Објављено од стране: ИстиноЉубље | 30. јануара 2016.

Потапање манастира Грачанице од безбожних власти улази у опасну фазу (протест у уторак у Ваљеву)

Вести са Грачаничке страже: Субота, 30.1.2016.г…

Потапање манастира Грачанице од безбожних власти улази у опасну фазу (протест у уторак у Ваљеву)

DSC00682DSC00702DSC00683

Услед отапања снегова са планина ситуација са политичко масонским антинаучним пуњењем бране Ровни и сатанистичким потапањем Немањићког манастира Грачанице- све је ургентнија. Реке ће бити још пар дана вишег водостаја а ниво нараста по 30 цм, а разлика до пода Цркве је око 7-8 метара… Па израчунајте Хришћани колико је ситуација ургентна. Наравно, постоји могућност да политичка банда појача отицање са бране како Свети манастир не би био потопљен пре избора, али ми то не знамо. А оно што знамо је да безбожници неће одустати од уништавања чудотворне Светоње Божије…

DSC00723DSC00727DSC00725

plakatТабла скретања за манастир која је била у нивоу срушеног моста, а која је пре пар дана тек била огрезла у корену стубова са потапањем- ево, већ полако нестаје у води… Значи- устајте док имате рашта…

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Док безбожне власти руше и потапају Светиње Божије дотле лицемерни „великодостојници“ бриге брину како да се упаре са ватиканским секташем папом…

Драган Милашиновић:

irinej-bulovic-info-sluzba-spc

Чудни тонови епископа Иринеја Бачког

У само два дана (18 и 19. јануара 2016. године), Епископ бачки Иринеј Буловић, у својству шефа Информативне службе СПЦ, потписао је једно званично саопштење и два демантија(1), везано за званичну посету српске високе делегације Ватикану 16.01.2016. године, и њеној аудијенцији код папе, која се том приликом догодила. У њима он је покушао да побије писање београдских и загребачких медија о разлозима и резултатима те посете, али његове речи нису деловале ни убедљиво, ни искрено, тако да су заправо покренуле много више питања, него што су дале одговора, изазвавши код верника далеко више недоумица него „Вечерње Новости“ на чије се писање Иринеј Бачки највише љутио. Неке од њих биће тема ове анализе.

Пре свега, на почетку ваља констатовати да је тон који је овом приликом користио Епископ Иринеј у обраћању јавности био превише личан и непримерен значају теме коју је третирао и институцији коју представља. О оном личном ћемо касније, а сада о непримерености. Није добро, нити достојанствено, када портпарол СПЦ етикетира новинаре и медије са чијем се мишљењем не слаже, нити мудро када се јавности обраћа кроз негацију уместо кроз афирмацију, шта год да је тема и повод. Посебно када се ради о овако значајном догађају, који може имати значајне последице по будућност СПЦ. А управо тим путем кренуо је, Његово преосвештенство, Иринеј Буловић. Он негира (да је посета била тајна, да се разговарало о посети папе итд.), али не образлаже, напада уместо да објасни, љути се како не би морао да говори о суштини. Уосталом, чињеница да се три пута, у два дана, обратио истим поводом довољно говори сама за себе…

ШТА ЗАПРАВО ДЕМАНТУЈЕ ИРИНЕЈ БАЧКИ?

Прво што демантује епископ бачки Иринеј јесте да је посета Ватикану била тајна, и у прилог томе наводи активности које је делегација СПЦ тамо имала, но у својим писаним обраћањима нигде не објашњава зашто та посета није била унапред најављена. Посете папи заказују се и припремају месецима унапред, а сходно томе о њима се прелиминарно обавештава и јавност. Не можете банути код папе тек тако, да попијете кафу и кока-колу, чак и ако сте први носилац папског прстена међу српским црквеним достојанственицима. А о овој посети ништа се није чуло ни у Београду, ни у Ватикану, све до њене непосредне реализације, што евидентно одудара од уобичајене праксе. Уосталом, посета је протоколарно и третирана као приватна аудијенција. Логично је питати се ЗАШТО? Постоје само два смислена одговара.Или се посета заиста желела сакрити, или се за посетом указала хитна потреба!! Све остало су варијанте између ова два антипода. Шта год да је, ако и не звучи тајно, сигурно звучи врло тајанствено! И намеће мноштво питања! А пошто се господин Иринеј Бачки није потрудио да нам ишта објасни ни разложно, ни благовремено, разне претпоставке су логична последица недостатка аутентичних информација.

У сваком случају тешко је прихватити како је „Полазна и завршна поента читавог сусрета искрени дијалог и међуцрквена сарадња на пољу сведочења и објављивања јеванђелских начела и вредности у свету препуном крајности…” (2) То је превише општи циљ да би се о њему ћаскало с папом. Морало је постојати нешто конкретније, много конкретније! А то свакако није Алојзије Степинац.

Друго што, повишеним тоном, демантује Његово преосвештенство, Иринеј Бачки, јесте да је било речи о посети папе Србији (посебно му је засметао наслов у „Новостима“ да се то може десити до краја ове године). Али, ако о томе није било речи, ако је посета била чисто верске природе, шта ће у званичној делегацији СПЦ која посећује Свету столицу, проф.др Дарко Танасковић, садашњи амбасадор Србије при УНЕСКО-у, али човек који је од 2002. до 2008. био амбасадор Србије у Ватикану и при Малтешком витешком реду. Он се не може сматрати представником Цркве, већ државе. Као такав тешко да је у Риму са папом  распредао о објави јеванђелских начела. Напротив. Како папине посете увек имају и државну димензију, једино логично објашњење присуства овог искусног дипломате(3) у српској делегацији и аудијенцији код Фрање I јесте разговор о државним аспектима могуће папине посете. Све друго изгледа бесмислено. А то, опет, показује да је папина посета много извеснија и ближа него што се обично мисли и што врх СПЦ жели да покаже својим верницима. Као и то да посета Ватикану 16.01.2016. није била само црквена, већ и државна.

Наравно, логика која ме наводи на овакав закључак можда и није исправна, али у три писмена обраћања портпарола СПЦ, Епископа бачког Иринеја, није речено ништа из чега би се извукао неки смисленији закључак. Осим тврдње да написи у медијима нису тачни и чињенице да је наслов у „Новостима“ имао два сантиметра (каже да га је лично мерио), саопштења епископа Иринеја Буловића нису ничим помогла да се српска јавност боље упозна са стварним мотивима и ефектима ненајављене посете српске делегације Ватикану. А могла су, будући да су он и епископ Амфилохије Радовић, били чланови готово свих делегација СПЦ које су се претходних година у Риму и Београду састајале са ватиканским званичницима. Папа Фрања, после Јована Павла Другог и Бенедикта Шеснаестог, трећи је поглавар Римокатоличке цркве кога су посетила двојица српских владика. То овим српским архијерејима даје посебан значај у креирању односа СПЦ према Ватикану, а много тога указује да ти односи никада нису били бољи.

Како је једна од последица тога и евидентно јачање екуменског крила у СПЦ, биће занимљиво видети како ће се српска делегација, коју уз Патријарха Иринеја сачињавају управо двојица владика који су недавно посетили Ватикан (Амфилохије и Иринеј Буловић), понашати на Сабрању поглавара Помесних Православних Цркава у Шамбезију, које се одржава као део припреме “Свеправославног сабора”.

ПОДСЕЋАЊЕ НА 2013. и 2014.

На крају, мора се поменути и оно лично у наступу епископа Иринеја Буловића, чега би се ваљао одрећи и као великодостојник и као портпарол СПЦ. Није нарочита тајна да се он, већ годинама, сматра архијерејем проевропских усмерења, који гаји прилично отворене симпатије за Свету столицу, а богами и она за њега. Многи познаваоци прилика константан раст његовог утицаја у СПЦ, након одласка благопочившег Патријарха Павла, тумаче управо овом чињеницом. То своје лично опредељење он, нажалост, често уплиће у наступе које има као портпарол Цркве. То се посебно видело током 2013. године када је вешто маргинализовао скандалозан упад Александра Вучића на Свети Архијерејски Сабор СПЦ и значај јасно израженог незадовољства Сабора тзв. Бриселским споразумом.

Не сме се заборавити ни посета патријарха Иринеја Русији исте године. У разговору са патријархом Кирилом, који је изјавио своју забринутост због чињенице да власти Србије не воде довољно рачуна о одбрани Косова и Метохије (опет Бриселски споразум!), патријарх Иринеј је рекао да се те власти налазе под утицајем Запада, а да треба да се више ослањају на Русију и Руску православну цркву.(4) Одмах после овога неко је (погодите ко?!) са електронских адреса Патријаршије у Београду и Епархије бачке демантовао изјаву патријарха Иринеја, тврдећи да су је медији погрешно пренели. Ово је прерасло у озбиљан скандал будући да је ова информација прво објављена на сајту Московске Патријаршије, која је имала и звучни запис. Да ствар буде још гора тај деманти је лажно потписан као саопштење кабинета патријарха србског – при чему је тај кабинет био лишен права да издаје саопштења, јер се патријарх налазио у Москви.

Ово замешатељство за кога се брзо утврдило да иза њега стоји Његово преосвештенство, Епископ бачки Иринеј, могло је нанети озбиљну штету односима две сестринске Цркве, што би се свакако допало Ватикану.

И као да му је то било мало, о Васкрсу 2014. у електронској објави Васкршње посланице патријарха Иринеја избачена је реченица о “руском православном народу” која је читана у црквама и храмовима СПЦ. “Посебно се данас молимо Победитељу греха, смрти и људске неправде за нашу у Христу Господу браћу и сестре на Блиском Истоку, Босни и Херцеговини и у Украјини, са жељом и молитвом да светлост Христова Васкрсења разагна таму греха која се надвила над Украјином, и да просветли ум и душу сејачима мржње према светом Православљу и према руском православном народу“ – каже се у оригиналу Посланице, али је оно “према руском православном народу” нетрагом нестало из њене електронске верзије. Нема сумње да је ова “цензура”, крајње непримерена достојанству СПЦ, директна одговорност Иринеја Бачког, ако никако другачије, а оно по “командној линији”, јер он је први човек СПЦ за односе са јавношћу и њен портпарол.

Да и не говоримо колико ови изливи русофобије у редовима СПЦ вређају осећања верујућих Срба! Но, када су вам очи и уши усмерене ка папи тешко је видети и чути свој верујући народ.

vatikan-i-poslusnici

И да закључим. Саопштења Иринеја Бачког о боравку наше делегације у Ватикану 16.02.2016., која све демантују а ништа не казују, тешко се могу другачије третирати него као континуитет његовог про-ватиканског усмерења које, потпомогнуто српском световном влашћу, налази све више следбеника у црквеним редовима, и бојим се, полако постаје опредељујућа политика СПЦ. А одатле до папе у Београдској Патријаршији није дуг временски пут. Помолимо се, верујући Срби!

 

Драган Милашиновић (Цеопом истина)

Advertisements

Responses

 1. Разболе се Ватикан

  Разболе се Ватикан, суши се к’о грана,
  Лечио га Бенедикт, три године дана.

  Али болест духовна, све га јаче стеже –
  Зато лисац Иринеј**, Српску Цркву преже.

  “Да ти, папо, нађем лек, смислићу сто фора,
  Србију ће морити екуменска мора!“

  Крупне сузе папи тад, падоше у крило –
  Унијатска Србија – доста би му било!

  Рефрен ревнитеља:

  А јок! Јок! Јок! Не! Не!
  Неће моћи то, бре!

  (Пева се на мелодију: “Разболе се лисица“)
  **Бачки

 2. Бог нас погледо, имамо вука на начелу цркве! осим што нам све остало тешко иде па зар и ту да немамо мира – или нам је и то Богом дато као и баруштина око манастира Светог Архангела Михаила – ради наших гријехова ?! ??

 3. Потапање манастира Грачаница није случајност и неки општи интерес веће одговор је прикривен у само једној речи а та реч је „ЕУГЕНИКА“, па ако није неумесно да Вас замолим да мало истражујете на интернету шта се крије и колико дубоко је присутна не само у Србији већ и самој Европи као и шире. Поражавајуће. Уједно, кад сте на интернету укуцајте следеће: „ЗБИГЊЕВ БЖЕЖИНСКИ ЈЕ РЕКАО: „Комунизам је готов, на реду је православље“. исто тако са новим заглављем који гласи: „ЦИА: Ми ћемо одиграти грандиознуу трагедију погибије свих православних Словена!“. ОВО НИЈЕ ВЕЛИКИ ТЕКСТ ПА КАД ИХ ПРОЧИТАТЕ ПОЛАКО, У МИРУ И ТО ДВА ПУТА, КОНЧНО ЧЕ ТЕ СВАТИТИ ДА ДЕМОКРАТИЈА ОД 1999 ГОДИНЕ КОЈА НАС ЈЕ ЗАПЉУСНУЛА КАО ЦУНАМИ ЈЕ БИЛА РЕЖИРАНА ИЗ ОВИХ ЦЕНТАРА, ТАКО ДА НА СЛЕДЕЋИМ ИЗБОРИМА НЕ ТРЕБА ВИШЕ ГЛАСАТИ НИ ЗА ЈЕЕДНО ИМЕ КОЈЕ СЕ ЈЕ ПОЈАВИЛО НА ЈАВНОЈ ПОЛИТИЧКОЈ РЕЖИРАНОЈ СЦЕНИ ОД ТЕ 1999 ГОДИНЕ ПА ДО ДАНАС. позз. ДРАГАНешковић

 4. Rusija se bori protiv ovaplocenja satanskih snaga. U tom smislu su jasne
  reci V. V. Putina o tome da vodeci bitku tamo u Siriji, mi verujuci ljudi
  treba da imamo u vidu, da se desava nesto sakralno, nesto tajanstveno
  za nas pravoslavce, ali vrlo znacajno,- Ruska vojska se prvi put bori
  na Svetoj Zemlji ! Jer Sirijska zemlja , sve do Damaska, pa cak i iza Damaska
  – jeste Sveta Zemlja, kojom je isao nas Gospod Isus Hristos !
  Prvi put u istoriji, Ruska vojska se bori protiv neprijatelja Vere,
  protiv neprijatelja covecanstva, protiv samih djavoljih sila.
  Bori se u severnom delu Svete Zemlje u kojoj se nalaze Svetinje, u kojoj
  se nalaze aramejska sela, a u Damasku se nalazi Glava Jovana Pretece !
  Mora nam biti jasno, da resavajuci pitanje nacionalne bezbednosti,
  resavamo i drugi zadatak, uzviseniji i globalniji, nego sto je zastita nacionalne
  bezbednosti Rusije, i da se tamo borimo za Delo Gospoda Naseg Isusa Hrista,
  zajedno sa nasim saveznicima, Hriscanskom bracom Sirijcima,
  zajedno sa sirijskim siitima, zajedno sa sirijskim sunitima, (nisu svi suniti
  na strani isis-a ima ih mnogo na nasoj strani.)
  I to treba imati u vidu , odatle potice takva zloba prema nama od strane
  znacajnog dela Eu, Sad, Turske, jer i njima je to jasno !
  Leonid Resetnjikov

  Eto, bitka nad bitkama za Sveto Pravoslavlje se vodi u Siriji ,
  a u Srbiji je zacelo to bitka za Valjevsku Gracanicu !

 5. Родољубиви Срби политичаре називају издајницима, али ни једна издаја није тако тешка и тако трагична за Србе, као издаја врха СПЦ. Јасно је да постоји потпуна синхронизација деловања са марионетском влашћу, на свим фронтовима. Ако већ могу отворено да подржавају гурање Срба у антиришћанску ЕУ, зар онда треба да нас чуди и гурање Срба под власт римског јеретика или ћутање пред овим дивљаштвом које се спроводи над Грачаницом.

  Занимљиво, на Баде вече, владика Милутин је одржао кратку беседу, сасвим отворено критикујући безбожничку Европу и њене модерне перверзије, нарочито се осврћући на ужас опште педеризације. После сам видео на Напред ту његову беседу није поменуо. Боже, колико су ти људи бедни и још себе називају „новинарима“. Не смеју да пренесу речи сопственог владика изговорене на Баде вече. Не знам за друге медије у Ваљеву, али чини ми се да је беседа остала прилично незапажена, иако тако јасно одудара од званичног става СПЦ, када је бриселски монструм у питању.

  Владике су те које могу да говоре пред хиљадама и чија реч се слуша и њихова реч има већу тежину од свих демонстрација, али једна кратка беседа није довољна у мору ћутања или повлађивања криминалцима који владају Србима. Ништа ову власт не може тако угрозити као отпор СПЦ и ништа Србију не може довести у тако безизлазну ситуацију као колаборација врха СПЦ са потпуно криминализованим и антисрпским режимом, што је садашња ситуација. Велика је то одговорност и велики је то терет пред историјом и потомцима. Ја разумем да морални и духовни талог нације, који данас представља владајући сталеж, нема проблема са својом савешћу због злочина који чини над сопственим народом, али још увек не могу да прихватим да у вру СПЦ нема људи који ће једном дићи свој глас против овог општег и темељног уништавања државе и нације.

 6. И ја би хтео да изнесем своје мишљење.
  Што се тиче СПЦ, која се одрекла Православља и сада тежи екуменизму, по моме схватању, то није више СПЦ, већ је то српска екуменистичка црква. Примера ради.
  Ако ви скренете са аутопута на други неки пут и идете даље тим путем, где ћете бити. Може све друго бити само не на аутопут.
  Тако је и са нашом СПЦ. Они су одступили од пута чистог Православља. Они више немају ништа са СПЦ, јер се не поштују канони нити свих 7 Васељенских сабора, а сада хоће 8 сабор, да би озваничили њихово одступање од Православља и задржали маску Православља. То је обично лицемерје..
  Ко је задржао пут СПЦ?
  Како ја то видим, да је то Владика Артемије и сада гледају да га униште.
  Постоје и Зилоти, али за њи много незнам, али знам да су одступили из СПЦ још 2003 године, када се Владика Артемије борио за чистоту Павославља у СПЦ.
  Ово сада што се дешава није баш велико чудо, јер се испуњава пророштво Светог Јована Богослова у “ Откривењу „.
  Сада је само борба сатане противу Цркве Божије, али после овога нам долази борба нас верника противу сатане. Е па нека нам је Бог на помоћ.
  Што се тиче вере нашег народа, то ће се видети сада на гласању. По моме мишљењу ће бити тако, да верника ће бити мало, а до 2 доласка Господа нашег Исуса Христа биће нас још мање. Господ је казао, да код његово 2 доласка; дали ће наћи вере у народу. На крају је казао , да ће бити мало спашених.
  Није мени да говорим о неким чудима и неком побољшању у нашем народу и да негирам Господа, већ морам да гледам истини у очи, а истина, нам говори, да ће време бити све теже и теже.
  Сад треба да буду избори код нас у Србији и сви се надају у промене и побољшање, али од тих свих који траже побољшање, даће им сатана у мислима вољу да гласају противу самих себе.
  Љубиша.

 7. браћо и сестре, умјесто да губите вријеме да идете да гласате, идите боље те седмице сви на службу па се помолите Господу за спасење нашег народа, јер ни једна нас странка неће спасити!
  Слава Богу

 8. Нажалост , браћо и сестре, ствари су управо обрнуте. спц је задња брана и одбрана комуњара и проусташа, који су на власти. то се можда тамо у земљи не види, као овде у дијаспори где спц активно подржава, протежира и тд. комуњаре и проусташке `елементе`. сав углед овде сабран од стране поштеног и радиног народа деценијама, да не кажем столећима, се улаже у то да се у задњих 25 год. комуњарчићима и њиховим родитељима овде обезбеди угодан и безбрижан живот. У почетку и прихват. …

 9. […] Source: Потапање манастира Грачанице од безбожних власти улаз… […]


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: