Објављено од стране: ИстиноЉубље | 11. јула 2016.

ОПАСНОСТ ЗА ГРАДАЦ И ПАКЉЕ ? (Ваљевски недељник „Напред“)… Ровни даље не може – безбожници планове множе

Вести са Грачаничке страже: Понедељак, 11. 7. 2016. г…

Ровни даље не може – безбожници планове множе

DSC09511IMG_7935IMG_7957

    Више од 10 дана безаконо пуњење масонске бране Ровни стоји на истом нивоу – што значи да је вода коначно дошла до порозног корита реке понорнице Сушице а непосредно повише тек потопљене немањићке Грачанице. Да ли ће се безбожници из власти уразумити и испустити воду до испод манастира, како би једном контрабраном заштитили и манастир и изворске воде и огромно отицање воде из њихове бране, или ће наставити и даље да богоборствују и антинародују – ускоро ћемо видети… Углавном, верни народ Христов – који је свестан потребе борбе за истину и васкрс Светиње Грачанице и изворских вода – неће престајати да сведочи Истину и улицама Београда, и улицама Ваљева, и молитвеним похођењем Светиње – уколико садржину бране буду ускоро привремено испустили ради „чишћења и решавања проблема отицања (проклете) воде“ која потапа Светињу, гробове и изворе свег србског народа.

    Питања се нижу… Хоће ли владика Милутин спознати да Грачаница није „отишла на Небо“ – како је скоро поданички властима изјавио – већ је, напротив, у обичној смрдљивој кади потопљена и вапије за онима који би подигли глас, молитве и делање у народу за Њено скоро васкрсење? Или ће са градоначелником – Слободаном Гвозденовићем и његовим надобудним замеником Драганом Јеремићем Поћутом, потрчцима масона Душана Михаиловића, наставити да се противи Светим Архангелима Божијим Грачаничким? И коначно, хоће ли народ верни више слушати самовољне и плашљиве старешине своје или Светитеље своје? Ово последње питање је постављено пред  сваког  од нас и постаје све важније и важније из дана у дан… 

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Ваљевски недељник „Напред“ – једини који извештава (и то, Истинољубиво) са протестних Литија Ваљевом за спас Грачанице и изворских вода:

ЈУЛСКИ ПРОТЕСТ ПРОТИВНИКА ПУЊЕЊА АКУМУЛАЦИЈЕ КОД БРАНЕ СТУБО – РОВНИ…

LITIJA13 (1)

 ОПАСНОСТ ЗА ГРАДАЦ И ПАКЉЕ ?

    Aкo се настави пуњење неочишћене бране чија вода се због опалог лишћа већ усмрдела, онда ће бити упропашћене и воде изворишта Градца и Пакаља, оценио је рашчињени монах Антоније у свом обраћању присутнима на редовном месечном протесту противника пуњења акумулације Стубо-Ровни и потапања цркве-манастира ваљевске Грачанице, одржаном у уторак 05. јула 2016 на Градском тргу. Он је изнео мишљење да се велике количине воде уливају у акумулацију, али да знатан део негде понире, јер последњих седам дана ниво језера није мењан. Да ли ће, како је предвиђено пројектом,језеро бити пуњено до пола,па испражњено и онда пуњено до врха, питао је Антоније, уз констатацију да када буде први пут испражњено “остаје велика опасност да безбожницима падне на памет и да светињу прекопавају, руше, премештају, да је скрнаве још више…”

   Поводом изјаве директора ЈП “Колубара” да је исти квалитет воде са бране и изворишта Пакље, Антоније је рекао да то може да оцени само лукави политичар.

    – A он је у ствари рекао да се брана Ровни прелила у Пакље, да Пакље више не постоје, да је то једна иста вода , а о каквом квалитету воде је реч , то би тек требало да кажу неки други стручњаци – истакао је он. И додао да је евидентно и понирање воде у Градац , па би зато требало испитати и воду на извору те реке и ако се нађу сличности са оном из бране, онда би, ваљда, пуњење требало зауставити.

    -Или ће пре да се трују, само да сруше Светињу.Таква сатанистичка злоба влада међу овим лицемерно притајено православним политичарима – оценио је Антоније. Уз констатацију да је вода у језеру већ седам дана непромењеног нивоа, да се лишће на површини усмрдело, он је навео да се надлежни сада муче да ли да испуштају воду из акумулације или не кад Грачаница почне поново да се појављује…

    Благодети се не могу добити ако се скрнави оно што је Божје, јер ко са ђаволом тикве сади о главу му се лупају, поручио је Антоније и закључио:

    -Непријатељ атакује на нашу веру свету, на наше храмове свете,на биолошки опстанак народа, док сам народ већином спава. Зато ће бити тешко онима који су свесни и будни, а сада ћуте и сведочењем истине не указују ближњима на провалију у коју сви хрлимо…

Сл. Ћир.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: