Објављено од стране: ИстиноЉубље | 27. марта 2016.

За Грачаницу и Изворе непрестано пред Владом Србије (дан 19-ти)… (Величанствена отрежњујућа беседа свештеника Вазнесењске Цркве: „Не затварајте молитву своју у речи, нека и свако ваше дело буде Богослужење“- Свети Јефрем Сирин)

Вести са Грачаничке страже: Недеља, 27.3.2016.г…

Срамно масонско-политичко потапање Грачанице:

Молитве на Грачаничкој обали – да нас огањ с Неба не спали

DSC03764DSC03784DSC03770

Верни народ Православни непрестано, као и у свако време када свештеници владике Милутина нису смели прићи Светињи Грачаници, читао је и у данашњи недељни дан молитве које Црква заповеда народу читати када свештеника нема… 

DSC03787DSC03796DSC03790

Остало је над водом само кубе које је благословио дозидати немањићкој Грачаници- сам Свети владика Николај Лелићки… 

DSC03799DSC03812DSC03807

Један господин из Ваљева нам је данас пришао на непрестаним протестима пред Владом РС  и саопштио да је он пре пар година изложио предлог кандидатуре за директора бране Ровни- али само у случају да она буде пуњена до безбедне коте која неће угрозити Грачаницу и изворске воде водообилног Ваљевског краја. Он каже да је тада конкурс поништен и да је без икакве најаве наредног- за директора бране изабран бандоглави СПС-овац Миодраг Марковић који је у дослуху и са људима Душана Михаиловића и Владе РС.
DSC03815DSC03826DSC03822

По речима тог, рекло би се, искреног и стручног човека, они би требало брану Ровни да пуне до пола, потом да је испусте(пробно пуњење), потом да је пуне до врха… Боље би било да се на време одустане од овог безбожничког играња са Светињом Божијом да не буде касно за многе…

За Грачаницу и Изворе непрестано пред Владом Србије… (дан 19-ти)

DSC02981DSC02990DSC02984

После јучерашњег монтирања шатора протестујућег народа удружења Ефектива (због банкарске преваре кредитима у швајц. францима) са једне стране нашег Православног кампа пред Владом РС, данас је накратко, са друге наше стране, протестовао и синдикат полиције… 

DSC02991DSC02993DSC02992

Представници удружења Заветници су прошли мимо нас и отишли да подрже протест полицајаца недалеко од нас, а потом су нас брат Рајко Ђурђевић и његова ћерка Милица из Заветника замолили да им позајмимо један плакат да буде на бини најављеног за 14. часова протеста Заветника против НАТО на Тргу Републике. Монах немонах Антоније се нашалио речима да плакат може само у пакету са њим, тј. ако му дозволе да говори. На што је сестра Милица рекла да ће питати организаторе. Антоније је послао плакат Зауставите потапање Грачанице- испразните антинародну брану Ровни, али није отишао на скуп већ остао на непрестаном нестранашком Православном протесту пред Владом РС. Прича се завршила тако, да је, прво, плакат са Грачаницом једва пропуштен на бину а да, потом, нико од говорника није ни поменуо потапање немањићке Грачанице, нико од родољубивих организација није поменуо тему која би требала бити најважнија сваком Православном Србину и могла бити темељ окупљања свих родољуба у пресудној борби за опстанак од систематског масонско-политичког уништења темеља Православне духовности и србске државности… 

DSC02995

DSC03004DSC03003

По цео дан су нас посећивали родољуби враћајући се са скупа Заветника од којих је већина била разочарана скупом који није имао никаквог циља, разочарани свесним или несвесним трошењем народне воље „организатора“. После Трга Републике скуп Заветника je отишао до зграде РТС где је предао Захтеве за пробијање медијске блокаде и објективно извештавање са њиховог скупа, тамо им је обећано да ће бити на вестима у пола осам, организатори су позвали народ да поново дође увече да се види да ли ће РТС то објавити, али организатори се нису појавили, било је само двадесетак искрено родољубивог али и нерасположеног народа…

IMG_6800IMG_6810IMG_6807

Наравно, да се поменуте организације и помену, па чак и неретко гостују на поменутим медијима, док једино са непрестаних протеста За Грачаницу и Изворе а против духовног и биолошког „потапања“ читаве Србије већ 15 година улаганог труда није довољно да се игде на медије изађе… Зато ћемо од следеће суботе после Литије која уобичајено креће у 15 часова испред Владе РС па до Патријаршије и РТС, испред РТС формирати видео бим и сваке суботе испред РТС у 07:30емитовати народни Дневник Православне Слободне Србије… Покајање и ширење Истине Христове једина је нада спасења нашега свенароднога, зато и немамо куд назад када лаж и превара царују и ближње нам духовно трују…

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Светоотачка душекорисна беседа оца Милосава из Вазнесењске Цркве у Београду:

НЕДЕЉА ПАЧИСТА – 14.март. 2016. год. (27.3.16.) (7524), II недеља Великог поста , исцељење узетог спуштеног с крова, 

 

„Не затварајте молитву своју у речи, нека и свако ваше дело буде Богослужење“

(Свети Јефрем Сирин)

У овом Великом предваскршњем посту, браћо и сестре , у великој духовној и физичкој борби против зла и греха, против саме смрти у нама, свакодневно се, осим  суботе и недеље , упражњава , између осталих и једна веома кратка , али врло јака и садржајна молитва преп.Јефрема Сиријца , која гласи:
Господе и Владару живота мога, дух лењости, мрзовоље, властољубља и празнословља – не дај ми ! 
 Него дух целомудрености (здравоумља) ,смиреноумља, трпљења и љубави-даруј мени слузи твоме.
О,Господе царе, даруј ми да сагледам своја сагрешења а не да осуђујем брата свога 
Нема сумње, браћо и сестре, да се овом молитвом, уз метаније које је прате, дубоко растреса стање нашег срца , чупа и одстрањује сав греховни коров из нас, ниште све клице греха и смрти у нама , и ствара погодност да у нашем срцу проклија и узрасте семе Царства Божијег, семе спасења, семе вечног живота.
Да у нама узрасте сам Христос и да заједно са њим и ми узрастемо у меру раста пуноће Христове, у сам Васкрс и славу Васкрслога Христа.
Но, исти нам је Св.Јефрем (чији је део Светих моштију неко време почивао и у овој Цркви), поучавајући нас о разним видовима молитве и Богослужења, оставио и једну овакву поуку и опомену:
„Не затварајте молитву своју у речи, нека и свако ваше дело буде Богослужење“
Заиста, браћо и сестре, молитва се не састоји само у мољењу речима.Она мора бити праћена делима.
Мора имати и свој активни -делотворни вид, вид делотворне вере, јер вера без дела је мртва -kaже Св.Писмо
Молитва мора бити праћена и конкретним чином служења Богу и људима , а што у ствари и јесте право Богослужење….
Кад учинисте једноме од ових најмањих, мени учинисте -каже Господ.
Јер , све што чинимо у овоме животу, браћо и сестре, има истовремено и своје духовно и вечно значење.
Из данашњег Св.Еванђеља које смо чули, ми јасно видимо управо једну такву молитву.
Видимо једно живо мољење чак и без икаквих речи.
Али мољење које и те како сведочи о једној заиста силној и чврстој вери у Господа и још више – о великој и делотворној љубави према човеку , а самим тим и према Христу.
Ми ту заправо видимо , како пријаатељи једног несретног, парализованог човека, не могавши од мноштва људи да овога унесу у кућу где Исус сеђаше и учаше- и ставе га пред њим ради исцељења , пењу овог несретника на сами кров куће, и разваливши кућу одозго, без икаквих речи и молбе, спустише болесника ужадима пред саме ноге Исусове…….
Која (дакле) вера, која нада,која љубав !!!!!!!
Па овде је , само дело њихово , једна велика, велика молитва
И Господ каже :Видевши веру њихову, исцељује по тој и таквој делотворној вери њиховој овог парализованог човека, и то не само да исцељује тело његово већ и душу његову.  Исцељује дакле, и сам узрок болести његове , рекавши :
„Синко, опраштају ти се греси твоји „
Јер, греси су овде били узрок болести овог човека .
„Устани, узми одар свој, и иди дому своме.
И уста одмах, и узевши одар свој, изиђе пред свима , тако да се сви дивљаху.
 
Задивљујућа је заиста, вера и љубав ових људи. И то није просто -vera- већ пре свега делотворна вера , дело њихове живе молитве и живе љубави.
Јер , и молитва мора бити жива и упорна, и љубав активна и вера делотворна.
Сваки чин нашег живота мора бити Богослужење , а кроз старање за ближње своје, за људе око себе.
Јер управо , служење људима је служење Христу, који је , као што знамо, идентификовао себе са сваким човеком – без разлике.
„Огладнех и нахранисте ме, ожеднех и напојисте ме, наг бејах и оденусте ме “ , јер кад учинисте једноме од ових најмањих, мени учинисте , каже Господ.
Хришћанство , браћо и сестре, никада није било , нити са тим именом може бити, нека пасивна вера и апстрактна љубав.                 
Наша молитва мора увек бити жива , активна и делотворна праћенаконкретним старањем и одговорношћу за ближње своје.
 
Стога се ми, у овом посту, морамо озбиљно постарати да наша молитва и наша вера, наша нада и љубав -постану дела , а наша дела– постану молитва.
Јер , неће свако који само  говори :Господе, Господе- ући у Царство Божије- каже Господ
  
Свеколики наш живот , треба да постане –мољење а дело –милосрђа
 
И само  тада наша – речима изражена молитва- неће бити само празан звук , кимбал који јечи и прапорац који звечи , већ саставни део нашег свеукупног живота по Христу и са Христом. Наше истинско искупљење за живот вечни.
 
Сав живот наш треба да буде делотворно сведочење Бога , као што Га сведочаше и сви Свети Оци наши , и Св Јефрем Сиријац и Преподобни Григорије Палама -koга данас нарочито зато и славимо – и као пастира стада словесног и као учитеља благодати и као пример истинског, молитвеног сведочења Бога.
 
Нека би свеблаги Господ, браћо и сестре, и нама дао :
делотворну молитву и молитвену делотворност 
 
Амин !
Advertisements

Responses

 1. ГРАЧАНИЧКА КЛЕТВА
  И КРВАВА ЖЕТВА

  Над Србијом нигде неба нема
  Прекрили га тама и облаци,
  Божја казна Србији се спрема,
  Крв с Икона Божији су знаци.

  Крв не виде – за сузе не хају,
  Властодршци Сатанине гњиде,
  Башкаре се у земаљском рају,
  Својега се злочина не стиде.

  До лаката прљаве им руке ,
  А мозгове попиле им вране ,
  Проклетство им пада на унуке,
  Црни Усуд већ им броји дане.

  Грачаницу потопише Свету,
  Божји бисер у ваљевској гори,
  Дивише се земаљскоме Псету,
  Што Светињу водом им затвори.

  Ал са Неба стиже брза клетва,
  Уживајте у демонском пиру ,
  Крвава ће бити ваша жетва.
  Децу ћете тражити у виру.

  Свако себи гробове већ копа,
  Од јереја па до патријарха,
  Проклета вам била свака стопа,
  Од владара па до епископа.

  Немањићку цркву сахранисте,
  Тако ћете најмилије своје,
  Тешко вама савести нечисте,
  Што се греха ни Бога не боје.

  Тешко теби Председниче мрски,
  Што ти народ поверење даде,
  Тешко теби Премијеру дрски,
  Што светиње српске распродаде.

  Тешко вама што мирно гледате,
  Док Светињу вашу вода гута,
  Зар ни грама храбрости немате
  Води другог да нађете пута ?

  Архангел вас Михаило зове,
  Да с престола уклоните Јуду,
  Неће бити те Србије нове,
  Без наплате на Божијем суду.

  Пре нег` клетва са Небеса сиђе
  и потоп се у Ваљеву збуде ,
  помозите води да одиђе
  Грачаницом сачувајте образ и људе.

  Миодраг Томић Стублински

 2. Јуче разговарах са минером, који је минирао околна брда за брану Ровни. Питао сам га какав је састав тог камена, рекао је да је лош са доста кречњака и чега још. Онда сам му пустио снимак где се виде флеке пар њих од 3,4 метара у пречнику и једна дугачка целом ширином бране, испод нивоа воде, снимак од пре 7 дана.

  Човек је погледао, замислио се и казао. Ово није добро. Ово је вода. Она пушта. Дај Боже да негде зачепи, а шта ако не зачепи …

 3. Toliko o zavetnicima.
  A Andjeo Gospodnji im je zastitni znak.
  S tim se ne valja igrati.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: