, и то негде отворено, а негде прикривено.

Повампирење усташтва

Он сматра да Српска православна црква и Србија стално морају да указују Западној Европи и међународној заједници на оно што се догађа у Хрватској, односно да је тамо на делу „повампирење“ усташких идеја из Другог светског рата, за које је читав свет мислио да су поражене.

„О томе стално треба говорити без језика политичке коректности, који нас нигде не води, јер само маскира проблем. До решења ћемо доћи само уколико на прави начин покажемо са каквим проблемом смо суочени“, наглашава Раковић.

Он оцењује да ће за две деценије српски народ нестати „по дубини“ Хрватске и да ће га бити само уз Дунав, уз границу са Србијом, „што је проста математичка рачуница“.

Може се претпоставити да ће тада проценат такозваних „православних Хрвата“, вероватно, бити повећан и да ће све већи број православних Срба и њихових потомака, како би се заштитио, бити склон да пређе у римокатолике Хрвате или такозване православне Хрвате или да остане у потпуној „етничкој мимикрији“.

„Да би се спречило да карактер хрватског режима буде такав да одузима имовину Српске православне цркве, морамо стално да указујемо међународној заједници на опасне процесе који се дешавају у Хрватској“, напомиње Раковић.

Извор: Срна


Responses

 1. AKO STE VI DECO STVARNO PODVIZNICI,
  KOJI STREME K VRLINI
  I IMATE U SEBI DUSEVNOG STARANJA, ONDA
  UZAZELITE UM SVOJ PREDSTAVITI HRISTU CISTIM,
  I TVORITI DELA UGODNA NJEMU.
  JER, VI STE NEMINOVNO DUZNI RADI OVOGA
  IZDRZATI SVAKI RAT KOJI PROTIV VAS DIZU
  PRIRODNE STRASTI, PROTIVLJENJE OVOGA SVETA,
  STALNA I NEPREKIDNA ZLOBA DEMONA,
  I SVA NJIHOVA LUKAVSTVA.
  NE PLASITE SE STO JE SVIREPOST RATA
  NEPREKIDNA I TRAJNA,
  NE KOLEBAJTE SE OD DUGOTRAJNE BORBE,
  NE MALAKSAVAJTE I NE DRHTITE
  OD VRAZIJIH VOJSKI,
  NE PADAJTE U BEZNADEZNOST, AKO
  VAM SE I DOGODI DA SE OKLIZNETE I SAGRESITE.
  NO, AKO I PRETRPITE NESTO U OVOJ VELIKOJ BORBI,
  I BUDETE POGODJENI U LICE I RANJENI,
  NEKA VAS TO NI NAJMANJE NE OMETE,
  DA I DALJE STREMITE DOBROM CILJU VASEM.
  TO JEST, POKAZITE SE U BORBI CVRSTI, NEPOBEDJENI,
  OBAGRENI KRVLJU RANA SVOJIH,
  I NIPOSTO NE PREKIDAJTE BORBU
  SA SVOJIM NEPRIJATELJIMA.
  NE TREBA DA SLABIMO ILI MALAKSAVAMO
  ZBOG GORE RECENOG, JER SE MNOGO PUTA DOGADJA,
  DA I COVEK, NISTAVAN I NEISKUSAN,
  NEPRESTANO PORAZAVAN I OBARAN,
  STALNO NEMOCAN,
  ODJEDNOM OTME ZASTAVU IZ RUKU VOJNIKA VRAZIJIH,
  TE SE ZBOG TOGA IME NJEGOVO
  SLAVI DALEKO VISE NEGOLI IMENA ONIH,
  KOJI SU SE PODVIZAVALI I POSTALI POZNATI
  U SVOJIM POBEDAMA,
  I DOBIJA VENAC I SKUPOCENE DAROVE
  OD DRUGOVA SVOJIH.
  SAMO, NE BUDIMO LENJI ZA MOLITVU,
  I NE OKLEVAJMO ISKATI POMOC OD GOSPODA.
  AVA MARTINIJAN


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: