Објављено од стране: ИстиноЉубље | 5. септембра 2016.

Најава: Литија Ваљевом за Васкрс Грачанице и спас капиталних залиха изворских вода Србије, Градски трг у 17 ч, Ваљево

Вести са Грачаничке страже: Понедељак, 5. 9. 2016. г…

Најава: Литија Ваљевом за Васкрс Грачанице и спас капиталних залиха изворских вода Србије

LITIJA10

Литија Ваљевом за Благослов Грачанице и здравље изворских вода 6. 9. 2016. г.

    Редовна традиционална Православна Литија Ваљевом за Васкрс Грачанице и спас здравих изворских вода, одржава се увек сваког првог уторка у месецу… Што значи да вас, православци Божији, очекујемо и сутра, 6. 9. 2016. г. на Градском тргу у Ваљеву од 17:00 часова…

DSC01916DSC09048DSC09047

    Вода безаконог пуњења бране Ровни стагнира око два метра изнад куполе Свете Грачанице. Ако народ верни може готово шест (6) месеци свакодневно протестовати испред масоноокупационе Владе Србије, и одржавати Литије центром Београда за Грачаницу и слободну Православну Србију, може, ваљда, и једном месечно у успаваном Ваљеву, коме неретко учмале успаванке певају и владика и многи духовници, док нам непријатељи руше редом све што нам је, док побожни бесмо – вековима Свето било…

+++

Свети Теофан Полтавски:

О разлици између природног доброг живота и хришћанског живота

    Питате, која је разлика између природно доброг живота и хришћанског живота?

    Разлика је велика. Хришћанин живи живот благодати, док је личност, која је добра само по природи без благодати. Видимо како је важан овај услов по чињеници да смо спасавани благодаћу Божијом, а не добрим делима. Добра дела која се врше ради Христа и у духу Његових заповести чине нас способним да примимо благодат Божију.Без благодати Божије, без обзира колико је добра нека особа, не може бити спасена

    Капетан Корнелије је чинио мога добра дела, али му је било откривено да може бити спасен само када Дух Свети буде сишао на њега, преко Апостола Петра.

    Овај концепт је просто развијен и дубоко у добро познатом разговору Светог Серафима са Мотовиловим: „Циљу хришћанског живота. У суштини, без благодати Божије, не могу постојати никаква истински добра дела. Исто може бити речено по питању суза. Док је особа несавршена, и сузе су му несавршене. Постоје различити типови суза. Некад потичу из осећајности, понекад из жалости, понекад из беса – ово нису Хришћанске сузе.

    Истинске сузе долазе онда када човек тугује због својих грехова или из захвалности нашем Господу за доброту Његову према нама и за милости Његове. Да би човек живео живот пун благодати, мора избегавати разоноде и чувати мир срца.

    Према томе, драгоценије је за човека, који жели живот благодати да живи повученијим начином живота, него да се утопи у свим врстама светских активности.

Извор: „Православни одговор“

Advertisements

Responses

  1. Zasto pisete zastita kapitalnih zaliha izvorskih voda kad oni ni za Valjevo nisu dovoljne, vec se voda delom uzima direktno iz reke Gradac. Dakle treba da bude zastita izvorskih voda (bez onog kapitalnih, jer to nisu).

  2. Петре, и поред опомена ти настављаш у истом дневнополитичком подбадачком смеру. Одговорићемо, последњи пут- Још Јован Цвијић почеком 20 века је писао о огромним подземним изданима Лелеићког Карста који се протеже под свим брдима јужно од Ваљева, нпр на 200 метара дубине у селу Лелићу. А најпознатији наш хидрогеолог икада, др Јован Перић је још 60-их и 70-их непрекидно писао против идејног пројекта бране Ровни и сачинио једноставан пројекат за експлоатацију тих изворишних издани као и опасност да их брана Ровни уништи понирањем воде све лошијег и лошијег квалитета. Стога, ако навијаш за туризам на проклетој брани Ровни- устајеш на Архангелову Грачаницу заједно са свима који су је рушили, а ако мислиш на квалитет воде у Ровни- од тога нема ништа јер ово је рударски крај и ту има од живе па редом свих осталих елемената из Мендељејевог система. Ево и Руси су сада купили рудник Ребељ за експлоатацију бакра, а и Ребељ је у сливу бране, такође и рудник Вујиновача,а повише Грачанице постоје налазишта боксита у вредности око 30 милиона евра(научна студија). Тако да нема ништа ни од квалитета воде(доказ да је вода деградирана имаш и у ваљевском водоводу где је од скора постављена табла о додатним количинама хемијског третирања воде), а нити од лажи да нема капиталних капацитета изворских вода. Значи ствар је у масонској мафији која влада овом земљом, а у овом случају, конкретно о глобалистичкој хидро мафији којима је циљ прављење високих брана(које су у развијеним земљама забрањене, нпр у Италији) и која крије све релевантне научне чињенице и у овом и у свим осталим случајевима. Научна чињеница је да после 30-40 година на месту бране имате море отровног муља чије би чишћење било три пута скупље него изградња нове бране, зато се нигде ни не чисте, а притом трајно губите и реку низводно. Њима се може рећи само оно „будале- кад ћете бити паметни“… Кад рибе почну да се изврћу по брани Ровни- онда ће већ бити касно за изворе, али, ко уништава Светиње чињенично је у старту неразуман.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: