Објављено од стране: ИстиноЉубље | 29. марта 2016.

Петиција Патријарху иницирана Вучићевим лукавим пребацивањем одговорности: Грачаница више да се не скрнави- ни бруталним потапањем, ни безбожним „премештањем“- већ да се спаси на од Бога одређеном Светом Месту Њеном!!!

Вести са Грачаничке страже: Уторак, 29.3.2016.г…

Вучић и Његова Светост гг Иринеј ни случајно да не покушавају да скрнаве Грачаницу ни „премештањем“, ни потапањем, већ да је спасу на Њеном од Бога благословеном и непроменљивом Светом Месту- или заштитном браном, или кружним зидом, или што је најнормалније да се одустане од пуњења бране преко небесбедне и штетне коте како би се сачувале Изворске воде и скинула безбедоносна претња над главама Ваљеваца (ВИДЕО са друге по реду Литије за Грачаницу и Изворе од Владе РС до Патријаршије и РТС)

Петиција Патријарху иницирана Вучићевим лукавим пребацивањем одговорности:

Грачаница више да се не скрнави ни бруталним потапањем, ни безбожним „премештањем“- већ да се спаси на од Бога одређеном Светом Месту Њеном!!!  

Најлицемернија јучерашња Вучићева изјава у Ваљеву која је уследила као одговор на скандирање народа „Спасите Грачаницу“ када је изрекао чудновату ствар „да ће спасити Грачаницу само ако му патријарх да зелено светло“… После преспаване ноћи, много више нас забрињава- јер постоји опасност да безбожници дођу на идеју да Светињу предизборно „премештају“- што би било најгоре сатанистичко скрнављење Светог Места Грачаничког које има Божији благослов само на том Светом Месту и нигде више!!!

Занимљив је коментар нашег брата Владимира Челекетића о Вучићевом освртању на Грачаницу само због добацивања народа да спасе Грачаницу а, иначе, преокупираним реновирањем нужника у школама по Ваљеву: „Ово је већ перверзија невиђених размера. Колико неко мора да буде глуп или без образа да гласа за овог човека? Тражи дозволу патријарха да не уништава манастир?!?!? Не може да то да уради без дозволе као да се патријарх намерачио да потопи Грачаницу. Као да је то патријархова идеја и патријархов пројекат, па чак и патријарово лично власништво.“

Препредена премијерова изјава да чека зелено светло од патријарха има многоструко злонамерно дејство- прво да се пребаци тежина на патријарха, друго да му спасавање Грачанице уђе у предизборне махинације, а треће изазива највећу Православну бригу- да безбожнике ђаво не потакне да (пошто се при овом пробном пуњењу брана, како јуче сазнадосмо, треба пунити само до пола, па затим испразнити и поново пунити до врха) Светињу Грачаницу сатанистичко медијски „премештати“ што би за маловерни народ изгледало позитивно а за Православне Србе завршно сатанистичко скрнављење Светиње неупоредиво горе од самог потапања…

DSC03916DSC03940DSC03945

Међутим, генерално, безбожничка банда ће имати проблема са непрестаним Православним протестима све док нам је у сећању сачувано Свето Место где Бог занавек Грачаницу посади и благослови преко наших Светих Немањића..

DSC03030DSC03028DSC03031

Испред Владе РС на непрестаним протестима За Грачаницу и изворске воде Ваљева која траје свакодневно koja traje svakodnevno od 09.marta/ од данас потписујемо и Петицију патријарху гг Иринеју коју ћемо му понудити да прими сваке суботе (15.час испред Владе РС па улицама до Патријаршије и РТС) на Народним Литијама за спас Грачанице на Њеном Светом Месту- без безбожног потапања, нити скрнавног потапања… Све, како би се на време верни народ обратио патријарху да од премијера тражи заштиту Светиње Грачанице искључиво на Њеном Светом Месту а без икаквих осталих безбожничких варијанти „спасавања“ типа бруталног потапања или сатанистичког „премештања“ које је још и неупоредиво горе скрнављење од потапања.

+++

Писмо Петиције Патријарху да спасе Грачаницу на Њеном Светом Месту

ЊЕГОВОЈ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХУ СРПСКОМ

ГГ Иринеју (Гавриловићу)

(Српска Патријаршија, улица Краља Петра  бр. 5, 11000 Београд)

Уводно обраћање Петиције-Апела Православног верног народа србског

Њ.С. патријарху ГГ Иринеју

Ваша Светости,

Обраћамо Вам се у великој забринутости али са надом у срцу да ћете услишити наше молитве и стати у ред србских патријараха којима је љубав према Богу, Вери Његовој Православној и Светињама Његовим изнад свих овоземаљских ствари и да ћете остати запамћени као чувар а не рушитељ древних православних цркава. Јер после изјаве премијера г. Вучића да- ако му Ви дате зелено светло он ће спасити Светињу Грачаницу- сва даља забринутост и невоље народа и страдање Светиње Грачанице ваљевске зависи само од Вас. Наравно, никоме нека не пада на памет да ће се верни народ икада сложити са било каквим неправославним „спасавањем“ Грачанице или „премештањем“ Светиње Божије- већ једино Њеном заштитом на Њеном Богом одређеном Светом Месту било градњом заштитне преградне контра бране (која постоји као идејно решење у самом пројекту бране Ровни) или заштитног полукружног зида око Њеног Светог Места.

Сви ми осећамо да се над нашом земљом и над нашом Једином Светом Саборном и Апостолском помесном србском Црквом надвила велика опасност. Таквих је времена било  и пребродили су их наши Свети преци вођени једином истинском вером Светим Паравослављем и Светим Правоживљем својим увек непоколебиво ходећи за Господом Исусом Христом. Наши духовни пастири међу којима су многи наши патријарси и владике задобили ореоле Светих јер су бранили и добранили Свето Православље.

Они којих цели свет не беше достојан и којима је била дража Небеска Србија Христова него ли сво земаљско царство- Светитељи су нас поучавали да „Бог воли храбре православне слуге своје а да се кукавица гнуша“ , ваљда, јер они немају ни мало поверења у Божију помоћ и заштиту Његову. Зато Вас сав овај безбројни верни народ србски, и онај који је стигао овде потписати се и онај који се потписује молитвеним сузама из даљине јер не може доћи, преклиње да се не сврставамо у оне који се више надају на било ког човека занемарујући нашег Свевишњег Оца Небеског судаприсутног и свеоживотворујућег Сведржитеља који Љубављу Својом обасјава све видљиво и невидљиво.

Позивамо Вас да и јавном речју станете иза Светих канона Светог васељенског патријарха Тарасија и свих Светих отаца Седмог Васељенског Сабора Једине Цркве Божије који једном занавек и на папиру посведочише да је једном нешто освећено у Цркви у Име Господње- увек Само Божије и ничије више. Стога Вас и коленопреклоно молимо да у свему прилагодите своје звање и духовно настројење општим потребама и Небеске и земаљске Србије- како не би сав народ испаштао на челу са Вама као они који су занемаривали чудотворну немањићку Светињу врховног војсковође свих Небесних Сила- Божијег Архистратига Михаила. Будите нам у свему сагласни са Архангелским презименом Вашим које од Светих предака наследисте…

И у речима и на делима Православним патријарсима нашим одани и покорни

Православни, Христу Богу верни, народ србски

+++

Друга по реду свако-суботњих (26.3.2016.г.)

Литија за Грачаницу и Изворе од Владе РС до Патријаршије и РТС

ИстиноЉубље свима Вама!

 

 

Advertisements

Responses

 1. Помаже Бог!

  Браћо, у последње време нешто се чудно дешава са вама. Прво сте (кажете намерно!) оставили освештане иконе да тону у блато и да „чувају Грачаницу“, као да сама црква није светиња барем једнако колико су то иконе које су у њој. Тиме сте, по мом скромном мишљењу (а нисам усамљен у томе) учинили велики грех, јер сте заправо учинили маркетиншки гест да бисте „дозидали“ који степен на ексклузивности онога за чега се, тако кажете, борите. То није за хвалу, то је више за срамоту.

  Часни пост је почео, а ви правите галаму у Београду, пресрећете патријарха, шаљете му чак и увреде, а после тога ипак остајете демонстрирајући на улици, а не улазите у храм Божији на вечерњу молитву. Зар је то Православно? Или је храм постао нечист тиме што је у њега ушао патријарх којега сматрате за недостојног?

  А сада, не знам како да окарактеришем ово што чините, шаљете петицију том истом патријарху, потписујући се као „патријарсима нашим одани и покорни“. Нешто ту не стоји, браћо мила. О председнику владе не вреди причати, он је, изгледа, већ резервисао и утврдио место „тамо“ где нико од нас не жели да иде када дође час суда, али сте ви из његових крајње неразумних речи извукли сада потребу да се обратите лично патријарху, као да овог момента ишта од њега зависи. Има се утисак да сада само чекате неку (било какву) реакцију да бисте осули још већу паљбу.

  Ја сам са вама посредством овог сајта, чини ми се, неке две године уназад – на жалост само у молитви, јер сам заиста константно у послу а да бих могао и физички прићи и помоћи. Све до сада ваша борба је била у оквирима онога што се зове Православље. Чини ми се да сада искачете из шина, претерано у ватри (верујем – добрих) жеља. Сетимо се да је пут до пакла поплочан добрим жељама.

  Сваки искрено Православни Србин неутешно плаче у души због ових дешавања у нашој Цркви и због неопростиве пасивности наших архијереја и њихове небриге за стадо које уплашено чека пастира. Но, размислите да ли је пут којим ви сада идете заиста пут у Царство Небеско.

  Праштајте и помените!

  Са вама у молитви,
  Милорад, Нови Сад

  • Ko god misli, da nije trebalo ostaviti Ikone u Svetoj Gracanici,
   gresi, jer ne razmislja o nebeskom, vec o zemaljskom.
   Zasto? Sve je tvorevina Bozija. I voda.
   Sto je nama nemoguce, Bogu je sve moguce!
   Sve je u Gracanici na svom mestu, ne brinite!
   I Ikone, a Andjeli Gospodnji Sluzbu Boziju Vrse, ne sumnjajte!
   Kad Nedeljom odem na Sluzbu, obavezno zapalim
   svecu i namenim za Svetu Gracanicu.
   I svetli sveca i u Gracanici, sigurno!
   Sto je nama nemoguce, Bogu je sve moguce,
   samo ako verujemo.Koliko je Svetih Ikona ostalo
   neosteceno i netaknuto posle najstrasnijih pozara.
   Gledajuci zemaljski, to je nemoguce, to ne moze biti,
   ali sto Bog Hoce Da Sacuva, Ostace Sacuvano!
   A, narod verni, molio se u vodi do kolena, i ostao
   u Svetinji Bozijoj, koliko se moglo fizicki izdrzati.
   Kakvo delo, kakav podvig, sve je upisano olovkom neizbrisivom!

   • У Ваљевској Грачаници постоје два слоја фресака!!! Црква је под заштитом државе, а ипак је потопљена од те исте државе!

  • Ти нам кажеш, да је требало све ИКОНЕ извадити из ЦРКВЕ и пустити да буде потопљена. Ја мислим да оно што припада Цркви да се не треба из Цркве износи напоље. Јесте жалосно видети оне иконе и све оно што је у Цркви да се потапа и уништава, али оставити само Цркву без ИКОНА, на шта би то онда личило. То је посматрање од стране материјалиста који гледају само материјалну страну а не духовно, где материја нема велику вредност.. Што се тиче службе и молитве са патријархом и његовим свештеницима, то нам је забрањено КАНОНИМА, јер тамо каже се да онај ко одступа од Бога и Православља, није ни патријарх нити епископ ни свештеник. Не чини ни Патријарха ни Епископа ни Свештеника, само његово одело или звање од народа , него ВЛАСТ КОЈА СЕ ДАЈЕ ЊЕМУ ОД СТРАНЕ САМОГА БОГА, А АКО ОНИ НЕ СЛУЖЕ БОГУ ОНДА ОНИ ТУ ВЛАСТ ГУБЕ. По моме мишљењу да, када се једном рукоположе Свештеници или Епископи или Патријарси, да они остају у служби Богу , само онолико коплико чине Богу угодна дела и у славу Божију, а за своје издајство које они чине, као што је Јуда учинио, биће им награда исто онаква какву је Јуда већ добио.
   Пошто ми незнамо, каква су то дела Богу угодна а шта су прикривена а Богу супротна, зато нам је боље, да не идемо на њихове службе и да се не мешамо са њиме и да немамо удела у њиховим неделима. Зато нам Канони и забрањују да се мешамо са њиме. Ето ја то тако видим, Господ је тај, који о свему томе одлучује. Нама је дато упутсво преко Канона; ЧИТАЈТЕ КАНОНЕ, КОЈИ НАМ ГОВОРЕ, КАКО СЕ ТРЕБАМО ПОНАШАТИ У СЛУЧАЈЕВИМА, КАДА ВРХ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ КРЕНЕ У ОДСТУПНИШТВО ОД ПРАВОСЛАВЉА и Бога. Љубиша

 2. Stop potapanju!!!

 3. ГРАЧАНИЧКА КЛЕТВА
  И КРВАВА ЖЕТВА

  Над Србијом нигде неба нема
  Прекрили га тама и облаци,
  Божја казна Србији се спрема,
  Крв с Икона Божији су знаци.

  Крв не виде – за сузе не хају,
  Властодршци Сатанине гњиде,
  Башкаре се у земаљском рају,
  Својега се злочина не стиде.

  До лаката прљаве им руке ,
  А мозгове попиле им вране ,
  Проклетство им пада на унуке,
  Црни Усуд већ им броји дане.

  Грачаницу потопише Свету,
  Божји бисер у ваљевској гори,
  Дивише се земаљскоме Псету,
  Што Светињу водом им затвори.

  Ал са Неба стиже брза клетва,
  Уживајте у демонском пиру ,
  Крвава ће бити ваша жетва.
  Децу ћете тражити у виру.

  Свако себи гробове већ копа,
  Од јереја па до патријарха,
  Проклета вам била свака стопа,
  Од владара па до епископа.

  Немањићку цркву сахранисте,
  Тако ћете најмилије своје,
  Тешко вама савести нечисте,
  Што се греха ни Бога не боје.

  Тешко теби Председниче мрски,
  Што ти народ поверење даде,
  Тешко теби Премијеру дрски,
  Што светиње српске распродаде.

  Тешко вама што мирно гледате,
  Док Светињу вашу вода гута,
  Зар ни грама храбрости немате
  Води другог да нађете пута ?

  Архангел вас Михаило зове,
  Да с престола уклоните Јуду,
  Неће бити те Србије нове,
  Без наплате на Божијем суду.

  Пре нег` клетва са Небеса сиђе
  и потоп се у Ваљеву збуде ,
  помозите води да одиђе
  Грачаницом сачувајте образ и људе.

  Миодраг Томић Стублински

 4. https://www.youtube.com/watch?v=3-2aQzpJV2I Спаси Боже Грачаницу, спаси Господи / Свакодневно у 18часова, угао Немањине и Књаза Милоша, народ за спас Ваљевске Грачанице

 5. Urednistvo obratite paznju na jednu stavar da vas Patrijarh i Vucic ne zamajavaju da stanete sa protestima do izbora. Da nekako sve zaustave a onda kada dodju na vlast jovo nanovo. Mislim da ce to tako nekako ici. Ali njihova stvar.

  • Nije samo Gracanica problem vec mnogo sta. protesti ne bi smeli stati zbog drugih stvari mislim.

 6. Kakva sad odjednom „zastitna pregradna kontra brana ili zastitni polukruzni zid“ ???
  A sta cemo sa unistavanjem podzemnih voda, zagadjenjem zivotne sredine ili eventualnog pucanja brane i potapanja celog Valjeva ? Odjednom ste na sve to zaboravili i zadovoljicete se nekakvim zastitnim zidom ??? Da svetinja bude okruzena zidovima kao u nekom logoru ??? Nije vam dobra ova peticija, nema odustajanja, samo potpuno praznjenje ove prokletinje dolazi u obzir.

  • Ко ће ићи у ову светињу ако нестане живе цркве,(верног народа испод цркве).Брана је промашена инвестиција, паметном је јасно.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: