Објављено од стране: ИстиноЉубље | 19. маја 2016.

Отворено писмо народа са Литија Београдом против потапања Грачанице – Сабору епископа СПЦ (а уочи судбоносног Сабора на Криту)

Вести са Грачаничке страже: Четвртак, 19. 5. 2016.

Отворено писмо народа са Литија Београдом против потапања Грачанице- Сабору епископа СПЦ (а уочи судбоносног Сабора на Криту)

DSC05872DSC05894DSC05891

Док Грачаница тоне- нико не мари за Њу… Нити патријарх, нити ико од сабраних у Патријаршији епископа СПЦ, а да и не причамо о Влади РС, опозицији и јавним личностима… Да ли смо потонули ми или Грачаница- тек ће се разјаснити.

DSC04740DSC04760DSC04782

Православни верни народ са непрестаних Православних Литија народа које сваке суботе у 15 ч. иду од Владе РС до Патријаршије и лажљивог РТС-а ради заустављања потапања Грачанице ваљевске и спречавања свих других смућујућих атака на душу народну које извиру из државе а неретко и из Патријаршије- данас су изражене кроз добронамерно опомињуће писмо упућено епископима СПЦ,сабраним на годишњем заседању у Патријаршији а уочи,са зебњом ишчекиваног сабора помесних Православних Цркава заказаног у јуну на Криту (где је данас, како чусмо, злослутно оборен путнички авион).IMG_1185

Наш сабрат који је понео предати писмо у згради Патријаршије провео је више часова у пријатељском разговору са патријаршијским свештеником који је на дужности шефа кабинета Његове Светости, разговору који је био неретко супротстављених ставова али и обостране спремности да се међусобно саслуша саговорник. Шеф кабинета, отац Владимир Вранић је обећао ово народно исповедно писмо упућено Светом Архијерејском Сабору предати секретару Синода без обећања шта ће даље бити и да ли ће наши примерци одштампани за сваког епископа напосе стићи до намењених прималаца. Но, како год, најбитније је да је верни народ овим веома важним отвореним писмом које наниже у целости доносимо опоменуо епископе за сва конкретна видна и груба удаљавања од Светог Предања Цркве Божије што је нарочито важно било учинити уочи у најаве сабора Православних помесних Цркава на Криту које не улива свима вернима нарочито поверење услед проблематичних тема одређених за разматрање. Уосталом, ако епископима и не стигне писмо на руке могу га, уколико зажеле, прочитати у електронској форми на интернету чиме се порука показује доступна свакоме ко је жели чути… А надамо се да то желе, надамо се да још увек брину за стање душе народне коју су се заветовали Православном Христу Богу приводити. По делима се човек познаје а одлуке са стрепњом ишчекиваног сабора на Криту сва православна јавност ишчекује као одлучујуће за распознавање истинских и притворних пастира Цркве Христове, оних који чувају Науку и Предање Цркве и оних којима су од Светих Догмата и Канона Истине Божије пречи глобални масонски екуменски трендови овога све више огољено антихришћанског века. 

Отворено исповедно писмо народа са суботњих Литија за Грачаницу је предато и заведено данас у Патријаршији СПЦ, али Петицију скоро шест хиљада народа патријарху да се заузме за заустављање потапања немањићке Грачанице ваљевске нећемо предавати на писарницама Патријаршије- већ ћемо сваке суботе у Литијама народа које ће долазити пред Патријаршију захтевати да се иста делегацијски прими уз подробна образложења и предлоге и од стране доносилаца и од стране Његове Светости патријарха Иринеја који се до сада према петицији односио полицијски хладно. Не желимо да потписи верног народа за Светињу која се управо потапа заврше у неком патријаршијском подруму, као што су копије 33.174 потписа народа завршили у подрумима Владе РС, Председништва РС и Народне Скупштине РС. Док не добијемо уверљиве правдољубиве одговоре од свих надлежних, и сачекамо да их видимо спроведене на делу- са улице се Православне Литије народа неће повлачити никада. 

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Јереси не подмећите, расколе не намећите, Светиње не продајите, самовољу своју, о, епископи србски, покорите у свему Светим оцима Цркве  

+++

Отворено писмо верног православног народа Његовој Светости и Светом  Архијерејском  Сабору СПЦ

DJB_7873

са непрестаних свакосуботњих Литија за заустављање потапања немањићке Грачанице ваљевске  од опасно штетне бране „Ровни“…

а у току мајског заседања САС СПЦ и пред предстојећи Сабор Помесних Православних Цркава на Криту 

Ваша Светости, и сви на Светом Архијерејском Сабору сабрани епископи СПЦ,

    Благословите!

    Благословите народ верни који очекује од Вас, не само благословене речи већ истино-делатни  благодатно-силни благослов коме је извориште одлучно Правоверје и смерно Правоживље.

    Брод Србске Цркве, оштећен бројним бурама, плови у овим смутним временима и једина је преостала светлост простодушном народу Божијем Православном. Зато пазите добро да је делима својим не загаснете, да клир Црквени неистином и телесним угодностима не заварате, а верни народ потпуно не саблазните. И немојте се смућивати нашом грешном недостојношћу већ, како је тема овога писма питање духовног живота или смрти, преклињемо Вас да не гледате на лаичност обраћања а ни на дужину, већ на општеправославну важност и добронамерност описаних примедби како би оне биле благовремено упозорење у току заседања Сабора архијереја СПЦ, а нарочито пред предстојећи сабор Помесних Православних Цркава у јуну на Криту.. 

    Шта су главна искушења СПЦ  данас? Самовоља, модернизам и немање страха Божијег међу најутицајнијим епископима. Мислите да је то груба констатација?! Хајде, да погледамо заједно…

    Сабор и Синод СПЦ захтевају данас војну (паполику) покорност од подјармљене пастве. АЛИ- да ли притом Сабор и Синод доносе одлуке и у животу делају у сагласју са учењем и предањем Цркве Христове и Светитеља Његових? Где је ту оно: „Који хоће међу вама први да буде – да буде свима слуга“…  Прво, слуга Науци Христовој појашњеној нам Духом кроз Светитеље, а друго служење спасењу пастве у јединоспасоносној Православној Истини Христовој. Да ли су сами Сабор и Синод безусловно непогрешиви и свака одлука им је у Богу Духу Светом једногласно са Светим Канонима донета? Или, боље је на све ово покушати одговорити још једним питањем: Да ли сте, господо епископи, грдно сагрешили против Духа Светога увођењем политикантског прегласавања у одлучивање Светог Архијерејског Сабора СПЦ?! А Свето Предање Цркве, пак, захтева да сваку одлуку Сабора морате потписати, у сагласју са једнодушним учењем Светитеља Цркве, речима:  „Одлучи Дух Свети и ми“…  Који Ви? Већина или мањина? Или ниједни? Једино четврто,  тј. да сте сви у праву –  немогуће је.

    Пошто тражите непогрешиву послушност Цркви, али не Цркви схваћеној и утврђеној Тврђави Истине Христове и ограђеној Светим Канонима Светих отаца – већ цркви схваћеној као ад хок „непогрешивом“  Вашем савременом Сабору епископа- који се, успут, све више поданички подјармљује данашњој масонској држави и  глобалистичким трендовима- да ли је добро у вашој „непогрешивости“ имати двоструке аршине? Када модернистичким епископима прегледате финансијске извештаје и уочите недостатке, нпр. Иринеју аустралијском, Андреју бечком, Сергију немачком и осталима… онда се то заташкава и нико не бива опоменут, а камоли да остане без епархије. А када се пак ради о епископима који држе до чувања Светог Православног предања Цркве Божије у Срба – е, њих експресно развлачите по профаним медијима, а неретко и по световним судовима  и протерујете са епархија. А зашто!? Па, једино зато да бисте у „непогрешивом“ прегласавању у Светом Сабору СПЦ имали већину у одлучивању. Грешимо? Добро, реците нам, може ли се данас икако провући благослов за хиротонију у епископа некоме ко држи до очувања Православног предања, ко није за профани екуменизам  и ко је против реформи које се намећу свом клиру Цркве?

    Убеђујући нас у Вашу „непогрешивост“, гле, сада је општа иницијатива да нас убедите и у „непогрешивост“ надолазећег јунског заседања помесних Православних Цркава на Криту који се сазива из ко зна којих побуда. А Сабор помесних Православних Цркава на Криту доноси одлуке најлицемернијим могућим екуменским консензусом – не једногласјем свих присутних епископа већ једногласјем група помесних Цркава које иначе неће довести све своје епископе, већ већински екуменско-глобалистички настројене. Права демократија на делу, и после се чудимо како нас политичари преваре на сваким световним изборима.  Елем, ако одлуке било ког савременог Сабора епископа нису у складу са Светим канонима, или ако су двосмислене, нејасне и збуњујуће – може ли се тај Сабор назвати Светим и обавезујућим за верне Једине Свете Саборне и Апостолске Цркве. Но, сачекаћемо и јун…

    Дакле, молимо Вас и преклињемо, докле се још нисте завршно отиснули у воде раскола и јереси куда је већина Вас на делу кренула, да своје будуће одлуке по важним црквеним питањима (нарочито србским сведочењем на Сабору на Криту) ускладите са учењем Светих Отаца једине Цркве Духа Светога – Цркве Православне:

 1. Не постоје друге цркве, сем Православне Цркве и не постоје други хришћани, сем Православних. Због чега је Господ рекао да ће тешко одговарати свако ко промени макар и реч из Светог Јеванђеља и тако научи друге? Зато што Истина не подноси ни трун лажи, зато што Духа Светога нема тамо где влада извитоперена „истина“, тј истинолика лукава лаж.  Ми и назовихришћанске  секте, почев од римокатолика па надаље, не верујемо у истог Господа Христоса. Зато су их све Светитељи наши и звали кривовернима, отпалима. Признање некакве „црквености“ и католицима и протестантима је стављање под  суд светлост Цркве Православне, релативизовање Истине Божије и саблажњавање свег човечанства да Истина која је темељ Смерне Благодати Божије није потребна за задобијање Царства Христовога и да се може „спасити“ и на свој начин и сопственим моћима. Предани екуменисти ће кад-тад доћи до оног пилатовског питања: Шта је то истина? Дакле, уколико наставите да упорствујете у оваквим настојањима признања црквености кривовернима –  неминовно ћете од своје пастве отпловити у црно море јереси и раскола – у чему вам верни народ неће саучествовати, већ ће вас непрестано под прозорима (као што су ове наше непрестане суботње литије за спас Грачанице) молити да достојно носите Свету Православну мантију и Свете чинове Православне Цркве.
 2. Не реформишите Богослужења и Свету Литургију, не нуткајте народ да се неприпреман причешћује, не дирајте иконостасе… јер, свако враћање уназад је људска реформа – док Дух Свети води Цркву унапред, освећујући све обичаје народа који су у складу са Правом Вером а временом су ушли у опште упражњавање од стране верних. Да ли смо се и до сада спасавали Светом Литургијом какву је познајемо, какву су служили и Свети Николај и Јустин? Јесмо. Дакле, чак и да замислимо да су реформатори технички у праву у неким детаљима – последице насилне реформе су поделе у верном народу, а такви подстрекачи су расколници Цркве Божије. Старији је мир и јединство Цркве од умовања појединих начитаних духовних предстојника. Такође, по извештају покојног Живице Туцића видимо да и римокатолици врше реформе њихове мисе како би је вратили на изглед 5. века – јасно је да се све ради како би се визуелно  усличила богослужења (придодајмо томе и насилно уклањање иконостаса од стране водећих новотараца у СПЦ) – како би то постао темељ екуменистичке уније и јеретиколиког зближавања православних и паписта. Непослушност предању Цркве о припреми за Свето Причешће покајањем, молитвом и исповешћу и наговарањем народа да се без икакве припреме причести страшним Небесним Даровима- Телом и Крвљу Христовом, заборављајући шта значе речи да сваки- ко се недостојно причешћује суд себи једе и пије, и да су многи болесни јер се недостојно причешћују Телом и Крвљу Христовом- довешће до поплаве формалних, спољашњих, обредних верника којима је обред замена за покајање и лечење душе од страсти. Тако ће се такви иновациони свештеници све више рутински грубо односити према свем Предању Цркве- јер ако мислиш да су Свети погрешили само у једном- касније ће им такво лукаво смирење наћи и низ других „погрешака“. Бојимо се да ће се безосећајност и рутинско губљење страха Божијега које се види у детаљу из једне београдске Цркве убрзано ширити свуда ако се једнодушно не повратимо послушању Светитељима Цркве Божије(наиме, прекидоше упола Крштење једног човека,  док одслуже Свету Литургију, па ће после наставити Свету Тајну Крштења- све се може како ко хоће, прече је њихово време од Свете Тајне, губи се осећај страха Божијега све више). Зар Свети Василије џаба говори да свака невоља у Цркви почиње од непоштовања ситница- тих наизглед небитних благослова Цркве Светих.
 3. Бригу верних, такође, изазива и тенденција да се на Сабору на Криту, противно Светим Канонима, „благослове“ – бракови са иновернима. Најјасније учење Цркве о римокатолицима изнео је Свети Теофан Затворник – Шта ће бити са римокатоличким свештенством – не иду на суд Божији већ право у пакао јер свесно греше; шта ће бити са њиховим народом – не знамо тачно; а шта ће бити са православним ако прими католицизам – не може душу спасити. – Вера Истинита је преча од људских жеља и привлачности – зато Сабор СПЦ нема Благослов да ни у чему одступа од једнодушних Светих Канона Цркве Христове и Духа Светога који је дисао кроз Светитеље и Каноне Цркве- и дужан је да опомене свакога епископа који у било чему неправославно поступа. Црква не признаје крштење нити икаве обреде јеретика – стога је и опасност најављиваних „критских благослова“ за мешовите бракове већа јер сваки слуга лажи и кривоверја има демонско-секташки нагон да како год придобије кога за себе и своје – чинећи га сином пакла двоструко већим од себе самога. И ни у ком случају не саветујте кривоверне да немају потребе за јединоспасоносним Крштењем у Светој Цркви Православној (пропагирајући новотарско „крштењско богословље“)… Дакле, не играјте се са простодушним и наивним душама Христовим јер – који саблазни само једног од ових најмањих… – даље знате и сами.
 4. Што се тиче острашћено жељеног, а нелагодног Вам позивања папе у Србију – нека Вам је знано да се народ верни са тим никада и ни по коју цену неће помирити. Зашто? И због папске наследне секташке лукавости, али и због ваше неутврђености у Вери у Једну Једину Свету Саборну Апостолску Цркву Православну, тј. што ви не дозивате папу као кривоверног да би га спасењу Истине Христове поучили, већ да би острашћеним лецемерним дружењем са њим показали „блискост“ и „сличност“ са римским архијеретиком, увек спремним за свако лукавство и глуму, само да би како придобио кога за своју лаж и под своју власт. Овоме морамо придодати и опомену православних пророштава да ће антихристови глобалисти(који ускоро спремају велики рат ради смањења популације и довођење Антихриста на власт као наводног миротворца који зауставља тај рат) покушати да изврше атентат на папу у Србији како би то био повод свим суседним народима да нас нападну и траже по део Србије. Састрахопоштовањем пазите на сваку реч Светитеља и молитвено је у срцу и на делу примењујте како се на Вама не би обистиниле речи Светог Козме Етолског упућене вернима: У последња времена зло ће вам доћи од начитаних.
 5. Да хитно устанете у заштиту потапане немањићке Светиње Божије Грачанице – на шта сте и заветовани пред Богом – од, научно доказано, еколошки и духовно погубне масонске бране Ровни повише Ваљева (тј. брана „Ровни“ је туристички пројекат масона Душана Михаиловића бившег министра полиције). Уместо да то ревносно чините или да, бар, народу дате своје признање да то из страха не смете чинити – Ви, противно Благослову Божијем да се чувају Светиње Његове које су на Светим Местима својим а вером Светих Предака наших Вољом Божијом  грађене – својим, масонској држави поданичким, „благословима“ паству смућујете и спутавате у служењу Господу Христу. Налазимо се усред фронталних напада непријатеља Христових који ће ускоро насрнути на све Светиње у Православних Срба Богу посвећене – јер су белосветски моћници одлучили затрти нам духовне корене пројектом 2.700 ( читај: две хиљаде и седам стотина) нових брана, планираних на Балкану (против којих се организовано буне сви суседни народи, сем Срба у истим тим масонским глобалним планерима окупираној Србији!? ).

    Већина од Вас, о србски епископи, живи угодним животом, а Веру Истиниту нити свецело срцем верује нити заветовано брани – притом умишљајући некакву безразумску  милостивост Божију. Екуменисти су као  хипи покрет, док супротни крај конопца надвлачења- „зилотисти“- личе на панк покрет у Цркви. Није добро ни једно ни друго јер ни Истина ни Љубав не постоје без Смирења и покајања. Данас влада раширена обмана да су они који се више моле (уместо да су више у пажњи, покајању и све већем созерцању своје грешности пред Богом) – чистији, праведнији и бољи од других. Један Ваш сабрат до те мере релативизује Каноне и Предање Цркве да каже: „Црква је имала и Григорија Ниског и Димитрија Ростовског – обојица су имала нека неправослана и јеретичка учења – па и ја ако у чему и грешим, Црква ће то одбацити, а оно што је добро узети.“  Овако каже митрополит Амфилохије који, успут, на сва уста хвали јеретичко-папског узора Франциска Асишког; епископ Лаврентије води свештенике на поклоњење папи и поклања Светињу Божију Грачаницу масону Душану Михаиловићу, а да Свети Архијерејски Сабор ни патријарха Павла није ни обавестио о томе; епископ Порфирије се осећа блаженим поред  леша Леополда Мандића; Григорије захумски јавно чита католичко исповедање јереси филиокве и перформаснује са бискупима тамошњим; Игњатије браничевски сумња у бесмртност душа; економ бечки Андреј каже да му је духовни отац некакав фратар… а сви се скупа надају да ће их папа Франциско спасити од канонизације Алојзија Степинца. Никако не ваља да ово тако бива. Ниједан Светитељ Светитељем није постао тако што је знао за претходна учења Светих, а проповедао нешто супротно, напротив – несветим јеретиком се тако постаје, вечним проклетником који разара Мир Божији Цркве Христове Православне… И на крају, шта је нама до њиховог става о Алојзију – какав „светац“ таква и религија. Неопходно је да саборски опоменете свакога од поменутих да се врати на пут Светог Православног Предања Цркве, а, такође, и да вратите побожне свештенике и народ у Сабор СПЦ како је било до 1962.г. иначе ова епископска искључивост без народних простодушних „магарица“ нанеће нам све веће падове.

    Поменути, екуменистичким духом опијени, самовољни епископи који „много воле“ читав свет, а, најчешће, нелагодно им је живети са укућанима и најближњима својим, немају никакве чисте љубави ни према Богу ни према свету, већ су очигледно посумњали у Православну Истину која нам је Христос – једина нада спасења нашега. Свети Јован Лествичник кратко и јасно пише – Љубав тек почиње тамо где се завршава велико смирење- о, самовољни екуменисти србски. Треба ли уопште и придодати овде – да је све то екуменско додворавање лицемерје и глума… Јер нико није Благ осим Господа, а гле, овде се сусрећемо са театралним љубвеобилнијим епископима него што су то Свети оци били, љубавнијим од Бога који нам Истину, Смерно-Љубавни Крсни пример и Каноне Цркве даде?! Није Христос прилагодљив људским схватањима, већ се смернима дарује благодат јер Га они искрено богобојажљиво траже и налазе Га као Једину, Апсолутну Непроменљиву Истину Божију. Један је Христос Спас наш Православни, а многа су лажна веровања, лажни човекоугодљиви „христоси“ самозадовољних секташа којима су истина и смирење само непријатне теме личног самољубља и гордости.

    Најбоље би било кад бисте све ово горенаведено, што се, иначе, и лако да исправити – одмах сада Саборски и исправили. Притом, не бисте смели ни називати, иначе неканонски свргнутог епископа Артемија – секташем, чиме се не само продубљује раскол  већ и разоткрива свесност предумишљено зачетог раскола… Наравно, не би смео ни епископ Артемије да продубљује раскол олаким прекидима општења (нпр. док је био на Косову – говорио је да би прекинуо општење са епископима СПЦ само ако Саборски потпишу унију са римокатолицима), да отвара посвуда своје катакомбе и да  хиротонише своје епископе… чиме се такође продубљује раскол за чији зачетак, он сам, иначе, не сноси никакву одговорност…(Јер кад би, нпр. новотарским епископима Андреју, Иринеју Добријевићу и свима осталим судили по Артемијевом шаблону – да ли би икоји на Епархијама преостао?)

    Ето Вам лаког, Светим оцима утврђеног, рецепта за васкрслу Богоугодну Православну Србију у којој би се и анђели Божији са људима још овде у радости саживели… Ако је хоћете  – можете је лако, храбро и смирено понудити свима, а ако нећете – ви ћете наставити љигаво срамотним попуштањем духу овога века  да је проклињете делима својим и све то прикривајући молитвама које не допиру даље од сводова грађевина храмова. Боље је, за почетак, да саборно изађете пред Патријаршију и примите петицију десетина хиљада народа за заустављање потапања немањићке Светиње Грачанице ваљевске у антинародној, погубној по здравље становништва брани „Ровни“, и саслушате добронамерна питања забринутог верног народа који неће престати да сваке суботе у Литијама обилази зграде Владе РС, Патријаршије и РТС-а све док се погубна поплава лажи и саблазни не заустави над беспомоћним православним народом нашим. Предводите нас у преко потребном и обавезујућем Православном исповедништву данас- а не стидите нас се и не идите за овим антихристовим веком.

    Испуните све ово основно на шта сте се заветовали при хиротонији у епископе Православне Цркве Божије – и тако ћемо сви свенародно осетити силу благодати Божије коју сте забадава добили, а коју сада, свесно или не, због земаљских погодности широког пута мамаца овога света – од пастве Христове скривате.  А потом, можете се наставити бавити дубљом теологијом, само увек уз присећање оних светоотачких речи којима смо сви преначитани, али их у пракси не испуњавамо: „Богослов је само онај ко се непрестано моли. “ А сада- Благословите и нас све на чување Једине Божије Вере Православне!

    Верни Православни народ Христов који дела Ваша и одговоре Ваше чека и чекаће под прозорима Вашим све док дела и речи Ваше савршено не ускладите са тежином звања свога и чистотом науке и предања Цркве на које Вас обавезује Православна мантија као и одговорност која вуче за собом све Вас укућане СветоСавске свесрбске Патријаршије ове.

    У име Православног народа који сваке суботе у Литијама молитвено походи Патријаршију ради предаје Петиције за заустављање потапања немањићке чудотворне Грачанице ваљевске и очувања заветне православне отаџбине наше, чланови Православног братства – ИстиноЉубље:

У  Београду,  19. маја 2016. год.          Иван Дедијер, Горан Луковић, Љиљана Бојовић….

Advertisements

Responses

 1. ЕКУМЕНИЗАМ…СПЕЦИЈАЛНИ РАТ ПРОТИВ ДРЖАВЕ, ЈЕЗИКА, ВЕРЕ, ИСТОРИЈЕ, КУЛТУРЕ, ТЕРИТОРИЈЕ…НАРОДА срБскОГА
  Коме и зашто иде у прилог да се мења вишевековна програмска шема
  Св. Литургије, осим противницима Бога и Људи?!
  Овде су, свакако, у питању теолошки разлози, које врло једноставно,
  срцу пријемчиво и уму разумевајуће објашњава многопоштовани ПРОТА
  МАТЕЈА! *
  Такве ПРОТЕ су, као што је ПРОТА МАТЕЈА, мене, моју супругу и децу
  крстили, мене и моју супругу венчали и опојали душе мојих у Господу уснулих сродника и пријатеља …
  Такви су остали и остају доследни свештеничкој заклетви – да ће
  Св. Литургију служити на начин како су примили од својих предходника и предходника њихових предходника… – СВЕТИХ ОТАЦА!!!
  Томе је остао и остаје веран у векове векова и Владика Артемије, па је и због тога протеран са Косова и Метохије са својим верним монаштвом.
  Пошто сам ја лаик, и може ми се приговорити да нисам ТЕОЛОШКИ КВАЛИФИКОВАН И КОПЕТЕНТАН, ја ћу укратко поменути да се ту, у ствари, и не ради толико о ТЕОЛОШКИМ, већ о КИБЕЕРНЕТСКИМ – ПРОГРАМСКИМ РАЗЛОЗИМА, којег НОВОТАРЦИ ЈЕСУ ИЛИ НИСУ СВЕСНИ?!
  Поента је у томе, да се НОВОТАРЕЊЕМ мења ЛИТУРГИЈСКА ШЕМА СЛУЖЕЊА НА ЗЕМЉИ –“ВОЈУЈУЋОЈ ЦРКВИ “ – у односу на исту такву шему ЛИТУРГИЈСКОГ СЛУЖЕЊА НА НЕБУ – “ПОБЕЂУЈУЋОЈ ЦРКВИ“.
  То се сликовито може објаснити упоређивањем једног личног рачунара
  са централним, базним рачунаром.
  Уколико се било шта промени у програмској шеми личног рачунара, он
  остаје одсечен од централног, базног рачунара, програмски
  више није са њим компатибилан, није више умрежен, губи приступ бази
  података…
  Дакле, мењањем вишевековне шеме ЛИТУРГИСАЊА треба направити „РАСКОЛ“ – РАСЦЕП – између ЗЕМАЉСКЕ И НЕБЕСКЕ ЦРКВЕ, и тако омогућити НЕПРИЈАТЕЉУ БОГА И ЉУДИ ДА ОСТВАРИ СВОЈЕ НАМЕРЕ!
  То је тај СПЕЦИЈАЛНИ РАТ /ИНФОРМАТИЧКО-ИНФОРМАЦИЈСКИ/, СОФТВЕРСКО-КИБЕРНЕТСКИ РАТ којим треба РАЗБИТИ ТУ СРБСКУ,
  ЛИТУРГИЈСКУ СЛОГУ, САБОРНОСТ ПРЕДАКА И ПОТОМАКА – РАЗДВОЈИТИ ПРЕТКЕ ОД ПОТОМАКА, ТЈ. “ЗАБОРАВИТИ ПРОШЛОСТ И ОКРЕНУТИ СЕ КА БУДУЋНОСТИ“, А ШТО ЗАГОВАРА АКТУЕЛНА ЦИВИЛНА И ЦРКВЕНА ВЛАСТ – У ЛИЦУ ЕКУМЕНИСТА, “НОВОТАРАЦА“!
  Али, сваки народ који се одриче своје прошлости, руши темеље свог постојања и опстанка, и, наравно, не може имати ни будућност!!!
  Дакле, наш и Божији непријатељ хоће, по сваку цену, да нас и духовно пороби, јер му то никако не полази за руком, премда нас је физички /преко домаћих издајника/ окупирао – запосео један део наше територије – Свето Косово и Метохију!!!
  Сувишно је појашњавати, јер је то више него очигледно, да је то део „Милосрдног Анђела“, рата који се води против народа срБскОГА, само сада неубојним – виртуелним – средствима …
  Али, Господ говори, преко својих изабраника, да ће се до краја времена служити Св. Литургија на Предањски, Светоотачки, вишеве-
  ковни начин, одржавајући тако у јединству ЗЕМАЉСКУ и НЕБЕСКУ ЦРКВУ, ТРИЈУМФОМ ПОБЕДЕ ДОБРА НАД ПРОТИВНИКОМ БОГА И ЉУДИ!

  * Др протојереј-стафрофор МАТЕЈА МАТЕЈИЋ, “Православље и савремена реформација /обновљенства/“, Крагујевац, 2007.

  Драган Славнић

 2. ИстиноЉубље:

  “Дакле, молимо Вас и преклињемо, докле се још нисте завршно отиснули у воде раскола и јереси куда је већина Вас на делу кренула, да своје будуће одлуке по важним црквеним питањима (нарочито србским сведочењем на Сабору на Криту) ускладите са учењем Светих Отаца једине Цркве Духа Светога – Цркве“

  Инетерсантно је запазити да се овај “Сабор одржава баш 26.о6.2о16 – у знаку 3/ТРИ/ ШЕСТИЦЕ?!
  Такође, интересантно је и место одржавања – КРИТ=ТРИК!!!
  Због тога, може се слободно рећи да је ово: “КРИТ/ТРИК!/ САБОР“!!!

  У прилог реченом:

  Драган Славнић

 3. Po Bogu pa sta se to naopako desava?

 4. Христос Васкрсе! погледајте читав видео:

  http://www.vaseljenska.com/vesti/satanisticki-vatikan-video/

  пар одломака,
  Амфилохије 14:40 / 18:14
  Владика Иринеј 16:39
  Патријарх Иринеј 25:20
  Епископ Лаврентије 22:05

 5. Драги моји истинољупци,за похвалу је ваш покушај опомињања екумениста у СПЦ да се окану ћорава посла само сте сметнули са ума да је то већ поодавно чинио са великим стрпљењем и љубављу вл.Артемије којег ви овде осудисте за продубљење раскола!?
  И ,да ли су га браћа послушала!? где је његова кривица кад свештени канони јасно упућују и регулишу како се поставити према епископима који јавно исповедају јерес речима и делима и не помишљају да тај пут напусте!?
  Аман људи,срби,православци ,шта год да сте,ви учите владике о смирењу и у праву сте за оне заражене екуменизмом али ста прешли меру здравог расуђивања и у тај кош стрпали и оног који је чист у питању управљања речима истине Божије а сами немате истинског смирења иначе бисте препознали доброг пастира и били би му послушни а не као дрски саветници као што је то био и Влада Димитријевић!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: