Објављено од стране: ИстиноЉубље | 9. фебруара 2016.

ПОУКЕ – Свети Старци (Вода плављења све ближа Светињи Грачаници!?)

Вести са Грачаничке страже: Уторак, 9.2.2016.г…

 

DSC01000DSC00993DSC00994

Забринути народ све више посећује Светињу Грачаницу, а највише они који су чули за њену велику муку звану политичко-масонска погубна брана Стубо-Ровни (какви су били наша браћа и сестре који су из других градова дошли на Славу манастирске капеле у Ћелијама, па продужили до нашег страдалног манастира Грачанице, а потом и сестринских јој Пустиње и Јовање)… али и они који су, иако из Ваљевског краја, остали запрепашћени овим богоборним државним пројектом „Ровни“ којим се уништавају и немањићка Грачаница и изворске воде и повећава аеро-загађеност Ваљева и погоршава вбезбедоносна ситуација овог многољудног града (деца на моторима су затечена страдањем Грачанице, обећали да ће од сад долазити на службе јер иако су из села Седлари надомак Ваљева, због системске деценијске медијске блокаде, никад нису ни чули за овај велики свесрбски проблем). 

DSC00975DSC00990DSC00983

Вода са богоборне политичко-масонске бране Ровни и даље нараста према нивоу Светог немањићког манастира Светога Архангела Михаила- Грачанице, до душе нешто смањеним интензитетом јер су се набујалезбог падавина реке са планина сада свеле на свој основни стандард мало већих потока… Док почетна прљавштина плута језером наговештавајући катастрофалну еколошку ситуацију када наиђу времена суше и топлота који ће погодовати барским организмима и цијанобактеријама које су се запатиле у сва комунистичка језера данас масонима поробљене Србије.

20160209_143628Међутим, повише Грачанице, на максимално планираној коти куда пролази новопробијени обилазни пут око њихове погубне бране већ је примећен багер Свакопа- фирме из Ваљева која мути са бандом са бране Ровни у „радовима“ унаоколо који уз обилазни пут нешто као санитарно чисти около планиране им бране- само да би људи видели пред изборе како они поред пута нешто раде. Наравно, то је свима искреним Хришћанима знак за скору узбуну јер се и вода плављења и багери банде са бране Ровни још једном завршно планирају насрнути на Светињу Грачаницу и гробља унаоколо Ње… 

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Православни календар са житијима данашњих Светих и Прологом Светог Владике Николаја…

+++

Свети Старци:

Поуке

Митрополит Флорине Августинос Кандиотис -Доћи ће дан, када ће се проредити жртвеници Божији. Немојте се бојати. Борба се не мери са телима, борба се не мери са бројевима, борба се добија са грудима хероја – борба се даје са вером.

Митрополит Флорине Августинос Кандиотис -Немојмо се бојати – неће недостајати Православљу војника.
И ако ми свештеници, и ако теолози издају нашу веру, и ово камење по којем газимо ће васкрснути и узвикивати: Вера православних је истинита. И из камења и брда и планина ће изаћи нови хероји наше вере.

Старац Јосиф Ватопедски – Особа, коју је Господ позвао, тражи Га прво у дубинама своје душе. Она препознаје да су многе одлуке током њеног живота биле супротне вољи Божијој. Тада започине покајање. Покајање започиње онда када особа напушта свој огреховљени живот и достиже обожујућу благодат, којој нема краја…

Старац Јосиф Ватопедски – Господ се не може описати. Он нема краја. Када неко бива пригрљен обожењем, благодаћу Духа Светога, он трпи све особености Његове, које су бесконачне, недокучиве, вечне. Зато сам рекао да покајању нема краја.

Старац Епифаније Грчки  – Права љубав је као пламен свеће, колико год свећа да палиш на њу, њен пламен се неће смањити. Срце моје има само улазе, нема излазе; ко једном уђе, остаје у њему заувек.

Старац Порфирије Светогорац  – Моли се и љуби. Љуби Бога и људе. Зар овде не видиш шта чини љубав Христова? Не питај се у себи „да ли ме воле други?“ Ако ти први волиш, знај да ће и други тебе исто толико да воле.

Старац Тадеј Витовнички – Недостатак љубави ништа не може заменити. Али љубав замењује све недостатке.

Старац Сава Псково-Печерски – Kада се молимо Господу, Мајка Божија се радује и благодари Своме Сину што је наша срца надахнуо на молитву и што нам увек помаже ако му се обратимо за помоћ. Не заборављајте на молитву нашој Помоћници и Заступници!

Старац Пајсије Светогорац – Немојте ни због чега бити напети. Напетост долази од нечастивога. Када видите напетост и тескобу, знајте да је ту свој реп гурнуо „покварењак“.

Старац Сава Псково-Печерски  – На молитву станеш као осуђени грешник, а одеш помилован и оправдан.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: