Објављено од стране: ИстиноЉубље | 10. новембра 2016.

Обамине обмане и Трампове трампе – док овдашњи издајници за Светиње постављају рампе… („Када рекну мир и сигурност, напашће их погибао…“ – Свети Теофан Нови Затворник )

Вести са Грачаничке страже: Четвртак, 10. 11. 2016. г…

Обамине обмане и Трампове трампе – док овдашњи издајници за Светиње постављају рампе 

20161110_20200520161110_19564920161110_202047

И вечерас смо на непрестаним протестима испред лажиране окупационе Владе РС братски поговорили и пријатељевали у Христу Богу – савешћу терани на сведочење опште издаје и Вере и Отаџбине која се свакодневно увећава.

    Док, титоистичкога духа, масонске власти данашње окупиране Србије, нити знају да се право прекрсте, нити како се и када Православно Слави чак ни Васкрс ни Божић – за Православно око отворено пројављују своје антихришћанско настројење; јер ево, већ сад, два месеца пре њихове „Нове године“ – која се „слави“ баш усред Божићног поста намерно скрећући Православну пажњу са једног од највећих Православних празника –  украсише светишкама и украсима све улице у Београду. Ево, и испред масонске централе, тзв. Владе РС, поставише нам више глава огромну блештећу јелку са, наглашавамо, црвеном сатанистичком петокраком на врху. Верни пионири великог безбожника и антисрбина Тита настављају да јашу на власти окупиране Србије…

   Добар део нашег народа пак, који наседа на лажне медијске перформанске лажљивих политичких „патриота“, ево, радује се победи некаквога Трампа у Америци, водећој земљи колонизатору данашње поробљене и понижене Србије… А да се нико не запита зашто су сви проглобалистички домаћи медији у Србији ове године толико пажње посветили изборима у Америци (глобална режија), зашто се толико важности даје америчкој приредби иако и мала деца знају да у Америци председник нема никакав стварни утицај, већ је инструмент масонских владара из сенке… Зашто?! Очигледно је глобалистима јако важно да привуку пажњу на онога кога припремају, и за кога и пре избора знају да ће победити и постати председник Америке. Сценарио који су спремили тачно зна само отац њихов Сатана чијим лажима и насиљем деценијама малтретирају цело човечанство… Не знамо да неће можда да доведу  на власт у главним земљама неке бандоглаве шарлатане  који ће „случајно“ да почну припремани им велики рат… Или можда да несигурним и непредвидљивим одлукама таквих изазову пад берзи и општу светску несигурност и кризу… Кад антихристови глобалисти нешто смерају – за нас важи она народна – Не бојте се, добро бити неће. Али знају Срби негде у генима и ону Његошеву – што год дође, ја сам му наредан. После Обамине обмане дође на власт у највећој земљи света човек чије би име могло да се упореди само са изразом у стриповима који означава звук када нешто падне, пропадне… Иначе, нека не мисли никакав тамо Трамп да се са Православнима има око чега трампити у питањима Православне Србске Вере и Отаџбине, а знамо да су то главне мете глобалиста, препоручене им од њиховог антихристовог идеолога Бжежинског… Нема трампе Вере за вечеру коју овде увелико протежирају сви преварни проглобалистички политичари србски…

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Свети Теофан Нови Затворник:

Резултат слика за свети теофан полтавски нови затворник

Када рекну мир и сигурност, напашће их погибао…

    Када се Господ Исус Христос вазносио на Небо, и када су Апостоли, мада већ упозорени на његов узлазак к Оцу стајали са погледом ка Њему устремљеним, у препасти од дивотнога призора и у туги због растанка са Божанственим Учитељем, к њима су били послани Ангели да их успокоје. И шта чине ови небожитељи? Какву љекарију употребљавају да излече Апостоле од печали?
    Као јак лек употребљавају они у том циљу мисао о будућем јављању Господа Који се сада скрива од Апостолских очију: „Овај Исус Који се вазноси од вас на Небо“, кажу они Апостолима, „исто ће тако доћи како Га видесте да иде на Небо“ (Д.А. 1,11.). И како је стварно помогао овај духовни Ангелски лек! Писац „Дела Апостолских“ на другом месту приповеда о Апостолима да се, по Вазнесењу Господњем, вратише „у Јерусалим са радошћу великом“ (Лк. 24,52). Зато су касније и сами Апостоли, када је требало да укрепе слабе хришћане или да олакшају оним страдалнима, свагда ове подсећали на будући славни Долазак Христа Спаситеља, радостан за истинске и страшан за умишљене хришћане…
    Може се рећи да је мисао о очекиваном јављању Христовом била у првобитном Хришћанству свеопшта основа, која је подупирала сваколико његово здање, и свеопшта снага, која је надахњивала сваколико тело његово. Али, нажалост, није увек бивало тако. Сваки пут када је у последујућим вековима слабио истински дух првобитног Хришћанства, помрачивала се у свести хришћана и мисао о будућем славном доласку Христовом. И људски род под утицајем тог погубног духовног развоја, који заборавља заповест спаситељеву – „непрестано бдијте!“(Мк. 13,37), „чекајући блажену наду и јављање Великога Бога и Спаситеља нашега Исуса Христа“(Тит. 2,11-13), погружавао се у дубоки духовни сан. Заборављајући на горње, небесно, људи су почињали да живе само земаљским. (Кол. 3,2). „Касни господар мој“, каже зли слуга, и „почиње бити своје другаре и јести и пити са пијанцима“ (Мт. 24, 48-49). „Касни Женик“, (Мт. 25,5), мисле луде девојке и спавају безбрижно, док последње капи уља догоревају у светиљкама њиховим. „Касни Судија“, вичу ругатељи Божанственог Промисла, „где је обећање доласка његова? Јер, откако оци помреше, све стоји тако од почетка створења“ (2 Петр. 3,4), и у нади у то кашњење или, боље рећи, у очајању, почињу да ходе по својим похотама: „Једимо и пијмо јер ћемо сутра умријети“(1 Кор. 15,32).
    А шта у тим случајевима ради вечно Бдијући Свети? (Дан. 4,10)?
   „Неће вјечно не марити за Дух Мој људи ови“ (Пост. 6,3), каже Он на Божанском Савјету Своме. И тамо где је немоћна, не по недостатку Божије Силе, него по одсуству људске пријемчивости, Љубав Божија, људе почињу да уразумљују речи гнева Божијег. Тако је негда проговорио гневом Својим Господ са Небеса, када је, водама свесветског Потопа, потопио сав огреховљени род људски и испрао земљу од људских безакоња. Тако је проговорио Он, када је огњем небеским спалио градове Содому и Гомору. Тако је било и на Голготи, када огреховљен род људски није поимао, Кога је распињао, проговорила је сама природа. „Од шестог часа тама бијаше по свој земљи до часа деветога“ (Мт. 27,45). „Завјеса храмовна раздрије се одозго до доле, и земља се протресе, и камење развали се, и гробови се отворише и многа тијела помрлих светих усташе“ (Мт. 27, 51-52).
Тако и сада говори Господ вама, о браћо, очигледно зато што сте постали глуви за глас божанствене љубави, услед тога што сте почели да заборављате на Небо и мислите само на земаљско. „Касни Господ са доласком“, мислите и ви у дубинама срдаца својих.
Не, рђаве слуге и слушкиње, „Не касни Господ с обећањем, као што неки мисле, него нас трпи дуго јер неће да ико пропадне, но да сви дођу у покајање“ (2. Петр. 3,9). И ко зна није ли се већ навршила мера Његовог дуготрпљења? Уочите, хришћани, како се из дана у дан умножавају знаци доласка Његова, на које је Он сам предуказао: страдање народа, глади и пропасти и трусови, мноштво саблазни – међусобне издаје, умножавање безакоња, усахнуће љубави (Мт. 24, 3-33 и Лк. 21, 11-36). Нисмо ли и ми били сведоци својеврсне велике светске борбе, када је не у преносном смислу него у изворном смислу речи, устао, по речи Спаситељевој, „народ на народ и царство на царство “ (Мт. 24,7). И то је већ знамење блискога Доласка Судије Небескога, што тако многи дремају, не обраћајући пажњу на поразна знамења времена, јер ће, по претходно реченим речима Пророка и Апостола , „доћи Дан Господњи као лопов у ноћи“ (2 Петр. 3,10). „Јер, када рекну мир и сигурност, тада ће изненада напасти на њих све погибао, као бол на трудну жену и неће утећи“ (1 Сол. 5,3). Хтели ми то или не, доћи ће време када ћемо зачути велики и страшни глас, који ће са висина небеских огласити: „Женик иде…“ (Мт. 25,6). То се Судија приближава, Цар се јавља, то Бог свију иде да суди живима и мртвима! Тада ће се од гласа тога поколебати основе земље и силе небеске покренуће се (Мт. 24,29). Сабраће се зборови Ангела, Архангела, Херувима и Серафима и сви многооки снажно и силовито гласиће: „Свет, Свет, Свет Господ Сведржитељ, Који бијаше и Који јесте и Који долази“ (Откр 4,8). И свака твар на небу и на земљи и под земљом Са трепетом ће ускликнути: „Благословен Који долази у име Господње!“ И попут страшне муње засјаће и јавиће се ради суда над васељеном Велики и Славни Бог наш!
Свети по знаковима времена препознају ово време. Ономе, пак, ко има ум окренут делима житејским и љуби земаљско, то не може бити јасно, по речима преподобног Јефрема Сирина (у Слову о доласку Господњем). Зато такве и наказује Господ нарочитим знаковима гнева Својега. И вас данас, о христољупци, Онај Који на земљу призире и чини да се она тресе (Пс. 103,32), преко труса који вам се догоди, буди вас из сна духовног на духовно бдење и ишчекивање Страшног и славног Његовог Другог доласка: „данас, ако глас Његов чујете, немојте да буду тврдоглава срца ваша као приликом огорчења у дан кушања у пустињи“ (Јевр. 3, 7-8). „Ево, Он долази на облацима и угледаће га свако око“ (Откр. 1,7). Благо ономе ко може од свега срца да каже: „Да, дођи Господе Исусе!“.

 


Responses

 1. Imali ko da vama na ovom svetu valja. Drzite se vi potopljene crkve a ne belosvetske politike

  • Што би се боље рекло: Беж у Православну Цркву Христову- Краљевићу Марко, јер другога Спаса и друге лађе, сем Христа и Цркве Његове нема. Све што пишемо овде пишемо на основу Светитеља Православних а они проричу да светски масони спремају општу кризу и режиран Трећи рат да побију што више па да доведу свога Антихриста да као донесе мир свету. Опште позната ствар је да се амерички председник ништа не пита, да су Клинтонови и Трампови вишегодишњи кућни пријатељи, да је светска наредба да сви медији ове године нарочито преносе изборе у америци… тако да саобразно да илуминати и масони владају свим државама, ако хоћеш- почевши од наше, значи да се нешто велико спрема… А наше ИстиноЉубље захтева да се свака лаж разобличи на време… Богом, свако ти добро!

 2. Није тачно да њима на овом свету нико не ваља, јер отац Антоније уме и да похвали и да одбрани оне који добра чине. Али шта он ту може када овај цео свет, значи не само Срби него цео свет са православне тачке тј. Божије тачке гледишта у злу лежи, јер неће да зна за добра дела, неће да се исправља, хоће само да живи како њему одговара, по својим гресима, не марећи за друге људе (као што отац Антоније мари за све нас, за наше спасење и овоземаљску добробит), како је другим људима, дал можда не треба помоћи некоме у нечему, не, људи се баве само тиме како да њима буде добро а за друге баш их брига. А то није хришћански, и зато наш отац Антоније гледа да нас Србе али и сваког човека који чита оно што он пише, упозорава стално и стално на то шта је погубно за нас, за наше спасење, и од кога да се клонимо, упозорава на људе лоше који нас варају и лажу преко медија, упозорава нас ради нашег добра да не бисмо били преварени, да не бисмо драгоцено време користили на слушање лажи које пласирају медији, да нас не би више и домаћи и страни политичари обмањивали, лагали, да им не верујемо, да их се клонимо, и да се окренемо једином паметном послу у овоземаљском животу а то је спасење кроз Православље. Значи да се оставимо глупости које нам политичари и њихови медији намећу правећи од нас бесловесне овце, већ да верујемо само јединоме истинском нашем пријатељу – Христу. Он нам је једини пријатељ, а сви ти политичари су само вукови у овчијем тору.

  И зато је наш отац Антоније у потпуности у праву, када прича и о политичарима јер и они утичу на наше спасење и на Православље.
  А како то утичу, то знамо и схватамо само ми православни. Све док се човек не покаје кроз Православље, све док се човек не оправослави њему то није јасно како они то утичу на све нас. Њему ништа није јасно. Зато свима препоручујем да се оправославе па ће се онда и опаметити (ово кажем без жеље да увредим било кога него из најбоље намере), а када се то деси, онда ће јако добро да схвате све говоре, беседе, речи оца Антонија, и дивиће им се као правим бисерима мудрости и плодовима јуначког срца.

  На жалост, данас у Србији јунака скоро да више и нема, толико нам је морал пао, јер ми се више не угледамо на наше славне претке, и онда када се и појави такав један јунак као што је отац Антоније људи не могу да га разумеју. Кажу овај је неки лудак. А не схватају да он говори само истину и истину и ништа друго, и само оно што би нам и Бог када би сишао на земљу поново – исто рекао. Исто би све и Он то нама све рекао. Али људима је толико лаж у глави, да они не могу да схвате нити желе да чују истину. Истина им смета, боли их, пече их, пече их јер смета њиховим непокајаним душама. А када би се покајали једва би чекали да чују нешто истинито као што су на пример то говори, беседе оца Антонија.

  И зато данашњи Срби многи не воле оца Антонија. Просто би га растргли кад би могли. Шта је он дошао овде да свима јавно пише и прича оно што је истинито! Зашто и он не лаже као толики многи, као већина? Зашто не лаже, не обмањује, не краде, не блудничи као ми? Није ни човекоугодљив! Не гледа своје интересе већ интересе народа, обичних људи! Ма треба га уклонити одавде на сваки могући начин! Е тако размишљају покварени људи.

  Али хвала Богу, има и нас који волимо и поштујемо оца Антонија. Поштујемо његово пожртвовање за све нас, што нас обавештава о ономе о чему по Црквама и манастирима ни случајно, ни у лудилу не можемо да чујемо, јер су се и тамо уселили лаж, материјални интереси човекоугодништво. Чим су они истерали оца Антонија који све говори а што је по Богу, одмах нам је свима јасно колико ја сати.

  Похваљујем оче Антоније Ваш говор који сте објавили јуче а који сте одржали на литији у Ваљеву. А и говор чини ми се брата Брадића, чини ми се да се тако презива. Јер све сте рекли што бих и ја рекла само када бих имала коме то да кажем. Али на жалост људи су толико морално пали да немаш то коме да кажеш. Све и ја исто тако мислим.

  Београд је некада био духовно мртав град, досадан, све док нам нисте Ви дошли да нам отварате очи и унесете духовну живост у досадне животе Београђана. Ех, да сте нам пре дошли у Београд, колико бисте духовне користи донели онима који желе нешто паметно да чују, науче и то и примене у својим животима. Који не желе не желе. То је друга ствар ако неко не жели да буде бољи и паметнији. То онда није до Вас, оче Антоније, то је онда до њих. На жалост.

  • Pomaze Bog sestro Gordana, svaka vam je rec na mestu. U svemu se slazem sa vama i blagosiljam vas.
   Milostivi Bog neka cuva oca Antonija i
   verni narod pravoslavni.

 3. ЖИВ НАМ И ЗДРАВ БИО ОЧЕ АНТОНИЈЕ, МНОГАЈА ЉЕТА!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: