Објављено од стране: ИстиноЉубље | 13. септембра 2016.

Грачаница и Православна Србија потапане безбожништвом власти и већинским непокајањем народа… (Недавна првостепена пресуда монаху немонаху Антонију од годину дана условне слободе – застарела)

Вести са Грачаничке страже: Уторак, 13. 9. 2016. г…

Недеља саблазни, у ионако већински духовно погубљеном Београду, је почела – зато Православна савест и јавно исповедање Православне Истине Христове морају подићи будност и делање

Грачаница и Православна Србија потапане безбожништвом власти и већинским непокајањем народа

img_8909img_8893img_8903

    Непрестани протести испред Владе РС и редовне суботње Литије Београдом имаће нарочиту тежину овога викенда јер се у недељу припрема Владина „геј-парада“. Биће патријархом благословена Литија у петак,16. 9. у 17 :00 часова испред храма Светог Саве, али од велике је важности и наша суботња редовна Литија у 15 :00 часова испред Владе РС, како би се властима указало на нерасположење народа према овој јавној саблазни, вече уочи заказане параде разврата, јер баш тада Влада и одлучује да ли ће дозволити сутрашњу параду на основу вечерњих „безбедоносних процена“. Стога апелујемо на све Православне да се нарочито дође на нашу суботњу Литију како би мирним Православним протестом поручили Влади да откаже сутрашње саблазни. ИстиноЉубци ће ићи и на Литију у петак, а нарочито у суботу када је најважније, али не можемо а да не опоменемо лицемерни протест организација „Образ“ и „Наши“ који су у време „геј-параде“, у недељу  18. 9. 2016. г. у 12 :оо часова заказали протест испред Владе „као“ против Вучића. Ниједна од ових организација није никада подржала наше Истинољубне Литије уочи геј-парада, које се одржавају још од 2010. г.,  а управо су Литије уочи параде важне јер Влада баш тада одлучује хоће ли дозволити сутрашње скупове. Питамо се, ако већ ниједна патриотска организација неће на протестне Литије уочи параде како би се оне забраниле, зашто бар на дан саме параде увек праве протесте који скрећу пажњу са параде и иду на протесте против Вучића, или ка Патријаршији, или шта све још није било протеклих година… Зашто се нису придружили, рецимо, Николи Алексићу који је у 12 :00 часова у недељу 18. 9. 2016. г. заказао протест испред Народне Скупштине? Зашто нису тамо, шта ће пред Владом ако већ хоће против параде? Управо зато да се разводни отпор, управо зато што је испред Скупштине безбедносно опасно из полицијских аспеката посматрања… Тако да, ко није у суботу против геј-параде, није ни у недељу.

    Дакле, сви на мирну, али одлучну Литију у суботу испред Владе РС у 15 :00 часова, а у недељу изађите на улице да се настави мирни отпор промоцији неморала било где у центру града близу трасе параде, а кад је већ Никола Алексић заказао, онда у 12 :00 испред Народне Скупштине…

+++

Монаху-немонаху Антонију је стигла првостепена пресуда из 2012.г. због перформанса оштећења некаквих изливених стубића на ободу бране Ровни а за које су тужилаштво и банда са бране Ровни тражили, прво 1,5 милион динара, затим регулисали на 750 000 динара, те, на крају изабрали свог вештака који је израчунао штету од 105 000 динара… Антоније је, притом, ослобођен и другог дела оптужнице лажираног полицијом и тужилаштвом „напада на службено лице“… Елем, услед пробијања рокова ова ће им пресуда, вероватно, другостепено пасти, али све ово, као и жалба данас упућена на ову пресуду улазе у историју односа окупационих „државних“ власти против Светиње Архангела Михаила и верног православног народа Србије…

Монах немонах Антоније закаснело првостепено оптужен са годину дана условне слободе а због борбе да се забрањена истина о погубности бране Ровни и уништавања Грачанице представи изманипулисаној србској јавности 

 

slika-0001slika-0003slika-0002

slika-0004slika-0006slika-0005

slika-0007slika-0008

Жалба м-нм Антонија на првостепену пресуду

АПЕЛАЦИОНОМ СУДУ У БЕОГРАДУ

Окривљени: Монах-немонах Антоније, у л.док. Драган Давидовић из Ваљева, благовремено и у законском року изјављује следећу:

ЖАЛБУ

Против пресуде Основног суда у Ваљеву К.бр.1198/12

Због:  -непотпуно утврђеног чињеничног стања

       -битних повреда одредаба поступка

       -погрешне примене материјалног правa

       -погрешне одлуке о санкцији

       -погрешне одлуке о трошковима поступка

 

О б р а з л о ж е њ е

Пресудом Основног суда у Ваљеву К.бр.11989/12, осуђен сам због наводног извршења кривичног дела уништења и оштећења туђе ствари из члана 212. ст.1 КЗ-а.

Овим путем подносим жалбу на поменуту пресуду из разлога што је изрека пресуде неразумљива, нејасна, контрадикторна разлозима изнетим у образложењу, чињенично стање није правилно утврђено уз битне повреде одредаба кривичног поступка и погрешну примену материјалног права. Такође, висина трошкова поступка је необјективно и неадекватно опредељена.

Пре свега, наступила је АПСОЛУТНА ЗАСТАРЕЛОСТ кривичног гоњења и то на основу члана 104 став 6 КЗ-а, у коме се наводи да застарелост извршења казне настаје у сваком случају када протекне двоструко времена предвиђеног за застарелост од извршења казне,а с обзиром да је од извршења дела тачније 20.06.2012. године па до дана доношења неправоснажне пресуде Основног суда у Ваљеву К.бр.1198/16 29.06.2016. године прошло четири године што је дупло више од две године предвиђене за обичну застарелост. Тј. у конкретном слујчају сам осуђен за кривично дело из члана 212. став 1 КЗ-а за које је предвиђена новчана казна или казна затвора до шест месеци и  да је законом предвиђено да је застарело кривично гоњење ако је од извршења кривичног дела прошло две године а за које је предвиђена казна затвора до годину дана или новчана казна.

У случају да Апелациони суд у Београду не преиначи првостепену пресуду и не донесе одбијајућу пресуду у том случају изјављујем жалбу из следећих разлога:

Што се тиче „уништења туђе ствари“ објекат бране Ровни величине 2х2 метра у основи и висине око 2метра није уништен, нити је доведен у стање неупотребљивости, а што су битни делови радње у бићу кривичног дела из члана 212 ст.1 КЗ-а, већ у најмањем сликовито оштећен мацолом а чије сам слике „доказа“ ја лично доставио јавности и медијима, те је и оштећени сву моју опсежну фотографску документацију о поменутом перформансу опомене властима на погубност пројекта бране Ровни- могао преузети једино са мог сајта www.istinoljublje.com a које сам и лично доставио свим медијима као опомену на општу опасност указану не само од стране Цркве већ и од свих генерација научника са Рударско геолошког факултета у последњих 5 деценија.  Да би неко био осуђен због одређене радње, прво та радња мора имати основу у кривици, што је у овом случају итекако изостало. Наиме, ја нисам имао умишљај да уништим, оштетим или учиним неупотребљиву туђу ствар, што су свакако прејаке квалификације, у питању је био перформанс који је требао да укаже на погубност максималног пуњења бране Ровни. (а овај објекат је направљен управо на максималној (штетној) коти пуњења) за коју су бројни научници доказали да ће тим максималним пуњењем изазвати мешање све загађеније устајале воде са национално важним обилним капацитетима изворских вода чије издани крију сва брда јужно од Ваљева а које је још Јован Цвијић називао националним благом Лелићког Карста. Као узоран грађанин РС и друштвено освешћен припадник заједнице, ја поштујем Устав РС, у ком децидно пише у члану 74: Свако, а посебно Република Србија, одговоран је за заштиту животну средину. Свако је дужан да чува и побољшава животну средину. Такође у члану 89. пише да је свако дужан да чува природне реткости и научно, културно и историјско наслеђе, као добра од општег интереса, у складу са законом. Посебна одговорност за очување наслеђа је на Републици Србији, аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе…

 А како је то „узбуњивачу“ могуће чинити када цео државни апарат и његови оркестрирани манипулативни медији стоје иза антинародног пројекта бране Ровни који уништава чудотворну Светињу Архангела Михаила, гробља монашка и највеће подземне капацитете изворских вода Србије. Овај мој перформанс, требало је да скрене пажњу на тај огроман проблем, како медија тако и државног система власти.

 Адвокат бране Ровни Љиљана Радивојевић тражи 1,5 милион одштете, медији у време тог догађаја сви објављују да је штета 750 хиљада динара, а онда вештак грађевинске струке , необјективно и пристрасно опредељује износ од 104.250,00 динара, упорно игноришући чињеницу да статика објекта није угрожена и да је овај мали објектић, потом, уз мало додатно санирање од стране „оштећеног“ и уз финансирање даљег завршетка радова на поменутом објекту а противно препоруци вештака (дакле без препорученог рушења и зидања изнова) завршен и већ одавно стављен у функцију, тј у њему су постављени уређаји за телемерно осматрање корита реке понорнице Сушице којом треба да пуне ову антинародну акумулацију. Такође, игноришући и чињеницу да је било могуће и безброј другојачијих варијанти доданих санација објекта а без рушења до темеља и зидања новог. Дакле, „оштећени“ овде произвољно тражи новац за рушење овог, потом завршеног, објекта а што очигледно неће за то применити јер је објекат додатним улагањима довршен, стављен у функцију, и после 4 године не показује никакве знаке нестабилности, што значи да није неупотребљив по законском бићу кривичног дела из члана 204. став 1 КЗ. а камоли уништен.

Даље, ја нисам хтео да скренем пажњу са некаквог, такође неправославног- „измештања манастира“ које се наводе у првостепеној пресуди, већ на брутално рушење и потапање манастира и трајног загађења изворских вода које је потом уследило.

Ништа на тада недовршеном објекту, тј „туђој ствари“ није порушено, оборено и уништено, објекат није рушен и „поново изграђен“ већ је уз малецно санирање од неколико килограма малтера- објекат саниран и додатним улагањима озидан, довршен и приведен (јасно- погубној) намени.

Што свакако говори у прилог тврдњи да је накнада имовинскоправног захтева превисоко опредељена у износу од 104.250,00 динара. Као и паушални износ од 10.000,00 динара превисоко опредељен, јер сам незапослено лице, живим од пензије родитеља, сматрам да нисам крив за предметни случај, а да је имовинско-правни захтев престрого досуђен, с обзиром на минимална већ санирана ошетећења, и да је паушални износ превисоко опредељен с обзиром на моје материјално стање.

А што све потрврђује да је у мом случају, изостала противправна радња као и умишљај, а што је свакако разлог за доношење ослобађајуће пресуде.

Такође, наводим да је ово само једна у низу скандалозних одлука Основног суда у Ваљеву, у случају „рушења, потапања и скрнављена“ немањићког манастира Светог Архангела Михаила- Грачаница (ваљевска) из 12 века, а где су мирољубиви грађани, верници и љубитељи свете вере србске и историје, на место оштећених, направљени на џелате и окривљене.

На основу свега напред наведеног, предлажем да другостепени суд, преиначи предусу Основног суда у Ваљеву, и да донесе одбијајућу пресуду јер је дело које ми се ставља на терет извршено 20.06.2012. године а неправоснажна првостепена одлука је донета 29.06.2016. године, што је чини апсолутно застарелом с обзиром да је за предметно дело предвиђена казна затвора до 6 месеци а апсолутна застарелост за ту прописану казну је 4 године од извршења дела, те предлажем да Апелациони суд у Београду, преиначи пресуду Основног суда у Ваљеву К.бр.1198/16, и ослободи ме услед непостојања кривице као ни радње као битних елемената кривичне одговорности.

П.С. Поштована господо, можда ће у прилог схватању смисла учињеног а и величине овог системски штетног проблема градње бране Ровни, помоћи и чињеница да од 09.марта 2016.г. па све до данас (12.9.2016), наравно и наставиће се до испуњења захтева, свакодневно испред Владе РС трају православни протести народа с тим што сваке суботе у бројним протестним Литијама центром Београда (досад одржано 26 Литија) због безаконог пуњења бране Ровни а које медији савршено игноришу, тако да, буквално, ниједан фотоапарат, а камо ли камера, било ког медија до сада није Литије сликао нити о томе информисао јавност која нас свакодневно гледа из кафића, са тротоара и прозора. Треба схватити да пре овог перформанса са „мацолом“ нико у Србији никада није јавно ни помињао општенародни проблем бране Ровни која у епицентрално трусном крају на линији Мионица-Крупањ као мач виси над главама стотине хиљада народа низводно уз објављену студију Енергопројекта где се каже да „у случају пуцања бране Ровни нема могућности евакуације Ваљева згог брзине налета бришућег поплавног таласа.

Такође, улажем и примедбу да сам првостепену пресуду Основног суда у Ваљеву  пронашао убачену у поштанско сандуче родитељског стана у понедељак 5.9., тако да не знам када је тачно послата и молим да се уважи ова жалба у регуларно прописаном року, такође не знам да ли је доносилац лажно потписао уручење ми пресуде .

У Ваљеву дана 12. 09. 2016. године            

Окр. Монах немонах Антоније, у лич. док. Драган Давидовић

 


Responses

  1. „Откуда та анархија, та револуција, тај социјализам, та одвратна комуна, ти штрајкови, сукоби, убиства, пљачке, тај друштвени разврат, тај царујући неморал, то опште пијанство? – Од неверја од безбожништва. И зато, ако Влада и државна Скупштина хоће да заведу ред у држави и уважавање закона, покоравање властима, мир и спокојство, они су дужни да обуздају неморалну штампу која распаљује све страсти, и да сву бригу и пажњу посвете васпитавању омладине, као и да сопственим примером увере горде наставнике и интелигенцију да је дужно поштовање вере и Цркве као и испуњење Евађелских заповести…“
    Беседа на Недељу Православља 19. фебруара 1906. год.
    Свети Јован Кронштатски

    • Свети Јован је још онда опомињао, а колико је горе стање данас у свим медијима, а о чему данашњи свештеници већином „мудро“ ћуте. Брате, пуно хвала на овом труду…


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: