Објављено од стране: ИстиноЉубље | 4. јула 2016.

Литија у Ваљеву за васкрс Грачанице – сутра, уторак, 4. 7. 2016. г. Градски трг у 17: 00 часова („Треба остати са народом“- Свештеник Игор Тарасов)

Вести са Грачаничке страже: Понедељак, 4. 7. 2016. г…

Протест и Литија учмалим и масонским лажима опијеним Ваљевом – За свесрбску Грачаницу Божију…

Литија у Ваљеву – За васкрс Грачанице – сутра, уторак, 4. 7. 2016. г. Градски трг у 17:00 часова

DSC09177DSC09181DSC09175

    Покушавају реформисати Свето Православље –  ти ћутиш, газе ти по Светињама – ти жмуриш, уместо изворске поје те устајалом водом – ти гуташ… Покајања пред Православним Господом Христом –  да поново будемо људи Божији који се надају и припремају за Христову вечност… 

IMG_6791IMG_6797IMG_6781

    Београђана на суботњим Литијама има више него Ваљеваца на месечним. Неко ће рећи – па много је више верног народа у Београду – али треба се сетити да је Ваљево много одговорније за све изругивање  Светињи Архангела Михаила и скрнављење њено, које се до сада десило и које не престаје већ сваким новим даном товари све већу одговорност на плећа оних који схваташе, а не супротстављаху се… Укратко: Литија у Ваљеву – За васкрс Грачанице – сутра, уторак,  4. 7. 2016 г. Градски трг у 17:00 часова.

+++

Свештеник Игор Тарасов поводом скупа неколиких делегација епископа помесних Православних Цркава на Криту, интервју за „Православни Крст“:

„Треба остати са народом“

     Оче Игоре, какви ће, по Вашем мишљењу, бити резултати „Свеправославног сабора“ на Криту? Како ће се он одразити на свеукупну црквену ситуацију?

     – Сматрам да ако све прође без неких посебних екцеса, који би у већој мери него до сада нарушавали „јединство православног света“, онда је сценарио једноставан: биће усвојени сви документи, у истом, практично непромењеном облику.

     Но, ту настаје парадоксална ситуација: документи ће бити одобрени ако не свеправославно, онда од стране већине Цркава. И ови документи ће потом доћи к нама, где ће се испоставити да их је Архијерејски сабор, такође, већ одобрио. Јер наши архијереји нису повукли своје потписе, иако нису отишли на Крит. Дакле, отишли не отишли, они ће ништа мање остати једномислени с патријархом Вартоломејом. И када одлуке Сабора буду објављене, екуменисти ће наставити сву своју модернистичку праксу у складу са тим документима, што су они, углавном, радили и пре тога…

     То што су наши архијереји одустали од учешћа на „осмом васељенском“, сматрам чудом Божијим, што ни они сами, највероватније, нису разумели. А неки верују да су утицале Путинове инструкције… Но, било како било, они сада просто не знају шта да кажу. Јер неких суштинских разлога за неодлазак на Крит није било. Они су се сложили са свим: све је изврсно, константинопољски патријарх је наш најбољи пријатељ, „Велики сабор“, који смо припремали 50 година… А онда одједном – изненада! – извините! Али, авај, они се нису покајали за модернизам, за припрему црквене реформације, нису иступили из екуменистичког покрета…

     На почетку заседања сабора изнет је предлог да сабор постане стални црквени орган. То јест, ова се прича може развући…

      – Да, таква тенденција је скицирана још одавно. Пре свега, имеђу „Свеправославних сабора“ се планира рад комисије, а онда ће се они поново окупити ради потписивања докумената које је та комисија припремила. Јер, као што видите, није дошло до увођења новотарија које су сви очекивали. Значи, они ће сада почети са „тихим поткопавањем“, али, јасно је, неће одустати. Чак ни они документи, који су скинути с дневног реда сабора, нису нестали, њих су одобрили сви модернисти у претходних 50 година… Зато ће обновљенци, несумњиво, и даље покушавати да их прогурају. И календарску реформу, између осталог.

     И поред тога, Господ нам показује да није све безнадежно. Људи схватају шта се догађа – и обични свештеници и виши клир. Има још увек много оних који се боре за истину…

     -Да, наравно. Али ствар је у томе што се процес апостасије неће зауставити: оно што је проречено неизоставно ће се испунити. Доћи ће до спајања свих „цркава“ у једну светску. То се не може избећи, без обзира колико се молили. Друга ствар, када се човек моли, он се супротставља тој пропасти на личном плану, он се тиме одриче безакоња, не постаје његов саучесник и члан „цркве“ антихристове. Ето шта је важно! А зауставити отпадништво, понављам, ми не можемо. Оно је по Божије допуштењу, као савршено логичан резултат одступања од Христа.

    Али, речено је да ни врата адова неће надвладати Цркву…

     – Да, врата адова неће надвладати Цркву Христову. Али, антихристова „црква“ ће, без обзира на то, бити створена.

    Али, шта је са пророчанствима о православном Цару?

     – Он неће разрушити ту сатанску „цркву“. Јер у њој ће бити крунисан антихрист, који ће обавезно доћи. Та „црква“ ће се под њим изградити, и њен настанак је неизбежан.  Но, видећи како се она формира, треба се уклонити од ње, не постати њен члан, – то је задатак сваког хришћанина.

    Баћушка, каква је Ваша позиција према помињању Патријарха? Неки сада сматрају да је непомињање његовог имена на богослужењима скоро начин спасавања Цркве…

     Сматрам да је такво пројављивање неслагања с патријархом – спољашње, хвалисаво. То је чин који има својеврсни публицитет. Но, ствар је у томе што патријарха не можеш преправити. Он је лично одговоран за своје поступке. Он је још од својих архијерејских „пелена“ екумениста, показивао ти њему своје незадовољство или не показивао. Због тога треба остати у Цркви, с народом, и на сваки могући начин објашњавати својим ближњима суштину оног што се дешава.  

Извор: Часопис «Православни Крст», бр. 13 (157) (од 1. јула т. г.)

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Advertisements

Responses

 1. Jel ce i danas biti zatvaranja ulica zbog parade

 2. Парада се одржава када се нешто прославља тако да „парадирање“ зато што је потопљен манастир могу да врше само они који хуле на Бога. Данас је Литија, а не парада, а Литија је позив на покајање и, у случају срамно потопљене Грачанице, уразумљивање оних који још увек нису сасвим разум изгубили.

 3. A što je ona sramno potopljena. Dakle oni što će danas litijašiti imaju razlog da se pokaju.

  • А, да, погрешна реч је стављена, јел ` да, хтели сте да уместо речи „срамно“ стоји „славно потопљену“, то вам се више свиђа?

   Боже опрости им јер не знају шта чине. Амин.

   • Trebalo je da stoji potopljena sa odobrenjem srpske pravoslavne crkve.

    • Na celu srpske pravoslavne crkve su najveci izdajnici pravoslavlja!

     • И ја сам тако говорила али мислим да је то наше осуђивање грешка јер смо ми сви грешници;
      ево малог текста:

      ”Isus ode na Maslinsku goru. A ujutro dođe opet u hram, i sav je narod dolazio k njemu, a on sede i učaše ih. Tada književnici i fariseji dovedoše jednu ženu, uhvaćenu u preljubi, pa je postaviše u sredinu i rekoše mu: „Učitelju, ova žena je uhvaćena baš kad je činila preljubu. A Mojsije nam je u zakonu naredio da takve žene kamenjem ubijamo; šta ti kažeš na to?“ Ovo pak rekoše kušajući ga, da bi imali za šta da ga optuže. No Isus se saže dole i pisaše prstom po zemlji. Ali kako su ga i dalje pitali, ispravi se i reče im: „Ko je od vas bezgrešan – neka prvi baci kamen na nju“. I opet se saže te pisaše po zemlji. A oni čuvši to izlažahu jedan po jedan, počevši od najstarijih do poslednjih; tako osta sam Isus i žena stojeći na sredini. Isus se tada ispravi i reče joj: „Ženo, gde su? Nijedan te ne osudi?“ Ona reče: „Niko, Gospode“. Na to joj Isus reče: „Ne osuđujem te ni ja; idi i od sada više ne greši“.

      • то је Господ допустио због наших гријехова, ми смо криви.

     • Хоћете рећи да сте им Ви лично држали свећу док су неки управитељи издавали православље па себи узимате за право да им делите атест јесу ли: православци, татко_славци, архи_јеретици, унијате, екуменисти, новотарци, отпадници, страшљивци, расколници, ушушкани морони и сл.
      Или је то пак од комуњара остала навика етикетирања уз тешку дилему: да ли прво пљунути грешног човека или етикету?
      Докле ћете се поводити за психологијом руље и урлати: ,,Распни их, распни„?
      Оваквим паролашким фразама свима чините штету!
      Уместо да позивате на опоравак и повратак јединства Цркве (мирјана, монаха, свештеника и архијереја) такви као Ви чине свима, а опет највише себи медвеђу услугу!
      Мука ми је бре више и од саблажњиво незнавених артемита и од бљутаво лицемерних екуменистичко унијатских новотараца, мислим да је мртва трка међу њима кој` ће направити већу штету нашој мајци Цркви.
      Заиста много је теже и одговорније истинољубиво и искрено позивати на покајање, преумљење, разумевање и поправљање грешака, на враћање светосавском и светоотачком путу и традицији те тврдо и чврсто истрајавати на животно доказаним учењима св. отаца тј. догматима православне Цркве и вере, као што то нпр. ради брат Антоније али и многи други знани и незнани православци.
      Богу хвала, сила и слава да још увек има оних православних који нису и неће (ако Бог да) кољена преклопити пред демонима…

 4. Господе, нека буде воља Твоја! Мајко Божија, упути нас на добра дела!
  Боже благослови! Богородице укрепи!

  Браћо, морамо да преломимо, морамо, готово је!!!
  Јеросхимонах Рафаил (Берестов) са Свете Горе је рекао: „екуменизам – религија антихриста“, а Свети Ава Јустин ћелијски: „екуменизам је свејерес“.
  Осудимо свејерес екуменизма. Анатема! Анатема! Анатема!

  http://srbinaokup.info/?p=73135

  • Da li vi uopste znate sta je ekumenizam. Zasto ste protiv toga.

   • Зато што Истина Православна и лаж свих других зловерја и кривоверја немају ништа заједничко. А да би то схватио треба постати православан и поштовати сваку реч Духа Светога коју изговорише једномислени Светитељи наши- а не дрско пребирати шта ти се свиђа а шта не- сведочећи тиме да сити мерило распознавања Истине а не Бог и Духом Светим вођени Светитељи Његови. Зато је Господ и рекао да ће одговарати свако ко измени и најмању речцу из Писма и тако научи људе. Свако ко сам узме да расуђује и тумачи Свето Писмо- уз помоћ гордости и демона различито схвати, док на другој страни стоји: Духом Светим говорише Свети Божији људи. Један угао погледа и тумачења сваке помисли, речи или дела је Божији, а остало је све многолика демонска прелест.

    • Odoste daleko. Dakle, po vama jedino je pravoslavna vera istinita a sve druge nisu. Pa sta na to da vam kaze dve milijarde kineza, milijarda indusa. Bog postoji, on je u svima nama i ljubav prema drugima i njihovo postovanje treba da nas vodi.

     • Бог је у Истини Православној, смирењу и, тек по примени претходне две врлине, у љубави. Бог постоји и свудаприсутан је а људи ће одговарати за то што им сваког тренутка даје дихање и све а они га не траже и дарове његове злоупотребљавају. Свако ко истински и смирено Бога тражи доћи ће у Православље Свето, Једину Лађу Спасења- Цркву Православну… Све горе написано је од Светитеља наших. Како нема два истинита Бога тако нема ни две истините Вере. То је Православље Божије, а остало је зна се чије….

     • Не по нама (ко смо ми обични грешници и смртници) анонимусе, него по св. апостолском предању и догматима св. Отаца православне цркве! Православље се не доказује већ се делима сведочи и показује. Зашто да се мени ускраћује право и могућност да Истином сведочим православну Веру и сматрам је једином доследном хришћанском вером, а све остале религиозним конфесијама? У шта и како ће веровати 6 милијарди осталих је њихово лично определење и неотуђива слобода избора Богом дата, ја морам да бринем какав ћу ја дати одговор пред Господом као православни хришћанин?
      Поштовање и љубав према ближњима (а ко су нам ближњи погледајте у причи о добром Самарјанину и разумите чији су супарници били ондашњи Самарјани) треба да нас инспиришу, а ми крштени се молимо и вапијемо да нас Дух Свети води и руководи, зато се и каже у првој заповести ,,Љуби Бога…„ (и увек прво Бога), а у другој ,,љуби ближњега свога као себе самога„ – ,,јер кад видех брата свога, као да видех Бога мога„ значи дозвољено нам је и живот положити за ближње своје, али смо дужни и у обавези успротивити се свима онима који кваре нашу веру и нападају нашу цркву… Хвала Вам што верујете да Бог постоји, али да ли ми постојимо и колико смо постојани то је право питање, зато ми кажемо да верујемо и молимо се да Он помогне нашем неверју.
      Ја не знам да ли је Бог у свима нама (по назначењу и позвању вероватно јесте, ,,много је званих али мало одабраних„ – што нам говори да је битнији хришћански сој него свих осталих оглашених број) како кажете, али могу Вам посведочити на свом личном примеру: да иако вазда грешан, недостојан и најгори (од све браће и сестара) повремено осетим неописиву благодат и милост Божију у православној вери и Цркви.
      Док то неисказиво и ничим од нас заслужено умиљење не доживите и не осетите на својој кожи и у свом животу узалуд Вам ја отписујем и покушавам појаснити, могу Вам само рећи: дођите и видите,

   • Поштовани анонимусе, знамо поприлично шта је то над_јерес екуменизма (и новотарства) која није само религиозни већ свеобухватни пројект на многим друштвено-економским, културним и другим пољима људског битисања…
    По мом скромном мишљењу најкраће речено (после ничеанског – над_човека) то је нови мелтинг пот (пројекат) тј. бућкуриш који је предвиђен за смућкати и просути, па ко се маштаријама упецао на дурдубак јао си га њему…

    Против тога сам: нпр зато што сасвим оправдано сматрам да је то отровно зло упаковано у фини целофан шарених лажа и анестезираних шапо_ловина тј. под маском лажног ,,братољубља„ се прља, квари и искривљује моја (слободном вољом изабрана) православна вера – у ЈЕДНУ СВЕТУ, САБОРНУ и АПОСТОЛСКУ ЦРКВУ.
    Прља се разноразним отпацима који (отпали) уместо да се покају и врате цркви Христовој и даље тврдоврато остају у не покајању покушавајући православне премамити и преварити лукавим илузијама… Другим речима: морбидно нас присиљавају да се вежемо за лешине и вучемо их до смрти.
    Квари се саборност (гр. католики) и изазивањем хаоса (и прећуткивањем истинитих чињеница) нарушава се јединство православних верника што је напад на црквени организам и поредак…
    Искривљују се апостолска предања и учења светих отаца утврђених на 7 васељенских сабора…
    Запитајте се, преиспитајте се и проверите цењени анонимусе да ли Ви стварно знате шта је то зло екуменизма и чему води?

 5. Дело св. Јустина Ћелијског „Православна црква и екуменизам“ је корисно за све који желе да науче и схвате у чему је непремостив јаз између праве вере Православља и лажи екуменизма.
  Потражити га интернету или у библиотекама јер се у црквеним продавницама не може наћи, веровали или не…


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: