Објављено од стране: ИстиноЉубље | 17. новембра 2016.

Гушење Ваљева због дављења Грачанице… (Алармантно: Ово су најзагађенији градови у Србији)

Вести са Грачаничке страже: Четвртак, 17. 11. 2016. г…

Док непрестано, још од 09. марта 2016, трају свакодневни Православни протести испред Владе у Београду…

20161117_19524320161117_19545520161117_195318

Гушење Ваљева због дављења Грачанице

    Док савешћу приморавани Православни верни народ опомиње Србију и на обали монструозно потопљене (масонском браном Ровни) Грачанице, и на улици испред Владе Србије на свакодневним протестима и суботњим Литијама; док се тај исти народ припрема да у понедељак Слави Аранђеловдан на обали потопљене немањићке Светиње, како бар не би прекидали вековима слављену Славу овог чудотворног манастира – испуњују се и неке од деценијама наговештаваних последица о којима су неуморно сведочили научници са Рударко геолошког факултета. Једна од важних опомена је била да ће брана све више утицати на проветравање Ваљева, које је имало једини стални, Богом дани, прилив ваздуха са западне стране од тзв. болоњске струје ветрова; тако да је све већа загађеност Ваљева само једна од заслужених плата за деценијску небригу о Светињама Божијим и небригу о свом личном здрављу. Јер, осим повећане загађености ваздуха, чека нас и убрзано погоршање квалитета воде у „Ровни“, због огромног слива бране који је санитарно немогуће заштитити; а такође и стална претња од пуцања бране услед епицентрално земљотресног подручја и нестручне градње гломазне, штетне и непотребне бране Ровни – због чијег могућег пуцања, по рачуну самог њиховог „Енегропројекта“, не би постојала могућност евакуације Ваљева нити осталих насеља низводно. Наравно, са погоршањем квалитета воде у језеру погубне масонске бране Ровни (пројекту који је осмислио масон Душан Михаиловић уз подршку комплетне политичке сцене Србије), та вода ће трајно загадити једне од највећих капацитета изворских вода и издани у Србији а са којима има отворене понорне везе. Највећи извор у западној Србији – Пакље, више не постоји, док ће губитак бисерне „еколошки заштићене“ реке Градац и свих подземних издани (подземних језера изворских вода које је још Јован Цвијић називао благом Лелићког карста) уследити у скорије време.

    Браћо Срби, ствар је јасна – Не може се душа занемарити и погубити а да, притом, тело остане здраво…

     Зато хајте полако на Православне Литије у Београд испред Владе РС, сваке суботе у 15:00 часова, да нам не потону све Светиње и комплетна Србија од политичких издајника, међу којима не постоји ниједан уистину наш политичар; ниједан искрени патриота нам се не обраћа са телевизијских канала њихових окупираних медија. Ни име „патриота“ не би се смело ни поменути у Србији да им алиби не представљају „напади“ на Соњу Бисерко, Наташу Кандић, Јелену… како већ беше?! А то су монтажне негативне лутке што служе за гађање лажним патриотама. Ако ли није у могућности у већем броју доћи у Београд, Ваљево би онда, пре него се угуши, удави или отрује браном Ровни, требало изаћи на улицу на Православне протесте који се одржавају сваког првог уторка у месецу, а наредни је 6. дец. у 17:00 часова на Градском тргу.

    Наравно, позвани сте, сви Православни, и на грачаничку Славу Аранђеловдан у понедељак ујутру на обалу бездушно потопљене Светиње… Читаћемо молитве на обали од навечерја празника (недеља увече) па до поднева сутрадан, а славски ручак ће бити ПОСТАН (притом, наравно, неће бити ни капи алкохола), јер је време покајања, јер смо постали једино покољење свих Грачаничких векова недостојно да се у Светињи својој чудотворној Богу молимо и душе спасавамо…

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Алармантно: Ово су најзагађенији градови у Србији

    Са 137 умрлих на 100.000 становника наша земља заузима десето место у свету.

    Нарочито забрињава што се највећи градови у нашој земљи налазе по квалитету ваздуха у трећој категорији, која означава прекомерно загађење.

    Најугроженији српски град по загађености је Београд, а следе га Бор, Ужице, Панчево, Ваљево, Крагујевац и Сремска Митровица.

    Пулмолог доктор Драгољуб Пауновић упозорава да је ситуација са загађењем алармантна.

Пљусак у Београду

    – Проблем је нарочито изражен у великим градовима због застарелости аутомобила. Постоји и велика количина самосталних котларница, а постоји и проблем полена због неуништавања амброзије – тврди Пауновић.

    Процењује се да је загађење ваздуха у домаћинству узрок половине смртних случајева од упале плућа код деце млађе од пет година. Професор политичке и социјалне екологије Дарко Недић каже да су подаци СЗО веома узнемиравајући.

    – Највећи извори загађења су термоелектране, рударско-топионичарски басени Бор и Мајданпек, рафинерије, азотара Панчево и друга слична постројења. Решење би могло да буде у томе да почнемо да преводимо индивидуалне котларнице на системе даљинског грејања, па тако редом – закључио је Недић.

Преузето са „Србија данас“

 


Responses

  1. oprostite sto se mesam ali polen i ambrozija nisu zagadjivaci ni problem u okviru ove teme.paunic prica nama nametnutu mantru alergija od polena ambrozije. to nije tacno.ambrozija je lek. ali to ne odgovara velikom bratu.

    • Tačno. Sve su biljke lek za nešto i date od Gospoda čoveku na korist. Alergije su posledica namerno oslabljivanog imuniteta, i nisu na biljke no na teške metale hemiju pesticide itd. A to se izvrće.

  2. Mislim da će brana doprineti poboljšanju mikro klime u Valjevu i okolini. Isparenja iz brane vezaće u vazduhu čestice smoga i spustiće na zemlju. Tako da će makar neke koristi za sada biti od brane.

    • Loše misliš kao i tvoji nalogodavci. Doduše mora se priznati da si se profinio i „smirio“. Vuk dlaku menja, al …


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: